5 πράγματα που πρέπει να έχετε κατά νου

Γνωρίζατε ότι η Google πραγματοποιεί περισσότερα από 8,5 δισεκατομμύρια ερωτήματα κάθε μέρα; Αυτό σας λέει ότι είναι σημαντικό να επενδύσετε τον κόπο και τα χρήματά σας στο τοπικό SEO. Δεν θέλετε να μετατρέψετε όλη την τοπική επισκεψιμότητα σε έσοδα;

Για κάθε επιχείρηση, ιδιαίτερα για κάθε μικρή επιχείρηση με περιορισμένο προϋπολογισμό, το SEO είναι η πιο οικονομική μορφή ψηφιακού μάρκετινγκ. Για να σας βοηθήσουμε να ξεκινήσετε, δημιουργήσαμε αυτόν τον οδηγό με τοπικές συμβουλές SEO.

Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε σε τι πρέπει να εστιάσετε για να αυξήσετε την προβολή σας και να αποκτήσετε περισσότερους πελάτες στην περιοχή σας.

1. Δημιουργήστε τοπικούς συνδέσμους στον ιστότοπό σας

Ένας τρόπος για να δημιουργήσετε τοπικούς συνδέσμους στον ιστότοπό σας είναι να υποβάλετε τον ιστότοπό σας σε τοπικούς καταλόγους και καταχωρίσεις. Αυτό διασφαλίζει ότι όταν οι άνθρωποι αναζητούν επιχειρήσεις στην περιοχή σας, θα εμφανιστεί ο ιστότοπός σας.

Επίσης, προσπαθήστε να κάνετε τα τοπικά μέσα ενημέρωσης να συνδέονται με τον ιστότοπό σας. Μπορείτε να το κάνετε αυτό παρέχοντάς τους περιεχόμενο σχετικό με το αναγνωστικό κοινό τους.

Εάν έχετε ένα ιστολόγιο, συμπεριλάβετε τοπικές λέξεις-κλειδιά, έτσι ώστε όταν οι χρήστες αναζητούν αυτούς τους όρους, ο ιστότοπός σας να τους εμφανίζει. Εάν δεν είστε σίγουροι από πού να ξεκινήσετε, εξετάστε το ενδεχόμενο να απευθυνθείτε στους τοπικούς Υπηρεσίες SEO που βρίσκονται εδώ για βοήθεια.

2. Βελτιστοποιήστε τον ιστότοπό σας για τοπικές λέξεις-κλειδιά

Εάν βεβαιωθείτε ότι ο ιστότοπός σας περιλαμβάνεται σε τοπικούς καταλόγους, θα βοηθήσει την τοπική μηχανή αναζήτησης να βρει τον ιστότοπό σας και να τον ευρετηριάσει σωστά. Στη συνέχεια, συμπεριλάβετε τοπικές λέξεις-κλειδιά στις ετικέτες τίτλου και στις μετα-περιγραφές του ιστότοπού σας.

Αυτό θα βοηθήσει τον ιστότοπό σας να εμφανίζεται στα αποτελέσματα αναζήτησης όταν κάποιος αναζητά αυτές τις λέξεις-κλειδιά.

Τέλος, δημιουργήστε τοπικές σελίδες προορισμού ειδικά σχεδιασμένες για χρήστες στην αγορά-στόχο σας. Αυτές οι σελίδες θα πρέπει να περιλαμβάνουν σχετικές τοπικές πληροφορίες και περιεχόμενο πλούσιο σε λέξεις-κλειδιά.

3. Διεκδικήστε τις τοπικές καταχωρίσεις σας

Για να διεκδικήσετε τις τοπικές σας καταχωρίσεις, αναζητήστε την επιχείρησή σας στις μεγάλες μηχανές αναζήτησης και ιστοτόπους κριτικών. Στη συνέχεια, ακολουθήστε τις οδηγίες για να το διεκδικήσετε. Αυτή η διαδικασία είναι συνήθως απλή και διαρκεί μόνο λίγα λεπτά.

Αφού διεκδικήσετε τις καταχωρίσεις σας, ενημερώνετέ τις τακτικά με ακριβείς και ενημερωμένες πληροφορίες. Αυτό θα εγγυηθεί ότι οι δυνητικοί πελάτες έχουν πάντα τις πιο ακριβείς πληροφορίες για την επιχείρησή σας και μπορούν να σας βρουν εύκολα όταν αναζητούν επιχειρήσεις σαν τη δική σας.

4. Βεβαιωθείτε ότι το NAP σας είναι συνεπές

Βεβαιωθείτε ότι το όνομα, η διεύθυνση, ο αριθμός τηλεφώνου του NAP σας είναι συνεπείς στον ιστό. Αυτό μπορεί να είναι μια πρόκληση, επειδή υπάρχουν πολλά μέρη όπου το NAP σας μπορεί να εμφανιστεί στο διαδίκτυο, από τον ιστότοπό σας και τα προφίλ των μέσων κοινωνικής δικτύωσης έως τους διαδικτυακούς καταλόγους και τους ιστότοπους κριτικών.

Αλλά είναι σημαντικό να το κάνετε σωστά, γιατί εάν το NAP σας δεν είναι συνεπές, μπορεί να χάσετε πολύτιμους πελάτες.

5. Παρακολουθήστε τις τοπικές σας προσπάθειες SEO

Ως ιδιοκτήτης επιχείρησης, είναι σημαντικό να παραμένετε στην κορυφή της περιοχής σας Προσπάθειες SEO και κάντε προσαρμογές όπως χρειάζεται. Χρησιμοποιήστε το Google Analytics για να παρακολουθείτε την επισκεψιμότητα του ιστότοπού σας.

Αυτό θα σας δώσει πληροφορίες για το από πού προέρχονται οι επισκέπτες σας και πώς βρίσκουν τον ιστότοπό σας. Επιπλέον, η χρήση εργαλείων κατάταξης μηχανών αναζήτησης μπορεί να σας βοηθήσει να παρακολουθείτε τη θέση του ιστότοπού σας στις σελίδες αποτελεσμάτων μηχανών αναζήτησης (SERP).

Μείνετε σε αυτές τις τοπικές συμβουλές SEO

Εάν θέλετε η επιχείρησή σας να πετύχει, το τοπικό SEO είναι απαραίτητο. Λάβετε υπόψη αυτά τα πέντε πράγματα για να εξασφαλίσετε την επιτυχία σας. Μπορείτε να δημιουργήσετε συνδέσμους στον ιστότοπό σας, να τον βελτιστοποιήσετε για τοπικές λέξεις-κλειδιά, να διεκδικήσετε τοπικές καταχωρίσεις, να βεβαιωθείτε ότι το NAP είναι συνεπές και να παρακολουθείτε τις τοπικές προσπάθειες SEO.

Αν ακολουθήσετε αυτές τις συμβουλές, μπορείτε να βελτιώσετε το τοπικό σας SEO και να αυξήσετε την κατάταξη της επιχείρησής σας στο διαδίκτυο στα τοπικά αποτελέσματα αναζήτησης.

Για περισσότερες εξαιρετικές πληροφορίες και συμβουλές, φροντίστε να ελέγξετε μερικά από τα άλλα ιστολόγιά μας.