Πώς σας βοηθά η εξωνοσοκομειακή θεραπεία στη διαδικασία ανάρρωσής σας

Ας υποθέσουμε ότι εσείς ή ένα αγαπημένο σας πρόσωπο αντιμετωπίζετε εθισμό στα ναρκωτικά ή το αλκοόλ, την κατάθλιψη, το τραύμα, μια διατροφική διαταραχή ή άλλο πρόβλημα ψυχικής υγείας που απαιτεί θεραπεία αλλά δεν απαιτεί 24ωρη επίβλεψη. Σε αυτή την περίπτωση, ένα πρόγραμμα εξωτερικών ασθενών (ΕΠ) μπορεί να είναι η απάντηση.

Οι θεραπείες εξωτερικών ασθενών είναι ένας σημαντικός τύπος θεραπείας για πολλούς ασθενείς, επειδή είναι ιδιαίτερα καλές στην αντιμετώπιση εθισμών, κατάθλιψης, διατροφικών διαταραχών ή άλλων εξαρτήσεων για τις οποίες δεν απαιτείται οικιακή θεραπεία. Η θεραπεία στα εξωτερικά ιατρεία εκθέτει τους ασθενείς σταδιακά στα ερεθίσματα ή τις επιθυμίες που έχουν αναπτύξει και στη συνέχεια παρέχει δεξιότητες αντιμετώπισης για να τους βοηθήσει».

Υπάρχουν πολλά καλύτερα κέντρα απεξάρτησης που προσφέρουν προγράμματα θεραπείας εξωτερικών ασθενών για τους ασθενείς τους που σχετίζονται με διαφορετικούς εθισμούς. Για παράδειγμα, εάν εσείς ή το αγαπημένο σας πρόσωπο είστε πολύ εθισμένοι στα ναρκωτικά και αναζητάτε μια εγκατάσταση εξωτερικών ασθενών για να αναρρώσετε από αυτά, το πρόγραμμα για απεξάρτηση από τα ναρκωτικά στο WhiteSands Το κέντρο αποκατάστασης θα μπορούσε να είναι η καλύτερη επιλογή σας για το ίδιο.

Πώς μπορεί να σας βοηθήσει στη διαδικασία ανάρρωσής σας;

Η εξωνοσοκομειακή θεραπεία είναι πολύ αποτελεσματική στην αποκατάσταση του εθισμού. Έχει πολλαπλά οφέλη, τα οποία είναι τα εξής:

Σε βοηθά να θεραπεύεσαι πιο γρήγορα.

Η εξωνοσοκομειακή θεραπεία παρέχει πολλά πλεονεκτήματα σε όσους πάσχουν από κάποια σωματική πάθηση, αλλά έχει τη δυνατότητα να διατηρήσουν τη δουλειά τους και να ζήσουν στο σπίτι. Η εξωνοσοκομειακή θεραπεία είναι μια αποδεδειγμένη μέθοδος ανάκτησης της σωματικής ευεξίας και είναι σχετικά φθηνή σε σύγκριση με την πιο εντατική ενδονοσοκομειακή θεραπεία. Ωστόσο, το κόστος της παραμονής στο νοσοκομείο, της εργαστηριακής εργασίας και των χειρουργικών επεμβάσεων μπορεί να είναι πολύ δαπανηρό. Ως εκ τούτου, η θεραπεία εξωτερικών ασθενών είναι μια πιο έξυπνη επιλογή για όσους θέλουν να μείνουν στα σπίτια τους ή να διατηρήσουν τη δουλειά τους ενώ λαμβάνουν επίσης ιατρική περίθαλψη».

Σας βοηθά να ανακτήσετε τις κανονικές σας λειτουργίες.

Η θεραπεία εξωτερικών ασθενών σας παρέχει τη φροντίδα και την υποστήριξη που χρειάζεστε για να αναρρώσετε όσο το δυνατόν πληρέστερα μετά από έναν σοβαρό τραυματισμό ή ασθένεια. Ο θεραπευτής θα σχεδιάσει ένα πρόγραμμα για εσάς που περιλαμβάνει σωματικές, επαγγελματικές ή λογοθεραπεία και άλλες υπηρεσίες για να σας βοηθήσει να επιστρέψετε στην καθημερινή ζωή όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Ενώ βρίσκεστε σε θεραπεία εξωτερικών ασθενών, θα συναντήσετε έναν προς έναν με τον θεραπευτή για συνεδρίες που καλύπτουν τις συγκεκριμένες ανάγκες σας. Οι υπηρεσίες ποικίλλουν ανάλογα με το πρόγραμμα, όπως π.χ Γυναικεία Εξωτερική Θεραπεία τα προγράμματα περιλαμβάνουν διάφορες δραστηριότητες. Αντίθετα, πολλές διαθέσιμες θεραπείες μπορεί να αποτελούνται από φυσικοθεραπεία, εργοθεραπεία, λογοθεραπεία και άλλες θεραπευτικές επιλογές για τη βελτίωση των συμπτωμάτων μιας συγκεκριμένης πάθησης ή τη θεραπεία πολλών καταστάσεων ταυτόχρονα.

Σας βοηθά να κατανοήσετε την κατάστασή σας

Πριν ξεκινήσετε το πρόγραμμα θεραπείας εξωτερικών ασθενών, είναι καλή ιδέα να μάθετε για τους διαφορετικούς τύπους θεραπειών που είναι διαθέσιμες, καθώς και πώς μπορούν να σας βοηθήσουν. Οι πάροχοι θεραπείας θα είναι έτοιμοι να απαντήσουν σε ερωτήσεις σχετικά με τα ιατρικά σας ζητήματα και να σας βοηθήσουν να κατανοήσετε τους λόγους πίσω από μια συγκεκριμένη πορεία θεραπείας. Όσο καλύτερα γνωρίζετε την κατάστασή σας, τόσο πιο πιθανό είναι να τηρήσετε την κατάστασή σας Rehab πρόγραμμα, και τόσο πιο γρήγορα θα δείτε τα οφέλη.