Το Ram είναι αυτό που είναι και γιατί χρειάζεστε την αφθονία.

Η προσθήκη περισσότερης μνήμης ή RAM είναι η πιο οικονομική αναβάθμιση για αύξηση της απόδοσης - TurboFuture

Αυτό είναι το πρώτο άρθρο σχετικά με την κατανόηση του υπολογιστή σας από το aworldofhelp.com. Στόχος μας είναι να βοηθήσουμε τους ανθρώπους να κατανοήσουν πώς λειτουργεί ένας υπολογιστής και όχι να τους πούμε τι να αγοράσουν ή να χρησιμοποιήσουν. Αφού μάθετε πώς λειτουργεί ο υπολογιστής σας, είναι εύκολο να τον αγοράσετε ή να τον αναβαθμίσετε στο σωστό σύστημα. Αυτή η σειρά έχει σχεδιαστεί για να παρέχει πολύτιμες πληροφορίες σε χρήστες όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης και ελπίζω ότι αν κάποιες από αυτές φαίνονται πολύ περίπλοκες ή πολύ εύκολο να διαβαστούν, θα βρείτε όλα όσα χρειάζεστε. μπορώ. Εάν έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις ή σχόλια σχετικά με αυτό ή εκείνο το άρθρο, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας!

Τι είναι το Ram και γιατί το χρειάζεστε τόσο πολύ;

Οι περισσότεροι άνθρωποι περιγράφουν τους υπολογιστές ως μέρος του α.

Ο επεξεργαστής είναι μια κεντρική μονάδα επεξεργασίας.

Η μνήμη είναι RAM.

σκληρός δίσκος

Είναι σημαντικό να κατανοήσετε πώς λειτουργούν αυτά τα τρία στοιχεία μαζί και πώς λειτουργεί ο υπολογιστής και, τελικά, γιατί τα προγράμματά σας χρειάζονται πολλή μνήμη RAM. Μπορείτε να βρείτε την ποσότητα μνήμης RAM που είναι διαθέσιμη στον μέσο χρήστη στο διαδίκτυο και σε περιοδικά. Θα βρείτε επίσης πολλά μέρη, η RAM είναι ο καλύτερος τρόπος για να ενημερώσετε το δολάριο σας. Δεν είμαι καθόλου ευχαριστημένος, αλλά θέλω να καταλάβετε τι κάνει η Ram και γιατί μπορεί να είναι μια τόσο πολύτιμη αναβάθμιση.

Κάλυψα αυτό το θέμα εν συντομία στη σελίδα 4. Οι πληροφορίες που δίνονται σε αυτό το άρθρο είναι ακριβείς, αλλά θα ήθελα να προσπαθήσω να εξηγήσω λίγο εδώ.

Το άρθρο χωρίζεται σε τέσσερις ενότητες, που καλύπτει:

1. Οι συναρτήσεις των τριών συνιστωσών που μιλήσαμε και η σχετική ταχύτητά τους

2. Γιατί χρειάζεστε RAM και τι είδους RAM χρειάζεστε.

3. Πώς να βελτιώσετε την απόδοση πολλαπλών εργασιών και RAM.

4. Πόση μνήμη RAM χρειάζεστε;

Η κεντρική μονάδα επεξεργασίας είναι μια κεντρική μονάδα επεξεργασίας. Αυτός είναι ο εγκέφαλος του υπολογιστή σας. Για παράδειγμα, όταν ανοίγετε ένα πρόγραμμα όπως το Microsoft Word, η κεντρική μονάδα επεξεργασίας μπορεί να διαβάσει τις γραμμές κώδικα του υπολογιστή σας και να ακολουθήσει τις οδηγίες σας και να χρησιμοποιήσει το πρόγραμμά σας. Κατά την αναπαραγωγή ενός αρχείου ήχου όπως το MP3, ο κεντρικός επεξεργαστής θα πρέπει να λειτουργεί για να συμπιέζει τη συσκευή κατά την αναπαραγωγή. Κατά την επεξεργασία της εικόνας, η κεντρική μονάδα επεξεργασίας πρέπει να υπολογίσει πολλά για να κάνει μικρές αλλαγές.

Σημειώστε ότι η κεντρική μονάδα επεξεργασίας έχει πολύ λίγη μνήμη. Αυτή είναι η ταχύτερη μνήμη του συστήματος υπολογιστή, αλλά επειδή είναι πολύ μικρή δεν επηρεάζει αυτό το άρθρο. Γενικά, το πρόγραμμα της κεντρικής μονάδας επεξεργασίας δεν αποθηκεύει δεδομένα MP3 ή εικόνας, τα επεξεργάζεται. Τα δεδομένα πρέπει να βρίσκονται κάπου στον υπολογιστή σας και η Κεντρική Μονάδα Επεξεργασίας πρέπει να τα βρει και να τα ανακτήσει.

Αυτό το άρθρο αφορά αυτήν τη λειτουργία, το πρόβλημα της τοποθέτησης δεδομένων και πώς επηρεάζει ολόκληρο το σύστημα.

Εμβολο

Η RAM είναι μνήμη τυχαίας πρόσβασης. Αυτή η μνήμη είναι πολύ γρήγορη και μπορείτε να τη δείτε σε μεγέθη όπως 256 MB, 512 MB ή 1024 MB. Όταν απενεργοποιείτε τον υπολογιστή σας, τα περιεχόμενά του εξαφανίζονται, επομένως είναι μόνο μια προσωρινή μνήμη. Εδώ η κεντρική μονάδα επεξεργασίας επιβλέπει την επεξεργασία των δεδομένων της συσκευής. Έτσι, εάν επεξεργάζεστε μια εικόνα, τα δεδομένα της βρίσκονται στη μνήμη RAM, επειδή η RAM είναι γρήγορη μνήμη, επομένως η επεξεργασία εικόνας γίνεται σχετικά γρήγορα.

σκληρός δίσκος

Ο σκληρός σας δίσκος είναι ο χώρος όπου αποθηκεύετε τα προγράμματα, τη μουσική, τα βίντεο και τα πράγματα στον υπολογιστή σας. Αυτή είναι μια μνήμη που αποθηκεύει υπάρχοντα αρχεία ακόμα και μετά τον τερματισμό της λειτουργίας του συστήματός σας. Τώρα θα βλέπετε κατά μέσο όρο 30 GB έως εκατοντάδες GB σε κάθε μέγεθος. Οι σκληροί δίσκοι μπορούν να επιβραδύνουν τις μηχανικές και κεντρικές συσκευές επεξεργασίας και τη μνήμη RAM. Υπάρχουν μικροί μαθητές που κινούνται σωματικά για να βρουν και να διαβάσουν πληροφορίες στο δίσκο.

Εάν επεξεργαστείτε την εικόνα, η κεντρική μονάδα επεξεργασίας θα ελέγξει εάν είναι σε RAM επειδή η RAM είναι γρήγορη. Εάν όχι, η κεντρική μονάδα επεξεργασίας θα μεταβεί στον σκληρό δίσκο και θα αλλάξει την εικόνα της. Επειδή ο σκληρός σας δίσκος είναι τόσο αργός, θα χρειαστεί περισσότερος χρόνος από την εικόνα μέσα Whatintop ΕΜΒΟΛΟ.

Και πάλι, η κεντρική μονάδα επεξεργασίας αποθηκεύει πολύ λίγα δεδομένα, επομένως πρέπει να τα μεταφέρετε κάπου για να δουλέψετε. Εάν η κεντρική μονάδα επεξεργασίας έχει επεξεργασία δεδομένων, θα το κάνει το συντομότερο δυνατό, αλλά αν όχι, ο εγκέφαλος του υπολογιστή σας κάθεται εκεί και δεν κάνει τίποτα. Μπορεί να υποβληθεί σε επεξεργασία μόνο εάν έχετε τις πληροφορίες που χρειάζεστε.

Είναι καλύτερο να λαμβάνετε τις ταχύτερες πληροφορίες για την κεντρική μονάδα επεξεργασίας. Όπως μπορείτε να δείτε, είναι καλύτερα να έχετε δεδομένα στη μνήμη RAM και στον σκληρό δίσκο γιατί η RAM είναι πιο γρήγορη. Δείτε το παρακάτω διάγραμμα. Δείχνει πόσο χρόνο χρειάζεται για να αποκτήσετε πρόσβαση σε κάθε τύπο μνήμης σε νανοδευτερόλεπτα.

Προφανώς, ο σκληρός σας δίσκος είναι αργός, αλλά αν κοιτάξετε το παραπάνω γράφημα και δείτε τους πρώτους αριθμούς του, μπορείτε να φανταστείτε πόσο αργός είναι. Εκτιμώμενος χρόνος εισόδου για κάθε νανοδευτερόλεπτο: