8 καλύτερα εργαλεία δοκιμών αυτοματισμού για προγραμματιστές

Σήμερα, η διεθνής αγορά είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστική, με πολλές εταιρείες να προσφέρουν τα ίδια προϊόντα και υπηρεσίες. Ως εκ τούτου, η δοκιμή του προϊόντος πριν από την παράδοσή του γίνεται η ύψιστη ανάγκη για κάθε εταιρεία. Κάθε επιχείρηση πρέπει να δοκιμάζει τα προϊόντα της διεξοδικά για να εξασφαλίσει την υψηλότερη ποιότητά τους. Πολλές μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις δεν δίνουν ιδιαίτερη σημασία στη διαδικασία δοκιμών και στο τέλος υποφέρουν. Επομένως, θα πρέπει να δώσουν έμφαση στις δοκιμές και να βρουν τα καλύτερα προϊόντα που θα βοηθήσουν στη διατήρηση των πελατών.

Όπως κάθε άλλη επιχείρηση, οι εταιρείες ανάπτυξης λογισμικού θα πρέπει επίσης να δοκιμάσουν τα προϊόντα τους για να διατηρήσουν την κορυφαία ποιότητα. Θα πρέπει να εκτελέσουν τον αυτοματισμό δοκιμής στα προϊόντα τους για να προσφέρουν ποιότητα με ταχύτητα. Ωστόσο, οι επιχειρήσεις θα πρέπει επίσης να επικεντρωθούν στη χρήση του σωστού εργαλείου για αυτοματοποίηση δοκιμών. Αυτό είναι σημαντικό γιατί η διαδικασία αυτοματοποίησης δοκιμής και η αποτελεσματικότητά της εξαρτάται εξ ολοκλήρου από την απόδοση του εργαλείου.

Αυτό το άρθρο θα βοηθήσει τους αναγνώστες να μάθουν για τα επτά καλύτερα εργαλεία δοκιμών αυτοματισμού για προγραμματιστές. Αυτά τα εργαλεία υποστηρίζουν δοκιμές API και υπηρεσιών. Επιπλέον, προσφέρουν ορισμένες δυνατότητες AI/ML και αναλυτικών στοιχείων. Τέλος, όλα αυτά τα εργαλεία αυτοματισμού δοκιμών έχουν κορυφαία βαθμολογία μεταξύ των χρηστών και προσφέρουν ισχυρά αποτελέσματα. Ως εκ τούτου, ως προγραμματιστής, θα πρέπει να μάθετε για αυτά τα εργαλεία διεξοδικά για να αυξήσετε την αποτελεσματικότητα του λογισμικού σας.

Κορυφαία 8 εργαλεία δοκιμής αυτοματισμού για προγραμματιστές

1. Σελήνιο

Σχεδόν κάθε προγραμματιστής είναι εξοικειωμένος με το όνομα «Selenium», το οποίο καθορίζει τη δημοτικότητά του. Είναι ένα καλό εργαλείο δοκιμών αυτοματισμού που πληροί πολύ καλά τα βιομηχανικά πρότυπα. Αυτό το εργαλείο μπορεί να δοκιμάσει την αυτοματοποίηση της διεπαφής χρήστη μιας εφαρμογής Ιστού, βοηθώντας έτσι τους προγραμματιστές πάρα πολύ. Το Selenium είναι εξαιρετικά ευέλικτο και εύκολο στη χρήση για προγραμματιστές που διαθέτουν δεξιότητες προγραμματισμού και εμπειρία. Διαθέτει ορισμένα premium χαρακτηριστικά που στερούνται πολλά άλλα εργαλεία αυτοματισμού και πλαίσια δοκιμής.

Αυτό το εργαλείο επιτρέπει στους χρήστες να κωδικοποιούν σε διάφορες γλώσσες, όπως Java, Python, PHP, Ruby, Perl, C# και Groovy. Αυτοί οι κωδικοί μπορούν να εκτελεστούν σε πολλά λειτουργικά συστήματα όπως Windows, Linus και Mac και προγράμματα περιήγησης όπως Chrome, Internet Explorer, Firefox κ.λπ. Η τελευταία έκδοση αυτού του εργαλείου είναι το Selenium 4.0.0 Alpha 7 και κυκλοφόρησε τον Νοέμβριο του 2020. Αυτή η έκδοση είναι πιο στιβαρή και επιτρέπει την τυποποίηση του W3C.

Η νέα δυνατότητα που υπάρχει στην τελευταία έκδοση του Selenium επιτρέπει στους προγραμματιστές να χρησιμοποιούν τον ίδιο κώδικα για όλα τα δημοφιλή προγράμματα περιήγησης. Αυτό είναι δυνατό αφού οι Chrome, Firefox, Internet Explorer, Safari και Edge ακολουθούν το τυπικό πρωτόκολλο του W3C. Επιπλέον, οι προγραμματιστές πρέπει να κατακτήσουν τις δεξιότητες προγραμματισμού και να δημιουργήσουν πλαίσια και βιβλιοθήκες αυτοματισμού για να χρησιμοποιούν αποτελεσματικά το Selenium.

2. LambdaTest

Ένας προγραμματιστής πρέπει να χρησιμοποιήσει τα τέλεια εργαλεία δοκιμών αυτοματισμού για να αξιοποιήσει πλήρως τις δυνατότητες του περιβάλλοντος δοκιμών. Στην παρούσα βιομηχανία λογισμικού, υπάρχουν χιλιάδες εργαλεία διαθέσιμα στην αγορά. Ωστόσο, πολλοί γίγαντες λογισμικού θεωρούν ότι το LambdaTest είναι μια επανάσταση στον κλάδο των δοκιμών αυτοματισμού. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις LambdaTest για την εκτέλεση αυτοματοποιημένων δοκιμών στο περιβάλλον Selenium. Σας επιτρέπει να εκτελείτε όλες τις δοκιμές σας σε ένα ασφαλές, επεκτάσιμο και αξιόπιστο cloud Πλέγμα σεληνίου. Οι προγραμματιστές μπορούν επίσης να χρησιμοποιήσουν τα σενάρια για να πραγματοποιήσουν αυτοματοποιημένες δοκιμές των εφαρμογών Ιστού σε χιλιάδες προγράμματα περιήγησης και λειτουργικά συστήματα. Επί του παρόντος, εκατομμύρια εταιρείες χρησιμοποιούν το LambdaTest για να πραγματοποιήσουν δοκιμές αυτοματοποίησης των διαδικτυακών εφαρμογών τους. Οι υπεύθυνοι δοκιμών μπορούν να χρησιμοποιήσουν αυτήν την πλατφόρμα για να αναπτύξουν, να δοκιμάσουν και να παραδώσουν εφαρμογές web υψηλής ποιότητας σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Το LambdaTest επιτρέπει στους προγραμματιστές να μειώσουν τους κύκλους δοκιμών εκτελώντας παράλληλες δοκιμαστικές συνεδρίες. Η δυνατότητα καταγραφής σφαλμάτων με ένα κλικ διασφαλίζει ότι μπορείτε να καταγράψετε ένα σφάλμα απευθείας από το LambdaTest σε διάφορα εργαλεία διαχείρισης εργασίας. Η γρήγορη αυτοματοποιημένη δοκιμή στιγμιότυπου οθόνης επαληθεύει την ανταπόκριση όλων των οπτικών πτυχών μιας εφαρμογής Ιστού. Έτσι, μπορούμε να συμπεράνουμε ότι το LambdaTest είναι η μοναδική λύση για όλες τις ανάγκες αυτοματοποιημένων δοκιμών που βασίζονται σε σύννεφο.

3. Katalon Studio

Το Katalon Studio είναι ένα πλούσιο σε χαρακτηριστικά εργαλείο αυτοματισμού δοκιμών που χρησιμοποιείται ευρέως από προγραμματιστές σε όλο τον κόσμο. Επιτρέπει τη σημαντική δοκιμή εφαρμογών API, Web, επιτραπέζιων υπολογιστών και φορητών συσκευών. Επιπλέον, αυτό το εργαλείο υποστηρίζει δοκιμές λογισμικού αυτοματισμού σε πολλά λειτουργικά συστήματα όπως Linux, macOS και Windows. Το Katalon Studio διαθέτει τα πλεονεκτήματα των κινητήρων Selenium και Appium. Ωστόσο, δεν κάνει τους χρήστες να ενσωματώνουν διάφορα πλαίσια και βιβλιοθήκες που απαιτούνται για τη χρήση αυτών των δύο εργαλείων αυτοματισμού δοκιμής.

Το Katalon Studio προσφέρει ένα οικείο περιβάλλον για προγραμματιστές και δοκιμαστές. Επιπλέον, τα premium χαρακτηριστικά του το καθιστούν έναν από τους βασικούς παίκτες στην αγορά δοκιμών αυτοματισμού. Αυτό το εργαλείο υποστηρίζει δοκιμαστική αυτοματοποίηση API, εφαρμογών για κινητά και web. Επιπλέον, διευκολύνει το SOAP και το RESTful για τη δοκιμή API και υπηρεσιών. Αυτό το εργαλείο διαθέτει μεγάλο αριθμό ενσωματωμένων λέξεων-κλειδιών που επιτρέπουν τη δημιουργία δοκιμαστικών περιπτώσεων χωρίς κόπο.

Οι προγραμματιστές και οι δοκιμαστές μπορούν να αναπτύξουν αυτό το εργαλείο για αυτοματοποιημένες και διερευνητικές δοκιμές. Επιπλέον, υποστηρίζει το BDD Cucumber για εμφάνιση δοκιμών σε κοινές γλώσσες. Οι χρήστες μπορούν να επεκτείνουν τη δυνατότητα δοκιμής του εργαλείου μέσω προσθηκών που είναι διαθέσιμες στο Katalon Store. Επιπλέον, μπορούν επίσης να ελέγξουν τις αναφορές ποιότητας στην πλατφόρμα KatalonTestOps.

4. UFT One

Το UFT One, γνωστό και ως UFT, είναι ένα ευρέως χρησιμοποιούμενο εμπορικό εργαλείο αυτοματισμού δοκιμών για εφαρμογές επιτραπέζιου υπολογιστή, Web, κινητών και RPA. Αυτό το εργαλείο επεκτείνεται με ωραίες δυνατότητες για τον αποτελεσματικό έλεγχο του API. Το UFT One παρέχει κατάλληλες επιλογές για τη δοκιμή της στοχευόμενης εφαρμογής υπό δοκιμή (AUT) σε επιτραπέζιους υπολογιστές, Web και κινητές συσκευές. Υποστηρίζει πολλαπλά λειτουργικά συστήματα για το AUT. Επιπλέον, αυτό το εργαλείο παρέχει πολυάριθμες προηγμένες λειτουργίες για τον εντοπισμό έξυπνων αντικειμένων, αντικειμένων που βασίζονται σε εικόνες και διόρθωσης.

Η τελευταία έκδοση του UFT, v15.0.2, κυκλοφόρησε τον Νοέμβριο του 2020. Αποτελείται από τις πιο πρόσφατες δυνατότητες για τη βελτίωση της διαδικασίας δοκιμών και την αύξηση της στιβαρότητάς του. Επιπλέον, αυτή η έκδοση μειώνει επίσης τον χρόνο δοκιμής χωρίς να επηρεάζει την ποιότητα της διαδικασίας. Το UFT One αναπτύσσει μια δοκιμή πιο προσανατολισμένη στην πλατφόρμα χρησιμοποιώντας τα προτεινόμενα βήματα αντικειμένου που είναι διαθέσιμα στο AI Transformation Assistant. Χρησιμοποιεί το ParallelRunner για την εκτέλεση πολλών δοκιμών API και GUI ταυτόχρονα.

Το UFT One μπορεί να παρακολουθεί και να αναφέρει την κατάσταση Wi-Fi, τη θερμική κατάσταση και τον διαθέσιμο χώρο στο δίσκο στις ρυθμίσεις Εγγραφή και εκτέλεση. Επιπλέον, αυτό το εργαλείο αυτοματισμού δοκιμής μπορεί να υποστηρίξει αυτόματα σημεία ελέγχου σελίδας για προγράμματα περιήγησης όπως το Mozilla Firefox και το Google Chrome. Επομένως, το UFT One είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο δοκιμών αυτοματισμού για δοκιμαστές που αναζητούν εύκολη δοκιμή λογισμικού.

5. TestComplete

Το TestComplete είναι ένα γνωστό όνομα στη λίστα των κορυφαίων εργαλείων δοκιμών αυτοματισμού για προγραμματιστές. Διαθέτει ισχυρά χαρακτηριστικά που επιτρέπουν την αποτελεσματική δοκιμή εφαρμογών σε Web, κινητά και επιτραπέζιους υπολογιστές. Αυτό το εργαλείο θα επιτρέψει στους δοκιμαστές να γράφουν κωδικούς δοκιμής σε JavaScript, C++ Script, Python και VBScript. Επιπλέον, διαθέτει ένα σύστημα αναγνώρισης αντικειμένων που μπορεί να αναγνωρίσει στοιχεία δυναμικής διεπαφής χρήστη χωρίς σφάλμα.

Ο κινητήρας που υπάρχει στο TestComplete είναι εξαιρετικά αποτελεσματικός για τη δοκιμή εφαρμογών που έχουν δυναμικές και συχνά μεταβαλλόμενες διεπαφές χρήστη. Η πιο πρόσφατη έκδοσή του, 14.72, κυκλοφόρησε τον Ιανουάριο του 2021 και περιέχει εξαιρετικές δυνατότητες δοκιμής και δοκιμής ιστού. Αυτό το εργαλείο αυτοματισμού δοκιμής έχει αυτο-ίαση, βελτιώνοντας τους αλγόριθμους που βασίζονται σε AI για την εύρεση ενός αντικειμένου αντικατάστασης χρησιμοποιώντας την εικόνα του.

Δύο άλλες δυνατότητες αυτού του εργαλείου, δηλαδή η εγγραφή και η αναπαραγωγή, βοηθούν πάρα πολύ τους δοκιμαστές. Αυτές οι δυνατότητες είναι παρόμοιες με αυτές που υπάρχουν στο Katalon Studio και επιτρέπουν στους χρήστες να κάνουν δοκιμές χωρίς κόπο. Επιπλέον, μπορούν να εισάγουν σημεία ελέγχου μεταξύ των βημάτων για τη δοκιμή για την επαλήθευση των αποτελεσμάτων. Το SmartBear προσφέρει το TestComplete και έτσι οι χρήστες μπορούν να το ενσωματώσουν με άλλα προϊόντα της ίδιας εταιρείας.

6. SoapUI

Σε αντίθεση με τα προηγούμενα εργαλεία, το SoapUI δεν είναι εργαλείο για δοκιμές αυτοματισμού για εφαρμογές Web ή για κινητές συσκευές. Ωστόσο, είναι μια εξαιρετική επιλογή για τη δοκιμή API και υπηρεσιών. Αυτό είναι ένα λειτουργικό εργαλείο χωρίς κεφάλι που δημιουργήθηκε για τη δοκιμή API. Υποστηρίζει υπηρεσίες REST και SOAP και οι προγραμματιστές μπορούν είτε να χρησιμοποιήσουν την έκδοση ανοιχτού κώδικα είτε pro. Επιπλέον, μπορούν να αποκτήσουν μια φιλική προς το χρήστη διεπαφή στην έκδοση pro μαζί με ορισμένες premium χαρακτηριστικά.

Αυτές οι δυνατότητες είναι ο οδηγός διεκδίκησης, το πρόγραμμα δημιουργίας ερωτημάτων SQL και ο επεξεργαστής φόρμας. Η SmartBear είναι επίσης ο παρουσιαστής του SoapUI, το οποίο εμπίπτει στη σουίτα ReadyAPI. Αυτό το εργαλείο διαθέτει εντυπωσιακές δυνατότητες δοκιμής API και επιτρέπει στους χρήστες να ξεκινούν δοκιμές μέσω μεταφοράς και απόθεσης και κατάδειξης και κλικ. Επιπλέον, υποστηρίζει δοκιμές προσανατολισμένες στα δεδομένα χρησιμοποιώντας δεδομένα από αρχεία και βάσεις δεδομένων.

Το SoapUI επιτρέπει την επαναχρησιμοποίηση των σεναρίων δοκιμών και υποστηρίζει ασύγχρονες δοκιμές. Αυτό το εργαλείο δημιουργεί επίσης εικονικές υπηρεσίες μέσω RESTful mocking. Η πιο πρόσφατη έκδοση ανοιχτού κώδικα του εργαλείου έχει τη δυνατότητα API Explorer, που προηγουμένως βρισκόταν μόνο στην επαγγελματική έκδοση. Επομένως, οι προγραμματιστές και οι υπεύθυνοι δοκιμών μπορούν να χρησιμοποιήσουν αυτήν την έκδοση για τον γρήγορο εντοπισμό σφαλμάτων στις απαντήσεις API.

7. IBM Rational Functional Tester (RFT)

Το IBM Rational Functional Tester είναι η τέλεια επιλογή για τη δοκιμή εφαρμογών που δημιουργούνται χρησιμοποιώντας διάφορες γλώσσες και τεχνολογίες όπως Web, Visual Basic, Siebel, .Net, Dojo Toolkit κ.λπ. Επιπλέον, είναι μια πλατφόρμα δοκιμών προσανατολισμένη στα δεδομένα που υποστηρίζει παλινδρόμηση και λειτουργικές δοκιμές. Αυτό το εργαλείο μπορεί να ανιχνεύσει δεδομένα στο αρχικό στάδιο και διαθέτει τεχνολογία Advanced ScriptAssure.

Το IBM RFT επιτρέπει την οπτική επεξεργασία χρησιμοποιώντας στιγμιότυπα οθόνης, τα οποία παρέχουν μια μορφή οπτικού και σεναρίου για την εμφάνιση δοκιμαστικών ενεργειών. Επομένως, οι προγραμματιστές μπορούν να χρησιμοποιούν συχνές αλλαγές διεπαφής χρήστη και να εξαλείψουν την αύξηση των χρεώσεων συντήρησης. Αυτό το εργαλείο διαθέτει τη δυνατότητα Test Scripting για να βοηθά τους χρήστες να επιλέγουν εύκολα μεταξύ Java και Visual Basic .NET. Επιπλέον, οι προγραμματιστές μπορούν να ενσωματώσουν αυτό το εργαλείο με άλλο λογισμικό που θα διευκολύνει τη συνεργατική διαχείριση του κύκλου ζωής της εφαρμογής.

Η πιο πρόσφατη έκδοση αυτού του εργαλείου αυτοματισμού δοκιμής, RFT V10.1.0, κυκλοφόρησε τον Ιούλιο του 2020. Περιέχει ορισμένες εξαιρετικές δυνατότητες και διορθώσεις για σφάλματα που υπήρχαν στις προηγούμενες εκδόσεις. Επιπλέον, αυτή η έκδοση παρουσιάζει μια βελτιωμένη ενοποιημένη αναφορά για δοκιμές Functional, Compound και Web UI.

8. Τρικέντης Τόσκα

Το Tricentis Tosca είναι μία από τις πλατφόρμες συνεχών δοκιμών που προσφέρει κορυφαίας κατηγορίας σύνολα εργαλείων για την υποστήριξη των περισσότερων ενεργειών δοκιμών. Παρέχει σχέδια δοκιμών, αυτοματισμό δοκιμών, αναφορές δοκιμών και αναλυτικά στοιχεία. Αυτό το εργαλείο αυτοματισμού δοκιμών διαθέτει πολυάριθμες λειτουργίες υψηλής ποιότητας, όπως αναλυτικά στοιχεία, πίνακες εργαλείων, κατανεμημένες εκτελέσεις και ενσωματώσεις που υποστηρίζουν συνεχή ενοποίηση και διαδικασίες DevOps.

Οι προγραμματιστές αποκτούν μια φιλική προς το χρήστη διεπαφή στο Tricentis Tosca. Επομένως, μπορούν να σχεδιάσουν, να ενσωματώσουν, να διαχειριστούν, να εκτελέσουν και να βελτιστοποιήσουν δοκιμές API χωρίς κόπο. Επιπλέον, αυτό το εργαλείο μπορεί να εκτελέσει δοκιμές API σε πολλά προγράμματα περιήγησης, λειτουργικά συστήματα και κινητές συσκευές. Υποστηρίζει πολλαπλά πρωτόκολλα και πλατφόρμες όπως HTTP(s) JMS, SOAP, IBM MQ, TIBCO EMS, REST κ.λπ. Το Tricentis Tosca διαθέτει εξαιρετικές δυνατότητες για αναφορές δοκιμών και αναλυτικά στοιχεία.

Οι προγραμματιστές μπορούν να χρησιμοποιήσουν αυτό το εργαλείο για να αυτοματοποιήσουν τις δοκιμαστικές περιπτώσεις διεπαφής χρήστη ανάλογα με μια μακέτα αντί να χρησιμοποιούν κωδικούς. Επιπλέον, υποστηρίζει διαμόρφωση προστασίας API στο API Connection Manager. Επιπλέον, οι χρήστες μπορούν να έχουν πρόσβαση στη δυνατότητα ασφάλειας υπογραφής για να υπογράψουν πολλά μέρη ενός μηνύματος. Τέλος, η τελευταία ενημέρωση αυτού του εργαλείου παρουσίασε την πρώτη έκδοση του Project NEO, η οποία επιτρέπει την εικονική εκτέλεση δοκιμών αυτοματισμού.

Τύλιξε

Η λίστα των εργαλείων ελέγχου αυτοματισμού είναι αρκετά μεγάλη και περιλαμβάνει πολυάριθμα δημοφιλή ονόματα. Ωστόσο, τα επτά ονόματα που προαναφέρθηκαν ξεχωρίζουν στο πλήθος με τα απαράμιλλα χαρακτηριστικά και τις ικανότητές τους. Ελπίζουμε ότι οι αναγνώστες θα βρουν αυτό το άρθρο χρήσιμο για την επιλογή του πιο αποτελεσματικού εργαλείου αυτοματισμού δοκιμών.