Τα νοοτροπικά (έξυπνα φάρμακα) γίνονται δημοφιλή – Είναι καλά για εσάς;

Η δημοτικότητα του Nootropics δεν γλιτώνει κανέναν από το να το δοκιμάσει, τουλάχιστον μία φορά. Καθώς τα Nootropics είναι μια πολλά υποσχόμενη δόση για τον εγκέφαλο, όλοι στη βιομηχανία μιλούν ήδη για αυτό. Περιττό να πούμε ότι ο κόσμος αποκτά τους σκληροπυρηνικούς θαυμαστές του και γιατί όχι!

Τα νοοτροπικά είναι «έξυπνα φάρμακα» που προσφέρουν την εντυπωσιακή απόδοση του εγκεφάλου παρεμβαίνοντας άμεσα στο κεντρικό νευρικό σύστημα.

Μπορείτε απλά να συμπεράνετε ότι τα Nootropics κάνουν τον εγκέφαλό σας να λειτουργεί 10 φορές πιο γρήγορα με αυξημένη εγρήγορση, μεγαλύτερη ισχύ μνήμης, βελτιωμένη απόδοση απόδοσης και άλλα τέτοια πράγματα που γυαλίζουν τη λειτουργία του εγκεφάλου σας.

Τόσο εντυπωσιακό!

(Αν ήμουν στη θέση σου, θα πηδούσα από τις θέσεις μου αφού διάβασα αυτό και θα έμπαινα σε σκέψεις για να μάθω αν κάτι τέτοιο υπερφυσικό μπορεί να υπάρξει!)

Αλλά περίμενε. Πρέπει να θεωρήσουμε αυτά τα έξυπνα φάρμακα ως εύχρηστες εναλλακτικές για τις στιγμές που ο εγκέφαλός μας αδυνατίζει; Μήπως υποτιμούμε τις δυνατότητες του εγκεφάλου μας αφήνοντας τα πράγματα στα Nootropics όπως ModalertWaklert, Modvigil κ.λπ.;

Αντί να ζούμε στο δίλημμα, αποφασίσαμε να κάνουμε μια σαφή συζήτηση για να αφήσουμε ανθρώπους σαν εσάς να αποφασίσουν εάν τα Nootropics είναι πιο υγιεινές επιλογές. Επίσης, θα μάθετε εάν είναι ασφαλή στη χρήση και υπό ποιες συνθήκες πρέπει να καταναλώνονται. Θα μάθετε επίσης πώς λειτουργούν και ποιος πρέπει να τα χρησιμοποιεί.

Nootropics – Όπως γράφτηκε από Ερευνητές

Μερικές φορές, όλα έχουν να κάνουν με την ανθρώπινη ψυχολογία και τον τρόπο που λειτουργεί η ανθρώπινη γνώση. Αν νομίζεις ότι μπορείς, θα το κάνεις! Έτσι λειτουργούν τα Nootropics σύμφωνα με τον Barry Gordon (MD, Ph.D. και Διευθυντή του τμήματος Γνωστικής Νευρολογίας/Νευροψυχολογίας στο Johns Hopkins Medicine).

Λοιπόν, μπορεί να συναντήσετε και διαφορετικές απόψεις.

Ορισμένοι ερευνητές πιστεύουν επίσης ότι τα Nootropics χρησιμεύουν ως μπόνους για καθαρή σκέψη και μειώνουν τις πιθανότητες για γνωστική έκπτωση. Έτσι, οι γνωστικές λειτουργίες βελτιστοποιούνται όταν οι καταναλωτές κοιμούνται αρκετά και διαχειρίζονται τα επίπεδα του στρες με σύνεση.

Ποια είναι μερικά δημοφιλή συνταγογραφούμενα-νοοτροπικά;

Αναρωτηθήκατε ποτέ αν θα χρειαστεί να επισκεφτείτε έναν γιατρό και να του πείτε ότι ψάχνετε για ένα φάρμακο που ενισχύει τις λειτουργίες του εγκεφάλου σας; Τώρα μπορείς!

Τα νοοτροπικά, γνωστό και ως έξυπνα φάρμακα, διατίθενται επίσης με ιατρική συνταγή. Μπορείτε να τα ονομάσετε διεγερτικά που θεραπεύουν επίσης τη ναρκοληψία, τη ΔΕΠ-Υ και την άνοια, εκτός από το ότι συμβάλλουν στην προώθηση της εγρήγορσης και στη βελτίωση των λειτουργιών του εγκεφάλου.

Εδώ είναι μερικά συνταγογραφούμενα Nootropics που πρέπει να γνωρίζετε:

Αν και υπάρχουν πολλές επιλογές για να διαλέξετε, θα πρέπει να είστε πολύ συγκεκριμένοι με το σκοπό σας ως προς το γιατί ψάχνετε για ένα Nootropics; Ποιος είναι ο στόχος σας για τη χρήση έξυπνων ναρκωτικών; Όσο πάει η συζήτησή σας με τον γιατρό, τόσο περισσότερο θα γνωρίζει ποια Nootropics πρέπει να σας συνταγογραφήσει.

Επομένως, συνιστάται η χρήση Nootropics μόνο αφού συμβουλευτείτε το γιατρό σας αντί να κάνετε αυτοδικίες.

Τα νοοτροπικά φάρμακα επιβάλλουν επίσης ορισμένες παρενέργειες και μπορεί να αλληλεπιδράσουν αρνητικά με ορισμένα φάρμακα. Σε τέτοιες περιπτώσεις, εάν δεν έχετε συμβουλευτεί κανένα γιατρό ή δεν χρησιμοποιείτε Nootropics χωρίς ιατρική συμβουλή, δεν ξέρετε καν τι πρέπει να κάνετε.

Λειτουργούν τα Nootropics;

Δεν υπάρχει περίπτωση να αμφισβητήσετε τη λειτουργία του Nootropics. Αυτά τα έξυπνα φάρμακα προσφέρουν εντυπωσιακή απόδοση, κάνοντας σας να εστιάσετε 100% και να ενισχύετε τις νοητικές σας ικανότητες σαν υπεράνθρωπος.

Προς έκπληξή σας, οι περισσότεροι άνθρωποι που χρησιμοποιούν Nootropics αντιμετωπίζουν αρχικά περίεργα αποτελέσματα. Για παράδειγμα, οι μαθητές που χρησιμοποιούν το Waklet κατά τη διάρκεια των εξετάσεων μπορεί να συγκεντρωθούν πλήρως στην αρχή. Αλλά, μπορεί επίσης να αντιμετωπίσουν δυσκολίες κατά τη διάρκεια του ύπνου, μόνο και μόνο επειδή τα αποτελέσματα των Nootropics υπερισχύουν της φυσικής διαδικασίας ύπνου. Μερικοί μπορεί επίσης να δουν μέρες αϋπνίας. Επομένως, εξαρτάται από το πώς ανταποκρίνεται το νευρικό σας σύστημα στα έξυπνα φάρμακα.

Τα Nootropics έχουν παρενέργειες;

Καθώς γνωρίζετε για τα Nootropics, θα πρέπει επίσης να γνωρίζετε τις παρενέργειες που προκαλούν:

 • Πονοκέφαλοι
 • Ανησυχία
 • Ακανόνιστος καρδιακός παλμός
 • Αϋπνία ή διαταραγμένο πρόγραμμα ύπνου
 • Αυξημένη αρτηριακή πίεση
 • Προβλήματα όρασης
 • Αλλεργίες

Δεν λέμε ότι όλοι θα γίνουν μάρτυρες όλων αυτών των δυσμενών επιπτώσεων. Μπορεί όλα να πάνε ομαλά στην αρχή, αλλά όσο περνάει ο καιρός, μπορεί να παρατηρήσετε μερικά από αυτά σε σοβαρή φύση. Μέχρι να συνειδητοποιήσετε ότι υποφέρετε από παρενέργειες, μπορεί να έχουν γίνει ήδη μέρος της ζωής σας. Επιπλέον, μπορεί επίσης να δείτε εναλλαγές διάθεσης και άλλα παράπονα συμπεριφοράς από τα αγαπημένα σας πρόσωπα. Αυτό μπορεί να συμβαίνει λόγω των Nootropics σας.

Έτσι, εάν πιστεύετε ότι τα Nootropics κερδίζουν υπό όλες τις συνθήκες, σκεφτείτε ξανά.

Οφέλη από τη χρήση Nootropics

 1. Ενισχύει τη μνήμη και τις μαθησιακές ικανότητες
 2. Βελτιώνει τη διάθεση και δίνει κίνητρα
 3. Εμπνέει τη Δημιουργικότητα
 4. Ενισχύει την εστίαση
 5. Αναπτύσσει προσαρμογόνα κατά του στρες και κατά της κούρασης

Μερικά OTC Nootropics που πρέπει να γνωρίζετε

Έχετε πάντα μια εναλλακτική λύση OTC στα συνταγογραφούμενα φάρμακα και τα Nootropics δεν αποτελούν εξαιρέσεις εδώ. Δεν θα ήταν αδικία αν τα αποκαλείτε συνθετικά συμπληρώματα που ενισχύουν την εγκεφαλική δύναμη. Μοιραζόμαστε ορισμένα μη συνταγογραφούμενα (OTC) Nootropics που δεν απαιτούν καμία συνταγή.

 • Καφές
 • Συμπληρώματα ιχθυελαίου
 • Ginkgo Biloba
 • Ροδιόλα
 • L-Θεανίνη

Ποιος μπορεί να πάρει Nootropics και πότε;

Τα νοοτροπικά φάρμακα είναι πρώην επιλογές μεγιστάνων επιχειρήσεων, εργαζομένων υψηλότερου επιπέδου, κορυφαίων πανεπιστημίων, επιστημόνων κ.λπ. Εν ολίγοις, αυτά τα έξυπνα φάρμακα καταναλώνονται από άτομα που αντιμετωπίζουν πολύ άγχος και δεν μπορούν να επιτύχουν τους στόχους τους σε ένα 24ωρο . Δεν μπορούν να κάνουν την ημέρα 48 ωρών, αλλά μπορούν να επιδοθούν σε μια απόδοση χωρίς διακοπές και εστιασμένη νοοτροπία κατά τις ώρες εργασίας τους. Έτσι, τα Nootropics αποκτούν τα αγαπημένα τους.

Είναι καλύτερα να συμβουλευτείτε το γιατρό και να ζητήσετε μια ασφαλή δόση Nootropics. Επίσης, αρκετά Nootropics είναι διαθέσιμα στην αγορά όπως Γουάκλερτ, όπως συζητήθηκε παραπάνω. Εξυπηρετούν διαφορετικούς σκοπούς και επομένως, είναι σημαντικό να κατανοήσουμε τον σκοπό των Nootropics, τις ιδανικές δοσολογίες τους και στη συνέχεια να τα καταναλώνουμε ανάλογα για βέλτιστα αποτελέσματα.

Είναι τα Nootropics ασφαλή για μακροχρόνια χρήση;

Οι άνθρωποι που χρησιμοποιούν Nootropics συχνά παραπονιούνται ότι εθίζονται σε αυτό. Μερικοί προσπάθησαν επίσης να διακόψουν αυτό το φάρμακο, αλλά είδαν σοβαρά συμπτώματα στέρησης. Εάν πιστεύετε ότι έχετε πάρει αρκετά από τα έξυπνα φάρμακα, συμβουλευτείτε το γιατρό σας και ρωτήστε τον πώς να σταματήσετε να χρησιμοποιείτε τα Nootropics με ασφάλεια.

Το Takeaway

Τέλος, έχετε αξιοποιήσει όλα τα απαραίτητα για το Nootropics. Τώρα ξέρετε γιατί αυτά τα έξυπνα φάρμακα είναι τόσο επιθυμητά και πώς βελτιώνουν τη ζωή μας για τα καλά. Έχουμε δει και τις δύο όψεις του νομίσματος και αυτό θα σας επιτρέψει να αποφασίσετε αν είναι “ναι ή όχι” για σενα.