Πώς να διορθώσετε τα σφάλματα Red Screen of Death (RSoD) στα Windows 10;

Το λειτουργικό σύστημα Windows 10 είναι ένα σταθερό λειτουργικό σύστημα μέχρι να τροποποιήσουμε τις ρυθμίσεις και να κάνουμε αλλαγές. Υπάρχουν πολλοί λόγοι για να λαμβάνουμε μηνύματα λάθους και ειδοποιήσεις στα Windows, αλλά όταν λαμβάνουμε μηνύματα λάθους με μπλε/μαύρη οθόνη θανάτου (BSoD) ή κόκκινη οθόνη θανάτου (RSoD), φοβόμαστε. Αυτά τα μηνύματα σφάλματος κόλλησαν το ποντίκι, το πληκτρολόγιο και άλλες λειτουργίες και αυτός είναι ο λόγος που φοβόμαστε τα μηνύματα σφάλματος BSoD ή RSoD. Αυτό το άρθρο θα διαγράψει τις αμφιβολίες σας σχετικά με το γιατί λαμβάνουμε τέτοια μηνύματα σφάλματος και πώς μπορούμε να τα επιλύσουμε.

Τι είναι το σφάλμα κόκκινης οθόνης στα Windows 10;

Η Κόκκινη Οθόνη Θανάτου που αλλιώς ονομάζεται (RSoD) προκαλείται βασικά λόγω κατεστραμμένων, χαμένων ή κακών προγραμμάτων οδήγησης. Η αποτυχία υλικού προκαλεί επίσης αυτό το μήνυμα σφάλματος και σας φέρνει σε μια κατάσταση όπου είστε κλειδωμένοι στον υπολογιστή σας και δεν μπορείτε να κάνετε πολλά μέχρι να επανεκκινήσετε τον υπολογιστή. Δεν είναι απαραίτητο μια επανεκκίνηση να μπορεί να αφαιρέσει αυτό το RSoD καθώς μπορεί να σας οδηγήσει σε έναν βρόχο.

Συνήθεις λόγοι για το (RSoD) είναι το overclocking του υπολογιστή, προβλήματα με το BIOS σας ή κατεστραμμένα ή λείπουν προγράμματα οδήγησης συσκευών. (RSoD) μπορεί να εμφανιστεί σε οποιοδήποτε στάδιο κατά την εκκίνηση των Windows ή κατά την εκκίνηση μιας εφαρμογής παιχνιδιού υψηλής ανάλυσης. Μερικά βασικά σφάλματα που μπορεί να έχετε αντιμετωπίσει παρατίθενται παρακάτω, τα οποία μπορεί να προκύψουν για τους ίδιους λόγους.

Τι προκαλεί το σφάλμα κόκκινης οθόνης θανάτου (RSoD);

  • Κόκκινη οθόνη των Windows 10 κατά την εκκίνηση – Αυτό μπορεί να συμβεί μετά την εγκατάσταση ενός νέου προγράμματος ή λόγω των ξεπερασμένων προγραμμάτων οδήγησης.
  • Κόκκινη οθόνη Διπλή οθόνη Windows 10 – Ελέγξτε τις ρυθμίσεις Διπλής οθόνης των Windows ή το πρόγραμμα οδήγησης γραφικών στο παράθυρο Διαχείριση Συσκευών.
  • Κόκκινη οθόνη Windows 10 Μόλις αναβοσβήνει – Αυτό το ζήτημα μπορεί να οφείλεται σε αστοχία υλικού ή σε υπερχρονισμό. Ελέγξτε τις ρυθμίσεις overclocking της συσκευής.
  • Κόκκινη οθόνη Windows 10 Nvidia – Εμφανίζεται όταν υπάρχει πρόβλημα με την κάρτα γραφικών Nvidia. Διαμορφώστε τις ρυθμίσεις overclocking ως προεπιλογή και ενημερώστε τα προγράμματα οδήγησης της κάρτας γραφικών.
  • Κόκκινη οθόνη σε υπολογιστή – ο κύριος λόγος για αυτό το ζήτημα σε υπολογιστές είναι τα παλιά, κατεστραμμένα, κατεστραμμένα ή λείπουν προγράμματα οδήγησης της κάρτας γραφικών σας. Χρησιμοποιήστε το πρόγραμμα ενημέρωσης προγραμμάτων οδήγησης των Windows 10 για να το διορθώσετε.
  • Κόκκινη οθόνη Windows 10 Explorer.exe/Excel – Εάν η Εξερεύνηση των Windows σταματήσει να ανταποκρίνεται ή το Excel διακόπτεται, το πρόβλημα είναι με την ταχύτητα ρολογιού ή την κάρτα γραφικών.
  • Κενή κόκκινη οθόνη στα Windows 10 – Ο υπερχρονισμός είναι ο κύριος λόγος για αυτό το σφάλμα. Μπορείτε να διαμορφώσετε τις ρυθμίσεις ρολογιού στις προεπιλογές για να λάβετε μια επιδιόρθωση.
  • Φόρτωση κόκκινης οθόνης των Windows 10 – Η κόκκινη οθόνη των Windows10 κατά τη φόρτωση μιας εφαρμογής οφείλεται σε κατεστραμμένα προγράμματα οδήγησης της κάρτας γραφικών σας.
  • Κόκκινη οθόνη Windows 10 με δρομέα/ήχο – Προκλήθηκε από πρόβλημα προγράμματος οδήγησης κάρτας γραφικών.

Πώς να διορθώσετε τα σφάλματα Red Screen of Death (RSoD) στα Windows 10;

Εάν μπορείτε να κάνετε εκκίνηση στην οθόνη επιφάνειας εργασίας, μπορείτε να εκτελέσετε την παρακάτω αντιμετώπιση προβλημάτων, διαφορετικά θα χρειαστεί να πραγματοποιήσετε ανάκτηση/επισκευή ή επανεγκατάσταση του λειτουργικού συστήματος.

1. Εγκαταστήστε τις ενημερώσεις των Windows

2. Ενημερώστε το πρόγραμμα οδήγησης της κάρτας γραφικών

3. Διαμορφώστε τις ρυθμίσεις Overclocking σε Προεπιλογή

Εάν το ζήτημα δεν επιλυθεί με κανένα από αυτά τα τρία βήματα, μπορεί να οφείλεται σε πρόβλημα υλικού ή σε κάποιο σοβαρό πρόβλημα με το λειτουργικό σύστημα. Σε αυτήν την περίπτωση, πρέπει να επικοινωνήσετε με τον κατασκευαστή του υλικού σας ή με έναν τοπικό τεχνικό για να λάβετε μια μόνιμη επιδιόρθωση.

1. Εγκαταστήστε τις ενημερώσεις των Windows

Στάδιο 1. Μεταβείτε στο κουμπί “Έναρξη” και κάντε κλικ στη “Γραμμή αναζήτησης” στο αριστερό κάτω μέρος.

Στάδιο 2. Πληκτρολογήστε Windows Update και κάντε κλικ στις «Ρυθμίσεις Windows Update» από τη λίστα.

Στάδιο 3. Κάντε κλικ στο κουμπί «Έλεγχος για ενημερώσεις» και αφήστε τα Windows να αναζητούν αυτόματα τις πιο πρόσφατες ενημερώσεις από τη Βιβλιοθήκη ενημερώσεων των Windows. θα εγκαταστήσει όλες τις πιο πρόσφατες εκδόσεις, τις ρυθμίσεις ασφαλείας, τις ενημερώσεις κώδικα, τις διορθώσεις σφαλμάτων και θα τις εγκαταστήσει στο σύστημα. Κάντε επανεκκίνηση του υπολογιστή όταν σας ζητηθεί.

2. Ενημερώστε το πρόγραμμα οδήγησης της κάρτας γραφικών

Τις περισσότερες φορές, μια απλή επανεκκίνηση μπορεί επίσης να διορθώσει το πρόβλημα με μερικούς συνδυασμούς πλήκτρων. Πατήστε (Win + Ctrl + Shift + B) στον υπολογιστή σας για να επαναφέρετε τα προγράμματα οδήγησης γραφικών.

Ή

Η ενημέρωση του προγράμματος οδήγησης της κάρτας γραφικών μπορεί να γίνει μέσω του ιστότοπου του κατασκευαστή ή μέσω της Διαχείρισης Συσκευών. Κατεβάστε τα πιο πρόσφατα προγράμματα οδήγησης από τον ιστότοπο του κατασκευαστή και εγκαταστήστε τα μέσω του αρχείου εγκατάστασης. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να καταγράψετε σωστά τον αριθμό μοντέλου και το όνομα της συσκευής πριν από τη λήψη.

Ή

Πατήστε (Win + R) για να ανοίξετε το παράθυρο εντολών Εκτέλεση και πληκτρολογήστε devmgmt.msc και πατήστε enter για να ανοίξετε το παράθυρο της Διαχείρισης Συσκευών. Κάντε κύλιση προς τα κάτω στη λίστα και αναζητήστε ένα κίτρινο θαυμαστικό. Κάντε δεξί κλικ στη συσκευή και κάντε κλικ στην επιλογή «Ενημέρωση προγράμματος οδήγησης».

Μπορείτε πρώτα να δοκιμάσετε να κάνετε κλικ στην «Αυτόματη αναζήτηση για ενημερωμένο λογισμικό προγράμματος οδήγησης» και να αφήσετε τα Windows να επιλέξουν το καλύτερο διαθέσιμο πρόγραμμα οδήγησης από τη Βιβλιοθήκη των Windows Updates. Εάν αυτό δεν επιλύσει το πρόβλημά σας, στην επόμενη προσπάθεια, μεταβείτε στην ίδια οθόνη και επιλέξτε “Αναζήτηση στον υπολογιστή μου για λογισμικό προγράμματος οδήγησης”. Τώρα περιηγηθείτε και επιλέξτε το πρόγραμμα οδήγησης που έχετε λάβει από τον ιστότοπο του κατασκευαστή.

Ή

Οι διαδικτυακές ενημερώσεις προγραμμάτων οδήγησης δεν είναι τόσο αξιόπιστες, ωστόσο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα από τα καλύτερα προγράμματα ενημέρωσης προγραμμάτων οδήγησης κρατήστε ενημερωμένα όλα τα προγράμματα οδήγησης συσκευών και βεβαιωθείτε ότι δεν αντιμετωπίζετε σφάλμα Red Screen of Death (RSoD) στα Windows 10.

Το Smart Driver Updater είναι ένα από τα καλύτερα προγράμματα ενημέρωσης προγραμμάτων οδήγησης που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να ενημερώνετε αυτόματα όλα τα προγράμματα οδήγησης συσκευών στον υπολογιστή σας. Αυτό είναι ένα αυτόματο πρόγραμμα ενημέρωσης προγραμμάτων οδήγησης των Windows 10 που μπορεί να σαρώσει για κατεστραμμένα, χαμένα, παλιά προγράμματα οδήγησης και να τα ενημερώσει με ένα μόνο κλικ. Η Smart Driver Care διαθέτει την ενημερωμένη βιβλιοθήκη της που συνεχίζει να εγκαθιστά τα πιο πρόσφατα ενημερωμένα προγράμματα οδήγησης σε τακτά χρονικά διαστήματα.

3. Διαμορφώστε τις ρυθμίσεις Overclocking σε Προεπιλογή

Αυτή είναι μια από τις πιο δύσκολες εργασίες που πρέπει να εκτελέσετε με προσοχή. Εάν το μήνυμα σφάλματος Red Screen of Death (RSoD) υποδεικνύει ξεκάθαρα ότι το πρόβλημα είναι με την ταχύτητα χρονισμού, θα πρέπει να εισαγάγετε το BIOS και να επαναφέρετε το BIOS στις προεπιλογές. Αυτό μπορεί να κάνει άλλες αλλαγές στον υπολογιστή σας ανάλογα με την προηγούμενη διαμόρφωση. Η επαναφορά του BIOS διαφέρει ανάλογα με τον κατασκευαστή και την έκδοση BIOS της συσκευής. Μπορείτε να ελέγξετε τα βήματα στον ιστότοπο του κατασκευαστή σας για να επαναφέρετε το BIOS στην προεπιλογή.

Ανακεφαλαίωση

Το Red Screen of Death (RSoD) είναι ένα κρίσιμο ζήτημα και χρειάζεται άμεση προσοχή. Εάν είστε άτομο με γνώσεις τεχνολογίας, μπορείτε να το διορθώσετε με μη αυτόματο τρόπο, ωστόσο οι περισσότεροι χρήστες προτιμούν να εγκαταστήσουν το καλύτερο πρόγραμμα ενημέρωσης προγραμμάτων οδήγησης για αυτόματη ενημέρωση των προγραμμάτων οδήγησης και επίλυση του προβλήματος. Εάν το πρόγραμμα ενημέρωσης προγραμμάτων οδήγησης των Windows 10 δεν μπορεί να διορθώσει το πρόβλημά σας και ρυθμίσετε το BIOS στις προεπιλεγμένες ρυθμίσεις του, πρέπει να διαβάσετε προσεκτικά τις δηλώσεις αποποίησης ευθύνης. Εάν διαθέτετε τα σωστά προγράμματα οδήγησης γραφικών και οι ρυθμίσεις υπερχρονισμού είναι προεπιλεγμένες, οι πιθανότητες είναι σπάνιες να συναντήσετε μήνυμα σφάλματος Red Screen of Death (RSoD).