Πώς να βελτιώσετε τις υπηρεσίες προστασίας δεδομένων στα νοσοκομεία;

Υπάρχουν πολλές εταιρείες, επιχειρήσεις και ιδρύματα που πρέπει να ανησυχούν για απειλές. Ως εκ τούτου, είναι σημαντικό να λάβουν τα σωστά μέτρα για να εξασφαλίσουν την ασφάλειά τους. Σε αυτήν την περίπτωση, ένα νοσοκομείο είναι ένα από αυτά τα μέρη. Επιπλέον, είναι επιτακτική ανάγκη να προετοιμαστούν για κάθε είδους έκτακτη ανάγκη. Το νοσοκομείο είναι μοναδικό στο ότι άγνωστοι επισκέπτες εισέρχονται στο κτίριο 24 ώρες την ημέρα, 7 ημέρες την εβδομάδα. Το κτίριο φιλοξενεί επίσης πολύτιμο εξοπλισμό αξίας εκατομμυρίων δολαρίων. Αυτός ο συνδυασμός δημιουργεί μοναδικές ανάγκες ασφάλειας για τα νοσοκομεία. Επιπλέον, οι διευθυντές αναζητούν συνεχώς νέους τρόπους βελτίωσης υπηρεσίες προστασίας δεδομένων.

Η πανδημία COVID19 ασκεί μεγάλη πίεση στην ομάδα ιατρικής πληροφορικής, υποστηρίζοντας υπαλλήλους που εργάζονται στο σπίτι με περιορισμένους πόρους και προϋπολογισμούς. Επίσης, επεξεργασία μεγάλων ποσοτήτων νέων κλινικών δεδομένων. Οι οργανισμοί πρέπει να δώσουν προτεραιότητα στην προστασία από κυβερνοεπιθέσεις για να αντιμετωπίσουν αυτές τις αλλαγές. Έτσι, η ασφάλεια των δεδομένων είναι ένα σημαντικό μέρος της ιατρικής περίθαλψης για την προστασία των ευαίσθητων πληροφοριών των ασθενών και τη συμμόρφωση με τους κανονισμούς που επιβάλλονται από την HIPAA. Προηγουμένως, οι πληροφορίες ήταν γραμμένες σε χαρτί και κλειδωμένες σε ντουλάπι αρχειοθέτησης, καθιστώντας σχετικά εύκολη την προστασία και τη διατήρηση ασφαλών δεδομένων ασθενών.

Ωστόσο, χάρη στην τεχνολογική πρόοδο και την ψηφιακή εποχή, τα αρχεία ασθενών αποθηκεύονται πλέον ηλεκτρονικά σε υπολογιστές, διακομιστές και συσκευές αποθήκευσης. Η ηλεκτρονική καταγραφή αυξάνει τον κίνδυνο παραβιάσεων δεδομένων, κακόβουλου λογισμικού, ιών ransomware και άλλων κακόβουλων επιθέσεων. Επομένως, πρέπει να έχετε ένα πλήρες σχέδιο για ανάκτηση ransomware επίσης. Σήμερα, οι νοσηλευτές, οι γιατροί και άλλοι επαγγελματίες υγείας βασίζονται σε τεχνολογίες όπως υπολογιστές και tablet για πρόσβαση, ενημέρωση και καταγραφή πληροφοριών ασθενών. Τα δεδομένα μπορούν επίσης να ανταλλάσσονται μεταξύ πολλών ιδρυμάτων και παρόχων υγειονομικής περίθαλψης. Επομένως, απαιτούνται καλύτερες λύσεις ασφάλειας ιατρικών δεδομένων για τον μετριασμό του κινδύνου κακόβουλων επιθέσεων δεδομένων και τεχνικών αστοχιών.

Γιατί κάποιος προσπαθεί να κλέψει δεδομένα υγείας;

Είναι κατανοητό γιατί κακόβουλοι χάκερ προσπαθούν να κλέψουν οικονομικά δεδομένα. Εξάλλου, οι περισσότεροι κακόβουλοι χάκερ αναζητούν οικονομικό όφελος. Ωστόσο, υπάρχει ένα σημαντικό σημείο στο να θέτεις σε κίνδυνο τα οικονομικά δεδομένα. Είναι ο αριθμός της κάρτας, το PIN και τα στοιχεία του λογαριασμού σας. Αλλά μπορείς εύκολα να αλλάξεις τα πάντα. Επομένως, βεβαιωθείτε ότι οι κωδικοί πρόσβασης και οι κωδικοί PIN σας είναι δύσκολοι.

Όταν πρόκειται για μοναδικές πληροφορίες υγείας (PHI), η μακροπρόθεσμη αξία τους καθιστά πιο ελκυστικό για κακόβουλους χάκερ να κλέβουν δεδομένα υγείας. Επιπλέον, η ασφάλεια των πληροφοριών υγείας είναι ακόμη πιο σημαντική. Επειδή η ανάκτηση ransomware είναι πολύ δαπανηρή. Επομένως, διατηρήστε τα δεδομένα σας ασφαλή με τον κατάλληλο τρόπο.

Τι μπορείτε να κάνετε για να βελτιώσετε τις υπηρεσίες προστασίας δεδομένων;

  • Εκπαίδευση για Όλους Επαγγελματίες Υγείας

Οι περισσότερες επιτυχημένες επιθέσεις στον κυβερνοχώρο χρησιμοποιούν μια προσέγγιση που βασίζεται σε ηλεκτρονικό ταχυδρομείο για να χτίσουν μια βάση. Η εκπαίδευση ευαισθητοποίησης για την ασφάλεια πρέπει να εξελιχθεί για την αντιμετώπιση νέων καταστάσεων. Σε αυτήν την περίπτωση, οι χρήστες (ειδικά οι νοσηλευτές και οι γιατροί που παραδοσιακά λείπουν από το σπίτι) πρέπει να δημιουργήσουν αντίγραφα ασφαλείας των δεδομένων τους, είτε εργάζονται εξ αποστάσεως είτε στο νοσοκομείο. Για να το κάνετε αυτό, πρέπει να μάθετε τακτικές προστασίας από κυβερνοεπιθέσεις για την προστασία των προσωπικών σας συσκευών και δικτύων στο σπίτι σας.

  • Ελέγξτε τους επισκέπτες για ασφάλεια

Ως επισκέπτης του νοσοκομείου, είναι σημαντικό να παρακολουθείτε τις επισκέψεις και τα διαλείμματα των ασθενών κατά τη διάρκεια της ημέρας. Εάν έχετε ένα δώρο για το αγαπημένο σας πρόσωπο, συμβουλευτείτε το νοσοκομείο για να δείτε αν είναι εντάξει. Ορισμένοι σταθμοί δεν επιτρέπουν φυτά σε γλάστρες, λουλούδια ή τρόφιμα. Μπορεί να είναι αγχωτικό να βλέπεις ένα αγαπημένο πρόσωπο να νιώθει πόνο ή υποφέρει.

Να αντιμετωπίζετε πάντα το προσωπικό του νοσοκομείου, τους άλλους ασθενείς και τους επισκέπτες με ευγένεια. Η σωματική ή λεκτική κακοποίηση του προσωπικού, των ασθενών ή άλλων επισκεπτών είναι απαράδεκτη και μπορεί να σας ζητήσει να φύγετε από το σπίτι εάν συμπεριφέρεστε με αυτόν τον τρόπο.

  • Εγκαταστήστε ένα σύστημα συναγερμού

Τα νοσοκομεία χρειάζονται επίσης σύστημα συναγερμού. Ως αποτέλεσμα, εάν υπάρχει απειλή για το κτίριο, από βία μέχρι κακές καιρικές συνθήκες, όλοι στο νοσοκομείο θα προειδοποιηθούν αποτελεσματικά. Αυτός ο τύπος συστήματος ειδοποίησης επικοινωνεί με διάφορες μορφές.

Τα ηχεία που βρίσκονται σε όλο το νοσοκομείο και έχουν ρυθμιστεί στη σωστή ένταση είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να μεταφέρετε ένα μήνυμα. Η δυνατότητα επικοινωνίας με άτομα μέσω μηνύματος κειμένου ή email είναι ένα άλλο μεγάλο πλεονέκτημα. Επιπλέον, τα νοσοκομεία πρέπει να εγκαταστήσουν ψηφιακή σήμανση που να ανάβει σε όλο το νοσοκομείο privideo.com/mytv

  • Ενεργοποίηση ελέγχου ταυτότητας πολλαπλών παραγόντων

Ένας άλλος τρόπος για να προστατεύσετε τα δεδομένα σας είναι να χρησιμοποιήσετε έλεγχο ταυτότητας πολλαπλών παραγόντων. Επειδή μερικές φορές μπορεί να είναι δύσκολο για τους υπαλλήλους, τους εργολάβους και τους προμηθευτές να εμπιστευτούν ισχυρούς κωδικούς πρόσβασης ή να τους ενεργοποιήσουν σωστά. Αυτές οι μέθοδοι απαιτούν από τον χρήστη να εισαγάγει ένα όνομα χρήστη και έναν κωδικό πρόσβασης και στη συνέχεια να ελέγξει για ένα ή περισσότερα πρόσθετα στοιχεία.

Η ασφάλεια των δεδομένων στην υγειονομική περίθαλψη είναι ένα μεγάλο και ικανοποιητικό θέμα. Η σημασία των υπηρεσιών προστασίας δεδομένων για ψηφιακά προϊόντα αναλύεται πλήρως σε αυτό το άρθρο. Ειδικά στον τομέα της υγείας, συμμορφωνόμαστε πάντα με τις απαιτήσεις και τους περιορισμούς που μας επιβάλλονται.