Omnichannel – Η επόμενη εξαιρετική εμπειρία συναλλαγών

Φανταστείτε ότι πηγαίνετε στο κατάστημα για να αγοράσετε κάτι και να σας χαιρετήσει εκ μέρους του πωλητή. Όχι μόνο αυτό, ξέρουν ότι πρέπει να αγοράσετε αυτήν την τηλεόραση από τον ιστότοπό τους, πρέπει να αγοράσετε αυτήν την τηλεόραση πριν την βάλετε στο καλάθι, αλλά σκέφτηκαν ότι θα μπορούσατε να πάτε στο κατάστημα και να τη δείτε προτού αποφασίσετε. Αν λειτουργεί. . Σας αρέσει πολύ αυτό το κατάστημα. Θα τα εκτιμήσετε επίσης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και θα λαμβάνετε πάντα τον κατάλογό τους. Τώρα αφήστε τους να διαβάσουν το μυαλό σας, να ανακαλύψουν τι εξερευνήσατε με τον τρόπο που λειτουργεί στο tablet σας και να έχουν καταπληκτικές ιδέες για την τηλεόραση που σας ταιριάζει καλύτερα. Φυσικά, αν δεν έχετε πολλά χρόνια στο μέλλον, θα επωφεληθείτε από το μάρκετινγκ Omnichannel.

Υπάρχουν πολλά στάδια στην εξέλιξη του στρατηγική μάρκετινγκ παντός καναλιού για τους καταναλωτές. Το πρώτο βήμα είναι να παρέχουμε στους πιθανούς πελάτες προσωρινές, μη στοχευμένες πληροφορίες σχετικά με πιθανά προϊόντα. Στο δεύτερο στάδιο, η αγορά τμηματοποιείται και τα άτομα λαμβάνουν πληροφορίες σχετικά με τα προϊόντα, την ηλικία, το επάγγελμα, τη γεωγραφική θέση κ.λπ. Στη συνέχεια, το μάρκετινγκ έγινε λίγο πιο περίπλοκο και ξεκίνησαν προγράμματα επιβράβευσης όπως οι κάρτες καταστημάτων. Οι πιθανοί πελάτες λαμβάνουν πληροφορίες για το προϊόν με βάση προηγούμενες αγορές μιας συγκεκριμένης εταιρείας. Το Omnichannel είναι το πιο πρόσφατο στο μάρκετινγκ που μπορεί να στοχεύσει προϊόντα από διαφορετικά κανάλια και πολλούς εμπόρους λιανικής αγοράζοντας σε διαφορετικές πλατφόρμες, ενσωματώνοντας αυτές τις πληροφορίες σε μοτίβα συμπεριφοράς και εξατομικεύοντάς τις για εσάς.

Το Omni είναι μια προσέγγιση πολλαπλών καναλιών που προσφέρει στους πελάτες μια αδιάκοπη εμπειρία αγορών είτε αγοράζουν tablet, υπολογιστή, μέσα κοινωνικής δικτύωσης ή αυτοπροσώπως. Αυτή η εμπειρία παρέχεται στον πελάτη κάνοντας κλικ ή κλικ, μέσω τηλεφώνου ή μέσω email. Το πλεονέκτημα για τους λιανοπωλητές είναι ότι γνωρίζουν περισσότερο τις ανάγκες του πελάτη και μπορούν να τους συμβουλεύουν όταν κάνουν μια αγορά. Σε ένα κτίριο λιανικής, ο πωλητής λιανικής μπορεί να χαρτογραφήσει την πρόοδο του αγοραστή μέσω του καταστήματος και να ακολουθήσει την οπτική επαφή για να δει τι περιλαμβάνει και τι όχι.

Όλα αυτά μπορούν να γίνουν με μια άλλη λέξη που χρειάζεται πραγματικά ένα όνομα – ενσωμάτωση. Όλα τα πίσω συστήματα είναι ενσωματωμένα. Η βάση δεδομένων στον ιστότοπο είναι επομένως συνδεδεμένη με τη βάση δεδομένων. Οι κάμερες CCTV είναι συνδεδεμένες στο σύστημα έτσι ώστε ο αγοραστής να μπορεί να παρακολουθεί. Βοηθά τον χρήστη να παρακολουθεί τη σύνδεση Wi-Fi ή Bluetooth με το κινητό του τηλέφωνο. Όταν ένας πελάτης συνομιλεί με έναν λιανοπωλητή, θα μπορεί να γνωρίζει τα πάντα για αυτόν και να κάνει ενημερωμένες συστάσεις. Η μεγάλη διαφορά σε μια πολυκαναλική εμπειρία είναι ότι η εμπειρία αντιμετωπίζεται από διαφορετική οπτική γωνία από την οπτική γωνία ενός πωλητή.

Το Omnichannel είναι μια πιο οργανωμένη, πιο ολοκληρωμένη και πιο αποτελεσματική πολυκαναλική εμπειρία. Κάποιοι λένε ότι το πολυκάναλο γίνεται σωστά! Παρέχει τη φυσική αλληλεπίδραση και την εξατομικευμένη υπηρεσία που χάνουν οι περισσότεροι άνθρωποι όταν ψωνίζουν στο Διαδίκτυο και είναι η κύρια διαφορά μεταξύ λιανικής πώλησης τούβλων και κονιάματος.

Πώς λοιπόν κάνετε τέτοια πράγματα;

Πρώτον, τα πάντα πρέπει να μετρηθούν παντού, και αυτές οι πληροφορίες πρέπει να κατηγοριοποιηθούν και να κατανοηθούν. Τέλος, αυτές οι πληροφορίες θα πρέπει να εφαρμόζονται στη συμπεριφορά, τις επιθυμίες και τις δραστηριότητες κάθε χρήστη. Οι διαδικτυακοί έμποροι λιανικής χρησιμοποιούσαν αναλυτικά στοιχεία ιστότοπου για να κατανοήσουν τι έκαναν οι χρήστες τους στον ιστότοπο και παρείχαν μέχρι πρόσφατα ορισμένες πληροφορίες σχετικά με πιθανές αλλαγές, ενώ οι έμποροι λιανικής δεν κατανοούσαν πραγματικά την εμπειρία των αγοραστών στα καταστήματά τους. Γιατί να αγοράσετε και γιατί να μην αγοράσετε συγκεκριμένα δεν είναι ερωτήσεις που μπορούν να απαντηθούν άμεσα.

Για να γίνει αυτό, ένας λιανοπωλητής που βασίζεται σε τούβλα πρέπει να διαθέτει κατάλληλη τεχνική πλατφόρμα και πλήρως εμπλεκόμενο και εκπαιδευμένο προσωπικό. Όπως υποδηλώνει το όνομα, όλα πρέπει να είναι ομοιόμορφα. Ωστόσο, θα πρέπει να είναι στιβαρό, αναγεννητικό και εύκολα κατανοητό από όσους δεν έχουν την τεχνολογία για να το δουλέψουν.

Η τεχνολογία ήταν αρκετά ισχυρή για να υποστηρίξει αυτόν τον τύπο συστήματος τα τελευταία χρόνια. Ο απόλυτος όγκος δομημένων και δομημένων δεδομένων που πρέπει να συλλεχθεί για να αμφισβητήσει το υλικό, τα δίκτυα και το λογισμικό.

Ευτυχώς, έχουν εμφανιστεί ορισμένες καινοτόμες εταιρείες που μπορούν να χρησιμοποιήσουν πραγματικά ολοκληρωμένες πλατφόρμες ανάλυσης στα καταστήματα για να αναπνεύσουν το τελευταίο επίπεδο καινοτομίας. Αυτά τα συστήματα μπορούν να απαντήσουν σε ερωτήσεις σχετικά με τις αγορές, να σαρώσουν χιλιάδες καταστήματα και να έχουν τη δυνατότητα να πλοηγηθούν σε αυτές τις πληροφορίες σε βάθος. Οι έμποροι λιανικής θα συνεργαστούν σύντομα για να ωφελήσουν όλους και να ωφελήσουν τον πελάτη.