Χρήση πολύμετρου για τη λειτουργία του συστήματος HVAC

Κατά τη διάρκεια της εργασίας σας στα συστήματα HVAC, πιθανότατα θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε έναν ηλεκτρονικό ελεγκτή, γνωστό και ως πολύμετρο. Ένα πολύμετρο είναι ένα κομμάτι του ηλεκτρονικός εξοπλισμός δοκιμής που χρησιμοποιείται για να προσδιοριστεί εάν υπάρχει ή όχι μια ηλεκτρονική τάση και είναι ένα πολύ σημαντικό εργαλείο για την εργασία με ηλεκτρονικά.

Είναι ένας ασφαλής και ακριβής τρόπος ελέγχου του ηλεκτρικού ρεύματος σε ηλεκτρονικά gadget, όπως λαμπτήρες και μπαταρίες, αλλά μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί σχεδόν για οτιδήποτε λειτουργεί με ηλεκτρική ενέργεια, όπως διακόπτες, πρίζες και καλώδια.

Τρόπος δοκιμής κατά την εγκατάσταση του συστήματος HVAC

Η εγκατάσταση συστήματος HVAC στο σπίτι και τον επαγγελματικό σας χώρο σας κάνει να νιώθετε την άνεση σε όλες τις καιρικές συνθήκες. Ωστόσο, μπορείτε να συνεχίσετε να απολαμβάνετε τα οφέλη μέχρι να μην υπάρχουν προβλήματα. Οποιοδήποτε είδος προβλήματος μπορεί να επηρεάσει τη λειτουργία του συστήματος HVAC και να δημιουργήσει ταλαιπωρία στους ανθρώπους.

Έτσι, οι ιδιοκτήτες HVAC δεν καθυστερούν να λάβουν τις υπηρεσίες του επισκευαστή HVAC για υπηρεσίες αντιμετώπισης προβλημάτων. Εάν ο ειδικός HVAC φτάσει στο χώρο σας, τότε αναμένεται να έρθει με το πολύμετρό του.

Χρήση πολυμέτρου για ομαλή λειτουργία HVAC

Διευκολύνει τις εργασίες δοκιμών HVAC

Αντί να χρησιμοποιεί διαφορετικούς τύπους μετρητών για τη μέτρηση διαφορετικών παραμέτρων όπως ρεύμα, τάση, αντίσταση, ισχύς και άλλες, το πολύμετρο HVAC μπορεί να μετρήσει όλες τις μονάδες με ένα μόνο εργαλείο. Αυτό επιτρέπει στο πολύμετρο να ελέγχει διάφορες λειτουργίες HVAC γρήγορα και εύκολα.

Το πολύμετρο για HVAC είναι παρόμοιο με οποιονδήποτε άλλο τύπο πολύμετρου. Είναι διαφορετικό από άλλα μόνο στο εύρος των μετρήσεων. Τέτοια πολύμετρα έχουν εκτεταμένο εύρος μέτρησης για ακριβείς μετρήσεις. Αυτά τα πολύμετρα έχουν τα σχέδια μελέτης έτσι ώστε να μπορεί να παραμείνει ασφαλές ακόμα κι αν πέσει από το ύψος ή εάν εργάζεστε με αυτό σε εξωτερικούς χώρους.

Λειτουργίες που περιλαμβάνονται στο Πολύμετρο για HVAC

Εάν χρησιμοποιείτε το πολύμετρο για HVAC, τότε είναι απαραίτητο να έχουν ορισμένα σημαντικά χαρακτηριστικά, όπως:

Μετρητής τάσης

Είναι σημαντικό το πολύμετρο που χρησιμοποιείτε για τα συστήματα HVAC να μπορεί να μετράει τάση DC έως 300V και τάση AC έως 600V. Ο μετρητής τάσης φάντασμα θα πρέπει να ανιχνεύεται από το πολύμετρο έτσι ώστε να μπορούν να εξαλειφθούν τα ψευδώς θετικά.

Αμπερόμετρο

μετρώντας την ποσότητα ρεύματος που πρέπει να παρέχεται στη μονάδα HVAC, μπορεί να ρυθμιστεί το ηλεκτρικό φορτίο του συστήματος HVAC. Επομένως, βεβαιωθείτε ότι το πολύμετρο θα πρέπει να μπορεί να διαβάζει το ρεύμα DC και AC και τα δύο. Θα πρέπει να δείχνει τουλάχιστον 1/100 αμπέρ ρεύματος.

Μετρητής συνέχειας

Ο έλεγχος συνέχειας γίνεται στο σύστημα HVAC για να ελεγχθεί αν το κύκλωμα είναι ανοιχτό ή κλειστό. Αυτή η λειτουργία είναι διαθέσιμη σε όλους τους τύπους πολύμετρων, αλλά βεβαιωθείτε ότι ολοκληρώνει τη δοκιμή με τον ήχο μπιπ.

Δοκιμή πυκνωτή

Είναι σημαντικό το πολύμετρό σας για HVAC να μπορεί να ελέγχει την χωρητικότητα. Ένα από τα κοινά προβλήματα στο HVAC σχετίζεται με τον πυκνωτή σκληρής εκκίνησης. Αυτό προκαλεί αστοχία του συμπιεστή HVAC. Ως εκ τούτου, υπάρχει ανάγκη να λάβετε το πολύμετρο για τη διάγνωση του προβλήματος.

Εκτός από αυτά, υπάρχουν πολλά περισσότερα χαρακτηριστικά που πρέπει να διαθέτει το ψηφιακό πολύμετρό σας HVAC, ώστε να μπορεί να μετρήσει αποτελεσματικά τις παραμέτρους που απαιτούνται για την ακριβή λειτουργία του πολύμετρου. Εάν πρέπει να υπολογίσετε την κατάλληλη τάση που απαιτείται για κάθε στοιχείο HVAC, τότε σίγουρα θα χρειαστείτε την αριθμομηχανή Quadratic formula.

Αποκτήστε την καλύτερη ποιότητα του ψηφιακού πολυμέτρου HVAC

Είναι το γεγονός ότι τα ψηφιακά πολύμετρα HVAC είναι γεμάτα με μια μακρά λίστα χαρακτηριστικών. Αυτό καθιστά εύκολη τη δοκιμή συστημάτων HVAC. Γενικά, τα φορητά ψηφιακά πολύμετρα HVAC χρησιμοποιούνται από τους τεχνικούς HVAC για να διασφαλίσουν τη σωστή λειτουργία του συστήματος HVAC.

Το σύστημα οικιακού κλιματισμού της Φλόριντα, μέρος της αμερικανικής αλυσίδας εμπορικών σημάτων οικιακών υπηρεσιών, εξέπληξε τον κάτοικο του Τζάκσονβιλ, Γκόρντον Σκοτ, με μια ενημέρωση οικιακής υπηρεσίας την 1η Ιουλίου. Ο Σκοτ ​​προτάθηκε να κερδίσει το νέο σύστημα HVAC μέσω του εθνικού προγράμματος ARS Cares.

Ο Γκόρντον έδινε μάχη με τον καρκίνο εδώ και ένα χρόνο και πρόσφατα έχασε τη γυναίκα του. Ζει με πολύ περιορισμένο εισόδημα και αυτή τη στιγμή έχει μόνο ένα κλιματιστικό παράθυρο στο σπίτι του. Αυτό το νέο σύστημα HVAC θα προσφέρει στον Γκόρντον καθημερινή άνεση από τη ζέστη του καλοκαιριού της Φλόριντα που σιγοκαίει.