Πώς να αποτρέψετε το σώμα ενάντια στη μόλυνση

Η πρόληψη ασθενειών είναι σημαντική για τη μείωση των κινδύνων μεταδοτικών και απειλητικών για τη ζωή ασθενειών. Αυτό συμβαίνει επειδή η εξάπλωση και η ένταση των λοιμώξεων είναι ισχυρότερες. Για να μειωθούν οι κίνδυνοι μιας επιδημίας, είναι σημαντικό να ληφθούν όλα τα προληπτικά μέτρα. Στον σημερινό κόσμο όπου οι ασθένειες εξαπλώνονται ευρέως. Κάποιος πρέπει να προστατεύει το σώμα του από μολύνσεις. Μπορεί να σώσει τη ζωή σας. Οι λοιμώξεις είναι μεταδοτικές και προκαλούνται συνήθως από μικροοργανισμούς. Εάν μόνο ένα μέλος της οικογένειας το έχει πάρει, μπορεί να φτάσει σε άλλα άτομα μέσα σε λίγα λεπτά. Αυτό το άρθρο θα εξηγήσει τρόπους για να προστατεύσετε το σώμα σας από λοιμώξεις.

Διατήρηση Καλής Υγιεινής

Η πρώτη γραμμή άμυνας ενάντια στα μικρόβια και τις λοιμώξεις είναι η αυστηρή τήρηση της καλής υγιεινής. Μπορούμε να αποτρέψουμε μια μόλυνση πριν ξεκινήσει. Κάνοντας αυτό, μπορούμε να αποφύγουμε και την εξάπλωση της μόλυνσης. Πλένετε τακτικά τα χέρια σας. Κάποιος πρέπει να πλένει τα χέρια του μετά τη χρήση του μπάνιου, πριν από το φαγητό, μετά το φαγητό, την προετοιμασία του φαγητού και άλλες εργασίες. Μερικοί άνθρωποι δεν πλένουν τα χέρια τους μετά το φτέρνισμα ή το φύσημα της μύτης τους. Αυτό δεν είναι υγιεινό και μπορεί να προκαλέσει ασθένειες. Το να διατηρείτε ένα απολυμαντικό είναι πολύ καλό εάν δεν υπάρχει νερό. Ακόμη και αφού χαϊδέψετε και ταΐσετε τα κατοικίδιά σας ή επισκεφτείτε ένα άτομο που είναι άρρωστο, είναι υποχρεωτικό να πλένετε τα χέρια σας. Όταν πλένετε τα χέρια σας, φροντίστε να πλένετε τις παλάμες σας τρίβοντάς τες για να καθαρίσετε τα δάχτυλά σας. Μην ξεχάσετε να ξεπλύνετε σωστά κάτω από τρεχούμενο νερό. Μόλις τελειώσετε το πλύσιμο, στεγνώστε τα χέρια σας σωστά.

Ιατρός Η.Β συμβουλές για να καλύψετε και τον βήχα σας. Πρέπει να καλύπτετε το στόμα και τη μύτη σας με χαρτομάντιλο ενώ φταρνίζεστε. Απορρίψτε το μετά τη χρήση. Εάν δεν υπάρχει χαρτομάντιλο γύρω σας, προσπαθήστε να βήξετε ή να φτερνιστείτε στον αγκώνα σας. Σε περίπτωση κοπής, πρέπει να το πλύνετε αμέσως. Προσπαθήστε να πάρετε έναν επίδεσμο το συντομότερο δυνατό. Ο επίδεσμος θα προστατεύει από τις βλαβερές ουσίες στον αέρα. Μην αγγίζετε επουλωτικά τραύματα, σπυράκια ή κηλίδες. Μην μοιράζεστε τα πιάτα, τα σκεύη φαγητού ή τα ποτήρια σας. Θα πρέπει επίσης να αποφύγετε την άμεση επαφή με τα χρησιμοποιημένα χαρτομάντιλα, τα μαντήλια.

Πρακτική Μέθοδοι Ασφάλειας Τροφίμων

Για να προστατεύσουμε το σώμα μας από λοιμώξεις, πρέπει να βεβαιωθούμε ότι το φαγητό που τρώμε είναι επίσης καθαρό. Παρατηρείται ότι οι περισσότερες περιπτώσεις τροφικής μόλυνσης δεν είναι και τόσο χειρότερες. Αλλά μερικά από αυτά μπορεί να οδηγήσουν σε σοβαρές καταστάσεις. Η μηνιγγίτιδα και η νεφρική ανεπάρκεια εμφανίζονται συνήθως λόγω τροφογενών λοιμώξεων. Για να αποφύγετε αυτές τις λοιμώξεις, πρέπει να ακολουθήσετε διαδικασίες ασφάλειας τροφίμων. Πρέπει να ξεπλύνετε όλο το κρέας, τα ψάρια, τα πουλερικά, τα λαχανικά και τα φρούτα σας.

Πρέπει να γίνει πριν τα μαγειρέψετε. Πρέπει επίσης να καθαρίζετε τα χέρια σας μετά το χειρισμό ωμού κρέατος. Μην χρησιμοποιείτε τα ίδια σκεύη ή σανίδες κοπής για μαγειρευτά και ωμά τρόφιμα. Χειριστείτε τα σε ξεχωριστά πιάτα. Για να κάνετε το φαγητό απαλλαγμένο από μολύνσεις, μαγειρέψτε το καλά. Τα πουλερικά πρέπει να ψηθούν στους 180 βαθμούς. Η μπριζόλα πρέπει να ψηθεί στους 145 βαθμούς. Κατά το μαγείρεμα του ψαριού, πρέπει κανείς να το μαγειρέψει μέχρι να είναι αδιαφανές. Ο κιμάς πρέπει να ψηθεί στους 160 βαθμούς.

Μείνετε Εμβολιασμένοι

Οι γιατροί στο ΗΒ και άλλοι πάροχοι υγειονομικής περίθαλψης δίνουν έμφαση στον εμβολιασμό. Είναι ο ασφαλέστερος τρόπος καταπολέμησης της μόλυνσης. Θα πρέπει πάντα να συμβουλεύεστε τον πάροχο υγειονομικής περίθαλψης για να γνωρίζετε την κατάσταση εμβολιασμού σας. Είναι σημαντικό να παρακολουθείτε τη συνολική υγεία του σώματός σας. Ο εμβολιασμός βοηθά στην πρόληψη των λοιμώξεων παρέχοντας μέγιστη αντίσταση εναντίον τους. Εμβολιάστε τα παιδιά σας σύμφωνα με τη συνιστώμενη συνταγή παιδικού εμβολιασμού.

Οι ενήλικες θα πρέπει να αναλάβουν την ευθύνη να διασφαλίσουν ότι οι δόσεις εμβολιασμού τους είναι ενημερωμένες. Όταν ταξιδεύετε στο εξωτερικό, φροντίστε να συμβουλευτείτε τον επαγγελματία υγείας σας πριν φύγετε. Αν σου προτείνουν να κάνεις κάποιο εμβόλιο, κάνε το όπως λένε. Μπορείτε επίσης να προστατεύσετε τον εαυτό σας και την οικογένειά σας προστατεύοντας το κατοικίδιό σας. Εμβολιάστε και το κατοικίδιο σας. Πολλές φορές παρατηρείται ότι τα κατοικίδια κουβαλούν λοιμώξεις μαζί τους. Αυτές οι λοιμώξεις μπορεί να είναι επιβλαβείς για την υγεία σας.

Πρόληψη λοιμώξεων με σεξουαλική μετάδοση

Πολλές λοιμώξεις μεταδίδονται με τη σεξουαλική επαφή. Είναι γιατί όταν ένα άτομο δεν φροντίζει την υγιεινή του, τη συνουσία με άλλο άτομο, μπορεί να μεταφέρει λοιμώξεις. Οι σεξουαλικά μεταδιδόμενες ασθένειες είναι πολύ συχνές στη νέα γενιά. Αυτές οι ασθένειες είναι επιβλαβείς γιατί επηρεάζουν την ποιότητα ζωής. Για να αποφύγετε αυτές τις λοιμώξεις, πρέπει να εμπλακείτε σε σεξουαλική επαφή με κάποιον που κάνει σεξ μόνο μαζί σας.

Εξετάστε τον εαυτό σας και τον σύντροφό σας για σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα. Εάν κάνετε σεξ με έναν νέο σύντροφο, βεβαιωθείτε ότι έχει ελεγχθεί για σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα. Χρησιμοποιήστε επίσης προστασία. Πολλές φορές οι άνθρωποι που δεν φροντίζουν σωστά την υγιεινή τους γίνονται πηγή εξάπλωσης ΣΜΝ.

Χρησιμοποιήστε τους ελέγχους ζώων για την πρόληψη λοιμώξεων

Έχει παρατηρηθεί συχνά ότι πολλές ασθένειες προκαλούνται από μικρά ζώα όπως οι αρουραίοι και τα ποντίκια. Αποτελούν πλούσια πηγή εξάπλωσης λοιμώξεων. Ο έλεγχος του πληθυσμού τους μέσα ή κοντά στο σπίτι σας θα σας βοηθήσει να αναπνεύσετε σε ένα τακτοποιημένο περιβάλλον. Είναι σημαντικό να εξαλειφθεί και η εξάπλωση των κροτώνων. Τα τρωκτικά έχουν μεγάλο αριθμό παθογόνων και μπορεί να προκαλέσουν λοιμούς. Πολλά άλλα άγρια ​​ζώα μπορούν να μεταδώσουν επικίνδυνες λοιμώξεις όπως η λύσσα.

Για να προστατεύσετε το σώμα σας από αυτές τις λοιμώξεις, κρατήστε το σπίτι σας καθαρό. Φροντίστε να κρατάτε τον κάδο σκουπιδιών καλυμμένο στην κουζίνα σας. Εάν τα δοχεία είναι ανθεκτικά σε τρωκτικά, είναι εξαιρετικό για την ασφάλειά σας. Αδειάζετε τους κάδους απορριμμάτων σας καθημερινά. Πρέπει να κλείσετε τις τρύπες για να σταματήσετε την πρόσβαση αρουραίων και ποντικών. Εάν κάποια περιοχή είναι μολυσμένη από τρωκτικά, εφαρμόστε μια υγρή σφουγγαρίστρα πάνω της. Αντιμετωπίστε όλες τις μολυσμένες περιοχές με απολυμαντικό.

Εάν το πρόβλημα με τα τρωκτικά ξεφεύγει από τα χέρια σας, θα πρέπει να επικοινωνήσετε με τον έλεγχο παρασίτων. Εάν αυτό το ζήτημα δεν ελεγχθεί την κατάλληλη στιγμή, μπορεί να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα υγείας. Μείνετε μακριά και από άγρια ​​ζώα. Τα δαγκώματα τους περιέχουν επιβλαβείς τοξικές ουσίες. Θα πρέπει επίσης να κρατάτε τα κατοικίδια ζώα σας μακριά από άγρια ​​ζώα.

Η πρόληψη ασθενειών είναι σημαντική για τον έλεγχο των εστιών θανατηφόρων λοιμώξεων. Αυτό μπορεί να γίνει με τη λήψη προληπτικών μέτρων για την προστασία του σώματός σας. Με καλή υγιεινή, παραμένοντας εμβολιασμένοι και εφαρμόζοντας μεθόδους ασφάλειας τροφίμων, μπορείτε να προστατεύσετε τον εαυτό σας από λοιμώξεις που απειλούν τη ζωή. Αυτά τα μέτρα δεν θα σώσουν μόνο τη ζωή σας αλλά και τις ζωές των ανθρώπων γύρω σας.