9 φυσική σπιτική θεραπεία για την πέτρα στα νεφρά

Εσείς ή κάποιο από τα αγαπημένα σας πρόσωπα έχετε πρόσφατα διαγνωστεί με πέτρες στα νεφρά; Εάν ναι, μπορεί να αναρωτιέστε εάν κάποια σπιτική θεραπεία θα βοηθήσει να διαλυθούν και να ξεπλυθούν εύκολα οι πέτρες.

Λίστα με τις 9 καλύτερες φυσικές θεραπείες για την πέτρα στα νεφρά

Υπάρχουν αρκετές σπιτικές θεραπείες για τις πέτρες στα νεφρά, τις οποίες θα συζητήσουμε σε αυτό το blog.

Νερό

Όταν περνάτε μια πέτρα στα νεφρά, η αύξηση της πρόσληψης νερού μπορεί να σας βοηθήσει να επιταχύνετε τη διαδικασία. Προσπαθήστε να πίνετε τουλάχιστον 10 ποτήρια νερό κάθε μέρα αντί για τα τυπικά 8 ποτήρια. Αφού περάσει την πέτρα συνεχίστε να πίνετε 8-10 ποτήρια νερό.

Η αφυδάτωση είναι μια από τις κρίσιμες αιτίες των λίθων στα νεφρά και για να αποτρέψετε την επανεμφάνισή τους, συνεχίστε να ενυδατώνεστε.

Το χρώμα των ούρων σας υποδηλώνει επίσης εάν σας αφυδατώνει. Θα πρέπει να είναι ένα πολύ φωτεινό υποκίτρινο και όχι σκούρο κίτρινο. Τα σκούρα κίτρινα ούρα είναι σημάδι ότι μπορεί να σας στραγγίσουν.

Χυμός λεμονιού

Μπορείτε να προσθέσετε μερικές σταγόνες από φρεσκοστυμμένα λεμόνια στο νερό σας ενώ πίνετε. Τα λεμόνια έχουν κιτρικό άλας, το οποίο εμποδίζει το σχηματισμό λίθων ασβεστίου. Το κιτρικό άλας βοηθά επίσης στη διάσπαση μεγάλων πετρωμάτων για να τους επιτρέψει να περάσουν πιο γρήγορα.

Φροντίστε να ενσωματώνετε καθημερινά στη διατροφή σας λεμόνι και χυμό λεμονιού για να παρατηρήσετε το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Τα λεμόνια έχουν επίσης πολλά άλλα οφέλη για την υγεία. Για παράδειγμα, εμποδίζει την ανάπτυξη βακτηρίων και μας παρέχει βιταμίνη C.

Μηλόξυδο

Όπως όλοι γνωρίζουμε, το μηλόξυδο περιλαμβάνει οξικό οξύ. Αυτό το δαγκωτικό οξύ μπορεί να σας βοηθήσει να διαλύσετε τις πέτρες στα νεφρά σας πιο γρήγορα. Εκτός από την έκπλυση των νεφρών, μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση του πόνου που προκαλείται από τις πέτρες. Υπάρχουν πολλά άλλα πλεονεκτήματα για την υγεία του μηλόξυδου. Αντιμετωπίζει επίσης προβλήματα υγείας των ανδρών όπως ΣΔ, Ανικανότητα, αισθησιακή δυσλειτουργία, στειρότητα κ.λπ. Fildena 100 mg και Super P Force αντιμετωπίζεται για προβλήματα υγείας των ανδρών.

Μια μελέτη εντόπισε ότι το μηλόξυδο προλαμβάνει τις πέτρες στα νεφρά, αν και περαιτέρω, απαιτεί έρευνα για να εξαχθεί οποιοδήποτε συμπέρασμα. Δεδομένου ότι συνδέει πολλά άλλα οφέλη για την υγεία με το μηλόξυδο, δεν είναι κακό να το δοκιμάσετε.

Για να έχετε τα μέγιστα οφέλη, μπορείτε να προσθέσετε δύο κουταλιές της σούπας νερό σε 6-8 μέτρα πόσιμου νερού και να καταναλώνετε αυτό το μείγμα όλη την ημέρα. Μπορείτε επίσης να το προσθέσετε απευθείας στο dressing της σαλάτας σας και να απολαύσετε οφέλη για την υγεία.

Θυμηθείτε, μην καταναλώνετε πάνω από οκτώ μέτρα από αυτό το μείγμα σε μια μέρα. Τα τεράστια επίπεδα μπορεί να προκαλέσουν χαμηλότερα επίπεδα καλίου στο σώμα σας και να αυξήσουν τον κίνδυνο για οστεοπόρωση.

Χυμός σέλινου

Πιστεύω ότι ο χυμός σέλινου βοηθά να απαλλαγούμε από τις τοξίνες που συμβάλλουν στην ανάπτυξη πέτρες στα νεφρά. Αυτός είναι ο κύριος λόγος που χρησιμοποιείται στα συμβατικά φάρμακα εδώ και αρκετά χρόνια. Βοηθά επίσης στην απομάκρυνση των τοξινών, ώστε να μπορείτε να απομακρύνετε εύκολα τις πέτρες.

Πάρτε ένα ή περισσότερα κοτσάνια σέλινου, ανακατέψτε το με νερό και καταναλώστε το χυμό όλη την ημέρα.

Μην καταναλώνετε αυτό το μείγμα εάν έχετε χαμηλότερη αρτηριακή πίεση, αιμορραγική διαταραχή ή προγραμματισμένη χειρουργική επέμβαση.

Θα πρέπει επίσης να αποφύγετε την κατανάλωση αυτού του μείγματος σέλινου εάν παίρνετε τα ακόλουθα φάρμακα:

• Λίθιο (Λιθάνιο)

• Λεβοθυροξίνη (Συνθροειδές)

• Ηρεμιστικά φάρμακα, όπως η αλπραζολάμη (Xanax)

• Φάρμακα που αυξάνουν την ευαισθησία στον ήλιο, όπως η ισοτρετινοΐνη (Sotret)

Χυμός βασιλικού

Ο βασιλικός περιέχει οξικό οξύ, το οποίο βοηθά στο σπάσιμο των λίθων στα νεφρά και στη μείωση του πόνου. Είναι επίσης γεμάτο με απαραίτητα θρεπτικά συστατικά. Το χρησιμοποιώ από την αρχαιότητα για πεπτικές και φλεγμονώδεις παθήσεις. Ο χυμός βασιλικού είναι πλούσιος σε υψηλά αντιοξειδωτικά και διατηρεί αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Μπορεί να σας βοηθήσει να διατηρήσετε τα νεφρά σας σε καλή υγεία.

Χρησιμοποιήστε ξηρά ή φρέσκα φύλλα βασιλικού για να φτιάξετε ποτό και τσάι πολλά φλιτζάνια την ημέρα. Μπορείτε επίσης να φτιάξετε χυμό από πράσινο βασιλικό σε αποχυμωτή ή να τον προσθέσετε στο αγαπημένο σας smoothie (Μπανάνα, Μήλο, Καρπούζι, Ανανάς κ.λπ.).

Μην καταναλώνετε χυμό βασιλικού για πάνω από έξι εβδομάδες κάθε φορά. Η υπερβολική χρήση μπορεί να προκαλέσει:

• αυξημένη αιμορραγία

• Χαμηλή πίεση αίματος

• Χαμηλό σάκχαρο στο αίμα

Υπάρχει περιορισμένη έρευνα σχετικά με την αποτελεσματικότητα του βασιλικού για τις πέτρες στα νεφρά, αλλά έχει αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες.

Χυμός ροδιού

Ο χυμός ροδιού έχει χρησιμοποιηθεί ανά τους αιώνες για τη βελτίωση της συνολικής λειτουργίας των νεφρών. Θα εξαλείψει τις πέτρες και άλλες τοξίνες από το ολοκληρωμένο σύστημα.

Είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά, τα οποία βοηθούν στη διατήρηση της υγείας των νεφρών και θα μπορούσαν επίσης να διαδραματίσουν ρόλο στην πρόληψη της επέκτασης των λίθων στα νεφρά. Μειώνει επίσης το επίπεδο οξύτητας των ούρων. Τα χαμηλότερα επίπεδα οξύτητας μειώνουν τις πιθανότητες για μελλοντικές πέτρες στα νεφρά.

Ο αντίκτυπος του χυμού ροδιού στην πρόληψη των λίθων στα νεφρά απαιτεί λεπτομερή έρευνα, αλλά φαίνεται ότι υπάρχουν κάποια οφέλη από τη λήψη χυμού ροδιού για την προώθηση του κινδύνου εμφάνισης λίθων.

Δεν υπάρχει περιορισμός στο πόσο χυμό ροδιού μπορείτε να καταναλώσετε την ημέρα. Αλλά αποφύγετε να πίνετε χυμό ροδιού εάν παίρνετε αυτά τα φάρμακα:

• Ροσουβαστατίνη (Crestor)

• Φάρμακα για την αρτηριακή πίεση, όπως η χλωροθειαζίδη (Diuril)

• Φάρμακα που αλλάζουν από το συκώτι

Ζωμός φασολιών

Ο ζωμός από φασόλια είναι ένα κλασικό πιάτο που μαγειρεύεται στην Ινδία. Έχει χρησιμοποιηθεί για μεγάλο χρονικό διάστημα για τη βελτίωση της συνολικής υγείας των ούρων και των νεφρών. Βοηθά επίσης στη διάλυση και τον καθαρισμό των λίθων στα νεφρά. Μαγειρέψτε τα φασόλια και στραγγίστε το νερό τους. πιείτε μερικά ποτήρια από αυτό κατά τη διάρκεια της ημέρας για να αποκομίσετε τα οφέλη.

Χυμός σιταρόχορτου

Το σιταρόχορτο είναι γεμάτο με πολλά θρεπτικά συστατικά και έχει χρησιμοποιηθεί από καιρό για την προώθηση της υγείας. Το σιταρόχορτο αυξάνει τη ροή των ούρων και βοηθά στη διέλευση των λίθων. Περιέχει επίσης απαραίτητα θρεπτικά συστατικά που βοηθούν στον καθαρισμό των νεφρών. Η λήψη χυμού σιταρόχορτου με άδειο στομάχι μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο ναυτίας. Μερικές φορές, μπορεί να καταφέρει να προκαλέσει απώλεια όρεξης και δυσκοιλιότητα.

Μπορείτε να πίνετε 2 – 8 μέτρα χυμό σιταρόχορτου την ημέρα. Για να αποφύγετε τυχόν παρενέργειες, ξεκινήστε με την ελάχιστη δυνατή ποσότητα και τελικά φτάστε μέχρι τα 8 μέτρα.

Εάν δεν είναι διαθέσιμος φρέσκος χυμός σιταρόχορτου, μπορείτε να πάρετε συμπληρώματα σιταρόχορτου σε σκόνη σύμφωνα με τη σύσταση του γιατρού σας.

Χυμός ρίζας πικραλίδας

Η ρίζα της πικραλίδας (Taraxacum) είναι τονωτικό των νεφρών που διεγείρει την παραγωγή βλέννας. Πιστεύουμε ότι αυτό βοηθά στην εξάλειψη των αποβλήτων, στη βελτίωση της παραγωγής ούρων και στην ενίσχυση της πέψης. Οι πικραλίδες περιέχουν διάφορες βιταμίνες, συμπεριλαμβανομένων βιταμινών Α, βιταμινών Β, βιταμινών C, βιταμινών D και μεταλλικών στοιχείων, που περιλαμβάνουν ψευδάργυρο, κάλιο και σίδηρο. Μια έρευνα διαπίστωσε ότι η πικραλίδα είναι χρήσιμη για την αποφυγή της ανάπτυξης πέτρες στα νεφρά.

Μπορείτε να φτιάξετε χυμό από φρέσκες πικραλίδες ή να αγοράσετε τσάι. Εάν το κάνετε καινούργιο, μπορείτε επίσης να προσθέσετε φλούδα πορτοκαλιού, μήλο και τζίντζερ για γεύση. Πίνετε 3 ή 4 φλιτζάνια την ημέρα. Μερικοί άνθρωποι μπορεί να αισθάνονται καούρα όταν καταναλώνουν χυμό από ρίζα πικραλίδας ή μέρη του. Μην πίνετε χυμό πικραλίδας εάν παίρνετε κάποιο από τα φάρμακα:

• Αντιόξινα

• Αραιωτικά αίματος

• Αντιβιοτικά

• Διουρητικά, όπως η σπιρονολακτόνη (Aldactone)

• Λίθιο

Επικοινωνήστε με τον γιατρό σας πριν πάρετε εκχύλισμα ρίζας πικραλίδας, καθώς μπορεί να αλληλεπιδράσει με οποιαδήποτε φάρμακα παίρνετε.