Τι είναι το Asset Tracker και πώς μπορεί να βοηθήσει την εταιρεία σας;

Εάν διευθύνετε μια επιχείρηση, ανεξάρτητα από το μέγεθος, πρέπει να έχετε συστήματα που να διασφαλίζουν ότι έχετε οικονομικό έλεγχο στις λειτουργίες της εταιρείας σας.

Η καλή οικονομική διαχείριση περιλαμβάνει τη γνώση των περιουσιακών στοιχείων της εταιρείας σας, της αξίας τους, της πορείας τους, των εσόδων που παράγουν και πόσο κοστίζουν στην εταιρεία σας όσον αφορά τις αποσβέσεις.

Ένας καλός ανιχνευτής περιουσιακών στοιχείων είτε πρόκειται για απόθεμα είτε για ένα κομμάτι εξοπλισμού, θα σας βοηθήσει με όλα τα στοιχεία αυτής της διαδικασίας.

Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε περισσότερα σχετικά με το τι ακριβώς είναι η παρακολούθηση περιουσιακών στοιχείων και πώς μπορεί να ωφελήσει την επιχείρησή σας.

Τι είναι το Asset Tracker;

Η παρακολούθηση περιουσιακών στοιχείων είναι λογισμικό που βοηθά τις επιχειρήσεις να παρακολουθούν τα φυσικά τους περιουσιακά στοιχεία. Παρακολουθεί και αναφέρει σχετικά με τη θέση, την κατάσταση και την κατάσταση του εξοπλισμού και άλλων περιουσιακών στοιχείων χρησιμοποιώντας έναν εντοπιστή περιουσιακών στοιχείων gps.

Δημιουργεί επίσης Σχέδια Κύκλου Συντήρησης (MCP), τα οποία μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση του χρόνου διακοπής λειτουργίας και στη βελτίωση της απόδοσης.

Η παρακολούθηση περιουσιακών στοιχείων μπορεί να σας βοηθήσει να παραμείνετε οργανωμένοι και μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να αποτρέψετε την κλοπή και την απώλεια. Εάν δεν χρησιμοποιείτε ήδη λογισμικό παρακολούθησης περιουσιακών στοιχείων, τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για να ξεκινήσετε.

Πώς μπορεί ένα Asset Tracker να βοηθήσει την εταιρεία σας;

Ο εντοπισμός περιουσιακών στοιχείων είναι μια συσκευή που βοηθά τις εταιρείες να παρακολουθούν τα περιουσιακά τους στοιχεία. Παρακολουθώντας τη θέση των περιουσιακών στοιχείων, οι εταιρείες μπορούν να γνωρίζουν ανά πάσα στιγμή πού βρίσκονται τα περιουσιακά τους στοιχεία, κάτι που μπορεί να τις βοηθήσει να τα παρακολουθούν και να τα ασφαλίζουν.

Επιπλέον, πολλοί ανιχνευτές περιουσιακών στοιχείων διαθέτουν λειτουργίες που επιτρέπουν στις εταιρείες να παρακολουθούν τη χρήση των περιουσιακών τους στοιχείων και να παρακολουθούν τις αποσβέσεις τους.

Αυτό μπορεί να βοηθήσει τις εταιρείες να εξοικονομήσουν χρήματα διασφαλίζοντας ότι τα περιουσιακά τους στοιχεία χρησιμοποιούνται αποτελεσματικά και παρακολουθώντας πότε πρέπει να αντικατασταθούν.

Τύποι Τεχνικών Παρακολούθησης Περιουσιακών Στοιχείων

Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τύποι τεχνικών παρακολούθησης περιουσιακών στοιχείων, αλλά όλοι οι ανιχνευτές περιουσιακών στοιχείων μοιράζονται τον ίδιο στόχο: να βοηθήσουν τις επιχειρήσεις να παρακολουθούν τα πολύτιμα περιουσιακά τους στοιχεία και να βελτιώσουν τη διαχείριση περιουσιακών στοιχείων.

Μερικά από τα πιο δημοφιλή περιουσιακά στοιχεία τεχνικές παρακολούθησης ειναι τα εξης:

  1. Barcode
  2. Κωδικός QR
  3. RFID
  4. NFC
  5. GPS
  6. BLE
  7. IoT

Δεν είστε σίγουροι πού να αγοράσετε το καλύτερο πρόγραμμα παρακολούθησης περιουσιακών στοιχείων; Ελεγχος Αυτό έξω.

Πώς να επιλέξετε έναν ανιχνευτή περιουσιακών στοιχείων για την επιχείρησή σας

Η παρακολούθηση περιουσιακών στοιχείων είναι μια συσκευή που βοηθά τις επιχειρήσεις να παρακολουθούν τα περιουσιακά τους στοιχεία. Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τύποι ανιχνευτών περιουσιακών στοιχείων διαθέσιμοι και όλοι έχουν διαφορετικά χαρακτηριστικά. Θα πρέπει να επιλέξετε έναν ανιχνευτή περιουσιακών στοιχείων με βάση τις ανάγκες της επιχείρησής σας.

Για παράδειγμα, εάν έχετε πολλά περιουσιακά στοιχεία, μπορεί να θέλετε έναν ιχνηλάτη που να μπορεί να τα παρακολουθεί όλα. Εάν έχετε μια μικρή επιχείρηση, ίσως χρειαστείτε μόνο έναν ιχνηλάτη που παρακολουθεί μερικά περιουσιακά στοιχεία.

Χρησιμοποιήστε ένα Asset Tracker τώρα

Ένας ανιχνευτής περιουσιακών στοιχείων μπορεί να βοηθήσει την εταιρεία σας με διάφορους τρόπους. Παρακολουθώντας τα περιουσιακά σας στοιχεία, μπορείτε να γνωρίζετε πού βρίσκονται ανά πάσα στιγμή και πώς χρησιμοποιούνται.

Αυτό μπορεί να σας βοηθήσει να πάρετε καλύτερες αποφάσεις για την επιχείρησή σας. Επιπλέον, ένας ανιχνευτής περιουσιακών στοιχείων μπορεί να σας βοηθήσει να παρακολουθείτε την απόδοση των υπαλλήλων σας και να βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιούν τα περιουσιακά σας στοιχεία αποτελεσματικά.

Εάν η επιχείρησή σας αναζητά έναν τρόπο να βελτιώσει τη διαχείριση περιουσιακών στοιχείων, εξετάστε το ενδεχόμενο να επενδύσετε σε έναν ανιχνευτή περιουσιακών στοιχείων.

Επισκεφτείτε τον ιστότοπό μας για περισσότερα άρθρα σχετικά με την παρακολούθηση περιουσιακών στοιχείων όπως αυτό.