Πράγματα που πρέπει να έχετε κατά νου το χειμώνα κατά τη διάρκεια της φροντίδας της εγκυμοσύνης

Η εγκυμοσύνη τους χειμώνες απαιτεί κάποια ιδιαίτερη φροντίδα για την υγεία του μωρού και της μητέρας. Η φροντίδα της εγκυμοσύνης τους χειμώνες περιλαμβάνει επαρκή προστασία φορώντας τον κατάλληλο τύπο ενδυμάτων, διατηρώντας το δέρμα ενυδατωμένο και ακολουθώντας το σωστό είδος διατροφής, επειδή όλα αυτά αυξάνουν το επίπεδο ανοσίας του σώματος. Δοκιμάστε έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή CPC που σας δείχνει τους σχετικούς κινδύνους για τη μητέρα και τα βασικά ορόσημα, το βάρος και το μήκος του νεογέννητου μωρού σε καθένα από τα τρία τρίμηνα. Εάν ανησυχείτε για το “πότε περιμένω το μωρό μου”, χρησιμοποιήστε το online υπολογιστής εγκυμοσύνης λόγω ημερομηνίας που σας βοηθά να υπολογίσετε την αναμενόμενη ημερομηνία τοκετού της εγκυμοσύνης σας με τις καλύτερες στιγμές της εβδομάδας. Εδώ λοιπόν έχουμε αρκετές χρήσιμες συμβουλές που πρέπει να θυμάστε κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και ειδικά τους χειμώνες.

9 Συμβουλές για τη φροντίδα της εγκυμοσύνης κατά τη διάρκεια του χειμώνα

1. Κρατήστε το σώμα σας ζεστό

Το να διατηρείτε το σώμα σας ζεστό θα βοηθήσει το σώμα σας να λειτουργήσει ανάλογα. Το σώμα σας χρειάζεται μια συγκεκριμένη θερμοκρασία για να λειτουργήσει και να λειτουργήσει ιδανικά. Έτσι, καθώς οι διαδικασίες του σώματος λειτουργούν στο βέλτιστο. Πρέπει να διατηρήσετε τη θερμοκρασία του σώματός σας το πιο σημαντικό γιατί διαρκώς κυμαίνεται.

2. Πρώτο τρίμηνο

Το πρώτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης είναι το σημαντικό γιατί απαιτεί από εσάς να είστε πιο συνειδητοποιημένοι, είναι η περίοδος κατά την οποία το έμβρυο πρέπει να περάσει αναπτυξιακά στάδια όχι την ανάπτυξη. Άρα η αναπτυξιακή φάση εξαρτάται από τους πρώτους 3 μήνες της εγκυμοσύνης.

3. Υγιεινή διατροφή κατά το πρώτο τρίμηνο

Πρέπει να κάνετε υγιεινή τροφή κατά το πρώτο εξάμηνο καθώς είναι η βάση που βάζετε για το μωρό σας. Πάρτε λοιπόν θρεπτική τροφή ώστε να μην βλάψει κανένα από τα όργανα του μωρού σας. Είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο ότι το έμβρυο μεγαλώνει πλήρως σε μωρό κατά το πρώτο εξάμηνο αλλά το μέγεθος του εμβρύου παραμένει να είναι 2 εκατοστά. Είναι λοιπόν απαραίτητο να έχουμε υγιεινή διατροφή και ισορροπημένο τρόπο ζωής κατά το πρώτο τρίμηνο.

4. Δεύτερο τρίμηνο

Πριν ξεκινήσει το δεύτερο εξάμηνο, το μωρό έχει το σχήμα του εμβρύου, η μόνη διαδικασία που απομένει είναι η διαδικασία της ανάπτυξης. Έτσι, η διατροφή είναι εξίσου σημαντική και σε αυτό το τρίμηνο. Καθώς είναι χειμώνας, προσθέστε στη διατροφή σας τα ξηρά φρούτα. Πάρτε τσάι δύο φορές την ημέρα και χρησιμοποιήστε συχνά μπανάνα. Είτε εργάζεστε ως παρένθετη μητέρα όπως μαμά παρένθετη πρέπει να ακολουθείτε τις ίδιες οδηγίες.

5. Υγεία και άσκηση

Η άσκηση καθημερινά για είκοσι λεπτά είναι αρκετά καλή για μια έγκυο γυναίκα. Μην ξεπερνάτε πολύ το όριο γιατί θα προκαλέσει μυϊκή κόπωση καθώς οι μύες σας βρίσκονται ήδη σε κατάσταση διάτασης. Μείνετε σε ζεστό μέρος τις περισσότερες φορές.

6. Πλήρης ύπνος

Πρέπει να κοιμηθείτε πλήρως, εάν είστε διανοητικά ήρεμοι, το μωρό θα έχει επίσης γαλήνια δονήσεις καθώς είναι συνδεδεμένο μαζί σας σωματικά αλλά και συναισθηματικά. Εάν δεν έχετε τελειώσει με τον ύπνο τη νύχτα λόγω άγχους, στρες ή οποιασδήποτε ενόχλησης, συνεχίστε να κοιμάστε κατά τη διάρκεια της ημέρας. Είναι επίσης ωφέλιμα.

7. Σημασία του ηλιακού φωτός

Το φως του ήλιου είναι μια πλούσια πηγή βιταμίνης D, η οποία είναι πολύ σημαντική για μια έγκυο γυναίκα. Μπορείτε να ικανοποιήσετε τις ανάγκες σας σε βιταμίνη από το ηλιακό φως κατά τη διάρκεια της ημέρας. Μην χάσετε λοιπόν τα κτερίσματα που λαμβάνετε από φυσικές πηγές. Οι φυσικοί πόροι δεν είναι σχεδόν επιβλαβείς εάν χρησιμοποιούνται με σύνεση.

8. Διατηρήστε τις ισορροπίες του σώματος

Κατά τη διάρκεια του χειμώνα η αρτηριακή πίεση είναι πιθανό να πέσει επειδή οι διαδικασίες του σώματός σας έχουν ήδη διαταραχθεί. Μπορεί να αισθάνεστε μούδιασμα ή ζάλη ενώ εργάζεστε, γι’ αυτό κρατήστε το στομάχι σας να λειτουργεί τον περισσότερο χρόνο. Δεν υποτίθεται ότι έχετε χαμηλή αρτηριακή πίεση καθώς είναι επιβλαβές για την εγκυμοσύνη. Μπορεί να αντιμετωπίσετε έκτρωση εάν δείξετε απροσεξία έστω και σε μία μόνο στιγμή.

9. Διατηρήστε το επίπεδο σακχάρου

Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, είναι πιθανό να αντιμετωπίσετε διαβητικά προβλήματα, όχι μόνιμα αλλά τουλάχιστον μέχρι τον τοκετό. Αυτό συμβαίνει επειδή το πάγκρεας σας διαταράσσεται λόγω της διάθεσης, οπότε σταματά να εκκρίνει χυμούς που είναι απαραίτητοι για την πέψη της τροφής. Αυτό το πρόβλημα τελειώνει αμέσως μετά τον τοκετό, αλλά πριν από αυτόν, μπορεί να αντιμετωπίσετε διαβητικά προβλήματα.

Τελικές σκέψεις

Οι χειμώνες απαιτούν επιπλέον φροντίδα για μια έγκυο γυναίκα. Επομένως, πρέπει να είστε πολύ πονηροί σχετικά με τις διαδικασίες και τη λειτουργία του σώματός σας. Διατηρήστε τη διατροφή σας και διατηρήστε επαφή με το γιατρό σας.