8 αντικείμενα που παραβλέπονται για να ενσωματώσετε στο γυμναστήριο του σπιτιού σας

Με λίγη δημιουργικότητα και λίγη προνοητική σκέψη, δεν υπάρχει λόγος να μην μπορούν όλοι να προπονούνται από την άνεση του σπιτιού τους. Συνδυάζοντας τον κατάλληλο εξοπλισμό, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα λειτουργικό και οικονομικό γυμναστήριο. Ακολουθούν ορισμένα αντικείμενα που δεν αποτελούν μέρος της τυπικής επιλογής που μπορεί να βρείτε σε ένα γυμναστήριο, αλλά μπορούν να κάνουν τις προπονήσεις σας πιο απαιτητικές, αποτελεσματικές και διασκεδαστικές.

Καθρέφτες

Για ασφάλεια

Το να έχετε έναν καθρέφτη κατά μήκος ενός τοίχου απέναντι από το σημείο που στέκεστε κατά τη διάρκεια της προπόνησης είναι απαραίτητο για να δείτε τι υπάρχει πίσω σας. Αυτό θα σας βοηθήσει να κρατήσετε μακριά τους τραυματισμούς, επειδή επιτρέπει καλύτερη επίγνωση και, ως εκ τούτου, περισσότερη προσοχή όταν κάνετε ασκήσεις άρσης βαρέων βαρών (όπως squats ή deadlifts).

Πρέπει να διαβάσετε: Οι ασκήσεις κάνουν τη στύση των ανδρών να διαρκούν περισσότερο

Για να δείτε τη στάση σας

Οι καθρέφτες επιτρέπουν στους ίδιους τους χρήστες να βλέπουν ακριβώς πώς είναι τοποθετημένο το σώμα τους, ώστε να μπορούν να το διορθώσουν πριν προκληθεί τραυματισμός. Εξετάστε το ενδεχόμενο να τοποθετήσετε ένα κάπου αρκετά κοντά ώστε να αντικατοπτρίζει μια ακριβή απεικόνιση όλων όσων συμβαίνουν γύρω του κατά τη διάρκεια των συνεδριών άσκησης.

Μπάλα σταθερότητας

Μια μπάλα σταθερότητας είναι μια μεγάλη φουσκωτή μπάλα που σας επιτρέπει να εκτελείτε ασκήσεις κοιλιακών και ενδυνάμωσης χωρίς να ασκείτε πίεση στην πλάτη σας. Βοηθά επίσης στην προστασία της σπονδυλικής σας στήλης εάν εκτελείτε τσακίσματα ή κοιλιακούς.

Διαφέρουν σε μέγεθος και σχήμα: μερικά έχουν λαβές για να πιάνονται κατά τη διάρκεια των ασκήσεων, ενώ άλλα είναι λείες και στρογγυλές. Αυτά με χερούλια είναι προτιμότερα γιατί σου δίνουν κάτι πιο ενδιαφέρον από το να κυλάς σε ένα φουσκωμένο ελαστικό πατάκι. Ωστόσο, και οι δύο τύποι θα λειτουργήσουν αρκετά καλά για σκοπούς άσκησης.

Πρέπει να διαβάσετε: Οφέλη από τις ασκήσεις Kegel για άνδρες

Tarps γυμνασίου

Τα μουσαμάδες είναι ένα υποτιμημένο είδος για τα γυμναστήρια στο σπίτι. Είναι ελαφριά και φορητά, καθιστώντας τα ιδανικά για την κάλυψη οποιουδήποτε χώρου θέλετε να διατηρήσετε τον εξοπλισμό του γυμναστηρίου σας (ή ακόμα και μόνο το πάτωμα) καθαρό και στεγνό.

Είναι επίσης αρκετά λεπτά ώστε να επιτρέπουν στο φως να περάσει, ώστε να μπορείτε ακόμα να βλέπετε τι κάνετε ενώ προπονείστε. έχουν υψηλότερη ποιότητα υλικού και έχουν λεπτότερη ραφή, με αποτέλεσμα καλύτερη αντοχή και ανθεκτικότητα. Μπορείς να βρεις μουσαμάδες προς πώληση σε ένα ηλεκτρονικό κατάστημα όπως το Tarps Now.

Ζώνη ή σωλήνας αντίστασης

Οι ζώνες αντίστασης επιτρέπουν την ευελιξία σε πόσες διαφορετικές μυϊκές ομάδες μπορούν να στοχευτούν ταυτόχρονα —ειδικά όταν συνδυάζονται μαζί— και κυμαίνονται από ασκήσεις αρχαρίων που περιλαμβάνουν μόνο μία ζώνη/σωλήνα έως προηγμένες ρουτίνες που περιλαμβάνουν πολλαπλούς σταθμούς με πολλαπλές ζώνες/σωλήνες ταυτόχρονα.

Οι ζώνες αντίστασης είναι επίσης εξαιρετικές για ευθυγράμμιση στάσης, επειδή επιτρέπουν στους χρήστες να ευθυγραμμίζουν σωστά το σώμα τους κατά τη διάρκεια των ασκήσεων (πράγμα που βοηθά στην αποφυγή τραυματισμών) χωρίς να κρατούν επιπλέον βάρος – θυμηθείτε ότι οι πιο προηγμένες προπονήσεις απαιτούν πιο προηγμένο εξοπλισμό.

Πρέπει να διαβάσετε: Ο ρόλος της άσκησης σε ένα πρόγραμμα απώλειας βάρους

Kettlebells

Τα Kettlebells είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να γυμναστείτε τον πυρήνα, το πάνω μέρος και το κάτω μέρος του σώματός σας. Μπορούν να χτίσουν δύναμη, αντοχή ή απλώς γενική φυσική κατάσταση. Είναι επίσης κατάλληλα για την πρόληψη τραυματισμών επειδή ενισχύουν διαφορετικούς μύες στο σώμα από ό,τι θα έκανε η παραδοσιακή άρση βαρών. Επιπλέον, τα kettlebells είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο για τη βελτίωση της ευελιξίας και της ισορροπίας.

Agility Ladder

Οι σκάλες ευκινησίας είναι εξαιρετικές για τη βελτίωση της κίνησης των ποδιών, της ισορροπίας και του συντονισμού. Μπορούν να ζεσταθούν, να κρυώσουν ή να φροντίσουν το σώμα σας. Οι ασκήσεις Agility είναι επίσης ένας πολύ καλός τρόπος για να βελτιώσετε την ταχύτητα και την ευκινησία χρησιμοποιώντας μόνο μια σκάλα και το σωματικό σας βάρος.

Σχοινακι

Το σχοινάκι μπορεί να βοηθήσει στην ενίσχυση της καρδιαγγειακής σας υγείας και στην αύξηση της κυκλοφορίας του αίματος, κάνοντάς σας να αισθάνεστε πιο ενεργητικοί όλη την ημέρα. Η καρδιαγγειακή δραστηριότητα βοηθά επίσης στην καύση θερμίδων και στην απώλεια βάρους ενώ βελτιώνει τον συντονισμό, την ισορροπία και την ταχύτητα (όλα τα απαραίτητα όταν προπονείστε).

Πρέπει να διαβάσετε: 8 Απαραίτητα Ρούχα Γυμναστικής για Εύκολες Προπονήσεις

Βαριά τσάντα ή τσάντα του μποξ

Οι σάκοι του μποξ είναι ιδανικοί για καρδιαγγειακή άσκηση και προετοιμασία. Μπορούν επίσης να βοηθήσουν στην οικοδόμηση δύναμης και δύναμης και να ανακουφίσουν το άγχος.

Οι σάκοι του μποξ είναι ιδανικοί για τη βελτίωση του συντονισμού χεριού-ματιού και γενικότερα για την οικοδόμηση του συντονισμού (πράγμα που είναι απαραίτητο όταν παίζετε αθλήματα). Επιπλέον, το να τρυπάτε μια βαριά τσάντα θα βελτιώσει την ακρίβειά σας με τις γροθιές, συνηθίζοντας να έρθετε σε επαφή με κάτι που σας κινείται πίσω.

Κλείσιμο Σκέψη

Ένα γυμναστήριο στο σπίτι δεν πρέπει να είναι για να ξοδέψετε έναν τόνο χρημάτων. Θα πρέπει να αφορά την εξατομίκευση της εμπειρίας προπόνησής σας και τη δημιουργία ενός χώρου που λειτουργεί για εσάς. Είτε θέλετε να αγοράσετε είτε να επαναχρησιμοποιήσετε εξοπλισμό, ελπίζουμε ότι αυτό το άρθρο σας έχει δώσει μερικές διασκεδαστικές ιδέες. Τώρα ήρθε η ώρα να κάνετε τα πρώτα βήματα προς την κατασκευή του τέλειου γυμναστηρίου στο σπίτι.