Φυσικές θεραπείες για τη μόλυνση των δοντιών

Νιώθετε έντονο πόνο στο στόμα σας και φαντάζεστε ότι μπορεί να φταίει ένα οδοντικό απόστημα, μια βακτηριακή μόλυνση στα δόντια ή τα ούλα. Υπάρχουν οικιακές θεραπείες για τα αποστήματα των δοντιών που θα σας βοηθήσουν να απαλύνετε την ενόχληση όσο περιμένετε το ραντεβού στον οδοντίατρό σας;

Έχετε πολλές εναλλακτικές λύσεις για να ξεπεράσετε τον πόνο, αλλά οι σπιτικές θεραπείες δεν θα πάνε στη ρίζα του προβλήματος και δεν είναι πιθανό να διατηρήσουν το απόστημα. Αντ ‘αυτού, σκεφτείτε τις θεραπείες στο σπίτι ως μέτρα διακοπής. Θα σας βοηθήσουν βραχυπρόθεσμα, αλλά δεν θα υποκαταστήσουν την επίσκεψη στον οδοντίατρο.

Οι μολύνσεις των δοντιών μπορεί να είναι βασανιστικές. Μπορούν να προσφέρουν μια φανταστική ημέρα, επιθετική αίσθηση. Ο πόνος στα δόντια μπορεί να εμποδίσει την καθημερινή σας λειτουργία. Μπορεί να καταστρέψει την απόλαυση του αγαπημένου σας φαγητού και μπορεί ακόμη και να σας κάνει να λιμοκτονήσετε. Ο πόνος των δοντιών μπορεί να σας αισθανθεί οποιαδήποτε περίεργη ώρα της ημέρας και μπορεί να σας προσφέρει ανήσυχες νύχτες.

Αν συναντήσετε έναν οδοντίατρο μόλις το μάθετε, ο πόνος στα δόντια μπορεί να μην είναι καν πιθανός, επομένως μπορείτε να βασιστείτε σε ορισμένα φυσικά φάρμακα που μπορούν να βοηθήσουν στην υποχώρηση της δυσκολίας για λίγο.

7 φυσικές θεραπείες για τη μόλυνση των δοντιών

1. Λάδι γαρύφαλλου

Το ενεργό συστατικό του γαρυφαλέλαιου, η ευγενόλη, έχει χρήσιμες αναισθητικές και αντιβακτηριδιακές ιδιότητες. Η χρήση μικρής ποσότητας ζωτικής σημασίας ελαίου γαρύφαλλου στο σημείο του οδοντικού αποστήματος μπορεί να μουδιάσει για λίγο την περιοχή, ανακουφίζοντας τον πόνο σας. Αλλά υπάρχουν ορισμένα μειονεκτήματα στο λάδι γαρύφαλλου. Μπορεί να έχει έντονη μυρωδιά και να επεκταθεί σε άλλα μέρη του στόματός σας κατά λάθος. Επιπλέον, εάν καταπιείτε κατά λάθος πολύ λάδι γαρύφαλλου, μπορεί να χρειαστεί να πάτε στο δωμάτιο έκτακτης ανάγκης, σύμφωνα με το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας. Η υπερκατανάλωση τροφής μπορεί να υποδηλώνει ορισμένα σημάδια, όπως η ρηχή αναπνοή, το κάψιμο του λαιμού, ο γρήγορος καρδιακός παλμός και η ζάλη.

2. Θαλασσινό νερό

Το αλμυρό νερό βοηθά στην απολύμανση του στόματος. Το αλατούχο διάλυμα βοηθά στην πρόληψη της ανάπτυξης και εξάπλωσης βακτηρίων λόγω των αντισηπτικών του ιδιοτήτων. Βοηθά στη μείωση του πόνου. Η χρήση αλατούχου διαλύματος μετά από κάθε γεύμα βοηθά στη διακοπή του πονόδοντου.

3. Ακατέργαστο τζίντζερ

Το τζίντζερ θα μπορούσε να είναι ένα ισχυρό αντισηπτικό, το οποίο είναι επιπλέον επαρκές στη γεύση. Είναι ενεργά συστατικά όπως Ginerone, Gingerols και Shogaols. Το μάσημα του τζίντζερ βοηθά κυρίως στη μείωση του πόνου στην πλάτη και των βακτηρίων μέσα στο στόμα.

4. Εφαρμόστε πάγο

Ας υποθέσουμε ότι ο πόνος του φρονιμίτη είναι ότι το αποτέλεσμα του πρηξίματος? η χρήση παγοκύστης μπορεί να βοηθήσει. Χρησιμοποιήστε μια δημοφιλή συσκευασία πάγου, βάλτε λίγο πάγο σε μια πλαστική σακούλα, τυλίξτε την σε μια πετσέτα και χρησιμοποιήστε την στην πρησμένη περιοχή. Αυτό όχι μόνο θα μειώσει κάποιο μέρος του πόνου, αλλά θα βοηθήσει και στη μείωση της φλεγμονής.

Το κρύο μουδιάζει την τραυματισμένη περιοχή, γεγονός που μπορεί να μειώσει τον πόνο και την ευαισθησία. Το κρύο μπορεί επίσης να μειώσει το πρήξιμο και τη φλεγμονή.

5. Κρεμμύδι

Αυτή είναι η απάντηση που θα ακούγεται η πιο δυνατή, αλλά θα ήταν μια από τις πιο ασφαλείς. Τα κρεμμύδια έχουν ήδη χρησιμοποιηθεί ως σπιτική θεραπεία για την ανακούφιση του πόνου και της φλεγμονής από την αρθρίτιδα. Είναι έξυπνο μόνο να μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον ίδιο τρόπο για τον πόνο του μύλου.

Το κρεμμύδι είναι ευεργετικό επειδή περιέχει φυτοχημικά που συγκεντρώνονται στα μικρόβια που είναι υπεύθυνα για τη μόλυνση, παρέχοντάς σας ένα τόσο απαραίτητο διάλειμμα από τον πόνο.

Το μόνο πράγμα που δίνει στους ανθρώπους παύση σχετικά με αυτό το φάρμακο είναι ότι πρέπει να μασάτε το ωμό κρεμμύδι. Το χειρότερο για πολλούς είναι ότι όσο πιο έντονο είναι το κρεμμύδι, τόσο μεγαλύτερη είναι η ανακούφιση από τον πόνο. Όπως το γλυκό κρεμμύδι, έτσι και τα ήπια κρεμμύδια θα δώσουν άνεση, αλλά θα βρείτε πολύ καλύτερο αποτέλεσμα χρησιμοποιώντας κόκκινα ή κίτρινα κρεμμύδια.

Στο κύριο σημάδι του πόνου στο δόντι σας, σταματήστε λίγο κρεμμύδι και μασήστε το από την πλευρά του στόματός σας που πονάει. Αυτό επιτρέπει στο χυμό από το κρεμμύδι να εισέλθει στο δόντι σας. Εάν πιστεύετε ότι το θέμα είναι πολύ δύσκολο να μασηθεί, θα είστε έτοιμοι να χρησιμοποιήσετε το δάχτυλό σας για να κρατήσετε το κομμάτι του κρεμμυδιού ακριβώς πάνω στο αβέβαιο δόντι και τα ούλα. Πρόκειται για την υψηλότερη συγκέντρωση και κατανομή τους με την πάροδο του χρόνου. Cenforce 200 mg και Tadacip 20 κάνει τη στύση πολύ μεγαλύτερη.

6. Neem Bark για την καταπολέμηση της μόλυνσης

Μπορείτε να βουρτσίσετε με ραβδιά Neem ή να μασήσετε τα φύλλα ή τις ρίζες για να καταστρέψετε τα βακτήρια που προκαλούν την κοιλότητα. Κατά τη διάρκεια αυτού του φυτού, το ισχυρό έλαιο ενσωματώνει μια μακρά ιστορία για τη θεραπεία στοματικών λοιμώξεων, της τερηδόνας και την πρόληψη της αιμορραγίας και του πόνου στα ούλα. Παντού στην Ινδία, τα κλαδιά Neem χρησιμοποιούνται ως μασητικά ραβδιά για να περιορίσουν τα στοματικά βακτήρια και να καθαρίσουν γρήγορα και να λευκάνουν τα δόντια και ακόμη και να καταπολεμήσουν την κακοσμία του στόματος.

7. Αλλαγές διατροφής για μείωση των βακτηρίων

Εκτός από τις θεραπείες, οι γενικές διατροφικές αλλαγές μπορεί επίσης να βοηθήσουν στην επιβράδυνση της εξέλιξης της τερηδόνας. Εάν καταναλώνετε τακτικά γλυκά, σνακ με ζάχαρη και ζαχαρούχα ποτά, όπως χυμούς φρούτων ή αναψυκτικά, βοηθάτε την κοιλότητα να εξαπλωθεί τροφοδοτώντας τα επιβλαβή βακτήρια. Εξετάστε το ενδεχόμενο να μειώσετε την κατανάλωση σνακ και ποτών με ζάχαρη και να χρησιμοποιήσετε ένα καλαμάκι μόλις χρησιμοποιήσετε πράγματα όπως σόδα και φρούτο. Επομένως τα κολλώδη σάκχαρα παρακάμπτουν τα δόντια σας. Είναι μια αξιοπρεπή ιδέα να βουρτσίζετε και να χρησιμοποιείτε νήμα αμέσως μετά, ίσως ακολουθούμενη από ένα όμορφο αντιβακτηριακό στοματικό διάλυμα. Η σκέψη εδώ είναι να αποτρέψουμε τα υπολείμματα ζάχαρης από τη ζωή στο στόμα σας και τη διατροφή των βακτηρίων, επιτρέποντάς τους να πολλαπλασιαστούν και να διαιρεθούν.