Πώς να αποκρύψετε φωτογραφίες στο iPhone ή το tablet σας

Πώς να αποκρύψετε φωτογραφίες στο iPhone ή το tablet σας

Πάντα μας αρέσει να βγάζουμε φωτογραφίες όποτε ή ό,τι κι αν κάνουμε αυτή τη στιγμή. Όταν τραβάτε φωτογραφίες μέσω του iPhone σας, θα τις αποθηκεύει απευθείας στη βιβλιοθήκη φωτογραφιών σας. Το iPhone ή το tablet σας μπορεί να περιέχει φωτογραφίες που δεν θέλετε να διαγράψετε και για κάποιο λόγο δεν θέλετε να εμφανίζονται στο Photo Libr σαςαρία. Το καλό είναι ότι μπορείτε να τις αποκρύψετε μεταφέροντας τις επιλεγμένες φωτογραφίες σας στα κρυφά σας άλμπουμ. Με αυτόν τον τρόπο, θα νιώσετε πιο χαλαροί γνωρίζοντας ότι έχετε κρατήσει τις φωτογραφίες σας ιδιωτικές.

Πώς να κρύψετε τις φωτογραφίες σας;

 • Πρώτα, μεταβείτε στη βιβλιοθήκη φωτογραφιών του iPhone σας και βρείτε τις φωτογραφίες/φωτογραφίες που θέλετε να αποκρύψετε. Πατήστε “Επιλογή” στην επάνω δεξιά γωνία και, στη συνέχεια, πατήστε τη φωτογραφία ή τις φωτογραφίες για να τις επιλέξετε. Μπορείτε επίσης να επιλέξετε βίντεο.
 • Στη συνέχεια, στην κάτω αριστερή γωνία της οθόνης του iPhone σας, πατήστε το κουμπί “Κοινή χρήση”.
 • Στη συνέχεια, κάντε κύλιση προς τα κάτω πέρα ​​από τις επιλογές κοινής χρήσης και πατήστε τη λειτουργία “Απόκρυψη”.
 • Επιβεβαιώστε ότι θέλετε να αποκρύψετε τις επιλεγμένες φωτογραφίες/βίντεο.
 • Οι επιλεγμένες φωτογραφίες ή βίντεο θα μετακινηθούν στο “Κρυφό άλμπουμ”, το οποίο μπορείτε να βρείτε μεταβαίνοντας στις φωτογραφίες σας και κάνοντας κύλιση μέχρι κάτω στην ενότητα “Βοηθητικά προγράμματα”, όπου λέει “Κρυφό”.
 • Πατήστε «Κρυφό» για να δείτε τις κρυφές φωτογραφίες στο iPhone σας.

Λάβετε υπόψη ότι η παραπάνω μέθοδος διατήρησης των φωτογραφιών και των βίντεό σας δεν είναι εκατό τοις εκατό ασφαλής. Εάν κάποιος που έχει πρόσβαση στη συσκευή σας γνωρίζει την πλοήγηση στη μέθοδο που συζητήθηκε, τότε τα κρυφά αρχεία σας μπορεί να κινδυνεύουν να αποκαλυφθούν.

Ωστόσο, η χρήση των χαρακτηριστικών Hidden Album του iPhone εξακολουθεί να είναι χρήσιμη για την απόκρυψη ορισμένων εικόνων. Εάν πρέπει να δείξετε σε κάποιον μια φωτογραφία από τη βιβλιοθήκη φωτογραφιών σας, οι εμπιστευτικές φωτογραφίες δεν θα του εμφανίζονται. Είναι πολύ καλύτερο από την έλλειψη ασφάλειας και διακινδυνεύει την εμπιστευτικότητα και το απόρρητό σας. Εξάλλου, δεν θα σας κοστίσει καθόλου, οπότε αξίζει να το δοκιμάσετε.

Πώς να προστατέψετε τις φωτογραφίες και τα βίντεό σας με κωδικό πρόσβασης;

Μερικές φορές μπορεί να θέλετε να προστατεύσετε τις φωτογραφίες σας από αδιάκριτα βλέμματα που μπορεί επίσης να έχουν πρόσβαση στη συσκευή σας. Η χρήση των χαρακτηριστικών Hidden Album του iPhone δεν εγγυάται εκατό τοις εκατό ασφάλεια. Χρησιμοποιώντας ένα Κλείδωμα εφαρμογής ασφαλείας μπορεί να σας προσφέρει μια πιο ασφαλή προσφορά από την απλή απόκρυψη αρχείων σε ένα άλμπουμ που είναι επίσης ανιχνεύσιμο σε οποιονδήποτε.

Υπάρχουν δύο τρόποι με τους οποίους μπορείτε να διατηρήσετε τα αρχεία σας στο iPhone ή το Tablet σας με κωδικό πρόσβασης. Πρώτα είναι η χρήση των Σημειώσεων, όπου μπορείτε να αποθηκεύσετε τις φωτογραφίες σας όπως να αποθηκεύσετε μια σημείωση στο σημειωματάριό σας και να την ασφαλίσετε με κωδικό πρόσβασης. Το δεύτερο είναι μέσω της χρήσης μιας εφαρμογής τρίτου μέρους, όπως το θησαυροφυλάκιο φωτογραφιών που προσφέρει ένα μυστικό θησαυροφυλάκιο φωτογραφιών με χαρακτηριστικά κλειδαριάς ασφαλείας.

Προστατεύστε τα αρχεία σας με κωδικό πρόσβασης χρησιμοποιώντας το Notes

Η διατήρηση των φωτογραφιών σας με χρήση των Notes έχει ένα ενδιαφέρον πλεονέκτημα, επειδή η αποθήκευση των φωτογραφιών σας στο Notes θα σας επιτρέψει επίσης να γράψετε μια σημείωση για τη φωτογραφία. Για παράδειγμα, μπορεί να θέλετε να γράψετε μια σημείωση για την ημερομηνία και το μέρος όπου τραβήχτηκε ή μια ιστορία πίσω από αυτές τις φωτογραφίες. Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε για να αποθηκεύσετε τις φωτογραφίες σας στα Notes σας είναι να βεβαιωθείτε ότι η φωτογραφία βρίσκεται στο iPhone σας, επομένως πρέπει να μεταφέρετε τις φωτογραφίες που δεν είναι αποθηκευμένες εκεί. Στη συνέχεια, ακολουθήστε αυτά τα βήματα:

 • Ανοίξτε την εφαρμογή Σημειώσεις και πατήστε το κουμπί “Νέα Σημείωση” (εικονίδιο με μολύβι και χαρτί) για να δημιουργήσετε μια νέα σημείωση. Στην πρώτη γραμμή της νέας σημείωσης γράψτε ένα σύντομο κείμενο που θα εμφανίζεται ακόμα και αφού το κλειδώσετε.
 • Πατήστε το εικονίδιο της κάμερας στη γραμμή εργαλείων ακριβώς πάνω από το πληκτρολόγιο.
 • Επιλέξτε είτε την επιλογή Λήψη φωτογραφίας ή Βίντεο ή Βιβλιοθήκη φωτογραφιών όπου θα αποθηκεύσετε τη φωτογραφία.
 • Για να αποκρύψετε μια συγκεκριμένη φωτογραφία από τη Βιβλιοθήκη φωτογραφιών σας, επιλέξτε Βιβλιοθήκη φωτογραφιών και, στη συνέχεια, επιλέξτε την καρτέλα της/των φωτογραφιών που θέλετε να αποθηκεύσετε.
 • Όταν ολοκληρώσετε την επιλογή, πατήστε “Προσθήκη”. Το Notes θα εισάγει τις φωτογραφίες που επιλέξατε στο αρχείο σημειώσεων.
 • Για να κλειδώσετε τη σημείωση, πατήστε το εικονίδιο Ellipsis (οι τρεις τελείες σε έναν κύκλο) και επιλέξτε το εικονίδιο “Κλείδωμα”.
 • Εάν έχετε ήδη ορίσει κωδικό πρόσβασης στις σημειώσεις σας, θα σας ζητηθεί να εισαγάγετε τον κωδικό πρόσβασής σας, αφού το κάνετε, πατήστε “OK”.

Απόκρυψη των φωτογραφιών σας χρησιμοποιώντας εφαρμογές τρίτων.

Η εγκατάσταση εφαρμογών τρίτων για την απόκρυψη των φωτογραφιών σας έχει περισσότερα πλεονεκτήματα σε σύγκριση με άλλα μέσα. Ένα από τα πιο επισημασμένα πλεονεκτήματα αυτού είναι η ασφάλεια που μπορεί να προσφέρει η εφαρμογή τρίτου μέρους. Πολλές εφαρμογές αποθήκευσης φωτογραφιών προσφέρουν μια ποικιλία λειτουργιών για την ασφάλεια των φωτογραφιών, των βίντεο ή των αρχείων σας. Το καλό είναι ότι δεν προσφέρουν μόνο έναν τρόπο προστασίας των αρχείων σας.

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι κλειδώματος ασφαλείας για την προστασία των αρχείων σας, όπως η χρήση κωδικού πρόσβασης, κωδικού μοτίβου και κλειδώματος δακτυλικών αποτυπωμάτων που προσφέρει διαφορετικά επίπεδα ασφάλειας. Για κάποιο λόγο, ο ορισμός ενός κωδικού πρόσβασης δεν αποτελεί εγγύηση, καθώς μπορεί να μαντευτεί, επομένως πρέπει να σκεφτείτε έναν κωδικό πρόσβασης που είναι δύσκολο να μαντέψετε. Παρόμοια με έναν κωδικό πρόσβασης, ο κωδικός μοτίβου μπορεί επίσης να μαντέψει και να ξεχαστεί.

Μπορεί να χρειαστείτε μερικά βήματα για να τα επαναφέρετε όποτε συνέβαινε. Το κλείδωμα δακτυλικών αποτυπωμάτων είναι κατά κάποιο τρόπο το πιο ασφαλές, καθώς κάθε άτομο έχει ένα μοναδικό δακτυλικό αποτύπωμα, επομένως η χρήση του δακτυλικού σας αποτυπώματος για το άνοιγμα ενός αρχείου μπορεί να γίνει μόνο με το δάχτυλό σας. Ωστόσο, η επιλογή θα εξαρτηθεί από τις προτιμήσεις και την ευκολία σας. Εάν η ασφάλεια από μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση είναι το κύριο μέλημά σας, τότε η χρήση μιας εφαρμογής τρίτου μέρους είναι η καλύτερη επιλογή για εσάς.