Ποια είναι τα συμπληρώματα PCOS και οι αιτίες τους;

Το PCOS (σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών) δεν έχει θεραπεία, αλλά μπορεί να καταναλωθεί και να αντιμετωπιστεί με αλλαγές στον τρόπο ζωής, οργανωμένη διατροφή και φυσική και αποτελεσματική Συμπληρώματα PCOS. Η θεραπεία θα εξαρτηθεί από το εάν μια γυναίκα θέλει να μείνει έγκυος, να ελέγξει τα συμπτώματά της ή και τα δύο. Οι γυναίκες που δεν θέλουν να γίνουν μητέρα πρέπει να παίρνουν αντισυλληπτικά χάπια.

Ο συνδυασμός οιστρογόνων και προγεστίνης σε αυτά τα χάπια εμποδίζει το σώμα να απελευθερώσει ένα αυγό κάθε μήνα. Το αντισυλληπτικό φάρμακο βοηθά επίσης στη ρύθμιση του εμμηνορροϊκού κύκλου και στη μείωση των επιπέδων των ανδρικών ορμονών. Οι γυναίκες που δεν θέλουν να μείνουν έγκυες μπορούν να χρησιμοποιήσουν άλλες μεθόδους ελέγχου των γεννήσεων, όπως προφυλακτικά ή ενδομήτρια συσκευή (IUD). Αλλά αυτές οι μέθοδοι από μόνες τους μπορεί να μην ελέγχουν τα επίπεδα ανδρικών ορμονών ή να ρυθμίζουν τον εμμηνορροϊκό κύκλο σε γυναίκες με PCOS.

Πρέπει να διαβάσετε: Μυκητιασικές λοιμώξεις – Φυσικές θεραπείες για άνδρες και γυναίκες

Οι γυναίκες έχουν ωοθήκες ως μέρος του αναπαραγωγικού τους συστήματος. Είναι δύο μικρά όργανα που βρίσκονται χαμηλά στην κοιλιά (κοιλιά) σε κάθε πλευρά της μήτρας (μήτρας). Οι ωοθήκες παράγουν ωάρια και ορμόνες. Το σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών (PCOS) είναι μια κοινή πάθηση που επηρεάζει τον τρόπο λειτουργίας των ωοθηκών μιας γυναίκας.

Είναι πρόβλημα με τις ορμόνες. Το PCOS είναι επίσης γνωστό ως σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών, νόσος πολυκυστικών ωοθηκών, λειτουργικός υπερανδρογονισμός ωοθηκών και σύνδρομο Stein-Leventhal. Οι γυναίκες με PCOS μπορεί να μην αναπτύξουν σωστά το ωάριο ή μπορεί να μην το απελευθερώσουν κατά την ωορρηξία όπως θα έπρεπε. Δεν είναι ξεκάθαρο γιατί συμβαίνει αυτό. Το PCOS μπορεί να εκδηλωθεί σε οικογένειες. Πολλά γονίδια φαίνεται να συνδέονται με το PCOS. Έτσι, εάν έχετε μια μητέρα ή μια αδερφή με PCOS, είναι πιο πιθανό να το έχετε και εσείς.

Πρέπει να διαβάσετε: 4 λόγοι για τους οποίους πρέπει να περιποιείτε τα μαλλιά σας

Αιτίες:

Υπερβολικό επίπεδο ανδρογόνων: Τα γονίδια μπορεί να παίζουν ρόλο στο PCOS. Για παράδειγμα, μερικές γυναίκες με PCOS έχουν μέλη της οικογένειας με την πάθηση. Το PCOS συνήθως ξεκινά στην εφηβεία και προκαλείται από υψηλότερα από τα κανονικά επίπεδα ανδρογόνων. Τα ανδρογόνα είναι ανδρικές ορμόνες που έχουν και οι γυναίκες. Στο PCOS (σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών), οι ωοθήκες παράγουν περισσότερα ανδρογόνα από το μέσο όρο. Τα υψηλά επίπεδα ανδρογόνων εμποδίζουν τις ωοθήκες να απελευθερώσουν ωάρια (ωορρηξία), η οποία προκαλεί ακανόνιστους εμμηνορροϊκούς κύκλους.

Αντίσταση στην ινσουλίνη:

Εκείνοι με PCOS έχουν συχνά αντίσταση στην ινσουλίνη, ειδικά εκείνοι που είναι υπέρβαροι ή παχύσαρκοι, δεν έχουν αρκετή σωματική δραστηριότητα, έχουν ανθυγιεινές διατροφικές συνήθειες και έχουν οικογενειακό ιστορικό διαβήτη (συνήθως τύπου 2). Η ινσουλίνη είναι μια ορμόνη που ελέγχει τον τρόπο με τον οποίο τα τρόφιμα μετατρέπονται σε ενέργεια. Το σώμα σας χρειάζεται ινσουλίνη για να χρησιμοποιήσει τη ζάχαρη για ενέργεια. Εάν τα κύτταρα σας συνήθως δεν ανταποκρίνονται στην ινσουλίνη, το επίπεδο σακχάρου στο αίμα σας αυξάνεται. Καθώς η ζήτηση για ινσουλίνη αυξάνεται, το πάγκρεας σας παράγει περισσότερη ινσουλίνη. Η αυξημένη παραγωγή ινσουλίνης μπορεί να προκαλέσει αύξηση των ανδρογόνων. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα ακόμη λιγότερες ωορρηξίες και περισσότερα συμπτώματα PCOS.

Πρέπει να διαβάσετε: 8 Απαραίτητα Ρούχα Γυμναστικής για Εύκολες Προπονήσεις

Στρες:

Είναι γνωστό ότι το ίδιο το σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών μπορεί να προκαλέσει άγχος, ιδιαίτερα τα σωματικά συμπτώματα της πάθησης, όπως η υπερβολική τριχοφυΐα στο πρόσωπο και στο σώμα. Το άγχος μπορεί να οδηγήσει σε άγχος και κατάθλιψη. Οι γυναίκες με PCOS είναι πιο επιρρεπείς στο άγχος και την κατάθλιψη. Υπάρχει μια ισχυρή σχέση μεταξύ PCOS και κατάθλιψης, αλλά δεν είναι σαφές ποια πάθηση εμφανίζεται πρώτη. Θα μπορούσε να είναι ότι τα σωματικά συμπτώματα του PCOS, ή η απογοήτευση της αντιμετώπισής τους, προκαλούν στους ανθρώπους άγχος ή κατάθλιψη. Ή μπορεί ορισμένες γυναίκες να έχουν ήδη υποκείμενη κατάθλιψη που εμφανίζεται ως PCOS.