7 λόγοι για να ενσωματώσετε τη ζωντανή συνομιλία στις εφαρμογές και τους ιστοτόπους σας

Το Διαδίκτυο κυριαρχεί στον σημερινό κόσμο και οι ιστότοποι και οι εφαρμογές για κινητά κυριαρχούν στον κόσμο του Διαδικτύου. Η πρόοδος της τεχνολογίας του Διαδικτύου έχει μεταμορφώσει τον κόσμο ψηφιακά και έδωσε στους ανθρώπους μια νέα άποψη που είναι εξαιρετική σε σύγκριση με τις παραδόσεις. Τώρα οδεύουμε προς μια εποχή όπου οι άνθρωποι δεν θα μπορούν να ζήσουν χωρίς το Διαδίκτυο. Το Διαδίκτυο έχει τόσες πολλές χρήσιμες παραλλαγές να προσφέρει στους ανθρώπους. Ο κόσμος του Διαδικτύου είναι παγκόσμιος και είναι δίκαιος για όλο το κοινό του. Είτε πρόκειται για επιχειρηματίες είτε για τυχαίους ανθρώπους, θα ικανοποιήσει τις ανάγκες κάθε ατόμου. Οι άνθρωποι αυτές τις μέρες λαμβάνουν πάντα τη γνώμη του Διαδικτύου και συλλέγουν πληροφορίες στη συνέχεια.

Υπάρχει μια ξαφνική άνοδος του Διαδικτύου και του ψηφιακού πληθυσμού τα τελευταία χρόνια λόγω της εξέλιξης του Διαδικτύου. Άλλοι παράγοντες όπως η ύπαρξη smartphone δίνουν στους ανθρώπους την ελευθερία να χρησιμοποιούν το Διαδίκτυο πιο ολοκληρωμένα από πριν. Έτσι, έτσι έχει το Διαδίκτυο 4,66 δις ενεργούς χρήστες σε όλο τον κόσμο. Οι άνθρωποι αυτές τις μέρες χρησιμοποιούν το Διαδίκτυο για πολλούς λόγους, που είναι διάφοροι, και αποκτούν όλα αυτά τα πράγματα αποκτώντας πρόσβαση σε διαφορετικούς ιστότοπους και εφαρμογές για διάφορες υπηρεσίες. Αυτές οι εφαρμογές και οι ιστότοποι είναι αυτοί που ικανοποιούν όλες τις διάφορες απαιτήσεις για τους ανθρώπους. Οι πάροχοι υπηρεσιών προσφέρουν διαδικτυακές υπηρεσίες μέσω ιστοτόπων και εφαρμογών για κινητά.

Γιατί προτιμάται η ζωντανή συνομιλία

Οι τάσεις συνέχισαν να αλλάζουν με τον καιρό. Η πιο πρόσφατη καινοτομία στον κόσμο του Διαδικτύου και μια τέτοια που βρίσκεται επί του παρόντος σε μεταβατικό στάδιο για τους κατόχους ιστότοπων και τους επιχειρηματίες που λειτουργούν την επιχείρησή τους στο διαδίκτυο χρησιμοποιώντας τις εφαρμογές για κινητά είναι οι εγκαταστάσεις ζωντανής συνομιλίας. Η ζωντανή βοήθεια στον ιστότοπό σας και τις εφαρμογές για κινητά είναι σαν ένα αναδυόμενο παράθυρο που δίνει την ευκαιρία να αλληλεπιδράσετε με τους επισκέπτες για να παρέχουν βοήθεια και υποστήριξη συνομιλίας όποτε θέλουν. Μέσω αυτής της δυνατότητας, οι επισκέπτες μπορούν να πρέπει να αλληλεπιδρούν απευθείας με τον βοηθό ιστότοπου. Εάν λειτουργεί με τεχνητή νοημοσύνη, θα δίνει αυτόματα απαντήσεις στις ερωτήσεις των επισκεπτών. Υπάρχουν πολλοί λόγοι για να έχετε υποστήριξη ζωντανής βοήθειας για τον ιστότοπο ή τις εφαρμογές σας και μερικοί από τους κορυφαίους λόγους θα αναφερθούν εδώ.

1. Άμεση επίλυση ερωτήματος

Ο επισκέπτης του ιστότοπου ή της εφαρμογής μπορεί να έχει κάποια απορία σχετικά με την υπηρεσία που προσφέρετε μέσω του ιστότοπού σας ή μπορεί να αντιμετωπίζει προβλήματα με την αποτελεσματική λειτουργία της διαδικτυακής σας πλατφόρμας. Οι περισσότεροι άνθρωποι θα ενδιαφερθούν για τον ιστότοπο ή την εφαρμογή σας και δεν θα ξαναέρθουν ποτέ, κάτι που είναι ολική απώλεια για εσάς. Αλλά εάν έχετε ζωντανή βοήθεια, τότε το ερώτημα των επισκεπτών μπορεί να επιλυθεί γρήγορα και θα συνεχίσουν να έχουν πρόσβαση στην ηλεκτρονική σας πλατφόρμα, κάτι που είναι επωφελές για εσάς. Αυτές τις μέρες σχεδόν όλοι οι διαδικτυακοί πάροχοι υπηρεσιών έχουν αρχίσει να εφαρμόζουν την υπηρεσία ζωντανής βοήθειας. Αν κοιτάξουμε τους παρόχους διαδικτυακών υπηρεσιών φαγητού όπως το foodpanda και μια άλλη εφαρμογή παρόμοιο με το foodpanda ενσωματώνουν την υποστήριξη ζωντανής συνομιλίας, ώστε οι καταναλωτές να μπορούν εύκολα να παραγγείλουν και να χρησιμοποιήσουν την υπηρεσία τους λαμβάνοντας γρήγορες λύσεις.

Χρόνοι απόκρισης εξυπηρέτησης πελατών

2. Γρήγορη δέσμευση με επισκέπτες

Η ζωντανή βοήθεια θα σας επιτρέψει να επικοινωνήσετε γρήγορα με τους επισκέπτες σας. Μπορούν να ανταλλάξουν τα στοιχεία τους και τον σκοπό της επίσκεψης στον ιστότοπο. Με αυτόν τον τρόπο, αυτά τα δεδομένα μπορούν να βοηθήσουν στο μέλλον να προτείνει οποιαδήποτε ενημέρωση στον ιστότοπο ή την εφαρμογή σας. Η ζωντανή βοήθεια είναι γρήγορη και ανταποκρίνεται γρήγορα στους πιθανούς πελάτες σας. Για τους επιχειρηματίες, εάν εκτελείτε την επιχείρησή σας στο διαδίκτυο μέσω ιστότοπου ή εφαρμογών, μπορείτε εύκολα να αλληλεπιδράσετε με τους επισκέπτες της διαδικτυακής πλατφόρμας σας και να αποκτήσετε γρήγορα τον υποψήφιο πελάτη με αποτελεσματική αφοσίωση πελατών.

3. Έλξη

Ο ιστότοπος ή η εφαρμογή που διαθέτει βοήθεια και υποστήριξη ζωντανής συνομιλίας μπορεί να είναι μια καταπληκτική ιδέα για να προσελκύσει τους χρήστες, καθώς θα είναι ευχάριστο να έχουν ζωντανή βοήθεια για την υπηρεσία τους. Θα τραβήξει καλή έλξη για τον ιστότοπο και τις εφαρμογές σας. Εξετάζοντας τη δημοτικότητα των ζωντανών chatbot στον ιστότοπο θα προσελκύσει την διαδικτυακή σας πλατφόρμα. Ειδικά η ζωντανή βοήθεια που υποστηρίζεται από AI γίνεται διάσημη και αυτή είναι η κύρια πηγή έλξης που τελικά θα προσελκύσει κόσμο προς τον ιστότοπο ή την εφαρμογή σας.

4. Καλύτερα από τις παραδόσεις

Στις μέρες μας, ο κόσμος του Διαδικτύου εξελίσσεται, που οι παλαιότερες τακτικές και εργαλεία του Διαδικτύου αναφέρονται επίσης ως παραδοσιακές. Νωρίτερα, εάν οι άνθρωποι έχουν απορίες και προβλήματα και θέλουν τις λύσεις τους, πρέπει να καλέσουν το τμήμα εξυπηρέτησης πελατών και να περιμένουν να λάβουν την κλήση ή την αλληλογραφία για το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν με την υπηρεσία σας. Αλλά με την ενοποίηση, όπως η βοήθεια ζωντανής συνομιλίας, μπορεί να λυθεί καθώς οι επισκέπτες μπορούν να επικοινωνήσουν απευθείας και να αλληλεπιδράσουν με τον βοηθό για να λύσουν γρήγορα το πρόβλημά σας, κάτι που είναι πολύ καλύτερο από τον παραδοσιακό τρόπο κλήσης και αποστολής αλληλογραφίας.

5. Βελτίωση στην ικανοποίηση των πελατών

Δίνοντας ικανοποίηση πελατών με ποιοτικά προϊόντα είναι σημαντικό, αλλά υπάρχουν και άλλοι τρόποι για την ενίσχυση της ικανοποίησης των πελατών. Οι πελάτες μπορεί να χρειαστούν βοήθεια ανά πάσα στιγμή όταν χρησιμοποιούν τον ιστότοπο ή την εφαρμογή της επιχείρησής σας και χρειάζονται κάποια βοήθεια ώστε το πρόβλημά τους να λυθεί και να έχουν εύκολη πρόσβαση στην υπηρεσία σας μέσω του Διαδικτύου. Μπορείτε εύκολα να προσφέρετε ικανοποίηση πελατών καθώς μπορείτε να παρέχετε ζωντανή βοήθεια σε πελάτες που χρησιμοποιούν τις διαδικτυακές σας υπηρεσίες. Η παροχή γρήγορων απαντήσεων στους καταναλωτές θα είναι ικανοποιητική για αυτούς και η υπηρεσία σας θα προσφέρει ικανοποίηση στους πελάτες, η οποία είναι απαραίτητη για τη λειτουργία της επιχείρησής σας στο διαδίκτυο. Η ζωντανή βοήθεια δίνει περισσότερο από 90% ικανοποίηση των ανθρώπων, η οποία είναι υψηλότερη σε σύγκριση με τα άλλα μέσα βοήθειας.

βαθμολογία ικανοποίησης πελατών

6. Οικονομική

Η ζωντανή βοήθεια μέσω συνομιλίας μπορεί να είναι μια οικονομικά αποδοτική επιλογή για εσάς ως μεμονωμένο άτομο ή δύο μπορούν να χειριστούν ολόκληρες τις συνεδρίες και να λύσουν τις απορίες των καταναλωτών. Αυτό θα σας βοηθήσει να εξοικονομήσετε το κόστος μιας ολόκληρης ομάδας εξυπηρέτησης πελατών. Επίσης, ας υποθέσουμε ότι χρησιμοποιείτε ζωντανή βοήθεια με τεχνητή νοημοσύνη. Σε αυτήν την περίπτωση, δεν χρειάζεστε άλλα μέλη της ομάδας για το χειρισμό των ζωντανών συνομιλιών και αυτός είναι ο λόγος που η ζωντανή συνομιλία μπορεί να είναι πολύ οικονομική και μια γενικά αποτελεσματική ιδέα χρήσιμη για τον ιστότοπο ή την εφαρμογή σας.

7. Αυξάνει τις πωλήσεις

Οι ζωντανές συνομιλίες μπορούν να αποδειχθούν πολύτιμες για τον ιστότοπο και την εφαρμογή της επιχείρησής σας ή οποιαδήποτε υπηρεσία που εκτελείτε μέσω της διαδικτυακής σας πλατφόρμας. Σχεδόν 80% από τις επιχειρήσεις παραδέχθηκαν ότι έχουν επηρεάσει θετικά την επιχείρησή τους με την εφαρμογή ζωντανής συνομιλίας στην ηλεκτρονική τους πλατφόρμα. Η ζωντανή συνομιλία θα επιτρέψει στους χρήστες να περνούν περισσότερο χρόνο στον ιστότοπο ή την εφαρμογή σας και θα έχετε αρκετό χρόνο για να προσελκύσετε άτομα να χρησιμοποιήσουν την υπηρεσία σας και να τους πείσετε να χρησιμοποιήσουν την υπηρεσία σας. Και με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να αυξήσετε τις πωλήσεις για τις διαδικτυακές σας υπηρεσίες χρησιμοποιώντας τη βοήθεια ζωντανής συνομιλίας. Επίσης, το ερώτημα του καταναλωτή μπορεί να λυθεί εύκολα και μπορείτε να έχετε το προβάδισμά σας για να πείσετε και να αγοράσετε την υπηρεσία σας.

Τελικές Λέξεις

Ο κόσμος του Διαδικτύου επεκτείνεται με γρήγορους ρυθμούς και με την καινοτομία και τη δημιουργικότητα που δημιουργούνται από την τεχνολογική λύση, οι άνθρωποι τον θαυμάζουν όσο ποτέ άλλοτε. Το ξέσπασμα των λύσεων Διαδικτύου στον επιχειρηματικό κόσμο και επίσης υπάρχουν πολλοί τρόποι με τους οποίους το Διαδίκτυο προσφέρει στους ανθρώπους να κερδίσουν χρήματα στο διαδίκτυο. Για τη λειτουργία μιας επιχείρησης στο διαδίκτυο βασική ανάγκη είναι να έχετε έναν ιστότοπο ή μια εφαρμογή για κινητά. Οι δυνατότητες όπως τα live chatbots είναι μοντέρνα και οι άνθρωποι τα εμπλέκουν στους ιστότοπούς τους για να εξασφαλίσουν την ομαλή λειτουργία της επιχείρησής τους στο διαδίκτυο παρέχοντας έγκαιρη βοήθεια στους καταναλωτές. Οι ζωντανές συνομιλίες είναι αξιόπιστες και πολύ χρήσιμες για τους κατόχους διαδικτυακών πλατφορμών και μπορούν εύκολα να επωφεληθούν από τα πλεονεκτήματα που αναφέρονται παραπάνω από την ενσωμάτωση της ζωντανής συνομιλίας.