Πώς να επιλέξετε το καλύτερο tablet Android για σχέδιο

Πολλά tablet Android όταν συνδυάζονται με μια ποιοτική γραφίδα και το κατάλληλο λογισμικό μπορεί να είναι το απόλυτο εργαλείο σχεδίασης. Σε αντίθεση με τα παραδοσιακά τάμπλετ σχεδίασης που δεν διαθέτουν οθόνες, ένα tablet Android είναι εντελώς αυτάρκης, μπορεί να λειτουργήσει μόνο του ή να συνδεθεί σε έναν υπολογιστή. Πώς επιλέγετε το πιο κατάλληλο tablet android για σκίτσο και σχέδιο όταν υπάρχουν τόσα μοντέλα στην αγορά; Σε αντίθεση με τους αντίστοιχους MacOS, τα tablet Android βασίζονται σε λειτουργικό σύστημα ανοιχτού κώδικα και είναι διαθέσιμα σε μεγάλη γκάμα μεγεθών, στυλ και τιμών.

Το Android είναι κυρίως γνωστό για την ικανότητά του να είναι δημιουργικό και ευέλικτο και ποιος καλύτερος τρόπος για να αναδείξετε την καλλιτεχνική σας πλευρά από το να σχεδιάζετε. Οι ταμπλέτες σχεδίασης φημίζονται για την εκπληκτική, μεγάλη τους επιφάνεια για σχέδιο και σκίτσο όταν συνδυάζονται με γραφίδα, είναι μια εξαιρετική συσκευή για σχέδιο εν κινήσει. Ωστόσο, σε αντίθεση με τα παραδοσιακά tablet, όπως τα Wacom tablet, οι συσκευές tablet Android προσφέρουν πολύ πιο ευέλικτη διεπαφή για οποιεσδήποτε δημιουργικές ανάγκες. Με τα χρόνια, η Apple έχει κατακτήσει την αγορά για επαγγελματικά tablet σχεδίασης μέσω του iPad Pro. Η σειρά iPad Pro, σε συνδυασμό με το Apple Pencil, διευκολύνει το σκίτσο και τη λήψη σημειώσεων. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα μπορέσετε ποτέ να βρείτε tablet Android κορυφαίας ποιότητας με ειδικές δυνατότητες για σχεδίαση και σκίτσο.

Πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη όταν αγοράζετε ένα Android Tablet για Σχέδιο

Σε αντίθεση με το σύμπαν του MacOS και τον κόσμο του MacOS, ο κόσμος του Android είναι γεμάτος με αντίπαλα tablet. Μερικά είναι ιδανικά για ζωγραφική και άλλα είναι απλά εξαιρετικά tablet. Για παράδειγμα, το Kindle Fire είναι ένα εξαιρετικό tablet που είναι πολύ προσιτό και μπορεί να κάνει ροή πολυμέσων. Η Amazon είναι πιθανό να σας το βάλει κάθε φορά που προσπαθείτε να βρείτε την κορυφή Το καλύτερο Android Tablet για Σχέδιο να αντλήσει από. Ωστόσο, δεν είναι τόσο αποτελεσματικό όσο άλλα tablet από Android που δεν αποτελούν μέρος του οικοσυστήματος λογισμικού Amazon της Amazon και δεν περιλαμβάνουν γραφίδα υψηλής ποιότητας.

Προτού αρχίσετε να χάνεστε προσπαθώντας να αξιολογήσετε διαφορετικά tablet Android για σκίτσο, φροντίστε να εστιάσετε σε αυτά:

Απεικόνιση

Για να σχεδιάσετε και να σχεδιάσετε με ακρίβεια (και συχνά για χειρισμό φωτογραφιών), δεν χρειάζεστε μόνο οθόνες υψηλής ανάλυσης, αλλά και οθόνες που υποστηρίζουν μεγάλη γκάμα χρωμάτων, υψηλή ευκρίνεια χρωμάτων και εξαιρετική αντίθεση. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό για όσους σχεδιάζουν να εκτυπώσουν ή να δημοσιεύσουν το έργο σας. Ένα tablet με επαρκή φωτεινότητα θα είναι πιο προσαρμόσιμο, αφού μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε εξωτερικούς χώρους. Ωστόσο, εάν εργάζεστε κυρίως μέσα, βεβαιωθείτε ότι έχετε επιλέξει ένα tablet που προσφέρει φωτεινότητα που αποκρίνεται, ώστε τα μάτια σας να μην κουράζονται.

Κονδύλι

Μια ισχυρή γραφίδα με χαμηλή καθυστέρηση καθώς και μια οθόνη απίστευτα απόκρισης είναι αυτό που καθορίζει την επιτυχία ή την αποτυχία ενός ιδανικού tablet για σκίτσο. Εάν δεν έχετε αμέσως ξεκάθαρη άποψη για αυτό που σχεδιάζετε, θα σας βαρύνει και θα εκνευριστείτε. Ίσως όχι μόνο για τα πρώτα 10 λεπτά, αλλά σίγουρα στο αρχικό μισάωρο. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η σειρά Samsung Galaxy Tab είναι τόσο καλή που τους αρέσει να σχεδιάζουν σε χαρτί και έχουν πολύ χαμηλή καθυστέρηση.

Είναι επίσης σημαντικό να επιλέγετε ταμπλέτες με γραφίδες που δεν είναι βαριές αλλά συμπαγείς και που έχουν την επιλογή κλίσης και πίεσης. Η κλίση και η πίεση είναι ζωτικής σημασίας για το ψηφιακό σκίτσο. Χωρίς υποστήριξη για αυτές τις λειτουργίες, θα μπορούσατε να σχεδιάσετε με τα δάχτυλά σας στην οθόνη. Εάν μόλις ξεκινάτε στην ψηφιακή τέχνη του σχεδίου, ίσως έχετε καλύτερη αντιμετώπιση με μια γραφίδα, η οποία δεν έχει ευαισθησίες πίεσης, αλλά θα χρειαστείτε κλίση για να δημιουργήσετε λεπτότερες και φαρδύτερες γραμμές. Θα ξεπεράσετε την πιο βασική γραφίδα πιο γρήγορα από αργότερα.

Επεξεργαστής

Όπως ένας υπολογιστής, τα tablet διαθέτουν έναν εσωτερικό επεξεργαστή (ή πολλούς) που καθορίζει πόσο ισχυρός είναι. Ένας λιγότερο ισχυρός επεξεργαστής μπορεί να δυσκολέψει τη δημιουργία των εικόνων σας ή ακόμα και να αποτρέψει τη δυνατότητα εκτέλεσης πολλών εφαρμογών ταυτόχρονα. Τα φθηνότερα tablet συνήθως διαθέτουν λιγότερο ισχυρούς επεξεργαστές, ωστόσο αυτό δεν θα πρέπει να αποτελεί πρόβλημα, έτσι σε περίπτωση που γνωρίζετε ότι μπορεί να είναι πιο αργή η λήψη και η επεξεργασία.

Η ζωή μιας μπαταρίας

Αν σας αρέσει να σχεδιάζετε ενώ βρίσκεστε εν κινήσει, είναι ζωτικής σημασίας να έχετε μια μπαταρία μεγάλης διάρκειας. Εάν πρόκειται να βρίσκεστε στο γραφείο σας κοντά σε μια πρίζα, είναι λιγότερο σημαντικό. Η μεγαλύτερη διάρκεια ζωής της μπαταρίας σημαίνει ότι το tablet είναι είτε βαρύτερο είτε ακριβότερο (ή και τα δύο!) Επομένως, είναι καλύτερο να σκεφτείτε τον πραγματικό κόσμο και να επιλέξετε μια συσκευή που είναι συμβατή με τον προϋπολογισμό και τις ανάγκες σας.

Μέγεθος

Ένα tablet που είναι είτε πολύ μικροσκοπικό είτε πολύ μεγάλο θα μπορούσε τελικά να γίνει άβολο. Λάβετε υπόψη ότι η πλειονότητα των εφαρμογών σχεδίασης θα απαιτήσει λίγο χώρο στην οθόνη, επομένως κάτι που φαινόταν επαρκές μπορεί να μην είναι αρκετό όταν σχεδιάζετε κάτι μέσα σε μια εφαρμογή. Ένα μεγαλύτερο tablet μπορεί να είναι δύσκολο στη χρήση εάν δεν έχετε γραφείο ή επίπεδη επιφάνεια που δεν μοιάζει με φορητό υπολογιστή που βρίσκεστε εν κινήσει. Για μένα, η τέλεια διάσταση για μένα είναι μεταξύ 13 και 11 ιντσών.