5 σημάδια ότι αντιμετωπίζετε έκτακτο οδοντιατρικό περιστατικό

Βουρτσίζατε τακτικά και χρησιμοποιείτε οδοντικό νήμα, αλλά κάθε φορά που ανοίγετε το στόμα σας για να φάτε ή να μιλήσετε, παρατηρείτε αιμορραγία.

Είναι ένα αρκετά κακό σημάδι ότι αιμορραγείτε ενώ εκτελείτε κανονικές δραστηριότητες. Δεν υπάρχει ακριβής λίστα ελέγχου των ενδείξεων ότι αντιμετωπίζετε επείγουσα οδοντιατρική κατάσταση, αλλά υπάρχουν προειδοποιητικά σημάδια που μπορούν να σας βοηθήσουν να αποτρέψετε περαιτέρω ζημιές.

Επιπλέον, πολλές φορές τα ίδια ζητήματα που είναι επείγοντα οδοντιατρικά μπορεί να είναι και χρόνια προβλήματα υγείας, χωρίς να αποτελούν οδοντικό πρόβλημα.

Πώς μπορείς να πεις τη διαφορά; Είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε. Συνεχίστε να διαβάζετε για σημάδια που μπορεί να έχετε α οδοντιατρική έκτακτη ανάγκη.

1. Σκασμένο ή σπασμένο δόντι

Ένα πελεκημένο ή σπασμένο δόντι μπορεί να είναι μια σοβαρή οδοντιατρική έκτακτη ανάγκη. Εάν έχετε πελεκημένο δόντι, μπορεί να αισθανθείτε πόνο, αιμορραγία ή πρήξιμο, όπως και να έχετε σπασμένο δόντι. Επιπλέον, μπορεί να δυσκολεύεστε να φάτε ή να πιείτε και το δόντι σας μπορεί να είναι ευαίσθητο στην πίεση ή τη θερμοκρασία.

2. Σοβαρός πονόδοντος

Εάν έχετε έντονο πονόδοντο που συνοδεύεται από πυρετό, πρήξιμο και/ή πόνο που ακτινοβολεί στο αυτί, το σαγόνι ή το λαιμό σας ή μια δύσοσμη έκκριση από το στόμα σας, μπορεί να αντιμετωπίζετε επείγουσα οδοντιατρική ανάγκη. Πάρτε ιβουπροφαίνη για ανακούφιση από τον πόνο και εφαρμόστε μια κρύα κομπρέσα στην περιοχή για να μειώσετε το πρήξιμο ως προληπτικά μέτρα.

Αλλά, εάν δεν είστε σίγουροι, είναι πάντα καλύτερο να είστε προσεκτικοί και να καλέσετε τον οδοντίατρό σας ή το οδοντιατρείο σας. Θα είναι σε θέση να σας συμβουλεύσουν για το δικό σας ερωτήσεις σχετικά με τις οδοντιατρικές υπηρεσίες και αν χρειάζεται να σε δουν επειγόντως ή όχι.

3. Χτυπημένο δόντι

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να προσπαθήσετε να βρείτε το δόντι και να το ξεπλύνετε απαλά με νερό. Εάν είναι δυνατόν, προσπαθήστε να επανατοποθετήσετε το δόντι στην υποδοχή του.

Εάν αυτό δεν είναι δυνατό, τοποθετήστε το δόντι σε ένα φλιτζάνι γάλα. Ζητήστε επείγουσα οδοντιατρική περίθαλψη εντός 30 λεπτών από την ανακοπή του δοντιού.

4. Αποστημένο Δόντι

Το απόστημα είναι ένας θύλακας μόλυνσης που μπορεί να καταστρέψει το οστό γύρω από το δόντι. Τα συμπτώματα ενός αποστημένου δοντιού περιλαμβάνουν έντονο πονόδοντο, οίδημα, πυρετό και τοπική λεμφαδενοπάθεια. Άλλα σημάδια ότι μπορεί να έχετε απόστημα δοντιών περιλαμβάνουν την κακοσμία του στόματος, τον πυρετό και την ευαισθησία στο ζεστό ή το κρύο.

5. Αιμορραγία ούλων

Ένα από τα πιο κοινά σημάδια αιμορραγίας των ούλων είναι η παρουσία αίματος όταν βουρτσίζετε ή χρησιμοποιείτε οδοντικό νήμα. Εάν παρατηρήσετε αίμα στην οδοντόβουρτσά σας ή στο νεροχύτη μετά το βούρτσισμα, τα ούλα σας είναι πιθανό να αιμορραγούν. Σε ορισμένες περιπτώσεις, η αιμορραγία των ούλων μπορεί επίσης να είναι σημάδι ουλίτιδας, η οποία είναι μια μορφή ασθένειας των ούλων.

Εάν τα ούλα σας αιμορραγούν και αισθάνεστε επίσης πόνο, πρήξιμο ή ερυθρότητα στα ούλα σας, είναι καλύτερο να επισκεφτείτε αμέσως έναν οδοντίατρο, καθώς αυτά μπορεί να είναι σημάδια ενός πιο σοβαρού οδοντικού προβλήματος.

Συνεχίστε την οδοντιατρική σας φροντίδα για την οδοντιατρική σας έκτακτη ανάγκη

Όταν πρόκειται για την επείγουσα οδοντιατρική σας ανάγκη, ο χρόνος είναι ουσιαστικός. Εάν αντιμετωπίζετε έντονο πόνο στα δόντια, πρήξιμο, ανεξέλεγκτη αιμορραγία ή οποιοδήποτε άλλο οδοντικό πρόβλημα που σας προκαλεί δυσφορία, μη διστάσετε να αναζητήσετε επαγγελματική βοήθεια.

Οι πάροχοι οδοντιατρικής περίθαλψης έκτακτης ανάγκης θα είναι σε θέση να αξιολογήσουν την κατάστασή σας και να σας παρέχουν τη θεραπεία που χρειάζεστε για να ανακουφίσετε τον πόνο σας και να βελτιώσετε τη στοματική σας υγεία.

Εάν θέλετε περισσότερα ενημερωτικά άρθρα, επισκεφθείτε την υπόλοιπη ιστοσελίδα μας.