Πώς το Cloud Computing μπορεί να εξοικονομήσει χρήματα για την επιχείρησή σας – Ένας απόλυτος οδηγός

Ο Clay Magouyrk, SVP of Engineering, Oracle Cloud Infrastructure στο Quora δηλώνει «Οι πελάτες μας εξοικονομούν συνήθως συνολικά 30-50% μετακινώντας τις εφαρμογές τους στο cloud μας σε σύγκριση με την ανανέωση της υποδομής τους on-prem ή την εκτέλεση σε άλλα cloud». Με τη βοήθεια του Oracle Cloud, η CARE, μια κορυφαία ανθρωπιστική οργάνωση υπολόγισε ότι είχαν εξοικονομήσει 250.000 $ τον περασμένο χρόνο ως αποτέλεσμα της μόχλευσης της OCI στις πρακτικές.

Το cloud computing γίνεται γρήγορα η καλύτερη επιλογή για τις κορυφαίες επιχειρήσεις των σύγχρονων ημερών. Αν και για τις περισσότερες εταιρείες, η μετάβαση στο «The Cloud» μπορεί να φαίνεται σαν υλικοτεχνική ταλαιπωρία και περιττό κόστος. Ωστόσο, θα ήταν απίστευτα παράλογο για οποιαδήποτε εταιρεία να απορρίψει το σύννεφο. Διότι, η αξιοποίηση των δυνατοτήτων του μπορεί να παρέχει σε αυτές τις εταιρείες πλήρη πρόσβαση στις κρίσιμες επιχειρηματικές πληροφορίες τους με ελάχιστες δαπάνες για τεχνολογικές υποδομές.

Αυτό το ιστολόγιο είναι για όλους τους αρχάριους εκεί έξω που ανησυχούν για την υιοθέτηση λύσεων cloud και είναι όλοι μπερδεμένοι σχετικά με το πώς μπορεί να βοηθήσει τους οργανισμούς τους να επιτύχουν σημαντική εξοικονόμηση κόστους.

Παραμείνετε για να κατανοήσετε πώς η «μετακίνηση στο cloud» μπορεί να σας βοηθήσει να εξοικονομήσετε χρήματα της επιχείρησής σας.

Τα οικονομικά οφέλη του Cloud Computing

Πέρα από τη νομισματική, η τεχνολογία cloud έχει αναρίθμητα οφέλη, αλλά η σχέση κόστους-αποτελεσματικότητας είναι ένας από τους κύριους λόγους που συχνά οι περισσότεροι ηγέτες επιχειρήσεων και επιχειρήσεων αποφασίζουν να κάνουν τη μετάβαση. Ακολουθούν μερικοί χρυσοί τρόποι με τους οποίους η τεχνολογία cloud έχει τη δυνατότητα να εξοικονομήσει χρήματα της επιχείρησής σας-

1. Εξοικονόμηση υλικού

Ένα από τα κύρια πλεονεκτήματα του cloud computing είναι ότι οι κεφαλαιουχικές δαπάνες μπορούν να μειωθούν σημαντικά. Αντί να χρειάζεται να αποκτήσετε δαπανηρό εσωτερικό υλικό, εξοπλισμό και λειτουργικά συστήματα, όλες αυτές οι απαιτήσεις αντιμετωπίζονται από παρόχους cloud.

Σε αντίθεση με τα παραδοσιακά μοντέλα λογισμικού, για εφαρμογές που εκτελούνται σε λύσεις cloud, δεν απαιτούνται τέλη αδειοδότησης για το αρχικό κόστος εγκατάστασης. Επιπλέον, καθώς οι αναβαθμίσεις, οι ενημερώσεις και οι βελτιώσεις λογισμικού πραγματοποιούνται από προμηθευτές cloud, οι κάτοχοι τέτοιων εργαλείων παραμένουν χωρίς άγχος. Γνωρίζουν πάντα ότι το λογισμικό τους θα παρέμενε ενημερωμένο χωρίς να χρειάζεται να επιβαρυνθούν με το κόστος της αναβάθμισής του ή της υποδομής.

2. Βελτιώνει τη συνεργασία

Εργαλεία υπολογιστικού νέφους όπως ελεγκτής λογοκλοπής μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε οποιαδήποτε συσκευή. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να έχετε σύνδεση στο διαδίκτυο για να χρησιμοποιήσετε αυτές τις εφαρμογές. Εάν ο οργανισμός σας έχει απομακρυσμένους υπαλλήλους, μπορείτε να συνεργαστείτε μαζί τους μέσω του cloud computing. Οι υπάλληλοί σας θα εγγραφούν και θα μπορούν να έχουν πρόσβαση στο πρόγραμμα online για να μοιράζονται έγγραφα, εργασίες και ευθύνες. Όχι μόνο αυτό, αλλά βοηθά επίσης τους κατασκευαστές εφαρμογών για κινητά να αναπτύξουν και να ξεκινήσουν μια εφαρμογή σε πολλαπλές πλατφόρμες όπως το iOS και το Android, και μπορεί να έχει πρόσβαση σε οποιονδήποτε από οποιοδήποτε μέρος του κόσμου.

3. Χαμηλότερο κόστος ηλεκτρικής ενέργειας

«Πώς μπορούν οι εφαρμογές υπολογιστικού νέφους να μειώσουν το κόστος ηλεκτρικής ενέργειας;» Αυτή η ερώτηση φαίνεται συχνά να είναι δημοφιλής στα φόρουμ εργασιών προγραμματισμού c. Ας σας πούμε ότι λόγω οικονομιών κλίμακας, το cloud computing χρησιμοποιεί πάντα λιγότερους ηλεκτρικούς πόρους. Οι πάροχοι cloud είναι πολύ αποτελεσματικοί στην πρόβλεψη και την κατανομή πόρων από τους μέσους οργανισμούς. Έτσι, ένας πάροχος υπηρεσιών cloud μπορεί να σας χρεώσει για λιγότερη ενέργεια που καταναλώνετε από αυτή που θα ξοδεύατε στα δικά σας κέντρα δεδομένων.

4. Μειωμένο Κόστος Συντήρησης και Εργασίας

Με τις λύσεις cloud, όλο και περισσότερες εταιρείες μπορούν να επιτύχουν σημαντικές οικονομίες κλίμακας μέσω χαμηλότερου κόστους συντήρησης, υποστήριξης, εργασίας και λειτουργίας. Οποιαδήποτε σημαντικά ζητήματα υλικού διατηρούνται και διαχειρίζονται οι προμηθευτές. Ως εκ τούτου, εάν απαιτούνται επισκευές ή αναβαθμίσεις στο υλικό, αποτελεί αποκλειστική ευθύνη των παρόχων να διασφαλίσουν ότι θα εφαρμοστούν οι σχετικές αλλαγές. Αυτό όχι μόνο παρέχει πλεονεκτήματα εξοικονόμησης κόστους, αλλά στις περισσότερες περιπτώσεις, δίνει επίσης τη δυνατότητα στην εταιρεία να εξορθολογίσει τη δύναμη πληροφορικής της.

5. Ανθεκτικότητα χωρίς πλεονασμό

Όταν τείνετε να διαχειρίζεστε τους διακομιστές της επιχείρησής σας και άλλο υλικό, πρέπει πάντα να αγοράζετε ανταλλακτικά και συχνά πλεονάζοντα συστήματα για να σας προστατεύουν σε περιπτώσεις αστοχίας. Με βάση την κρισιμότητα των διακομιστών, ίσως χρειαστεί να τους αντιγράψετε. Αυτά τα κόστη μπορεί να αυξηθούν απίστευτα γρήγορα.

Από την άλλη πλευρά, οι τυπικοί πάροχοι υπηρεσιών cloud έχουν διάφορες τοποθεσίες για τα κέντρα δεδομένων τους. Συχνά αντικατοπτρίζουν τα δεδομένα και τις εφαρμογές σας σε τουλάχιστον δύο από αυτές. Η αποκατάσταση από καταστροφή και ο πλεονασμός καλύπτονται ήδη. Αυτό είναι πιο αποδοτικό εκ των προτέρων και δεν θα χρειάζεται πλέον να αντιμετωπίζετε πλεονασμό και δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας στο μεγάλο μπροστινό μέρος.

6. Είναι καλό και για το περιβάλλον

Είτε πιστεύουν είτε όχι στην υπερθέρμανση του πλανήτη, οι περισσότερες εταιρείες θέλουν πραγματικά να κάνουν κάτι για αυτό. Όταν μετακινείστε στο σύννεφο, μπορείτε να είστε πιο πράσινοι με δύο τρόπους.

Πρώτον, θα εξοικονομούσατε ενέργεια που θα σας βοηθήσει να εξοικονομήσετε λειτουργικά έξοδα. Δεύτερον, έχοντας τα πάντα στο cloud σημαίνει ότι σπάνια πρέπει να εκτυπώσουν οτιδήποτε. Όπως, αν λες “βαθμολογήστε το χαρτί μου στους ισχυρούς, δεν θα χρειαστεί να εκτυπώσετε την τελική λύση. Μπορείτε να κάνετε λήψη της τροποποιημένης έκδοσης και να την υποβάλετε απευθείας στα ιδρύματά σας.

Οι εταιρείες που είπαν «ναι» στο Cloud Computing

1. Accenture

Για την Accenture, το Cloud είναι το μόνο νέο τους μέλλον. Η εταιρεία επαγγελματικών υπηρεσιών Accenture ολοκληρώνει ένα τριετές ταξίδι στο cloud computing. Τον Ιανουάριο του 2015, το εσωτερικό τμήμα πληροφορικής οργάνωσε μια παγκόσμια ομάδα cloud για να προσφέρει μια πιο επεκτάσιμη και αξιόπιστη υποδομή πληροφορικής για επιχειρήσεις. Σήμερα, η Accenture έχει περισσότερο από το 95 τοις εκατό των λειτουργιών πληροφορικής της στο δημόσιο νέφος. Στην πραγματικότητα, η στροφή στο cloud βοήθησε επίσης την Accenture να αποκομίσει οφέλη 14,5 εκατομμυρίων δολαρίων.

2. Ρίσο

Κατασκευαστής εκτυπωτών και ψηφιακών αντιγράφων, η εταιρεία Riso είχε να αντιμετωπίσει αναρίθμητες προκλήσεις με το υπάρχον περιβάλλον πληροφορικής της. Για να αλλάξει το τραπέζι, με τη βοήθεια ενός λεπτομερούς σχεδίου, ο Riso μετεγκαταστάθηκε στο cloud των Υπηρεσιών Ιστού της Amazon. Σύμφωνα με τον Chris Gattoni, διευθυντή IT στη Riso, η μετάβαση στο AWS μείωσε το συνολικό λειτουργικό κόστος IT κατά 55 τοις εκατό και μείωσε το κόστος της εφεδρικής υποδομής κατά 35 τοις εκατό. Θα μπορούσαν επίσης να μειώσουν τον αριθμό των προμηθευτών IT από 6 σε 3 – κάτι που είναι τεράστια εξοικονόμηση.

3. Μάιερ Μπριγκς

Ο πάροχος προϊόντων και υπηρεσιών ανάπτυξης ανθρώπων, ο Myer Briggs είναι ευρέως γνωστός ως αξιολόγηση δείκτη τύπου Myer-Briggs. Έχει μεταφέρει τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας, την κύρια αποθήκευση δεδομένων και την ανάκτηση καταστροφών στην υπηρεσία αποθήκευσης κατ’ απαίτηση δεδομένων του ClearSky που βασίζεται σε σύννεφο. Εξαιτίας αυτού, ο οργανισμός σημείωσε μείωση 70% στο συνολικό χώρο rack data center και μείωση 75% στα λειτουργικά έξοδα συντοπισμού. Όχι μόνο αυτό, η Myer-Briggs αναμένεται να εξοικονομήσει 150.000 $ σε πέντε χρόνια μόνο στο κόστος της χωρητικότητας αποθήκευσης και των εφεδρικών αδειών του συστήματος.

4. Netflix

Το Netflix έγινε πρωτοσέλιδο όταν μετατοπίστηκε από ένα ιδιωτικό κέντρο δεδομένων στο δημόσιο cloud AWS. Η μετάβαση από τις παραγγελίες αλληλογραφίας σε μια υπηρεσία ροής cloud βελτίωσε την ικανοποίηση των πελατών και βοήθησε το Netflix να κερδίσει δισεκατομμύρια.

Στην πραγματικότητα, αυτή η εταιρεία παιδικής αφίσας του cloud computing βρίσκεται τώρα σε αποτίμηση σχεδόν 145 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Έκανε επίσης τη μετοχή της εταιρείας να εκτοξευθεί κατά 6.230% σε 10 χρόνια.

5. Pinterest

Το Pinterest, ο δημοφιλής ιστότοπος ψηφιακών σελιδοδεικτών, ξεκίνησε στο AWS το 2010. Έκτοτε, επέκτεινε τις δραστηριότητές του σε δεκάδες εκατομμύρια χρήστες, σύμφωνα με τη μελέτη περίπτωσης AWS. Το 2020, η εταιρεία, η αξία της οποίας ξεπερνά τα 12 δισεκατομμύρια δολάρια, έχει ξεπεράσει το όριο των 200 εκατομμυρίων ενεργών μηνιαίων χρηστών αφού έκανε τη στροφή. Έχει 100+ δισεκατομμύρια pin και περισσότερο από το 85% των αναζητήσεων πραγματοποιείται σε κινητές συσκευές.

Τυλίγοντας,

Τώρα, το cloud computing είναι μια κυρίαρχη εναλλακτική λύση για εταιρείες όλων των μεγεθών και σχημάτων. Όλο και περισσότερες επιχειρήσεις υιοθετούν υπηρεσίες υπολογιστικού νέφους και τους παρέχει ανταγωνιστικό πλεονέκτημα με επιτυχία. Συνιστούμε να μεταφέρετε την επιχείρησή σας αμέσως στο cloud, καθώς μπορεί να σας βοηθήσει να εξοικονομήσετε χούφτες μετρητών. Θα σας επιτρέψει επίσης να εστιάσετε στην επέκταση της επιχείρησής σας και όχι στα δικά σας ίχνη πληροφορικής. Ευχόμαστε καλή τύχη για επιτυχημένο cloud computing!

Βιογραφικό συγγραφέα

Ο Peter Clarke είναι ένας διαπρεπής νομικός σύμβουλος και blogger μερικής απασχόλησης. Έχει συνδεθεί με το MyAssignmenthelp.com, παρέχοντας ποιότητα σε αμέτρητους μαθητές για 10+ χρόνια.