Τα 6 κορυφαία πράγματα που πρέπει να γνωρίζουν όλοι για το εργατικό δίκαιο

Τα 6 κορυφαία πράγματα που πρέπει να γνωρίζουν όλοι για το εργατικό δίκαιο
Τα 6 κορυφαία πράγματα που πρέπει να γνωρίζουν όλοι για το εργατικό δίκαιο

Είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζετε όσα περισσότερα μπορείτε για το Εργατικό Δίκαιο, καθώς μπορεί να σας βοηθήσει να εντοπίσετε τυχόν ζητήματα και να διασφαλίσετε ότι προστατεύεστε από οποιαδήποτε ζητήματα. Αλλά υπάρχουν πολλά πράγματα που πολλοί άνθρωποι δεν γνωρίζουν για το Εργατικό Δίκαιο και είναι πολύ σημαντικά. Εδώ είναι τι θέλετε να μάθετε.

Μπορείτε να δικαιούστε κυρώσεις χρόνου αναμονής όταν οι μισθοί δεν φτάνουν στην ώρα τους

Σε περίπτωση που απολυθείτε ή απολυθείτε, ο εργοδότης πρέπει να καταβάλει όλους τους μισθούς σας. Σε περίπτωση που παραιτηθείτε και δώσατε στον εργοδότη ειδοποίηση 3 ημερών, τότε πρέπει να πληρωθείτε την τελευταία ημέρα. Μπορείτε να υποβάλετε αξίωση για καθυστερημένη τελική πληρωμή εάν είναι απαραίτητο, ανάλογα με την κατάσταση, ή άδεια λόγω πένθους.

Επιτρέπεται να δείτε τον φάκελο προσωπικού

Πολλοί άνθρωποι μπορεί να πιστεύουν ότι δεν τους επιτρέπεται να δουν τους φακέλους προσωπικού τους. Η αλήθεια είναι ότι μπορείτε να δείτε αυτό το αρχείο και είναι σημαντικό να εστιάσετε σε αυτό. Πολλοί μπορεί να πιστεύουν ότι αυτό συμβαίνει, αλλά μπορείτε εύκολα να ζητήσετε τα έγγραφά σας και να δείτε εάν οι πληροφορίες είναι ακριβείς.

Μπορείτε να λάβετε έως και 12 εβδομάδες ιατρικής άδειας άνευ αποδοχών

Ναι, μιλάμε για ιατρικές άδειες άνευ αποδοχών, κάτι που είναι σημαντικό να το έχουμε υπόψη μας. Αλλά για να πληροίτε τις προϋποθέσεις για αυτό, πρέπει να είστε σε μια εταιρεία με τουλάχιστον 50 υπαλλήλους, πρέπει επίσης να εργαστείτε για αυτήν τη δουλειά για περισσότερο από ένα χρόνο και μετρήσατε 1250+ ώρες κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους. Η κατάσταση πρέπει επίσης να διαρκέσει τουλάχιστον 3 ημέρες.

Οι εργοδότες δεν επιτρέπεται να αφαιρέσουν χρήματα από την αμοιβή σας εάν κάνατε λάθος

Ορισμένοι εργοδότες μπορεί να χρησιμοποιήσουν αυτή τη μέθοδο ως τρόπο να απειλήσουν τους εργαζόμενους. Αλλά δεν μπορούν να το κάνουν αυτό αν δεν αποδείξουν ότι ήσουν ανέντιμος. Κάτι που είναι πολύ δύσκολο να γίνει, οπότε αν κάνατε απλώς ένα εύλογο λάθος, δεν πρέπει να αφαιρέσουν χρήματα.

Είναι δυνατή η προεπιλογή του γιατρού αποζημίωσης του εργαζομένου

Όταν ο εργοδότης προσφέρει ένα ομαδικό πρόγραμμα υγείας, μπορείτε να επιλέξετε τον γιατρό που θα σας θεραπεύσει. Αυτό είναι σημαντικό να το έχετε υπόψη σας, επειδή υπάρχουν πολλές επιλογές που πρέπει να λάβετε υπόψη, όχι μόνο μία.

Επιτρέπεται να αρνηθείτε κάθε είδους μη ασφαλή εργασία

Σύμφωνα με τον εργατικό κώδικα, εάν αναγκαστείτε να κάνετε μη ασφαλή εργασία, τότε είστε ελεύθεροι να την αρνηθείτε. Αυτό ισχύει εάν η εργασία παραβιάζει τις διατάξεις του εργατικού κώδικα.

Υπάρχουν πολλοί κανονισμοί εργατικού δικαίου που πολλοί άνθρωποι δεν γνωρίζουν και είναι πολύ σημαντικό να ληφθούν υπόψη όσο το δυνατόν περισσότερο. Φυσικά, υπάρχουν απαιτητικές καταστάσεις που μπορεί να προκύψουν και πρέπει να αποφύγετε οποιαδήποτε βιασύνη. Κάντε το, συνεργαστείτε με έναν νομικό ειδικό και θα μπορέσετε να αποφύγετε τυχόν προβλήματα!