Το λάδι Jojoba είναι γενικά γνωστό ως συστατικό περιποίησης μαλλιών

αλλά είναι ουσιαστικά ένα φυσικό προϊόν περιποίησης που παρέχει επίσης οφέλη για την υγεία των μαλλιών.

Αν και τα φυσικά προϊόντα είναι γενικά πιο ωφέλιμα από τα συνθετικά τους, είναι σημαντικό να καταλάβετε ότι αυτό δεν συμβαίνει πάντα και τα οφέλη των φυσικών υλικών πρέπει να κρίνονται από τα πράγματα που κάνουν και το πώς αυτά τα συστατικά ωφελούν το δέρμα σας.

Δωρεάν στοκ φωτογραφία με περιποίηση ομορφιάς, προϊόντα ομορφιάς, σχήμα ομορφιάς

Τα περισσότερα εμπορικά προϊόντα περιποίησης απλώς δεν περιέχουν αρκετά συστατικά και «το φυσικό είναι το καλύτερο» για να περιγράψει την αθωότητά τους. Αυτό δεν συμβαίνει πάντα και πρέπει να αποδείξετε τον ισχυρισμό ή όχι. Για να το κάνετε αυτό, πρέπει να ελέγξετε αντικείμενα που περιέχουν φυσικά προϊόντα. Και κάντε μια συμφωνία για αυτούς.

Στην περίπτωση του ελαίου jojoba,

Ο όρος «πετρέλαιο» πρέπει πρώτα να ταξινομηθεί. Στην πραγματικότητα, δεν είναι λάδι αλλά κερί. Τεχνικά, είναι ένα υγρό κερί στη δομή και, όταν υδρογονώνεται, έχει μια εντυπωσιακή ομοιότητα με τη σπερματοφάλαινα, ένα στερεό κερί που προέρχεται από το σπέρμα του φυτού. Πράγματι, εδώ έχει τις πιο εξέχουσες εφαρμογές του και χρησιμοποιείται ως προϊόν περιποίησης της επιδερμίδας.

Μια φορά κι έναν καιρό, η επιλογή του κεριού και του ελαίου κεριού ήταν της ελίτ και η λάμψη εκείνης της ημέρας ήταν το σπέρμα και το σπέρμα. Ωστόσο, επειδή η σπερματοφάλαινα είναι είδος υπό εξαφάνιση, έχει αντικατασταθεί από τη jojoba, η οποία είναι διαθέσιμη στο κοινό λόγω του σχετικά χαμηλού κόστους της.

Αυτές περιλαμβάνουν αλκοόλες μακράς αλυσίδας,

εστέρες και ακόρεστα λιπαρά οξέα που είναι χαρακτηριστικά των ελαίων και της σπερματογένεσης και βοηθούν επίσης το δέρμα. Πολύ καλό, αυτό το είδος συστατικού έχει τις ιδιότητες του λαδιού καρύδας και άλλων φυσικών προϊόντων που είναι ευεργετικά για το δέρμα σας. Υπάρχουν πολλά συνθετικά καλλυντικά που περιέχουν τις ίδιες αλκοόλες και οξέα, αλλά είναι επίσης πιθανό να περιέχουν γαλακτωματοποιητές, μέταλλα, έλαια και τασιενεργά που μπορεί να είναι επιβλαβή και να βλάψουν το δέρμα. Ανοίγουν το δρόμο για βακτήρια, ιούς και καρκινογόνες ουσίες.

Καλύτερος Το λάδι Jojoba είναι φυσικά πιο κοντά στο φυσικό έλαιο ή λίπος του δέρματος από οποιοδήποτε συνθετικό λάδι, και αν έχετε επιλογή μεταξύ συνθετικών εναλλακτικών και φυσικών υλικών, ποιον τύπο πρέπει να επιλέξετε; Μπορείτε να βρείτε το δικό σας λάδι δέρματος ή το συνθετικό του ισοδύναμο, το οποίο μπορεί να περιέχει ουσίες που ερεθίζουν τα κύτταρα του δέρματος και είναι η πιο κοντινή φυσική ουσία.

Η επιλογή είναι δική σας, αλλά προτού σκεφτούν λίγη βιασύνη και τον εαυτό τους. Το δικό του λάδι δεν τον έβλαψε ποτέ, και το λάδι του δέρματός σας δεν σας έβλαψε ποτέ, οπότε γιατί να επιλέξετε ένα αφύσικο μείγμα λαδιού (κάποια μπορεί να είναι φυσικά) και συνθετικών χημικών ουσιών έναντι του πραγματικού;

Η χρήση του ελαίου jojoba δεν θα σώσει τη φάλαινα, αλλά μπορεί να βοηθήσει και σίγουρα θα προστατεύσει το δέρμα σας.