Τι είναι ένα πρόγραμμα περιήγησης Web3 και γιατί πρέπει να το χρησιμοποιήσω;

Η παγκόσμια αγορά blockchain Web 3.0 θα φτάσει τα 33,53 δισεκατομμύρια δολάρια έως το 2030, αυξάνοντας με CAGR 44,9% από το 2022 έως το 2030.

Τα τελευταία χρόνια, έχουμε δει μια σημαντική στροφή προς την υιοθέτηση της τεχνολογίας blockchain. Ωστόσο, αυτό το είδος προόδου αντιμετωπίζεται συχνά με μια απότομη καμπύλη μάθησης για νεοφερμένους που δεν έχουν συναντήσει ποτέ αυτές τις έννοιες. Για πιο εύκολη πλοήγηση σε ένα πρόγραμμα περιήγησης web3, έχουμε δει την άνοδο των προγραμμάτων περιήγησης ιστού, των υπηρεσιών αποκλεισμού και των προτύπων που βοηθούν στην απλοποίηση αυτής της διαδικασίας.

Καθώς το blockchain συνεχίζει να εξελίσσεται, οι εντελώς νέες πλατφόρμες που αναπτύσσονται επαναπροσδιορίζουν τα πάντα, από τη χρηματοδότηση έως τη διαχείριση της εφοδιαστικής αλυσίδας. Κάθε λίγη καινοτομία με αυτή τη νέα τεχνολογία οδηγεί σε περισσότερες ερωτήσεις παρά απαντήσεις.

Συνεχίστε να διαβάζετε για να ανακαλύψετε τι είναι και γιατί πρέπει να το δοκιμάσετε.

Τι είναι ένα πρόγραμμα περιήγησης WEB3;

Ένα πρόγραμμα περιήγησης web3 είναι ένας τύπος προγράμματος περιήγησης στο Διαδίκτυο. Επιτρέπει στους χρήστες να αλληλεπιδρούν με αποκεντρωμένες εφαρμογές (dApps) και έξυπνες συμβάσεις στο blockchain Ethereum.

Πώς λειτουργεί ένα πρόγραμμα περιήγησης web3; Θα βοηθούσε αν συνδέσατε το πρόγραμμα περιήγησης σε έναν κόμβο Ethereum. Μόλις συνδεθεί, το πρόγραμμα περιήγησης μπορεί να εκτελέσει συναλλαγές και να διαβάσει δεδομένα από το blockchain.

Τα πιο δημοφιλή είναι τα MetaMask, Trust Wallet και Opera. Αυτά τα προγράμματα περιήγησης επιτρέπουν στους χρήστες να στέλνουν και να λαμβάνουν κρυπτονομίσματα, να έχουν πρόσβαση σε αποκεντρωμένα χρηματιστήρια και να συμμετέχουν σε Αρχικές Προσφορές Νομισμάτων (ICO). Είναι ένα απαραίτητο εργαλείο για όποιον θέλει να χρησιμοποιήσει ή να αναπτύξει dApps στο δίκτυο Ethereum.

Αυτά τα προγράμματα περιήγησης συνδέουν επίσης ιστότοπους χρησιμοποιώντας νέα πρωτόκολλα, όπως το Inter-Planetary File System (IPFS), και παρέχουν μια πολύ πιο διαδραστική εμπειρία χρήστη. Τα προγράμματα περιήγησης Web3 βρίσκονται ακόμη στα αρχικά στάδια ανάπτυξής τους, αλλά είναι πολλά υποσχόμενα και έχουν τη δυνατότητα να φέρουν επανάσταση στον τρόπο περιήγησης στον Ιστό.

Ελέγξτε αυτό το πρόγραμμα περιήγησης web3 για περισσότερες πληροφορίες εάν θέλετε μια αποκεντρωμένη εφαρμογή.

Γιατί πρέπει να χρησιμοποιήσω ένα πρόγραμμα περιήγησης WEB3;

Υπάρχουν διάφοροι λόγοι για τους οποίους πρέπει να χρησιμοποιήσετε ένα πρόγραμμα περιήγησης Web3. Μπορεί να σας βοηθήσει με πολλούς τρόπους που ούτε καν είχατε σκεφτεί.

Πρώτον, σας επιτρέπει να έχετε πρόσβαση στον αποκεντρωμένο ιστό – ένα αναπτυσσόμενο δίκτυο εφαρμογών και υπηρεσιών που δεν ελέγχονται από καμία κεντρική αρχή. Σημαίνει ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον αποκεντρωμένο ιστό για πρόσβαση σε υπηρεσίες και εφαρμογές που δεν λογοκρίνονται ή ελέγχονται από καμία κυβέρνηση ή εταιρεία.

Δεύτερον, σας δίνει περισσότερο έλεγχο στα δεδομένα σας. Όταν χρησιμοποιείτε μια κεντρική υπηρεσία όπως το Facebook ή η Google, εμπιστεύεστε σε αυτές τις εταιρείες τα δεδομένα σας. Ωστόσο, όταν χρησιμοποιείτε μια αποκεντρωμένη υπηρεσία, τα δεδομένα σας αποθηκεύονται σε ένα αποκεντρωμένο δίκτυο υπολογιστών, το οποίο σας δίνει περισσότερο έλεγχο ως προς το ποιος έχει πρόσβαση στα δεδομένα σας.

Τρίτον, μπορεί να σας βοηθήσει να υποστηρίξετε την ανάπτυξη του αποκεντρωμένου ιστού. Χρησιμοποιώντας ένα web3 πρόγραμμα περιήγησης στο Διαδίκτυοβοηθάτε στη δημιουργία της υποδομής και υποστηρίζετε τους προγραμματιστές που δημιουργούν τις εφαρμογές και τις υπηρεσίες που θα εκτελούνται σε αυτήν.

Έχετε το καλύτερο πρόγραμμα περιήγησης WEB3 για χρήση

Συμπερασματικά, πρόκειται για ένα πρόγραμμα περιήγησης στο διαδίκτυο που επιτρέπει στους χρήστες να αλληλεπιδρούν με αποκεντρωμένες εφαρμογές (dApps) και έξυπνες συμβάσεις στο δίκτυο Ethereum. Αν θέλετε να ξεκινήσετε με το Ethereum και το dApps, τότε η χρήση ενός προγράμματος περιήγησης web3 είναι ο καλύτερος τρόπος για να το κάνετε. Όχι μόνο θα μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε ένα ευρύ φάσμα dApps, αλλά θα μπορείτε επίσης να διαχειρίζεστε τους λογαριασμούς και τα διακριτικά σας σε ένα μέρος άνετα.

Ελέγξτε τον ιστότοπό μας για περισσότερους τεχνολογικούς οδηγούς και συμβουλές, εάν το βρείτε χρήσιμο.