Πώς να διορθώσετε και να επισκευάσετε την οθόνη LCD DELL E151FP χωρίς πρόβλημα ρεύματος

Η οθόνη LCD της Dell E151FP δεν έχει ένδειξη τροφοδοσίας και μετά το άνοιγμα του καπακιού παρατήρησα κάποια εξαρτήματα να φλέγονται. Το R623 είναι φουσκωμένο (4,7 ohm) και μπορείτε ακόμα να αναγνωρίσετε τον κωδικό χρώματος αντίστασης. Το πιο εξωτερικό στρώμα της τρέχουσας αίσθησης στέρησης (0,68 ohm) αφαιρέθηκε μερικώς και κάηκε ελαφρά και όταν προσπάθησα να αφαιρέσω τον πείρο, αντικαταστάθηκε ο πυκνωτής φίλτρου c605 (68uF 400V).

Αυτό δεν είναι νέο παράδειγμα και νομίζω ότι πολλοί έμπειροι τεχνικοί έχουν λύσει αυτό το πρόβλημα. Αλλά για όσους από εσάς δεν αντιμετωπίζετε αυτό το πρόβλημα,

έλεγξε αυτό το καλύτερο πολύμετρο αυτοκινήτου

Θα πρέπει να διορθώσετε οποιεσδήποτε άλλες οθόνες LCD που έχουν πρόβλημα τροφοδοσίας.

Πρώτα θα αφαιρέσω το τροφοδοτικό και θα βεβαιωθώ ότι λειτουργεί σωστά με τον ελεγκτή Flyback Dick Smith. Το κάνω αυτό πρώτα γιατί δεν θέλω να χάσω τον χρόνο μου ελέγχοντας άλλα εξαρτήματα και μετά συνειδητοποιώ ότι η τροφοδοσία είναι η αιτία του προβλήματος με το ρεύμα. Όταν είναι εντάξει, θα μετρήσω όλες τις δευτερεύουσες διόδους. FYI, τα περισσότερα τροφοδοτικά LCD συνήθως χρησιμοποιούν διόδους διόδου Σκωτίας και προδιαγραφές 10 έως 20 MPS, συνήθως περίπου 40 βολτ. Ωστόσο, έχω αναπτύξει ορισμένα σχέδια που εξακολουθούν να χρησιμοποιούν διόδους τύπου εξαιρετικά γρήγορης ανάκτησης στο δευτερεύον. Βεβαιωθείτε ότι γνωρίζετε πώς να ελέγχετε τακτικά τις διόδους και τις διόδους Σκωτίας. Επιστρέψτε στον ιστότοπό μου στην ενότητα “Δίοδος” και δείτε το άρθρο “Σκοτσέζικη δίοδος”. Θα ελέγξω λοιπόν και το ESR των ηλεκτρολυτικών πυκνωτών.

το καλύτερο πολύμετρο αυτοκινήτου

Αφού βεβαιωθείτε ότι όλα τα δευτερεύοντα πλευρικά εξαρτήματα έχουν ελεγχθεί,

Θα συνεχίσω να αφαιρώ τα κύρια πλαϊνά εξαρτήματα. Μπορείτε να ελέγξετε ορισμένα εξαρτήματα στην κύρια πλευρά του αεροσκάφους, όπως τον ανορθωτή γέφυρας και τη βαλβίδα. Εάν είμαι νέος στο μοντέλο LCD, θα δοκιμάσω όλα τα εξαρτήματα εκτός από την πλακέτα (με το καλώδιο συνδεδεμένο στην πλακέτα). Με αυτόν τον τρόπο, θα βεβαιωθείτε ότι υπάρχουν όλα τα στοιχεία που σαρώσατε.

Αυτά είναι τα εξαρτήματα που βρίσκω ελαττωματικά.

Ασφάλεια – 2A, R615-0,68 ohm, R613-1K, R612-47 ohm, R623-4,7hm, D604-1N4148, Q601-SSS6N60A, C605-68UF 400V και IC601-UC3 Ήταν συνολικά εννέα εξαρτήματα και χρειάστηκαν λιγότερο από 20 λεπτά για να ελεγχθούν όλα τα εξαρτήματα στην κύρια πλευρά. Χρόνος αναζήτησης ανταλλακτικών. Αφού πέρασα περίπου 5 λεπτά στον εφεδρικό χώρο, μπόρεσα να βρω όλα τα εξαρτήματα εκτός από την έξοδο ισχύος SSS6N60A.

Παρόλο που αυτός ο αριθμός ανταλλακτικού χρησιμοποιείται κυρίως για τροφοδοσία λειτουργίας διακόπτη, ο προμηθευτής ηλεκτρονικών ειδών μου δεν διαθέτει αυτό το απόθεμα. Στη συνέχεια, θα περάσω από τη βάση δεδομένων ημιαγωγών για να βρω τον αντίστοιχο αριθμό εξαρτήματος. Το βιβλίο προτείνει τη χρήση του K1118 ως εφεδρικό. Μόλις όλα τα εξαρτήματα βρεθούν στην αρχική τους θέση ή θέση και φυσικά το τροφοδοτικό συγκολληθεί, δεν ανοίγω ακόμα το ρεύμα. Αρχικά, θα χρησιμοποιήσω έναν λαμπτήρα 100 watt που συνδέεται απευθείας στη σειρά.

Το καλύτερο μέρος για να τοποθετήσετε τη λάμπα είναι στη θήκη ασφαλειών.

Αφαιρέστε ένα από τα καλώδια της βαλβίδας και συνδέστε τη λάμπα σε αυτό. Ενεργοποιήστε το και αρχίστε να κοιτάτε τη λάμπα. Εάν λάμπει έντονα και παραμένει έτσι, εξακολουθεί να υπάρχει πρόβλημα με το τροφοδοτικό. Ωστόσο, εάν η λάμπα δεν καεί καθόλου, είναι καλό σημάδι ότι το τροφοδοτικό λειτουργεί.

Τοποθετήθηκε στη δευτερεύουσα πλευρά χρησιμοποιώντας ένα πολύμετρο. Εάν λαμβάνετε τη σωστή ένδειξη τάσης από την έξοδο και η λάμπα δεν καίγεται καθόλου, επιβεβαιώνει ότι το τροφοδοτικό λειτουργεί. Κλείστε το ρεύμα, συνδέστε ξανά την ασφάλεια και ενεργοποιήστε ξανά την οθόνη LCD.

Είμαι σίγουρος ότι η οθόνη LCD θα λειτουργήσει τώρα.

Είτε αντιμετωπίζετε προβλήματα με τις οθόνες LCD DELL E151FP είτε με άλλες μάρκες, μπορείτε πάντα να χρησιμοποιήσετε την παραπάνω διαδικασία για να λύσετε το πρόβλημα τροφοδοσίας. Αυτή η μέθοδος μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για την επισκευή άλλων τύπων ηλεκτρικής ενέργειας. Βεβαιωθείτε ότι γνωρίζετε πώς να επιθεωρείτε και να δοκιμάζετε μεγάλα ηλεκτρονικά εξαρτήματα, ανεξάρτητα από το είδος των προβλημάτων τροφοδοσίας που αντιμετωπίζετε. Εάν χάσετε κάποιον, δυστυχώς πρέπει να πείτε ότι δεν μπορείτε να διορθώσετε το πρόβλημα ή ότι θα σας πάρει τις περισσότερες από τις πολύτιμες ώρες σας. Καλό κυνήγι!