Πώς να αλλάξετε το χρώμα και την εικόνα του εικονιδίου φακέλου Mac

Οι χρήστες Mac μπορούν επίσης να προσαρμόσουν την επιφάνεια εργασίας τους αλλάζοντας εικονίδια φακέλων και κάτι παρόμοιο με το πώς θα το κάνατε στο λειτουργικό σύστημα Windows. Εάν ασχολείστε με κάτι τέτοιο, είστε στο σωστό μέρος για να το κάνετε.

Αν είσαι παιδί της δεκαετίας του ’90, αυτή ήταν μια τέτοια χαρά στη ζωή σου. Θυμάμαι πίσω στις σχολικές μου μέρες να προσαρμόζω κάθε φάκελο με βάση αυτό που είχε. Ας πούμε ότι αν είχατε αρχεία μουσικής μέσα στο φάκελο, συνήθιζα να κατεβάζω εικονίδια μουσικής από το dial-up και μετά να τα ρυθμίζω και απλώς μου έδινε μια μικρή χαρά.

Πώς να αλλάξετε το εικονίδιο φακέλου Mac

Στο macOS, κάθε φορά που δημιουργείτε έναν φάκελο, το εικονίδιο ορίζεται αυτόματα στο προεπιλεγμένο μπλε εικονίδιο. Το όλο θέμα είναι να δημιουργήσετε κάποια εξοικείωση και να οργανώσετε το σύστημα αρχείων με τέτοιο τρόπο ώστε να είναι εύκολη η πρόσβαση. Είναι καλύτερα να δείτε μια λίστα με καλά οργανωμένα και οπτικά κατανοητά εικονίδια αντί για έναν τοίχο με μπλε εικονίδια.

Υπάρχουν στην πραγματικότητα μερικοί τρόποι για να γίνει αυτό. Έχω δείξει όλους τους τρόπους παρακάτω. Ακολουθήστε όποιον τρόπο λειτουργεί για εσάς και φαίνεται εύκολος.

Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να αλλάξετε το εικονίδιο φακέλου στο λειτουργικό σας σύστημα macOS. Έχω το πιο πρόσφατο macOS Monterey από τον Νοέμβριο του 2021, οπότε αν χρησιμοποιείτε την παλαιότερη έκδοση του macOS, τα στιγμιότυπα οθόνης μπορεί να φαίνονται λίγο διαφορετικά, αλλά δεν θα είναι δύσκολο να το ακολουθήσετε.

Βήματα για την αλλαγή του εικονιδίου φακέλου Mac

 1. Πρώτα πράγματα πρώτα, χρειάζεστε μια εικόνα για να αντικαταστήσετε το μπλε εικονίδιο σε οποιονδήποτε φάκελο. Κατεβάστε την εικόνα από το Διαδίκτυο και βεβαιωθείτε ότι βρίσκεται στο φάκελο “Λήψεις”, όπως μπορείτε να δείτε εδώ.

  Λήψη εικόνας

 2. Κάντε διπλό κλικ στην εικόνα και θα ανοίξει στην εφαρμογή Προεπισκόπηση. Εδώ θα μπορούσατε πραγματικά να κάνετε κάποιες αλλαγές στην εικόνα. Πρέπει να κάνετε διπλό κλικ, διαφορετικά εάν πατήσετε το πλήκτρο Space ανοίγει μόνο η προεπισκόπηση.

  Προεπισκόπηση εφαρμογής

 3. Μόλις είστε στην εφαρμογή Προεπισκόπηση, πατήστε στο μενού Επεξεργασία στην επάνω αριστερή γωνία.

  Κάντε κλικ στο Επεξεργασία

 4. Στο Επεξεργασία μενού, κάντε κλικ αντίγραφο όπως μπορείτε να δείτε παρακάτω. Μόλις το κάνετε αυτό, το περιεχόμενο της εικόνας αντιγράφεται και τοποθετείται στο πρόχειρο.

  Επιλέξτε Αντιγραφή

 5. Τώρα, μεταβείτε στον φάκελο στον οποίο θέλετε να αλλάξετε το εικονίδιο.

  Κάντε κλικ στο Φάκελο

 6. Κάντε δεξί κλικ στο εικονίδιο και στο μενού που εμφανίζεται, επιλέξτε Λήψη πληροφοριών. Αυτό θα ανοίξει το παράθυρο Info με όλες τις πληροφορίες σχετικά με το φάκελο.

  Επιλέξτε Λήψη πληροφοριών

 7. Στο Πληροφορίες Το παράθυρο που εμφανίζεται, θα δείτε το εικονίδιο του φακέλου στο επάνω μέρος να εμφανίζεται ως μπλε προεπιλεγμένο εικονίδιο όπως φαίνεται παρακάτω.

  Κάντε κλικ στο μπλε εικονίδιο

 8. Κάντε κλικ στο μπλε εικονίδιο και θα τονιστεί με το μπλε περίγραμμα, όπως μπορείτε να δείτε στα παρακάτω στιγμιότυπα οθόνης.

  Μπλε εικονίδιο

 9. Όταν επιλεγεί, κάντε κλικ στο Επεξεργασία μενού και μετά επιλέξτε Επικόλληση. Τώρα η εικόνα που κατεβάσατε και αντιγράψατε στο πρόχειρο θα εφαρμοστεί στο επισημασμένο μπλε εικονίδιο.

  Επιλέξτε Επικόλληση

 10. Τώρα βλέπετε την αντιγραμμένη εικόνα στην περιοχή του μπλε εικονιδίου όπως φαίνεται στο παρακάτω στιγμιότυπο οθόνης. Έχει ήδη αποθηκευτεί και μπορείτε να κλείσετε το παράθυρο πληροφοριών.

  Κάντε κλικ στο εικονίδιο

 11. Τώρα το εικονίδιο έχει αλλάξει και στην περιοχή του φακέλου όπως μπορείτε να δείτε παρακάτω.

  Νέο εικονίδιο

Αντιγραφή εικονιδίου φακέλου από έναν φάκελο στον άλλο

Έτσι, στην ενότητα, θα εξετάσουμε πώς μπορείτε να αντιγράψετε το εικονίδιο φακέλου ενός φακέλου σε έναν άλλο. Τα βήματα είναι πολύ παρόμοια με την προηγούμενη ενότητα.

 1. Ακολουθήστε τα βήματα 5-8 από την προηγούμενη ενότητα. Βεβαιωθείτε ότι το ακολουθείτε για το φάκελο με το εικονίδιο που θέλετε να μετακινήσετε σε άλλο φάκελο.
 2. Τώρα που έχετε επιλέξει και επισημάνει το εικονίδιο από τον φάκελο προέλευσης, πατήστε Ctrl + C ή κάντε κλικ στην επιλογή Αντιγραφή από το παράθυρο Επεξεργασία. Μόλις αντιγράψετε το εικονίδιο, κλείστε το παράθυρο Info.

  Κάντε κλικ στο εικονίδιο

 3. Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο θα αντιγράφατε χρησιμοποιώντας το μενού Επεξεργασία.

  Επιλέξτε Αντιγραφή

 4. Τώρα ανοίξτε το παράθυρο Λήψη πληροφοριών του φακέλου προορισμού όπου θέλετε να επικολλήσετε το αντιγραμμένο εικονίδιο. Κάντε το ίδιο κάνοντας κλικ στο μπλε εικονίδιο.

  Μπλε εικονίδιο

 5. Πατήστε Cmd + V ή κάντε κλικ στην Επικόλληση από το μενού Επεξεργασία, όπως επισημαίνεται στο παρακάτω στιγμιότυπο οθόνης.

  Επιλέξτε Επικόλληση

 6. Τώρα μπορείτε να κλείσετε και για αυτό το παράθυρο Λήψη πληροφοριών. Όπως μπορείτε να δείτε ο φάκελος που ονομάζεται “Δείγμα φακέλου” έχει το εικονίδιο παρόμοιο με αυτό του “Προσωπικού” φακέλου. Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο μπορείτε να αντιγράψετε το εικονίδιο επικόλλησης από έναν φάκελο στον άλλο.

  Φάκελοι με το ίδιο εικονίδιο

Αυτό μπορεί να αφαιρεθεί ή να αλλάξει ξανά στην προεπιλογή όποτε θέλετε. Οι αλλαγές δεν είναι μόνιμες και μπορούν να προσαρμοστούν όσο θέλετε.

Πώς να αλλάξετε το χρώμα του εικονιδίου Φάκελος

Εκτός από την αλλαγή των εικονιδίων σε εικόνες, το macOS προσφέρει επίσης έναν τρόπο να αλλάξετε πραγματικά το χρώμα του εικονιδίου του φακέλου από το βαρετό μπλε σε κάτι περισσότερο του δικού σας στυλ. Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να δείτε πραγματικά πώς μπορείτε να αλλάξετε το χρώμα του εικονιδίου σε κάτι άλλο. Τα βήματα μπορεί να είναι λίγο κουραστικά, οπότε να είστε λίγο υπομονετικοί όταν το κάνετε.

 1. Πρώτα πράγματα πρώτα, πρέπει να λάβουμε ένα αντίγραφο του μπλε εικονιδίου πριν ρυθμίσουμε το χρώμα του. Κάντε δεξί κλικ σε οποιονδήποτε φάκελο, επιλέξτε Παρε ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ από το παράθυρο διαλόγου και στο πλαίσιο Info που εμφανίζεται, κάντε κλικ στο μπλε εικονίδιο όπως φαίνεται παρακάτω. Αφού κάνετε κλικ σε αυτό και επισημανθεί, πατήστε Cmd + V στο πληκτρολόγιο ή Επιλογή αντίγραφο από το Επεξεργασία Μενού στην κορυφή.

 2. Τώρα το μπλε εικονίδιο αντιγράφεται στο πρόχειρο. Τώρα πρέπει να ανοίξουμε την εφαρμογή Προεπισκόπηση. Μπορείτε να το ανοίξετε πληκτρολογώντας προεπισκόπηση στο Προβολέας θέατρου μενού. Για να ανοίξετε το μενού προβολέων, πατήστε Cmd + Space στο πληκτρολόγιο.

 3. Μόλις ανοίξει η εφαρμογή Προεπισκόπηση, Επιλέξτε Νέο από το Πρόχειρο από το Αρχείο Μενού.

 4. Τώρα θα δείτε το μπλε εικονίδιο φακέλου τοποθετημένο στο παράθυρο επεξεργασίας. Μπορεί να υπάρχουν περισσότερα από ένα, οπότε κάντε κλικ σε οποιοδήποτε από αυτά όπως γίνεται παρακάτω.

 5. Μόλις επιλέξετε επιλέξτε Ρύθμιση χρώματος από το Εργαλεία μενού.

 6. Τώρα θα δείτε ένα νέο παράθυρο με όλα τα στοιχεία ελέγχου για να κάνετε αλλαγές στην εικόνα που επιλέξατε στο βήμα 4.

 7. Κάντε τις απαραίτητες αλλαγές όπως θα θέλατε και κλείστε το παράθυρο “Προσαρμογή χρώματος”. Τώρα βρίσκεστε στην εφαρμογή Προεπισκόπηση με το προσαρμοσμένο εικονίδιο φακέλου.

 8. Περικοπή πάνω από το εικονίδιο προσαρμοσμένου φακέλου όπως μπορείτε να δείτε. Βεβαιωθείτε ότι το εικονίδιο είναι επιλεγμένο και στην αριστερή πλαϊνή γραμμή.

 9. Τώρα, μεταβείτε στο μενού Επεξεργασία και επιλέξτε αντίγραφο ή Πατήστε Cmd + C στο πληκτρολόγιο.

 10. Τώρα μπορείτε να κλείσετε την εφαρμογή Προεπισκόπηση. Μπορεί να σας ζητήσει να αποθηκεύσετε την εικόνα που έχετε προσαρμόσει. Μπορείτε να το αποθηκεύσετε αν θέλετε ή αλλιώς το επιλέξετε Διαγράφω από τις επιλογές.

 11. Ανοίξτε το παράθυρο πληροφοριών του φακέλου στον οποίο θέλετε να εφαρμόσετε το προσαρμοσμένο εικονίδιο. Όπως πριν, κάντε κλικ στο μπλε εικονίδιο και βεβαιωθείτε ότι είναι επισημασμένο.

 12. Πατήστε Cmd + V ή Επιλέξτε Επικόλληση από το μενού Επεξεργασία και το νέο προσαρμοσμένο εικονίδιο φακέλου θα εφαρμοστεί στο φάκελο.

 13. Τώρα μπορείτε να κλείσετε το παράθυρο πληροφοριών και το νέο εικονίδιο θα εμφανιστεί και στο παράθυρο Φάκελος. Μπορείτε σίγουρα να ωθήσετε τα όρια για το πώς θα θέλατε να αλλάξετε το χρώμα του εικονιδίου φακέλου όσο θέλετε.

Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να προσαρμόσετε το χρώμα του εικονιδίου φακέλου macOS.

Είστε έτοιμοι να αλλάξετε την εικόνα και το χρώμα του εικονιδίου φακέλου Mac;

Έτσι, κάνοντας μικρές αλλαγές όπως αυτή στα εικονίδια φακέλου macOS θα δώσει μια νέα ανανεωτική εμφάνιση στην επιφάνεια εργασίας σας. Εκτός από το χρώμα, μπορείτε επίσης να αλλάξετε τα εικονίδια σε εικόνες. Μακάρι το macOS να είχε επιλογές για άλλα εικονίδια όπως τα Windows. Θα ήταν λίγο πιο αποτελεσματικό όσον αφορά το πώς γίνεται.

Αντί για το παιχνίδι αντιγραφής-επικόλλησης, θα ήταν ευκολότερο να χρησιμοποιήσετε ένα παράθυρο περιήγησης για να αλλάξετε απλώς το εικονίδιο σε εικόνα. Πρέπει να παραδεχτώ ότι τα Windows είναι λίγο πιο αποτελεσματικά σε αυτόν τον τομέα σε σύγκριση με το λειτουργικό σύστημα macOS.

Έχετε κάνει ποτέ τέτοιες αλλαγές στο macOS σας; Εάν έχετε, ενημερώστε μας στα σχόλια παρακάτω πώς πήγε.