15 απλοί τρόποι για να είστε πιο έξυπνοι και δημιουργικοί

«Δημιουργικότητα» είναι μια φράση που ακούμε συχνά στη ζωή αλλά και στη δουλειά. Όλοι θέλουν να είναι δημιουργικοί, θέλουν να «σκέφτονται έξω από το κουτί», αλλά μερικές φορές, η δημιουργικότητά μας βρίσκεται σε ένα αόρατο κουτί που δεν γνωρίζουμε καν. Λοιπόν, πώς να σπάσετε αυτό το αόρατο κουτί, για να μπορέσετε να είστε δημιουργικοί οποτεδήποτε, οπουδήποτε; Ας ρίξουμε μια ματιά στο Toplist για να δούμε 10 απλές μεθόδους για να γίνετε πιο δημιουργικοί.

1. Γράψε ή ζωγράφισε ό,τι νομίζεις

Η δημιουργικότητα έχει να κάνει με τη δημιουργία νέων ιδεών και νέες ιδέες μπορούν να αναδυθούν στο μυαλό μας ανά πάσα στιγμή, οπουδήποτε και ανά πάσα στιγμή. Να είστε έτοιμοι να φέρετε ένα σημειωματάριο ή ένα σημειωματάριο και ένα στυλό για να σημειώσετε αυτές τις ιδέες. Γιατί, αν δεν το γράψετε, οι καλές ιδέες μπορεί να αναβοσβήσουν και μετά να εξαφανιστούν λόγω άλλων σκέψεων σε μια χαοτική ζωή. Με ένα σημειωματάριο και στυλό, μπορείτε όχι μόνο να σημειώνετε ιδέες οποιαδήποτε στιγμή, οπουδήποτε, αλλά και να γράφετε ή να σχεδιάζετε χωρίς περιορισμούς. Δεν χρειάζεται να γράφετε ενσωματωμένα, χωρίς σημεία στίξης, ακόμη και να γράφετε και να σχεδιάζετε ταυτόχρονα. Είναι οι ιδέες που έρχονται στο μυαλό, γραμμένες ελεύθερα, που μας βοηθούν να καταγράψουμε αυτές τις ιδέες πιο δημιουργικά. Ίσως οι ιδέες που προκύπτουν να μας είναι χρήσιμες αμέσως,

Να θυμάστε, να έχετε πάντα ένα σημειωματάριο, ένα σημειωματάριο και γράψτε ή ζωγραφίστε ό,τι σας έρχεται στο μυαλό για να σώσετε αυτές τις ιδέες διαφορετικά θα εξαφανιστούν.

2. Καταγράψτε τα όνειρά σας

Ακριβώς όπως να γράφεις ή να ζωγραφίζεις ό,τι νομίζεις, καταγραφή ονείρων είναι επίσης μια μέθοδο καταγραφής «εξωφρενικών» δημιουργικών ιδεών. Όταν κοιμόμαστε, σχεδόν όλα τα μέρη του σώματος ξεκουράζονται αλλά όχι όλα επειδή μέρος του εγκεφάλου εξακολουθεί να λειτουργεί. Κατά τη διάρκεια του ύπνου REM, ένα μέρος του εγκεφάλου μας είναι ενεργό και παράγει ψευδαισθήσεις με όλες τις αντιλήψεις: εικόνες, ήχους, χρώματα, μυρωδιές, αισθήσεις, συναισθήματα… σπάνε εντελώς τη λογική ή περιορίζουν τη σκέψη στη ζωή. Επομένως, τα όνειρα είναι ένα φυσικό, αντικειμενικό, ελεύθερα δημιουργικό προϊόν του εγκεφάλου που δεν δημιουργούμε σκόπιμα. Τα όνειρα μπορούν να παρομοιαστούν με ένα χρυσωρυχείο ιδεών, αν ξέρουμε πώς να τα εκμεταλλευτούμε, θα παράγουν υπέροχες δημιουργικές ιδέες. Πολλοί συγγραφείς, καλλιτέχνες ή επιστήμονες αναγνωρίζουν τις ιδέες o,f Προέρχονται από όνειρα. Paul McCartney – το μέλος του συγκροτήματος ο σκαθάριαείπε ότι ξύπνησε με τη μελωδία του Εχθές στο κεφάλι του. Γυναίκα συγγραφέας Mary Shelle είπε ότι είχε ονειρευτεί έναν επιστήμονα που χρησιμοποιούσε μηχανές για να δημιουργήσει ένα ζωντανό πράγμα, οπότε έγραψε τα έργα, Φρανκενστάιν.

3. Ακούστε νέα τραγούδια, δείτε νέες ταινίες

Η μουσική είναι μια μορφή τέχνης ψυχαγωγίας που επηρεάζει πολύ τον εγκέφαλο. Συνήθως, κάθε άτομο θα έχει τη μουσική του γεύση, το είδωλό του, και συχνά ακούει αυτό το γούστο και το είδωλό του. Για παράδειγμα, μερικοί άνθρωποι ακούνε μόνο μουσική V-Pop και τους αρέσει Son Tung MTP, σε κάποιους αρέσει η K-Pop μουσική και σε κάποιους αρέσει η μουσική ΗΠΑ-ΗΒ. Σε κάποιους αρέσει η κλασική μουσική, σε άλλους αρέσει η ροκ μουσική, σε άλλους αρέσει η μουσική ραπ, σε άλλους αρέσει η μουσική τζαζ. Έρευνες έχουν δείξει ότι οι άνθρωποι που τους αρέσει το ίδιο είδος μουσικής έχουν συχνά περισσότερες ή λιγότερες ομοιότητες στον τρόπο ζωής, τη σκέψη, τη συμπεριφορά και τη δημιουργικότητα. Έτσι, όταν ακούμε νέα τραγούδια, βγαίνουμε από το κουτί που δημιουργεί αυτό το είδος μουσικής. Μπορούμε να ανακαλύψουμε νέα πράγματα στη μελωδία, τους στίχους και πιθανότατα νέα τραγούδια, τραγούδια που δεν έχουμε ξανακούσει θα μας δώσουν δημιουργική έμπνευση. , η παρακολούθηση νέων ταινιών θα φέρει επίσης ενδιαφέρουσες εμπειρίες. Κάθε ταινία είναι μια περίληψη των σκέψεων και των νοημάτων διαφορετικών σκηνοθετών, σε διαφορετικά κοινωνικά πλαίσια και με διαφορετικούς χαρακτήρες, διαφορετικές προτάσεις. Δουλειά Ακούγοντας νέα τραγούδια, βλέποντας νέες ταινίες θα ανοίξει το μυαλό μας σε νέα πράγματα για να είμαστε δημιουργικοί.

4. Καταιγισμός ιδεών

Καταιγισμός ιδεών σημαίνει «καταιγισμός ιδεών», είναι μια μέθοδος δημιουργικής σκέψης στην ομαδική εργασία για να βγάλετε ιδέες, να βρείτε την πιο δημοφιλή και αποτελεσματική λύση. Αυτή η φράση επινοήθηκε από διαφημιστικό μεγιστάνα Άλεξ Φάικνεϊ Όσμπορν αφού αντιμετώπισε προβλήματα με τις διαφημιστικές ιδέες από το αδιέξοδο του προσωπικού του, αποφάσισε να τις στριμώξει όλες σε ένα δωμάτιο και να «στριμώξει έξω»» εγείρονται όποιες ιδέες. Στο καταιγισμός ιδεών μέθοδος, Κάθε μέλος της ομάδας ενθαρρύνεται να σκεφτεί και να βρει όσο το δυνατόν περισσότερες ιδέες, ανεξάρτητα από το πόσο τρελή ή ανέφικτη μπορεί να είναι η ιδέα. Με αυτή τη μέθοδο, τα μέλη της ομάδας θα μεγιστοποιήσουν τη δημιουργικότητά τους, θα έχουν απήχηση ο ένας στις ιδέες του άλλου καθώς και θα συζητήσουν και θα ασκήσουν κριτική για να μπορέσουν να βρουν τις πιο δημιουργικές και κατάλληλες ιδέες. ενοποιώ. Ωστόσο, καταιγισμός ιδεών πρέπει επίσης να ακολουθεί μερικές από τις ακόλουθες αρχές εάν δεν θέλετε να γίνει αγορά:

  • Ο βέλτιστος αριθμός μελών είναι 5-7 άτομα
  • Υπάρχει ένα άτομο που στέκεται ως η αντικειμενική, αποφασιστική καρέκλα
  • Δεν επιτρέπεται η διάψευση, η κριτική ή η κριτική οποιωνδήποτε ιδεών κατά τη διαδικασία συνεισφοράς. Η κριτική και η αξιολόγηση των πλεονεκτημάτων/μειονεκτημάτων μπορεί να γίνει μόνο στην επόμενη αξιολόγηση.

Το παιχνίδι με τη ρητίνη χειροτεχνίας είναι επίσης ένας πολύ καλός τρόπος για να σας κάνει πιο δημιουργικούς. Φροντίστε να πάρετε το καλύτερο κουπόνι ρητίνης χειροτεχνίας στο injoyreview.com για να έχετε την καλύτερη τιμή.

5. Ταξιδέψτε, εξερευνήστε

Μια άλλη δραστηριότητα που διεγείρει επίσης τη δημιουργικότητα είναι ταξίδια και εξερεύνηση. Ταξίδιαεξερεύνηση όχι μόνο κάνει το μυαλό μας πιο άνετο, πιο χαλαρό αλλά και αποτελεσματικό για να μας αποσπάσει προσωρινά από τη δουλειά, στην ελευθερία σκέψης, στη δημιουργικότητα και να έχουμε περισσότερη διορατικότητα για να βρούμε ιδέες και δημιουργικές λύσεις. Ταξιδεύοντας και εξερευνώντας Μας δίνει επίσης περισσότερες εμπειρίες, εμπειρίες, επαφή με πολλούς διαφορετικούς ανθρώπους, επίσκεψη σε διαφορετικές χώρες και η έμπνευση πηγάζει από φυσικές σκηνές ή έθιμα και πολιτισμούς. εντοπισμός. Αυτές είναι συναρπαστικές και νέες δημιουργικές εμπνεύσεις που δεν θα αποκτήσετε ποτέ αν μείνετε σε ένα μέρος. Για παράδειγμα, σκούτερ AOVO είναι πάντα η καλύτερη επιλογή για εσάς με πολλούς εκπτωτικούς κωδικούς και κουπόνια που μπορείτε να βρείτε διαθέσιμες λεπτομέρειες πλήρως εδώ. AOVO – διαμορφώνει το στυλ σας, χτίζει τους χαρακτήρες σας, επηρεάζει την επιτυχία σας. Αφήστε τη μάρκα AOVO να κάνει τη ζωή σας πιο εύκολη.