5 εφαρμογές που σκοτώνουν την μπαταρία του κινητού σας

Εφαρμογές που σκοτώνουν την μπαταρία του κινητού σας

Σας δείχνουμε 5 εφαρμογές που καταστρέφουν την μπαταρία του κινητού σας. Και είναι ότι, παρά τις τεχνολογικές εξελίξεις, η αυτονομία των συσκευών παραμένει η αιώνια μάχη μεταξύ επωνυμιών και χρηστών.

Από τότε που βγήκαν στην αγορά τα πρώτα κινητά, οι συσκευές μας έχουν προχωρήσει πολύ ώστε να γίνουν τα έξυπνα τηλέφωνα που είναι τώρα. Ωστόσο, παρόλο που οι τεχνολογικές εξελίξεις είναι εμφανείς και σε πολλές περιπτώσεις προκαλούν έκπληξη, οι μπαταρίες εξακολουθούν να είναι η κύρια δύναμη των smartphones.

Προς το παρόν, μέχρι να έρθουν νέα συστήματα, όλα βασίζονται στις γνωστές μπαταρίες λιθίου, οι οποίες στις περισσότερες περιπτώσεις σε πλήρη χωρητικότητα δεν ξεπερνούν τις 24 ώρες χωρίς να χρειάζεται επαναφόρτιση. Η ολοένα και πιο συνεχής χρήση των κινητών τηλεφώνων και η μαζική λήψη και χρήση εφαρμογών είναι παράγοντες που μειώνουν σημαντικά τη διάρκεια των συσκευών μας.

Για να μάθετε ποιες εφαρμογές είναι αυτές που χρησιμοποιούν περισσότερο την αυτονομία ενός τηλεφώνου, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να μεταβείτε στο μενού “Ρυθμίσεις” στο Android και από εκεί στο “Διαχείριση ενέργειας”, να αποκτήσετε πρόσβαση στην κατανάλωση ή τη χρήση μπαταρίας που κάθε εφαρμογή. συνεπάγεται. Εάν έχετε iPhone, αυτές οι πληροφορίες βρίσκονται απευθείας στην ενότητα «Μπαταρία».

Η εταιρεία ασφαλείας Avast έκανε μια αναφορά που συγκεντρώνει τις χειρότερες εφαρμογές όσον αφορά την εξάντληση της διάρκειας ζωής της μπαταρίας του Android smartphone σας.

Μεταξύ των εφαρμογών που επισημαίνονται ως οι μεγαλύτεροι καταναλωτές μπαταρίας κινητών που συγκεντρώνει η λίστα, είναι πολύ δημοφιλείς εφαρμογές υπάρχει στις περισσότερες κινητές συσκευές.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε 5 από τις εφαρμογές που χρησιμοποιούν την περισσότερη μπαταρία στο smartphone σας.

Netflix

Οι υπηρεσίες ροής βρίσκονται γενικά στην κατάταξη των εφαρμογών που καταναλώνουν την περισσότερη μπαταρία από το κινητό σας. Όπως το Netflix, που εμφανίζεται στην κατάταξη της Avast στην τρίτη θέση, το Spotify, το YouTube ή το πρόγραμμα επεξεργασίας βίντεο της Samsung, είναι επίσης αυτό που συνήθως είναι γνωστό ως ψηφιακός βρικόλακας. Με άλλα λόγια, θα αφήσουν το smartphone σας στεγνό ακόμη και χωρίς να το χρησιμοποιήσετε.

Εκτός από την καταστροφή της μπαταρίας των κινητών τηλεφώνων, εφαρμογές όπως αυτή της πλατφόρμας βίντεο Netflix συνεπάγονται σημαντική κατανάλωση δεδομένων. Επομένως, συνιστάται πάντα να χρησιμοποιούμε αυτόν τον τύπο εφαρμογής όταν έχουμε τη δυνατότητα να συνδεθούμε στο Wi-Fi ή να κατεβάσουμε προηγουμένως, εάν είναι δυνατόν, το περιεχόμενο για προβολή εκτός σύνδεσης.

Snapchat

Παρά το γεγονός ότι δεν απολαμβάνει πολύ μεγάλη δημοτικότητα στις ΗΠΑ σε σύγκριση με ανταγωνιστές όπως το Instagram ή το TikTok, το Snapchat είναι μια εφαρμογή που χρησιμοποιείται ευρέως από νεότερους χρήστες, προσελκύεται από μικρά βίντεο κλιπ και φωτογραφίες που κοινοποιούνται για λίγες ώρες, μια ιδέα που το Facebook έχει αναπαράγει στο Instagram με το Ιστορίες, στην ίδια την εφαρμογή Facebook και ακόμη και στο Whatsapp.

Από τότε που εμφανίστηκε η λειτουργία Memories Snapchat, έχει γίνει μια από τις εφαρμογές που καταναλώνουν περισσότερο μπαταρία στα κινητά τηλέφωνα. Μεταξύ των δυνατοτήτων μείωσης της κατανάλωσης ενέργειας, μπορείτε να ρυθμίσετε τη λειτουργία ταξιδιού στην εφαρμογή ή να απενεργοποιήσετε την ενημέρωση στο παρασκήνιο.

Facebook

Facebook

Μπορεί να μην αποτελεί έκπληξη να βρείτε εφαρμογές Facebook σε αυτήν τη λίστα. Και είναι ότι η εφαρμογή για κινητά του πιο δημοφιλούς κοινωνικού δικτύου δεν ήταν πολύ βελτιστοποιήσιμη για τις συσκευές μας αυτή τη στιγμή. Εκτός από το ότι είναι βαρύ και καταναλώνει μεγάλο όγκο δεδομένων, η συχνή χρήση του μέσω του κινητού τηλεφώνου θα μειώσει τη χωρητικότητά του έως και 15%.

Η σύσταση – ειδικά αν έχετε ένα πολύ παλιό κινητό τηλέφωνο – είναι να το μετακινήσετε στη λίστα των εφαρμογών που πρέπει να αφαιρέσετε από το κινητό σας και να αποκτήσετε πρόσβαση στο Facebook μέσω του ιστού. Μπορείτε επίσης να κατεβάσετε την έκδοση Lite που αναπτύχθηκε από το Facebook από αυτόν τον σύνδεσμο.

WhatsApp

WhatsApp

Είναι μια άλλη από τις πιο δημοφιλείς εφαρμογές στον κόσμο που έχει τη μεγαλύτερη κατανάλωση μπαταρίας μόλις ξεκινήσει η κινητή συσκευή σας. Η εφαρμογή ανταλλαγής άμεσων μηνυμάτων είναι μια ενέργεια που τρώει ενέργεια, αν και οι βελτιώσεις που έχουν κάνει σε αυτήν έχουν βελτιστοποιήσει την μπαταρία υπό μια ορισμένη έννοια.

Και είναι ότι, αν και οι ίδιες οι συνομιλίες δεν είναι μεγάλοι καταναλωτές, η συνεχής χρήση τους και ο συνακόλουθος φωτισμός της οθόνης που απαιτεί, καθώς και ο αυξανόμενος αριθμός εγγράφων, εικόνων και GIF που μοιράζεστε με τις επαφές σας κάνουν το κινητό σας χάνει την αυτονομία του μέσα σε λίγες ώρες.

Χάρτες Google

Χάρτες Google

Σε γενικές γραμμές, το πακέτο που προσφέρει η Google σε τηλέφωνα Android είναι μεγάλος καταναλωτής μπαταρίας κινητού. Το Google Play Store, το Google Chrome, το Hangouts ή το GMail, μεταξύ άλλων, μπορούν να κάνουν την αυτονομία της συσκευής να μειωθεί γρήγορα εάν χρησιμοποιούνται πολύ συνεχώς.

Μεταξύ όλων αυτών, συγκεκριμένα η ταξινόμηση Avast συλλέγεται από τους Χάρτες Google. Δεν αμφιβάλλουμε για την αποτελεσματικότητα αυτής της εφαρμογής που έχει οδηγήσει συνεχώς περισσότερες από μία στον προορισμό τους. Αλλά το γεγονός ότι χρησιμοποιείται το GPS για αυτό σημαίνει ότι η ανάγκη για μεγάλη ποσότητα ενέργειας είναι αναπόφευκτη. Επιπλέον, αυτή η εφαρμογή διατηρεί το ιστορικό των κινήσεών σας, η αποθήκευση των οποίων αυξάνει την κατανάλωση της μπαταρίας