9 Συμβουλές για τη φροντίδα των δοντιών που πρέπει να γνωρίζετε!

Ντρέπεστε από μια πλάκα στα δόντια σας; Θέλετε να γελάσετε χωρίς κανένα δισταγμό με ανοιχτό στόμα και ορατά δόντια; Αλλά δεν ξέρετε πώς να διατηρήσετε τα δόντια σας φωτεινά. Οι συμβουλές για τη φροντίδα των δοντιών είναι κάτι που πρέπει να γνωρίζουν όλοι!

Η στοματική υγεία είναι το πιο σημαντικό πράγμα για το σώμα σας. Εάν δεν διατηρείτε τη στοματική σας υγεία, μπορεί να υποφέρετε από πολλά άλλα προβλήματα υγείας. Οι οδοντίατροι συνέστησαν να κάνετε οδοντιατρικούς ελέγχους ανά διετία. Αυτό σας βοηθά να διατηρήσετε τη στοματική σας υγεία και διατηρεί τα δόντια σας φωτεινά και λαμπερά. Μπορείτε να συμβουλευτείτε το καλύτερος οδοντίατρος στη Λαχόρη μέσω του Marham.

Τα δόντια σας μπορεί να υποφέρουν από πολλά προβλήματα όπως σχηματισμό πλάκας, τερηδόνα, ουλίτιδα, μόλυνση των ούλων κ.λπ. εάν τα δόντια σας έχουν υποστεί σοβαρή φθορά, ίσως χρειαστεί να τα ξεφορτωθείτε. Ένας χειρουργός οδοντίατρος μπορεί να σας βοηθήσει σε αυτό.

Εδώ είναι μερικές περιποιήσεις δοντιών συμβουλές που μπορούν να σας βοηθήσουν να διατηρήσετε τη στοματική υγεία.

Βούρτσισμα δοντιών:

Το βούρτσισμα των δοντιών σας δύο φορές την ημέρα είναι απαραίτητο ή μπορείτε να βουρτσίζετε τα δόντια σας μετά από κάθε γεύμα. Το βούρτσισμα των δοντιών βοηθά στην αφαίρεση της πλάκας από τα δόντια σας. Γιατί αν δεν αποφύγετε την ανάπτυξη πλάκας στα δόντια σας, μπορεί να μετατραπεί σε σκληρό φιλμ γνωστό ως πέτρα.

νήμα των δοντιών:

Τα τρόφιμα που παγιδεύονται ανάμεσα στα δόντια σας ενώ τρώτε είναι η αιτία της ανάπτυξης βακτηρίων στη στοματική σας κοιλότητα. Το νήμα είναι σημαντικό καθώς βοηθά στην απομάκρυνση της τροφής από τα δόντια σας. Θα πρέπει να χρησιμοποιείτε οδοντικό νήμα μετά από κάθε γεύμα για να διατηρείτε τη στοματική σας υγιεινή.

Τράβηγμα λαδιού:

Τα έλαια έχουν αντιφλεγμονώδεις και αντιβακτηριδιακές ιδιότητες. Είναι μια παλιά ινδική τεχνική για τη χρήση λαδιού για τον καθαρισμό της στοματικής κοιλότητας. Αυτό είναι γνωστό ως έλξη λαδιού. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λάδι καρύδας ή ελαιόλαδο για αυτό το σκοπό. Βοηθά στη μείωση του πρηξίματος των ούλων και απομακρύνει τα βακτήρια από το στόμα σας,

Μαγειρική σόδα:

Είναι ένα φυσικό λειαντικό και καθαριστικό και χρησιμοποιείται για το τρίψιμο των δοντιών σας για να τα κάνει να γυαλίζουν. Αφαιρεί την πλάκα από τα δόντια και βοηθά στη διατήρηση των δοντιών λαμπερά και λευκά.

Φλούδα πορτοκαλιού:

Το πορτοκάλι περιέχει βιταμίνη C. Έχει πολλά οφέλη για τη στοματική σας κοιλότητα. Το τρίψιμο της φλούδας πορτοκαλιού στα δόντια σας είναι επίσης χρήσιμο για τον καθαρισμό των δοντιών σας από το στρώμα της πλάκας.

Διάλυμα ξυδιού:

Πάρτε 20 ml ξύδι, 1 κουταλιά της σούπας αλάτι και προσθέστε μισό ποτήρι νερό. Κάντε γαργάρες με αυτό το διάλυμα καθημερινά για να διατηρήσετε τη στοματική σας υγεία.

Χρήση φρούτων όπως τα σύκα:

Πολλές τροφές βοηθούν στη διατήρηση της στοματικής σας υγείας. Ελέγχουν το σχηματισμό πλάκας και σας παρέχουν πολλές βιταμίνες που είναι καλές για τα δόντια και τα ούλα σας. Φάτε φράουλες, λεμόνια, σύκα κ.λπ. για τη στοματική σας υγεία.

Απολέπιση και οδοντικός καθαρισμός:

Οι συμβουλές φροντίδας των δοντιών είναι ελλιπείς χωρίς διαδικασίες καθαρισμού όπως η απολέπιση. Εάν ο οδοντίατρός σας σας συμβούλεψε να κάνετε απολέπιση ή άλλες διαδικασίες οδοντικού καθαρισμού, θα πρέπει να τις ακολουθήσετε. Καθώς η πλάκα, εάν αφεθεί χωρίς θεραπεία, μπορεί να μετατραπεί σε πέτρα.

Χρησιμοποιήστε το στοματικό πλύσιμο:

Η χρήση στοματικής πλύσης είναι επίσης καλή για τα δόντια σας. Καθαρίζει τη στοματική σας κοιλότητα από επιβλαβή βακτήρια. Και παρέχετε στα δόντια σας υγιή φθόριο. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε στοματικό πλύσιμο εάν δείτε συμπτώματα ουλίτιδας όπως αιμορραγία και πρήξιμο των ούλων, βαρύ σχηματισμό πλάκας στα δόντια κ.λπ.

Η φροντίδα των δοντιών σας είναι σημαντική γιατί είναι πολύ πολύτιμα για εσάς. Δεν σας βοηθά μόνο στο φαγητό, αλλά και φαίνεται ωραίο όταν χαμογελάτε. Γι’ αυτό οι άνθρωποι εστιάζουν στη στοματική τους υγεία.

Θα πρέπει να ζητήσετε τη συμβουλή του οδοντιάτρου σας εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα που σχετίζονται με τα δόντια και τα ούλα σας. Το να αγνοήσετε τη στοματική σας υγεία δεν είναι μια σοφή απόφαση. Δεν βλάπτει μόνο τα δόντια σας αλλά επηρεάζει και τη γενική υγεία σας.