Τι είναι η Αισθητική Οδοντιατρική; Τι Πρέπει να Γνωρίζετε

Όλοι έχουμε κάτι που θα θέλαμε να βελτιώσουμε στο χαμόγελό μας. Ευτυχώς, υπάρχουν επαγγελματίες που μπορούν να μας βοηθήσουν να φωτίσουμε τα χαμόγελά μας.

Η ζήτηση για την αισθητική οδοντιατρική αυξάνεται 7,2 τοις εκατό κάθε χρόνο στις Ηνωμένες Πολιτείες. Η αισθητική οδοντιατρική προσφέρει μια ποικιλία σχεδίων φροντίδας και θεραπείας για τους ασθενείς της. Συνεχίστε να διαβάζετε για να μάθετε πώς ενισχύετε την αυτοπεποίθησή σας μέσω της αισθητικής οδοντιατρικής.

Τι είναι η Αισθητική Οδοντιατρική;

Η αισθητική οδοντιατρική ενισχύει την εμφάνιση των δοντιών και των ούλων του ασθενούς. Προσπαθούν να παρέχουν μακροχρόνια αποτελέσματα στους ασθενείς τους για να τονώσουν την αυτοπεποίθησή τους.

Ένας αισθητικός οδοντίατρος βελτιώνει επίσης τη λειτουργικότητα του στόματος του ασθενούς του. Βελτιώνουν επίσης την υγεία των ούλων και των δοντιών. Αυτό θα μειώσει τον πόνο ή οποιαδήποτε άλλα προβλήματα μπορεί να αντιμετωπίζει ο ασθενής.

Κοινές επεμβάσεις αισθητικής οδοντιατρικής

Αναρωτιέστε πώς μπορείτε να βελτιώσετε την εμφάνιση των δοντιών σας; Εδώ είναι μια λίστα με τα περισσότερα οδοντιατρικές υπηρεσίες οι ασθενείς λαμβάνουν:

Οδοντικά Εμφυτεύματα

Τα οδοντικά εμφυτεύματα είναι μια κοινή διαδικασία που χρησιμοποιείται για την αντικατάσταση ενός δοντιού που λείπει. Μπορούν επίσης να λειτουργήσουν ως υποκατάστατο μιας ρίζας δοντιού που είναι σε κακή υγεία.

Τα οδοντικά εμφυτεύματα κατασκευάζονται συνήθως από τιτάνιο και ζιρκόνιο. Οι οδοντίατροι τοποθετούν το εμφύτευμα στην υποδοχή του οστού για να βοηθήσουν στη δομή του στόματος. Το κόστος αυτής της οδοντιατρικής επέμβασης ξεκινά από 1.250 $.

Λεύκανση δοντιών

Ένας απλός αλλά αποτελεσματικός τρόπος για να βελτιώσετε το χαμόγελό σας είναι να λευκάνετε τα δόντια σας. Η λεύκανση των δοντιών σας είναι επίσης το φθηνότερο οδοντιατρικό εξάρτημα. Η λεύκανση δοντιών κοστίζει κατά μέσο όρο 500 δολάρια.

Ο οδοντίατρός σας μπορεί να λευκάνει τα δόντια σας για να ανανεώσει το χαμόγελό σας. Μπορείτε επίσης να ζητήσετε να αγοράσετε ένα κιτ θεραπείας λευκαντικού από το οδοντιατρείο σας.

Οδοντιατρικές όψεις

Οι οδοντικές όψεις αλλάζουν εντελώς την εμφάνιση των δοντιών σας. Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, οι οδοντίατροι ξυρίζουν ένα τμήμα του σμάλτου του δοντιού σας.

Στη συνέχεια, ο ασθενής μπορεί να αλλάξει το χρώμα, το μέγεθος, το σχήμα ή το μήκος των δοντιών του. Οι καπλαμάδες λειτουργούν ως προσαρμοσμένο κέλυφος πάνω από τα φυσικά τους δόντια. Συνήθως κατασκευάζονται από ρητίνη ή πορσελάνη.

Οδοντικές κορώνες

Ο σκοπός της οδοντικής στεφάνης είναι να αποτρέψει το δόντι από περαιτέρω ζημιά. Οι στεφάνες βοηθούν στη συγκράτηση ενός αδύναμου ή ραγισμένου δοντιού.

Οι κορώνες εφαρμόζουν απευθείας πάνω από το κατεστραμμένο δόντι και κάθονται πάνω από τη γραμμή των ούλων. Μερικές φορές οι οδοντίατροι χρησιμοποιούν στεφάνες για να καλύψουν τα αποχρωματισμένα δόντια.

Μέταλλο, πορσελάνη, ρητίνη και κεραμικά είναι μερικές επιλογές για κορώνες. Ανάλογα με το υλικό, οι κορώνες κοστίζουν από 500 έως 900 δολάρια.

Συγκόλληση δοντιών

Το Teeth Bonding είναι ένας γρήγορος αλλά αποτελεσματικός τρόπος για να βελτιώσετε την εμφάνιση των στραβά δοντιών. Ένας αισθητικός οδοντίατρος μπορεί επίσης να χρησιμοποιήσει τη συγκόλληση δοντιών για να καλύψει τα κενά.

Αυτή η διαδικασία χρειάζεται μόνο μία επίσκεψη για να βελτιώσει το χαμόγελό σας. Δεν θα προκαλέσει στους ασθενείς πόνο ή ενόχληση. Ένας αισθητικός οδοντίατρος χρησιμοποιεί ένα υλικό ρητίνης για τα καλύτερα αποτελέσματα.

Μάθετε περισσότερα

Ελπίζουμε να μάθατε περισσότερα για την αισθητική οδοντιατρική σήμερα. Τώρα μπορείτε να ρωτήσετε για αυτές τις διαδικασίες στην επόμενη επίσκεψη στον οδοντίατρό σας για να εξερευνήσετε τις επιλογές σας.

Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τους τρόπους με τους οποίους μπορείτε να βελτιώσετε τη στοματική σας υγεία, ρίξτε μια ματιά στα άλλα ιστολόγιά μας. Μας αρέσει να ενημερώνουμε τους αναγνώστες μας για τα πιο πρόσφατα θέματα υγείας.