Ποιες είναι οι απαραίτητες βιταμίνες για υγιές δέρμα;

Από την παιδική ηλικία, μας έλεγαν ότι οι βιταμίνες κάνουν καλό στην υγεία μας. Η έλλειψη βιταμινών μπορεί να οδηγήσει σε διάφορες ασθένειες. Εκτός από το να πετύχουμε ένα υγιές σώμα, χρειαζόμαστε και βιταμίνες για υγιές δέρμα. Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε ποια είναι τα πιο σημαντικά και γιατί.

Απαραίτητες βιταμίνες για υγιές δέρμα

Βιταμίνη Α

Η έλλειψη βιταμίνης Α μπορεί να οδηγήσει σε λάμψη δέρματος. Βιτ. Το Α επιτίθεται στους αδένες που παράγουν λίπος στο δέρμα μας και μειώνει την έκκριση ελαίου. Βοηθά επίσης στη μείωση του μεγέθους των αδένων που παράγουν λάδι. Εάν θέλετε πραγματικά δέρμα χωρίς ακμή, τότε θα πρέπει να αρχίσετε να καταναλώνετε τροφές που είναι πλούσιες σε Βιταμίνη. ΕΝΑ.

Τα καρότα, το μπρόκολο, η γλυκοπατάτα, το αυγό, το βερίκοκο και η παπάγια είναι μερικές από τις πηγές που είναι πλούσιες πηγές αυτής της βιταμίνης.

Βιταμίνη Β

Είναι υδατοδιαλυτό στη φύση και πρέπει να λαμβάνεται τακτικά για να διατηρούνται υγιή επίπεδα. Απαιτείται για τη διατήρηση του τόνου του δέρματος και για υγιείς μύες. Η έλλειψή του οδηγεί σε ακμή και αναιμία. Βοηθά στην αύξηση του αριθμού των ερυθρών αιμοσφαιρίων (RBC) και διατηρεί τη σωστή ροή του αίματος στο σώμα μας.

Τρόφιμα όπως οι πατάτες, οι φακές, η γαλοπούλα, ο τόνος κ.λπ. είναι μια πλούσια πηγή Βιταμίνης. σι

Βιταμίνη C

Αυτό είναι μακράν το πιο σημαντικό όταν πρόκειται για βιταμίνες για υγιές δέρμα. Η έλλειψή του μπορεί να οδηγήσει σε σκορβούτο. Σοκαρίστηκα όταν έμαθα ότι ορισμένες περιπτώσεις προχωρημένου σκορβούτου μπορεί να είναι θανατηφόρες εάν δεν αντιμετωπιστούν στα αρχικά στάδια. Έλλειψη Βιτ. Το C οδηγεί επίσης σε απώλεια κολλαγόνου και ως εκ τούτου ρυτίδες στο δέρμα. Για να έχετε απαλό, λείο και χωρίς ρυτίδες δέρμα θα πρέπει να ακολουθείτε μια δίαιτα πλούσια σε αυτή τη βιταμίνη.

Τα εσπεριδοειδή όπως το γκρέιπφρουτ, τα πορτοκάλια, τα λεμόνια, το φραγκοστάφυλο κ.λπ. είναι πλούσιες πηγές.

Βιταμίνη Ε

Διαφορετικά γνωστό ως άλφα-τοκοφερόλη, αυτό είναι το καλύτερο δώρο που μπορείτε να κάνετε στο δέρμα σας. Αυτή η βιταμίνη είναι ένα σούπερ αντιοξειδωτικό και είναι γνωστό ότι καταπολεμά τις ελεύθερες ρίζες που υπάρχουν στο σώμα μας. Είναι η πιο σημαντική βιταμίνη για υγιές δέρμα. Η δραστηριότητα των ελεύθερων ριζών οδηγεί σε ρυτίδες και χαλάρωση του δέρματος. Αυτή η βιταμίνη καταστρέφει τις ελεύθερες ρίζες και βοηθά στο να γίνει το δέρμα λείο και ελαστικό.

Τροφές όπως τα σπαράγγια, τα αυγά, το αβοκάντο και το σπανάκι είναι πλούσιες πηγές βιταμίνης Ε.

Βιταμίνη Κ

Η έλλειψή του μπορεί να οδηγήσει σε μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια. Χρησιμοποιείται για τη θεραπεία της υπερμελάγχρωσης και των σπασμένων τριχοειδών αγγείων κάτω από τα μάτια. Εάν έχετε χαλαρές σακούλες και μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια σας, ο ένοχος είναι η έλλειψη Vit. Κ.

Τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά όπως το μπρόκολο, το σπανάκι, τα λάχανα είναι γνωστό ότι είναι πλούσιες πηγές. Ορίστε, λοιπόν, μια λίστα με τις πιο σημαντικές βιταμίνες που είναι απαραίτητες για λαμπερό και ελαστικό δέρμα. Ίσως σας είναι λίγο δύσκολο να διατηρήσετε ένα διατροφικό διάγραμμα και να ακολουθήσετε αυστηρά το ίδιο για την ποσότητα και την ποιότητα των βιταμινών για υγιές δέρμα. Η εύκολη επιλογή είναι να αγοράσετε φυσικά προϊόντα περιποίησης δέρματος. Αυτά τα προϊόντα περιέχουν τη σωστή ποσότητα όλων των απαραίτητων βιταμινών για υγιές δέρμα που απαιτούνται σε καθημερινή βάση.