Πώς να προωθήσετε την ισότητα στην υγεία: Τι πρέπει να γνωρίζετε

Η καλή υγεία είναι κάτι που κάθε άτομο πρέπει να μπορεί να πετύχει. Δυστυχώς, δεν έχουν όλοι ίσες ευκαιρίες όσον αφορά την υγεία τους. Παράγοντες όπως η φυλή, η φτώχεια ή ο σεξουαλικός προσανατολισμός μπορεί να επηρεάσουν την ικανότητα ενός ατόμου να έχει πρόσβαση σε υγειονομική περίθαλψη, καλό φαγητό, στέγαση ή χρόνο για σωματική δραστηριότητα.

Αυτές οι διαφορές δημιουργούν ανισότητες στην υγεία. Για παράδειγμα, οι κοινότητες χρωμάτων είναι δύο φορές πιο πιθανό βιώνουν τη βρεφική θνησιμότητα. Η άρση αυτών των διαφορών υγείας ονομάζεται ισότητα υγείας. Συνεχίστε παρακάτω για το πώς να προωθήσετε την ισότητα στην υγεία.

Τι είναι η Ισότητα Υγείας;

Ισότητα υγείας σημαίνει ότι κάθε άτομο έχει την ευκαιρία να καλύψει τις ανάγκες του και να είναι ο πιο υγιής εαυτός του. Η ισότητα στον τομέα της υγείας θα μπορούσε να μοιάζει με την παροχή χαμηλού κόστους ή δωρεάν περίθαλψης σε άτομα που ζουν σε συνθήκες φτώχειας.

Υπάρχει μια διάκριση μεταξύ ισότητας και ισότητας. Η ισότητα προσπαθεί για τις ίδιες ευκαιρίες για όλους. Η επιδίωξη της ισότητας αναγνωρίζει διαφορετικά εμπόδια και ανάγκες για την επίτευξη των ίδιων ευκαιριών.

Γιατί είναι σημαντική η ισότητα στην υγεία;

Εκτός από τη βελτίωση της υγείας των ατόμων στις πληγείσες κοινότητες και τη χαρίζοντας τους ολοκληρωμένη και μακροζωία, η ισότητα στην υγεία ωφελεί όλους σε ολόκληρη τη χώρα.

Οι ανισότητες στον τομέα της υγείας δημιουργούν δισεκατομμύρια δολάρια σε κόστος υγειονομικής περίθαλψης ετησίως και έχουν ως αποτέλεσμα λιγότερο παραγωγικό εργατικό δυναμικό. Η οικονομία ευδοκιμεί όταν μπορούν να συμμετέχουν όλοι.

Πώς να προωθήσετε την ισότητα στην υγεία

Η προώθηση της ισότητας στην υγεία απαιτεί δουλειά από όλους, συμπεριλαμβανομένων των οργανωτών μικρών κοινοτήτων και μέχρι τις τοπικές, πολιτειακές και εθνικές κυβερνήσεις. Η εξάλειψη των ανισοτήτων στον τομέα της υγείας είναι ένα μεγάλο έργο, αλλά υπάρχουν εύκολοι τρόποι για να βοηθήσετε.

Ψήφος

Ο ευκολότερος τρόπος για να δημιουργήσετε αλλαγές στις κοινότητές σας είναι με τη δύναμη της ψήφου. Ψηφίστε πολιτικές και πολιτικούς που αναγνωρίζουν την ανισότητα στην υγειονομική περίθαλψη. Η ψήφος σας θα πρέπει να αντικατοπτρίζει την ανάγκη να προωθηθούν οι ατζέντες για τη δικαιοσύνη στον τομέα της υγείας.

Εάν δεν είναι περίοδος εκλογών, επικοινωνήστε με τους εκπροσώπους και τους γερουσιαστές σας. Στο μήνυμά σας, φροντίστε να τονίσετε τη σημασία της ισότητας στην υγεία όχι μόνο για τους ψηφοφόρους τους αλλά και για το έθνος ως σύνολο.

Εθελοντής

Οι εθελοντές μπορούν να κάνουν τη διαφορά όσον αφορά την προώθηση της ισότητας στην υγεία. Μπορείτε να αφιερώσετε εθελοντικά τον χρόνο σας σε μια τοπική κλινική ή να βοηθήσετε στη μεταφορά όσων έχουν ανάγκη. Μπορείτε να περάσετε μια μέρα απαντώντας σε ανοιχτές γραμμές επικοινωνίας, κοινοποιώντας πληροφορίες ή κλείνοντας ραντεβού για μέλη της κοινότητας.

Δημιουργία συνεργασιών

Ομάδες που δεν έχουν δικαίωμα ψήφου μπορεί να αισθάνονται ότι δεν ακούγονται από τα ιδρύματα δημόσιας υγείας. Είναι σημαντικό για τα μέλη της κοινότητας να προσεγγίσουν και να οικοδομήσουν συνεργασίες.

Ένα μεγάλο κλειδί για τη δημιουργία συνεργασιών είναι η ανταλλαγή πληροφοριών με κατάλληλους τρόπους. Αυτό μπορεί να σημαίνει μετάφραση εγγράφων ή επικοινωνία στη μητρική γλώσσα κάποιου.

Μπορεί να είναι σχεδόν αδύνατο να αντιμετωπιστούν τα εμπόδια στην ισότητα της υγείας χωρίς να κατανοήσουμε τι είναι. Η σχέση με αυτούς που επηρεάζονται είναι καθοριστική για την κατανόηση και την εξάλειψη των φραγμών. Πηγαίνετε στην Υγεία είναι μια εξαιρετική πηγή για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τη δημιουργία συνεργασιών.

Ξεκινώντας

Η γνώση του τρόπου προώθησης της ισότητας στην υγεία είναι το πρώτο βήμα για την κατάργηση ενός συστήματος που δημιουργεί ανισότητες στην υγεία. Αυτές οι ανισότητες έχουν αρνητικές επιπτώσεις στην καθημερινή ζωή των ανθρώπων και στη χώρα. Δεν υπάρχει εύκολη λύση, αλλά μικρές ενέργειες μπορούν να δημιουργήσουν ένα κύμα αλλαγών. Είτε ψηφίζετε, είτε εθελοντικά είτε βοηθάτε στη δημιουργία συνεργασιών, μπορούμε όλοι να παίξουμε ρόλο στην επίτευξη της ισότητας στην υγεία.

Εάν βρήκατε αυτό το άρθρο χρήσιμο, φροντίστε να ελέγξετε το υπόλοιπο ιστολόγιό μας για περισσότερο περιεχόμενο όπως αυτό.