Πρέπει να γνωρίζετε τα αίτια, τα συμπτώματα και τη θεραπεία της ημικρανίας

Ο παλλόμενος πόνος στη μία πλευρά του κεφαλιού σας, που συνοδεύεται από ναυτία και ευαισθησία στο φως και τον ήχο, ονομάζεται ημικρανία. Καθώς εντείνεται, παρεμβαίνει στην καθημερινή εργασία ενός ατόμου. Μια κρίση ημικρανίας μπορεί να διαρκέσει για ώρες, και σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορεί να χρειαστεί την άμεση προσοχή του καλύτερου νευρολόγου στο Δελχί. Μπορείτε επίσης να επιλέξετε το Κάρτα υγείας Bajaj για να σας βοηθήσουμε με εύκολες πληρωμές.

Η ημικρανία εμφανίζεται σε στάδια και τα συμπτώματά της μπορεί επίσης να διαφέρουν από άτομο σε άτομο. Ενώ μερικοί άνθρωποι μπορεί να έχουν θολή όραση ή μυρμήγκιασμα γύρω από τον ώμο ή τη μία πλευρά του προσώπου, μερικοί μπορεί να δυσκολεύονται ακόμη και να μιλήσουν. Ανάλογα με τη σοβαρότητα της κατάστασης, ο γιατρός μπορεί να προτείνει αλλαγές στον τρόπο ζωής και φάρμακα για την ανακούφιση του πόνου και των παρενεργειών του. Ας συζητήσουμε λεπτομερώς τις αιτίες, τα συμπτώματα και τη θεραπεία για καλύτερη κατανόηση.

Συμπτώματα Ημικρανίας

Η ημικρανία μπορεί να επηρεάσει οποιονδήποτε ανεξαρτήτως ηλικίας και φύλου. Συνήθως εμφανίζεται σε στάδια, αλλά κάθε άτομο δεν περνά απαραίτητα από όλα αυτά. Δείτε πώς εξελίσσεται μια ημικρανία:

Πρόδρομος

Είναι το στάδιο μια ή δύο μέρες πριν πάθεις την κρίση ημικρανίας. Στη συνέχεια, αρχίζετε να λαμβάνετε προειδοποιητικά σημάδια που μπορεί να μετατραπούν σε ημικρανία. Αυτά τα σημάδια περιλαμβάνουν:

 • Αλλαγές διάθεσης
 • Δυσκοιλιότητα
 • Δυσκαμψία στο λαιμό
 • Τεμπελιά
 • Συχνουρία

Εάν εμφανίσετε τα περισσότερα από αυτά τα σημάδια, να είστε σε εγρήγορση καθώς μπορεί να είναι πιθανά συμπτώματα μιας κρίσης ημικρανίας.

Αύρα

Οι αύρες ημικρανίας είναι τα οπτικά σημάδια και οι αισθήσεις μυρμηκίασης που μπορεί να ξεκινήσουν λίγες ώρες πριν από την κρίση ημικρανίας. Τα κοινά συμπτώματα μιας αύρας είναι:

 • Βλέποντας διαφορετικά σχήματα ή φακούς τριγύρω
 • Απώλεια όρασης ή θολή όραση
 • Μούδιασμα στο σώμα που συνοδεύεται από μυρμήγκιασμα

Όλα αυτά τα σημάδια βρίσκονται κάτω από αύρες ημικρανίας που μπορεί να οδηγήσουν σε κρίση ημικρανίας σε λίγες ώρες.

Επίθεση

Το χειρότερο στάδιο είναι η πραγματική κρίση ημικρανίας. Τα κοινά συμπτώματα αυτού του σταδίου είναι:

 • Πόνος στη μία ή και στις δύο πλευρές του κεφαλιού
 • Αίσθηση παλμών ή παλμών στο σημείο του πόνου
 • Ευαισθησία στο φως ή τον ήχο
 • Ναυτία
 • Δύσκολο στην ομιλία

Μπορεί να διαρκέσει από μερικές ώρες έως μία ή δύο ημέρες. Μετά από αυτό, μπορεί κανείς να δοκιμάσει σπιτικές θεραπείες για να μειώσει τον πόνο ή να τον απαλλαγεί. Ωστόσο, εάν η κατάσταση επιμένει, απαιτείται άμεση ιατρική φροντίδα.

Postdrome

Ακόμη και όταν ο πόνος υποχωρεί, το άτομο μπορεί να αισθάνεται αποστράγγιση και σύγχυση. Μπορεί επίσης να βιώσουν ξανά την αύρα και ακόμη και να ανακτήσουν τον πόνο λόγω ξαφνικών στιγμών στο κεφάλι. Αυτό είναι το τελευταίο στάδιο μιας ημικρανίας, γνωστό και ως Postdrome.

Αιτίες Ημικρανίας

Δεν υπάρχουν σταθερές αιτίες ημικρανίας. διαφορετικοί περιβαλλοντικοί και γενετικοί παράγοντες μπορούν να προκαλέσουν τον πόνο. Μερικοί κοινοί παράγοντες είναι:

Ορμονικές Αλλαγές

Μελέτες δείχνουν ότι οι ορμονικές αλλαγές προκαλούν ημικρανίες και γι’ αυτό οι γυναίκες παραπονιούνται για πονοκεφάλους κατά την εμμηνόπαυση. Επιπλέον, πολλές γυναίκες βιώνουν κρίσεις ημικρανίας κατά τη διάρκεια της περιόδου τους ή ενώ είναι έγκυες.

Στρες

Όταν ένα άτομο αγχώνεται, ο εγκέφαλος απελευθερώνει ορισμένες χημικές ουσίες που προκαλούν επίσης ημικρανίες επηρεάζοντας τα αιμοφόρα αγγεία. Επιπλέον, το άγχος μπορεί επίσης να εντείνει μια κρίση ημικρανίας που οδηγεί σε επιπλοκές.

Συνήθειες τρόπου ζωής

Παράγοντες του τρόπου ζωής όπως η αυξημένη πρόσληψη καφεΐνης ή αλκοόλ μπορούν επίσης να οδηγήσουν σε κρίση ημικρανίας. Εκτός από αυτό, η παράλειψη γευμάτων ή η ακατάλληλη διατροφή μπορεί επίσης να προκαλέσει αυτόν τον πόνο.

Γενεσιολογία

Εάν έχετε οικογενειακό ιστορικό ημικρανιών, υπάρχουν πιθανότητες να περάσει στις γενιές.

Εκτός από αυτό, η αλλαγή του καιρού και οι έντονες ρουτίνες προπόνησης μπορούν επίσης να προκαλέσουν ημικρανίες. Για να προσδιορίσετε καλύτερα την αιτία της ημικρανίας σε ένα άτομο, συμβουλευτείτε το καλύτερος νευρολόγος στο Δελχί επιβάλλεται. Μόνο μετά τη διάγνωση ο γιατρός θα μπορέσει να ξεκινήσει τη θεραπεία.

Θεραπεία για την ημικρανία

Μετά από προσεκτική ανάλυση, ο γιατρός μπορεί να προτείνει αλλαγές στον τρόπο ζωής και φάρμακα για την πρόληψη ή τη θεραπεία του πόνου. Ωστόσο, εάν το φάρμακο δεν ανταποκριθεί, ο γιατρός μπορεί επίσης να συστήσει μονοπαλμική διακρανιακή μαγνητική διέγερση για να σταματήσει ο πόνος. Επιπλέον, υπάρχουν συσκευές νευροτροποποίησης που βοηθούν επίσης στην ανακούφιση από τις ημικρανίες.

Όποια θεραπεία επιθυμείτε να ακολουθήσετε, η κάρτα υγείας του Bajaj μπορεί να σας βοηθήσει να ταξινομήσετε τα έξοδα για αυτήν. Το μόνο που πρέπει να προσέξεις είναι να επιλέξεις τον καλύτερο νευρολόγο στο Δελχί για τη διαβούλευση. Στη συνέχεια, αφιερώστε λίγο χρόνο εξερευνώντας όλες τις επιλογές και απευθυνθείτε στον καλύτερο γιατρό για μια αποτελεσματική θεραπεία.