Πώς να διορθώσετε το πρόβλημα με τις θύρες USB 3.0 στον φορητό υπολογιστή Samsung

Εάν καταλήξατε πρόσφατα σε ελαττωματικές υποδοχές USB στον φορητό υπολογιστή Samsung, τότε αυτή η ενότητα είναι για εσάς. Μπορεί να υπάρχουν διάφορες αιτίες, όπως καλώδια που δεν είναι συνδεδεμένα σωστά, παλιά προγράμματα οδήγησης και πολλές πτυχές των ρυθμίσεων στο σύστημά σας που μπορεί να επηρεάσουν τη δυσλειτουργία στις θύρες USB 3.0 του φορητού υπολογιστή σας. Έχουμε φέρει τις κορυφαίες λύσεις για την αντιμετώπιση προβλημάτων που σχετίζονται με τις θύρες USB 3.0 στον φορητό υπολογιστή Samsung. Ας κυλήσουμε κάτω.

Τρόποι επίλυσης προβλήματος θυρών USB 3.0

Ακολουθούν οι καλύτερες μέθοδοι για να διορθώσετε τα προβλήματα που αντιμετωπίζετε με μια μονάδα USB 3.0 στον υπολογιστή σας με Windows. Ας προχωρήσουμε σε κάθε ένα και ας δούμε ποια θα είναι η καλύτερη λύση.

1. Ελέγξτε τα καλώδια

Εάν οι θύρες USB 3.0 σταμάτησαν ξαφνικά να ανταποκρίνονται στον φορητό υπολογιστή Samsung, το πρώτο βήμα που πρέπει να κάνετε για να επιλύσετε το πρόβλημα είναι να ελέγξετε τα καλώδια. Δείτε τι μπορείτε να κάνετε για να δείτε αν ισχύει αυτό:

 • Πρώτα απ ‘όλα, θα πρέπει να αποσυνδέσετε τις συσκευές USB καθώς και το καλώδιο τροφοδοσίας από το φορητό υπολογιστή σας.
 • Αφού αποσυνδέσετε όλα τα καλώδια, απλώς επανεκκινήστε το σύστημα.
 • Τώρα που το λειτουργικό σύστημα Windows ξεκίνησε ξανά, πρέπει να συνδέσετε τις συσκευές USB.
 • Στη συνέχεια, συνδέστε ξανά το καλώδιο τροφοδοσίας.

Εκτός από αυτό, θα πρέπει επίσης να προσέξετε τον τύπο του καλωδίου που χρησιμοποιείτε και εάν είναι χαλασμένο. Θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε το καλώδιο που συνοδεύει τη συσκευή USB. Η διατήρηση καρτελών στα καλώδια μπορεί απλώς να επιλύσει το πρόβλημα της θύρας USB αμέσως. Εάν δεν έχει, τότε συνεχίστε στο επόμενο βήμα.

2. Ενημερώστε τα προγράμματα οδήγησης

Πότε ήταν η τελευταία φορά που ελέγξατε τις ενημερώσεις προγραμμάτων οδήγησης στον φορητό υπολογιστή σας; Εάν οι θύρες USB 3.0 στον φορητό υπολογιστή Samsung σταματήσουν να λειτουργούν, πρέπει να ελέγξετε πού βρίσκονται τα προγράμματα οδήγησης στο σύστημά σας. Όταν τα προγράμματα οδήγησης δεν ενημερώνονται, καταλήγετε να αντιμετωπίζετε πολλά ζητήματα στη διαδικασία, συμπεριλαμβανομένου του παγώματος και της καθυστέρησης. Για να απαλλαγείτε από αυτό το ζήτημα, θα πρέπει επαναφέρετε το πρόγραμμα οδήγησης USB 3.0. Ενημερώνετε τα προγράμματα οδήγησης χρησιμοποιώντας τη Διαχείριση Συσκευών και ακολουθούν τα βήματα για να ολοκληρώσετε τη διαδικασία:

 • Μεταβείτε στη Διαχείριση Συσκευών και κάντε δεξί κλικ στο όνομα της συσκευής.
 • Βρείτε και κάντε κλικ στην επιλογή Ενημέρωση λογισμικού προγράμματος οδήγησης και κάντε κλικ στην αυτόματη αναζήτηση για ενημερωμένο λογισμικό προγράμματος οδήγησης.
 • Περιμένετε μέχρι τα Windows να εντοπίσουν ένα νέο πρόγραμμα οδήγησης.
 • Μόλις τα Windows βρουν οποιαδήποτε νέα ενημέρωση προγράμματος οδήγησης, θα το εγκαταστήσουν αυτόματα.

Ενώ μπορείτε πάντα να χρησιμοποιείτε τη Διαχείριση Συσκευών για να βρείτε και να εγκαταστήσετε νέες ενημερώσεις προγραμμάτων οδήγησης, μπορεί να είναι μια χρονοβόρα διαδικασία. Εάν θέλετε μια γρήγορη μέθοδο για να βρείτε και να εγκαταστήσετε τις πιο πρόσφατες ενημερώσεις προγραμμάτων οδήγησης στο σύστημά σας, μπορείτε απλώς να μεταβείτε στον ιστότοπο του κατασκευαστή του φορητού υπολογιστή σας και να βρείτε ένα πρόγραμμα οδήγησης USB εκεί έξω. Θα πρέπει να βρείτε τα προγράμματα οδήγησης USB που είναι συμβατά με το φορητό υπολογιστή Samsung.

Μπορείτε επίσης να ελέγξετε οποιοδήποτε καλύτερο λογισμικό ενημέρωσης προγραμμάτων οδήγησης για να εγκαταστήσετε προγράμματα οδήγησης. Εάν αντιμετωπίζετε πρόβλημα με τις θύρες USB 3.0 στον φορητό υπολογιστή Samsung, τότε μπορείτε να ζητήσετε βοήθεια από ένα αξιόπιστο πρόγραμμα ενημέρωσης προγραμμάτων οδήγησης τρίτου κατασκευαστή. Ένα καλό εργαλείο ενημέρωσης προγραμμάτων οδήγησης θα σας βοηθήσει σίγουρα να αναγνωρίζετε και να εντοπίζετε αυτόματα τις διαθέσιμες ενημερώσεις και να τις εγκαταστήσετε γρήγορα. Αυτή η μέθοδος θα είναι αποτελεσματική για την επίλυση του προβλήματος.

3. Απενεργοποιήστε τη ρύθμιση επιλεκτικής αναστολής

Εάν εξακολουθείτε να βρείτε προβλήματα με τη θύρα USB 3.0 στον φορητό υπολογιστή Samsung, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτήν τη μέθοδο. Η απενεργοποίηση της επιλεκτικής αναστολής ρύθμισης USB μπορεί να επιλύσει το πρόβλημα της θύρας USB 3.0. Εδώ είναι τα βήματα που μπορείτε να ακολουθήσετε:

(Σημείωση: Διατηρήστε ένα σημείο επαναφοράς για να αποτρέψετε την απώλεια καθώς αλλάζετε τις ρυθμίσεις τροφοδοσίας.)

 • Πρώτα απ ‘όλα, πληκτρολογήστε διαχείριση ενέργειας στο πλαίσιο αναζήτησης.
 • Κάντε κλικ και ανοίξτε τις ρυθμίσεις Power και Sleep.
 • Σταματήστε στις πρόσθετες ρυθμίσεις ενέργειας και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στην επιλογή Αλλαγή ρυθμίσεων σχεδίου.
 • Τώρα, κάντε κλικ στην Αλλαγή ρυθμίσεων σχεδίου.
 • Στη συνέχεια, βρείτε τις ρυθμίσεις επιλεκτικής αναστολής USB από τις ρυθμίσεις USB και πατήστε την επιλογή Απενεργοποίηση.
 • Στη συνέχεια, πατήστε το κουμπί Εφαρμογή και κάντε κλικ στο OK για να αποθηκεύσετε τις αλλαγές.

Αφού ολοκληρώσετε αυτά τα βήματα, μπορείτε να ελέγξετε εάν εξακολουθούν να υπάρχουν προβλήματα με τη θύρα USB 3.0.

4. Χρησιμοποιήστε την Αντιμετώπιση προβλημάτων υλικού και συσκευών

Σε περίπτωση που το πρόβλημα της θύρας USB 3.0 εξακολουθεί να ενοχλεί τον φορητό υπολογιστή σας, τότε μπορείτε να ζητήσετε βοήθεια από την αντιμετώπιση προβλημάτων υλικού και συσκευών για να το επιλύσετε. Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για την αντιμετώπιση προβλημάτων στον φορητό υπολογιστή Windows 10:

 • Μεταβείτε στην ενότητα Ρυθμίσεις.
 • Πατήστε την επιλογή Ενημέρωση και ασφάλεια και κάντε κλικ στην Αντιμετώπιση προβλημάτων.
 • Στη συνέχεια, εκτελέστε την αντιμετώπιση προβλημάτων.

Αφού ακολουθήσετε τα βήματα, μπορείτε να επανεκκινήσετε τον φορητό υπολογιστή σας για να ελέγξετε αν το πρόβλημα εξακολουθεί να υπάρχει.

Περίληψη

Έτσι, υπήρχαν οι αποτελεσματικοί τρόποι αντιμετώπισης προβλημάτων θύρας USB 3.0 στον φορητό υπολογιστή Samsung. Μην ξεχάσετε να μας ενημερώσετε εάν αυτή η ενότητα ήταν χρήσιμη για εσάς. Εάν πιστεύετε ότι θα μπορούσαν να υπήρχαν περισσότερες μέθοδοι για να διορθώσετε το πρόβλημα USB, μη διστάσετε να γράψετε στην ενότητα σχολίων.