5 βασικές στρατηγικές για να οικοδομήσουμε μια αυτοκρατορία παράδοσης τροφίμων όπως η UberEats

Οι εφαρμογές παράδοσης φαγητού έχουν αναδειχθεί απαραίτητες στον σημερινό κόσμο με γρήγορους ρυθμούς. Με τους ανθρώπους να προτιμούν τις υπηρεσίες εν κινήσει οποτεδήποτε και οπουδήποτε, οι εφαρμογές παράδοσης έχουν φτάσει στο ύψος των περιστάσεων. Με λίγα αγγίγματα στα smartphone τους, οι άνθρωποι απολαμβάνουν τις παραδόσεις φαγητού στο κατώφλι. Τούτου λεχθέντος, πολυάριθμες νεοφυείς επιχειρήσεις διανομής τροφίμων UberEats Clone έχουν εμφανιστεί στον τομέα. Εφαρμογές όπως το UberEats, το DoorDash κ.λπ., έχουν αποκτήσει ένα προπύργιο, συγκεντρώνοντας μια τεράστια βάση πελατών.

Με την πανδημία του COVID-19 να σπέρνει τον όλεθρο στον κλάδο των εστιατορίων, τα εστιατόρια βρίσκονται υπό τεράστια πίεση να μεταμορφώσουν την επιχείρησή τους στο διαδίκτυο. Φαίνεται ότι οι παραδόσεις ή οι παραδόσεις σε πακέτο είναι ο μόνος τρόπος διαχείρισης των επιχειρήσεων σε αυτήν την κατάσταση πανδημίας. Η ανάπτυξη εφαρμογών συνεπάγεται μεγάλο προϋπολογισμό και, ως εκ τούτου, η συνεργασία με πλατφόρμες παράδοσης τρίτων γίνεται η τελική απόφαση για την πλειοψηφία των εστιατορίων. Όπως έχει η κατάσταση, η ανάπτυξη μιας πλατφόρμας παράδοσης φαγητού από τρίτους είναι το επόμενο μεγάλο πράγμα στο Διαδίκτυο.

Είστε ένας επιχειρηματίας που φιλοδοξεί να οικοδομήσει ένα τεράστιο δίκτυο παράδοσης τροφίμων όπως το UberEats? Αν ναι, εδώ είναι ένα ιστολόγιο που περιγράφει 5 βασικές στρατηγικές που μπορούν να σας βοηθήσουν πλήρως κατά την ανάπτυξη της εφαρμογής παράδοσης φαγητού.

5 βασικές στρατηγικές για να οικοδομήσουμε μια αυτοκρατορία παράδοσης τροφίμων όπως η UberEats

#1 Συγκεντρώστε πόρους και πραγματοποιήστε εκτενή έρευνα αγοράς

Το όνειρό σας να δημιουργήσετε μια εφαρμογή παράδοσης φαγητού υλοποιείται μόνο εάν έχετε τους απαραίτητους πόρους για μεταμόρφωση. Ως εκ τούτου, καθίσταται αναπόφευκτο να συζητήσετε τις ανάγκες σας με μια εξειδικευμένη τεχνική ομάδα. Εξοπλίζοντας εκ των προτέρων τον εαυτό σας με τέτοιους πόρους, μπορείτε να εξαλείψετε πολλά εμπόδια. Οι πόροι εδώ είναι ένας παγκόσμιος όρος που χωρίζεται σε διαφορετικές ανάγκες όπως,

 • Επιχειρηματικές ανάγκες
 • Τεχνικές ανάγκες
 • Οικονομικές ανάγκες
 • Ανάγκες της αγοράς

Πολλές νεοφυείς επιχειρήσεις αποτυγχάνουν να εντοπίσουν και να συγκεντρώσουν αυτές τις ανάγκες, καταλήγοντας να εγκαταλείψουν το έργο στη μέση ή να ξεμείνουν από κεφάλαια. Ο εντοπισμός και η συγκέντρωση αυτών των αναγκών καθίσταται ζωτικής σημασίας κατά την ανάπτυξη της εφαρμογής UberEats Clone.

Στη συνέχεια, πραγματοποιήστε εκτενή έρευνα αγοράς. Η έρευνα αγοράς περιλαμβάνει ιδανικά δύο κύριες πτυχές – ανάλυση ανταγωνιστών, προσδοκίες πελατών. Η μελέτη των πλεονεκτημάτων και των μειονεκτημάτων των ανταγωνιστών σας σάς βοηθά να εντοπίσετε τομείς βελτίωσης σε χρόνο μηδέν, βοηθώντας σας να αποκτήσετε ανταγωνιστικό πλεονέκτημα. Επιπλέον, η ανάλυση του τι περιμένουν οι πελάτες από μια εφαρμογή παράδοσης φαγητού με τη βοήθεια σχολίων και ερευνών μπορεί να σας βοηθήσει να αναπτύξετε και να διαθέσετε ένα καλύτερο προϊόν στην αγορά.

#2 Αναπτύξτε την Εφοδιαστική Αλυσίδα σας

Για αποτελεσματικές επιχειρηματικές δραστηριότητες, πρέπει να χτυπήσετε τη χορδή όσον αφορά την προσφορά και τη ζήτηση. Επιπλέον, πρέπει να υποσχεθείτε ακριβείς χρόνους παράδοσης για να ικανοποιήσετε ουσιαστικά τους πελάτες. Η διατήρηση μιας ισχυρής αλυσίδας εφοδιασμού μπορεί να συμβάλει σημαντικά στη διασφάλιση της βιωσιμότητας και της επεκτασιμότητας. Η αλυσίδα εφοδιασμού, εδώ, περιλαμβάνει τη συνεργασία σας με εστιατόρια και αλυσίδα παράδοσης.

Μπορείτε να εισαγάγετε ένα πρόγραμμα μεταβλητών προμηθειών, όπου μπορείτε να ενώσετε τα χέρια με εστιατόρια και να συμβιβαστείτε με προμήθειες με βάση τη δημοτικότητα και τα έσοδά τους. Ομοίως, όταν πρόκειται για την αλυσίδα παράδοσης, μπορείτε να προσλάβετε εργάτες διανομής είτε με πλήρη απασχόληση είτε με το μοντέλο οικονομίας «συναυλιών». Το τελευταίο βρίσκει αυξημένη αποδοχή στον σημερινό κόσμο, καθώς παρέχει στους εργαζομένους στον τομέα της παράδοσης τη δυνατότητα να προσφέρουν υπηρεσίες σε ευέλικτο ωράριο.

#3 Επιλέξτε το πιο κατάλληλο επιχειρηματικό μοντέλο

Εκτός εάν και έως ότου έχετε ένα αποτελεσματικό επιχειρηματικό μοντέλο, δεν μπορείτε να διαχειριστείτε τις λειτουργίες που αφορούν την εφαρμογή παράδοσης φαγητού. Μερικά από τα κορυφαία επιχειρηματικά μοντέλα που αξίζει να εξεταστούν περιλαμβάνουν:

 • Μοντέλο μόνο για παραγγελία: Αυτό το μοντέλο βασίζεται σε έναν απλό τύπο aggregator, όπου η πλατφόρμα γεφυρώνει το χάσμα μεταξύ διαφορετικών εστιατορίων και πελατών. Η πλατφόρμα δέχεται απλώς παραγγελίες και είναι ευθύνη των εστιατορίων να παραδίδουν φαγητό στις τοποθεσίες των πελατών.
 • Μοντέλο παραγγελίας και παράδοσης: Σε αυτό το μοντέλο, η πλατφόρμα διαθέτει εσωτερική ομάδα παράδοσης. Εκτός από τις παραγγελίες, η πλατφόρμα φροντίζει και για την παράδοση. Με πρόσθετη ευθύνη, αυτές οι πλατφόρμες παράδοσης φαγητού απολαμβάνουν ενισχυμένα κέρδη.
 • Πλήρως ενσωματωμένο μοντέλο: Εδώ, η πλατφόρμα εξαλείφει τον ρόλο των εστιατορίων εισάγοντας εικονικές κουζίνες. Σε αυτό το μοντέλο, η πλατφόρμα φροντίζει για τα πάντα, από την αποδοχή παραγγελιών έως την προετοιμασία τους και την παράδοση στις τοποθεσίες των πελατών. Αυτό το μοντέλο κερδίζει βελτιωμένη αποδοχή στον σημερινό κόσμο.

#4 Ενσωματώστε χαρακτηριστικά αιχμής

Στο τέλος της ημέρας, όλα έρχονται να ικανοποιήσουν το κοινό και να προσφέρουν μια απαράμιλλη εμπειρία εφαρμογής. Ενσωμάτωση προηγμένων χαρακτηριστικών στο δικό σας Εφαρμογή κλωνοποίησης UberEats σας δίνει τη δυνατότητα να έχετε ανταγωνιστικό πλεονέκτημα έναντι άλλων εφαρμογών στην αγορά.

 • Πολυγλωσσική υποστήριξη: Προσφέρετε στους χρήστες τη δυνατότητα πρόσβασης στην πλατφόρμα στη γλώσσα της επιλογής τους. Με αυτόν τον τρόπο, δημιουργήστε μια παγκόσμια παρουσία με την εφαρμογή παράδοσης φαγητού και εξυπηρετήστε ταυτόχρονα το τοπικό κοινό σας.
 • Παραγγέλλω πάλι: Εξαλείψτε την ανάγκη για τους χρήστες να περιηγηθούν σε ολόκληρες τις καταχωρίσεις για άλλη μια φορά, εισάγοντας τη λειτουργία ‘αναπαραγγελία’. Με αυτόν τον τρόπο, με λίγα μόνο αγγίγματα, οι χρήστες μπορούν να επαναλάβουν τις παραγγελίες τους από το προηγούμενο ιστορικό.
 • Πορτοφόλι εντός εφαρμογής: Δώστε στους χρήστες τη δυνατότητα να πληρώνουν για τις παραγγελίες τους σε χρόνο μηδέν μέσω μιας επιλογής ηλεκτρονικού πορτοφολιού. Με αυτόν τον τρόπο, οι χρήστες δεν χρειάζεται να εισάγουν τα στοιχεία του λογαριασμού/τράπεζά τους κάθε φορά κατά τις πληρωμές.
 • Απόκρυψη κλήσης: Διασφαλίστε το απόλυτο απόρρητο μεταξύ των χρηστών και των παρόχων υπηρεσιών κατά την επικοινωνία μέσω μιας επιλογής κάλυψης κλήσεων. Με αυτόν τον τρόπο, τα στοιχεία επικοινωνίας καλύπτονται απρόσκοπτα.
 • Πολλαπλές παραγγελίες: Παρέχετε στους χρήστες τη δυνατότητα να κάνουν πολλές παραγγελίες ταυτόχρονα από διαφορετικά εστιατόρια. Με αυτόν τον τρόπο, οι χρήστες απολαμβάνουν ένα πλήρες γεύμα από διαφορετικές κουζίνες παραγγέλνοντας από διάφορα εστιατόρια.

#5 Διασφαλίστε την ασφάλεια με την εισαγωγή των πρόσθετων για τον COVID-19

Καθώς ο COVID-19 προωθεί την ανάγκη για ασφάλεια, καθίσταται ζωτικής σημασίας για έναν επιχειρηματία να προστατεύει ολόκληρη την κοινότητα. Ακολουθεί μια λίστα με πρόσθετα ασφαλείας που δεν πρέπει να χάσετε στην εφαρμογή παράδοσης φαγητού.

 • Παραδόσεις μηδενικής επαφής: Καταργήστε κάθε μορφή επαφής μεταξύ χρηστών και παρόχων υπηρεσιών, εισάγοντας τις επιλογές ανεπαφικής παράδοσης του UberEats Clone.
 • Απενεργοποίηση αντικαταβολής: Ενθαρρύνετε τους τρόπους ψηφιακής πληρωμής και απενεργοποιήστε τα μετρητά για συναλλαγές, προστατεύοντας έτσι ολόκληρο το οικοσύστημα.
 • Αξιολογήσεις και κριτικές ασφαλείας: Ακούστε εποικοδομητικά σχόλια σχετικά με τα πρότυπα ασφαλείας από τους πελάτες σας και λάβετε αναλόγως διορθωτικές ενέργειες.
 • Σήματα ασφαλείας στα εστιατόρια: Εξετάστε προσεκτικά τα εστιατόρια σχετικά με τη συμμόρφωσή τους με τα πρωτόκολλα ασφαλείας και εμφανίστε σήματα ασφαλείας στα κορυφαία εστιατόρια.
 • Λογισμικό αναγνώρισης μάσκας προσώπου: Επαληθεύστε τους οδηγούς παράδοσης σχετικά με τα πρότυπα ασφαλείας τους ενσωματώνοντας ένα λογισμικό αναγνώρισης μάσκας προσώπου, διατηρώντας υπό έλεγχο την ποιότητα των υπηρεσιών.

συμπέρασμα

Αυτές οι πέντε στρατηγικές μπορούν να σας βοηθήσουν να δημιουργήσετε μια επιτυχημένη εφαρμογή παράδοσης φαγητού. Λάβετε βοήθεια από τη σωστή εταιρεία ανάπτυξης εφαρμογών, πείτε τους τα οράματά σας και δημιουργήστε μια γεμάτη δυνατότητες και υπερσύγχρονη εφαρμογή παράδοσης φαγητού όπως το UberEats στο συντομότερο δυνατό χρόνο.