Σιδεράκια Invisalign Versus: Ποιο είναι καλύτερο;

Invisalign έναντι τιράντες

Πώς θα συμπεράνατε τι είναι κατάλληλο για εσάς; Και τα δύο συνοδεύουν τη δική τους διάταξη πλεονεκτημάτων, ωστόσο, καταλήγοντας στο ποιο είναι καλύτερο για εσάς, θα βασιστείτε σε διάφορες μεταβλητές. Διαβάστε παρακάτω για να βρείτε τις αντιθέσεις μεταξύ των δύο και πώς να καταλήξετε στο συμπέρασμα ποιο είναι το πιο κατάλληλο για τις ανάγκες σας.

Σιδεράκια έναντι Invisalign – Τα βασικά

Σιδεράκια και Invisalign Και οι δύο χρησιμοποιούνται για τη διόρθωση των δοντιών ενός ατόμου, ενώ ταυτόχρονα βελτιώνουν τη στοματική ευεξία και το χαμόγελό τους. Τα συμβατικά μεταλλικά σιδεράκια υπάρχουν εδώ και αρκετό καιρό και έχουν ένα σταθερό ιστορικό αποτελεσματικής θεραπείας. Το Invisalign, πάλι, είναι μια από τις πιο σύγχρονες εναλλακτικές λύσεις Braces για ενήλικες που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 1999, επομένως είναι δύσκολο να σκεφτούμε συγκεκριμένα ποσοστά επιτυχίας. Είναι, ωστόσο, μια διάσημη θεραπεία που εξελίσσεται συνεχώς για να θεραπεύσει ένα ευρύτερο ηλικιακό εύρος και να διορθώσει περισσότερα ορθοδοντικά προβλήματα.

Τα παραδοσιακά σιδεράκια αποτελούνται από μεταλλικά τμήματα ενωμένα στο εξωτερικό των δοντιών που συνδέονται με σύρματα και μικρές ελαστικές ομάδες. Οι προηγμένες προσαρμογές είναι πιο κομψές και πιο λειασμένες και μπορούν να έχουν τμήματα που συντονίζονται προσεκτικά με το φινίρισμα των δοντιών σας. ή γιατί να μην κάνετε μια διακήρυξη στυλ με το στόμα σας με μεθόδους για σκιασμένες τομές; Το Invisalign, που συχνά αναφέρεται ως «ανεπαίσθητα σιδεράκια για ενήλικες», περιλαμβάνει διαφανείς πλαστικούς ευθυγραμμιστές που είναι ελάχιστα εμφανείς στους άλλους ανθρώπους, καθιστώντας το μια εξαιρετικά προσεκτική επιλογή. Οι ειδικοί οδοντίατροι χρησιμοποιούν εξαιρετικό προγραμματισμό Invisalign, ακτίνες X και εικόνες 3D PC για να τις τροποποιήσουν πλήρως στα δόντια κάθε ατόμου.

Σιδεράκια έναντι Invisalign – Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

Μόνιμη/Αφαιρούμενη

Τα σιδεράκια, προφανώς, συνδέονται για πάντα με τα δόντια για όλη τη διάρκεια της θεραπείας σας, ώστε να λειτουργούν ακατάπαυστα βελτιώνοντας το χαμόγελό σας. Συνήθως παράγονται με μέταλλο, αλλά πλέον είναι προσβάσιμο στα καλλιτεχνικά, η έμφαση δίνεται περισσότερο στην ικανότητα παρά στην αίσθηση, παρά το γεγονός ότι αυτή η κατάσταση, μπορείτε να περάσετε καλά αλλάζοντας την απόχρωση των ομάδων σας:) Εφόσον το Invisalign μπορεί να αφαιρεθεί αποτελεσματικά, Θα υπάρχει συνεχώς μια παρόρμηση για την εξάλειψη των γραμμωτών και σε περίπτωση που δεν τα φοράτε για τον καθορισμένο αριθμό ωρών κάθε μέρα, μπορείτε να διορθώσετε οποιαδήποτε προκαταβολή έγινε. Με υποστήριξη, πρέπει να επιλέξετε την επιλογή να τα φορέσετε!

Αριθμός απαιτούμενων οδοντιατρικών επισκέψεων

Τα παραδοσιακά σιδεράκια απαιτούσαν αλλαγές όπως το ρολόι, ωστόσο, λόγω βελτιωμένης καινοτομίας, οι επισκέψεις μπορούν τώρα γενικά να εξαπλωθούν κατά περίπου ενάμιση μήνα, κάτι που επίσης έρχεται σε αντίθεση και το Invisalign, παρά το γεγονός ότι οι ευθυγραμμιστές πρέπει να αλλάζουν σε τακτά χρονικά διαστήματα. Ένα πράγμα που πρέπει να αντέξετε στην κορυφή της λίστας προτεραιοτήτων είναι ότι οι τιράντες μπορούν να απορριφθούν σε περίπτωση που πατήσετε κάτι σκληρό, έτσι κατά κανόνα όταν αντιπαραβάλλετε τιράντες έναντι Invisalign ένας χρήστης υποστήριξης μπορεί να καταλήξει να αντιμετωπίσει περισσότερες επισκέψεις κρίσης από ό,τι ένα άτομο που φοράει Invisalign.

Τι μπορούν να κάνουν τα σιδεράκια που δεν μπορεί το Invisalign;

Τα μεταλλικά σιδεράκια είναι εκπληκτικά παραγωγικά στην επίλυση περίπλοκων οδοντικών προβλημάτων. Για παράδειγμα, στην περίπτωση που έχετε ένα δόντι υψηλότερο από το άλλο, θα πρέπει να επιλέξετε τη συνήθη υποστήριξη αντί για το Invisalign. Για να λέμε την αλήθεια, αν χρειαστεί να διορθώσετε προβλήματα με τα πίσω δόντια σας ή να περιστρέψετε τα δόντια σας, τότε το Invisalign μπορεί να μην είναι επιλογή. Αυτός είναι ο λόγος που είναι έξυπνη σκέψη να επισκεφτείτε έναν οδοντίατρο που ασχολείται με τους δύο νάρθηκες και το Invisalign. Τακτικά Τα σιδεράκια λειτουργούν πιο γρήγορα από το Invisalign για να κλείνουν τρύπες και να ρυθμίζουν τα δόντια και οι ασθενείς θα δουν την ανάπτυξη λοξών δοντιών σε ένα γενικά σύντομο χρονικό διάστημα. Αυτό μπορεί να ενισχύσει την αφοβία σας όταν φοράτε τιράντες.

Σιδεράκια έναντι Invisalign – Συντήρηση και Υγιεινή

Τα σιδεράκια μπορούν να αποτελέσουν ακόμη περισσότερο μια δοκιμή όσον αφορά τη συντήρηση και τη στοματική καθαριότητα σε αντίθεση με το Invisalign. Τα τμήματα και τα καλώδια μπορούν να κάνουν το βούρτσισμα και το νήμα ενοχλητικό, ωστόσο είναι βασικό να διατηρείται η στοματική ευεξία. Ο υγιεινολόγος σας μπορεί να σας δείξει την πιο ιδανική προσέγγιση για τον καθαρισμό γύρω από το στήριγμά σας και μπορείτε να εντοπίσετε ένα στολίδι όπως ένα υδάτινο πάρκο που είναι πολύτιμο για περιοχές που είναι δύσκολο να προσεγγίσετε. Η χρήση ενός αντιβακτηριακού στοματικού διαλύματος μπορεί επίσης να βοηθήσει. Θα ανακαλύψετε επίσης ότι πρέπει να προσπαθήσετε να μην τρώτε ορισμένες τροφές, συνήθως αυτές που είναι σκληρές και τραγανές όπως μήλα, ποπ κορν και επιδόρπια με φούσκες. Θα πρέπει επίσης να σταματήσετε κάθε προσποίηση της τσίχλας που μπορεί να μπερδευτεί γύρω από τα καλώδιά σας.

Το Invisalign είναι αφαιρούμενο. Για να λέμε την αλήθεια, θα πρέπει να εξαλείφετε τα ευθυγραμμίσματά σας κάθε φορά που τρώτε ή πίνετε κάτι εκτός από νερό για να αποτρέψετε τον επαναχρωματισμό. Επιπλέον, πρέπει να βουρτσίζετε τα δόντια σας μετά από κάθε δείπνο για να μην σταματήσουν τα σωματίδια φαγητού μέσα στις ευθυγραμμίσεις σας, καθιστώντας τα ανθυγιεινά στη χρήση. Ο σημαντικός σκοπός πώλησης του Invisalign είναι ότι είναι ουσιαστικά «μη ανιχνεύσιμο», οπότε υπολογίστε πόσο καθαρό θα ήταν αν οι ευθυγραμμιστές σας είχαν ξαναχρωματιστεί από την κατανάλωση κόκκινου κρασιού ή εσπρέσο. Από την πλευρά της προσθήκης, οι ευθυγραμμιστές Invisalign διευκολύνουν τη διατήρηση της στοματικής σας ευεξίας, καθώς μπορείτε να τα εξαλείψετε για το βούρτσισμα και το νήμα, ωστόσο θα πρέπει να λάβετε υπόψη σας κάποια επιπλέον ευκαιρία για να καθαρίσετε τα ευθυγράμμισά σας μέχρι το τέλος της ημέρας.

Σε αυτό το σημείο, μπορεί να έχετε συλλογιστεί ότι είναι αντίθετο Σιδερακια ΔΟΝΤΙΩΝ έναντι του Invisalign είναι ένα πολύ κοντινό φιάσκο. Σε περίπτωση που γενικά θα νιώσετε διστακτικοί, τότε το Invisalign μπορεί να σας απασχολήσει. Επιπλέον, ο τρόπος με τον οποίο μπορείτε να εξαλείψετε τα ευθυγραμμίσματά σας για να φάτε, να βουρτσίζετε και να χρησιμοποιείτε νήμα, κάνει επιπλέον τον ήχο του Invisalign πιο ελκυστικό. Σε κάθε περίπτωση, αν η ιδέα να αποκλείσετε τους ευθυγραμμιστές σας για φαγητό και ποτό ακούγεται γνήσιο μαρτύριο, τότε μπορεί να είστε πιο ικανοί να προετοιμαστούν τα δόντια για τους μεγάλους. Επιτέλους, ανάλογα με τις οδοντιατρικές σας ανάγκες, το Invisalign μπορεί να κοστίζει περισσότερο από τα σιδεράκια – ωστόσο ποιο κόστος επιβαρύνεστε με τη χαρά;