Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τα φορητά AC

Θα υπάρχει μια μεγάλη ποικιλία φορητών AC στην αγορά αυτό το ερχόμενο καλοκαίρι, καθένα από τα οποία υπόσχεται να βελτιώσει την ποιότητα του αέρα ενώ θα καταναλώνει λιγότερη ηλεκτρική ενέργεια. Ωστόσο, α φορητό κλιματιστικό μπορεί να είναι η ιδανική επιλογή εάν είστε ενοικιαστής, ταξιδεύετε συχνά ή επιδιώκετε να μειώσετε το κόστος.

Οι οικογένειες με χαμηλό εισόδημα μπορούν ακόμα να χαλαρώσουν στην άνεση ενός κλιματιζόμενου σπιτιού χάρη στα φορητά κλιματιστικά, τα οποία μπορούν να χαλαρώσουν αποτελεσματικά ένα μονόκλινο δωμάτιο ή ακόμα και μια ολόκληρη κατοικία.

Πώς λειτουργεί ένα φορητό AC

Όπως υποδηλώνει το όνομά του, ένα φορητό AC μπορείτε να το πάρετε μαζί σας σχεδόν οπουδήποτε, πράγμα που σημαίνει ότι είναι ελαφρύ, μπορεί να μετακινηθεί γρήγορα και δεν χρειάζεται μόνιμη εγκατάσταση.

Θα χρειαστείτε μια πηγή τροφοδοσίας και έναν τρόπο για να βγάλετε τον μπαγιάτικο αέρα από το δωμάτιο, γι’ αυτό ο αγωγός είναι απαραίτητος. Σε αντίθεση με τα ογκώδη και εντατικά εργατικά συστήματα κλιματισμού με αγωγούς ή τα κλιματιστικά split-system, αυτό το σύστημα απαιτεί μόνο έναν μικροσκοπικό αριθμό αγωγών, οι οποίοι μπορούν εύκολα να μετακινηθούν από δωμάτιο σε δωμάτιο ανάλογα με τις ανάγκες.

Πώς λειτουργούν τα φορητά AC;

Για την ψύξη και την αφύγρανση του αέρα, τα φορητά AC αντλούν ζεστό αέρα από ένα δωμάτιο και τον επεξεργάζονται χρησιμοποιώντας ψυκτικός και πηνία εξάτμισης και, στη συνέχεια, απελευθερώστε τον ψυχρό και αφυγρανμένο αέρα πίσω στο δωμάτιο μέσω μιας σειράς αγωγών.

Όταν εκτίθεται σε ζεστό αέρα, το ψυκτικό μετατρέπεται από υγρό σε αέριο. Αφού περάσει από τα πηνία του εξατμιστή, αυτό το ψυκτικό στέλνεται στον συμπιεστή, όπου η πίεσή του αυξάνεται και μετατρέπεται σε κρύο ψυκτικό. Τώρα, τα πηνία του εξατμιστή ψύχουν τον αέρα και το ψυκτικό αλλάζει φάση ξανά, ξεκινώντας τον κύκλο από την αρχή. Αφού περάσει από πολλά φίλτρα, ο κλιματιζόμενος αέρας απελευθερώνεται στο χώρο.

Η διαδικασία εγκατάστασης είναι παιχνιδάκι

Τα κεντρικά κλιματιστικά είναι ογκώδη και άβολα λόγω των εγκατεστημένων αγωγών. Η μόνιμη εγκατάσταση τέτοιων συστημάτων κλιματισμού απαιτεί τις δεξιότητες εκπαιδευμένων επαγγελματιών.

Τα κανονικά κλιματιστικά είναι μέρος ενός συστήματος και πρέπει να τοποθετούνται μόνιμα στον τοίχο. Ωστόσο, τα φορητά AC δεν έχουν αυτόν τον περιορισμό επειδή δεν χρειάζονται ειδικά εργαλεία ή τεχνογνωσία για την εγκατάστασή τους. Επιπλέον, σε αντίθεση με τα σταθερά συστήματα κλιματισμού, τα οποία ψύχουν μόνο τα δωμάτια όπου είναι τοποθετημένα, τα φορητά AC μπορούν να μεταφερθούν από το ένα δωμάτιο στο άλλο και να εγκατασταθούν σε λίγα λεπτά. Επομένως, εάν νοικιάζετε ένα διαμέρισμα, μπορεί να είναι χρήσιμο να έχετε ένα κλιματιστικό που μπορεί να μετακινηθεί γρήγορα από το ένα μέρος στο άλλο και ένα φορητό AC θα μπορούσε να είναι ιδανικό.

Κινητός

Η φορητότητα ενός φορητού κλιματιστικού είναι το κύριο πλεονέκτημα της επένδυσης σε ένα. Είναι βολικά αφού μπορούν να μεταφερθούν από το ένα δωμάτιο στο άλλο ή ακόμα και σε ένα νέο σπίτι ή διαμέρισμα. Αντίθετα, εγκαθίστανται μόνιμα συστήματα κεντρικού κλιματισμού και άλλα κλιματιστικά split-system. Και δεδομένου του ελαφρού και συμπαγούς σχεδιασμού τους, μπορούν να στηθούν με ελάχιστη βοήθεια από άλλους.

Χρειάζομαι μόνο ένα μικρό δωμάτιο

Ένα ακόμη πλεονέκτημα των φορητών AC είναι ο συμπαγής σχεδιασμός τους. Μερικά άτομα διστάζουν να σκεφτούν να αγοράσουν ένα φορητό κλιματιστικό επειδή φοβούνται ότι δεν θα έχουν πού να το βάλουν. Ωστόσο, αυτές οι μονάδες είναι σχετικά συμπαγείς και δεν καταλαμβάνουν πολύ χώρο.

Ως αποτέλεσμα, είναι λιγότερο δυσκίνητο και ευκολότερο στη μεταφορά. Τα κλιματιστικά για το παράθυρο είναι εγκατεστημένα σε ένα μικροσκοπικό αποτύπωμα, αλλά παράγουν πολύ θόρυβο. Έτσι, η καλύτερη εναλλακτική λύση για τα άτομα που ζουν σε διαμερίσματα εξακολουθεί να είναι να αποκτήσουν ένα φορητό AC επειδή συνήθως δεν τους επιτρέπεται να εγκαταστήσουν μονάδες παραθύρων.