Ποια τεχνολογία χρησιμοποιείται στην αξονική τομογραφία για τη δημιουργία απεικόνισης σώματος

Η αξονική τομογραφία είναι μια εύκολη διαδικασία και δίνει μια σαφή εικόνα της κατάστασης του σώματός σας. Αυτή η εξέταση μπορεί να γίνει για οποιοδήποτε μέρος του σώματος. Τα συγκεκριμένα μέρη του σώματος θα εκτεθούν σε ακτινοβολία. Αυτές οι ακτινοβολίες θα βοηθήσουν στη λήψη πολλαπλών γωνιών του οργάνου. Αυτές οι γωνίες παρέχουν τέλεια θέα για τον εντοπισμό οποιουδήποτε προβλήματος στο σώμα. Αυτή η εξέταση είναι η καλύτερη διαγνωστική διαδικασία για την ένδειξη των μεγεθών και των σχημάτων του όγκου.

Οι ασθένειες όπως οι δυσλειτουργίες των αρθρώσεων, τα κατάγματα των οστών και τα προβλήματα του πεπτικού συστήματος ανιχνεύονται εύκολα με αυτό το τεστ. Το παρακάτω άρθρο θα εξηγήσει την τεχνολογία που χρησιμοποιείται στην αξονική τομογραφία για τη δημιουργία απεικόνισης σώματος.

Τεχνολογίες που χρησιμοποιούνται στην αξονική τομογραφία

Η αξονική τομογραφία είναι η πιο αξιόπιστη διαδικασία για να μάθετε τι συμβαίνει μέσα στο σώμα. Αυτή η διαδικασία χρησιμοποιεί ακτίνες Χ και ψηφιακή τεχνολογία για να δώσει τα καλύτερα αποτελέσματα. Οι ακτινοβολίες που είναι ακριβώς όπως οι ακτίνες Χ εκπέμπονται από την πηγή. Αυτές οι ακτίνες Χ έχουν τη μορφή λεπτής δέσμης. Αυτή η δέσμη παίζει σημαντικό ρόλο στην παροχή κορυφαίας ποιότητας απεικόνισης. Η αξονική τομογραφία θα σας δώσει τρισδιάστατες ή δισδιάστατες εικόνες του σώματος. Οι γιατροί σας θα συστήσουν την απεικόνιση με βάση την κατάσταση και τον τύπο του οργάνου.

Αυτές οι δύο τεχνολογίες ακτίνων Χ και ψηφιακών τεχνολογιών συνδυάζονται για να προσφέρουν τέλεια αναπαράσταση. Αυτή η δοκιμή δίνει ακόμη και τα αποτελέσματα για τη σχετική δομή. Τα αιμοφόρα αγγεία, οι μαλακοί ιστοί και η κατάσταση των οργάνων που επηρεάζονται από τις ασθένειες φαίνονται επίσης από αυτήν την τεχνολογία. Σε σοβαρές καταστάσεις όπως ο καρκίνος, οι γιατροί πρέπει να γνωρίζουν τις λεπτομέρειες του μέρους του σώματος. Αυτές οι λεπτομέρειες τους βοηθούν να αποκτήσουν πρόσβαση στη βασική αιτία. Βοηθά επίσης τους επαγγελματίες υγείας στην παροχή συμβουλών για τις καλύτερες θεραπευτικές επιλογές. Η καλύτερη τεχνολογία που χρησιμοποιείται σε αυτό το διαγνωστικό τεστ δείχνει ακριβή αποτελέσματα. Η διαδικασία της αξονικής τομογραφίας περιγράφεται παρακάτω αναλυτικά.

Διαδικασία αξονικής σάρωσης

Ο εξοπλισμός αξονικής σάρωσης αποτελείται από ένα μεγάλο μηχάνημα. Είναι πιο κοινά γνωστό ως γάμπα. Αυτή η μεγάλη δομή συνδυάζεται περαιτέρω με την κυκλική τρύπα. Η εσωτερική όψη της τρύπας αποτελείται από έναν δακτύλιο. Αυτός ο δακτύλιος εκπέμπει ακτίνες Χ μαζί με τους ηλεκτρονικούς ανιχνευτές. Το προσαρτημένο τραπέζι με την τρύπα υπάρχει για να μετακινήσει τον ασθενή μέσα στην τρύπα. Οι προβολές ακτίνων Χ λαμβάνονται πολλές φορές.

Ο σκοπός αυτής της επανάληψης είναι να αποτυπώσει όλες τις γωνίες διατομής του μέρους του σώματος. Αυτοί οι ανιχνευτές είναι διαθέσιμοι για τη συλλογή των πληροφοριών που εκπέμπονται από τις ακτίνες Χ. Στη συνέχεια, αυτές οι πληροφορίες αποστέλλονται στους υπολογιστές. Αυτό είναι το μέρος όπου ξεκινά ο ρόλος της τεχνολογίας ψηφιακής απεικόνισης. Οι πληροφορίες που συλλέγονται στη συνέχεια μετατρέπονται σε εικόνες υψηλής ανάλυσης. Η ονομασία αξονική τομογραφία οφείλεται στην ψηφιακή τεχνολογία που χρησιμοποιείται σε αυτήν.

Διάγνωση

Υπάρχουν πολλές ασθένειες που ακόμη και οι γιατροί δεν μπορούν να προβλέψουν με γυμνό μάτι. Συνιστούν αξονική τομογραφία για να βεβαιωθούν τι υποψιάζονται. Η αξιολόγηση οποιουδήποτε μέρους του σώματος μπορεί να γίνει εύκολα με τη βοήθεια αυτού του τεστ. Οι αλλαγές στα σχήματα και τα μεγέθη των όγκων και οι ασθένειες των αρθρώσεων εντοπίζονται καλύτερα με αυτή τη σάρωση. Εάν ο ασθενής λαμβάνει θεραπεία με ακτινοθεραπεία, αυτή η εξέταση θα δώσει μια καλύτερη επισκόπηση της βελτίωσης.

Η μέτρηση της αντοχής των οστών είναι επίσης δυνατή με την υποβολή αυτής της εξέτασης. Πολλοί γιατροί προτιμούν να κάνουν αξονική τομογραφία αντί για διερευνητική χειρουργική επέμβαση. Οι αγγειακές παθήσεις καταγράφονται καλύτερα με τη χρήση αυτού του διαγνωστικού εργαλείου. Πραγματικός χρόνος

Επιπλοκές

Ορισμένες επιπλοκές συνοδεύονται από αξονική τομογραφία. Στις περισσότερες περιπτώσεις, οι γιατροί συνιστούν τη λήψη μιας βαφής αντίθεσης για να έχετε καλύτερες εικόνες. Πολλοί άνθρωποι είναι αλλεργικοί σε αυτές τις σκιαγραφικές χρωστικές. Αυτό μπορεί να προκαλέσει ορισμένες παρενέργειες. Οι άνθρωποι παραπονιούνται για ναυτία, πονοκέφαλο και δύσπνοια. Εάν είστε αλλεργικοί σε οτιδήποτε, θα πρέπει να ενημερώσετε τους γιατρούς σας εκ των προτέρων. Για τις έγκυες γυναίκες, οι γιατροί μπορεί να συστήσουν άλλη εξέταση.

Μερικοί άνθρωποι είναι κλειστοφοβικοί και φοβούνται αυτές τις εξετάσεις. Για αυτούς τους ανθρώπους, οι γιατροί μπορεί να τους χορηγήσουν χαλαρωτικά για να ολοκληρώσουν τη διαδικασία. Για να αποφύγετε τυχόν επιπλοκές, μιλήστε με τον ακτινολόγο ή στείλτε email στον ακτινολόγο σας λαμβάνοντας το email του λίστα email ακτινολόγου εκ των προτέρων και ακολουθήστε τις οδηγίες που σας δίνουν.

Η αξονική τομογραφία είναι η πιο αξιόπιστη διαδικασία όταν πρόκειται για τον έλεγχο της κατάστασης ενός όγκου που εξαπλώνεται. Δημιουργεί τρισδιάστατη απεικόνιση κορυφαίας ποιότητας για τα υπό εξέταση μέρη του σώματος. Υπάρχουν δύο κοινές τεχνολογίες που χρησιμοποιούνται σε αυτό το τεστ. Η ακτινογραφία και η ψηφιακή τεχνολογία συνδυάζονται για να παρέχουν εικόνες. Ο γιατρός σας μπορεί να σας συμβουλεύσει να σταματήσετε να τρώτε ή να πίνετε αρκετές ώρες πριν από την εξέταση. Είναι απαραίτητο να ακολουθήσετε τις οδηγίες του γιατρού για να έχετε ακριβή αποτελέσματα.