Πλήρης οδηγός για την ανάπτυξη μιας εφαρμογής ζουμ για τηλεδιάσκεψη

Κλώνος ζουμ
Κλώνος ζουμ

Το έτος 2020 έχει φέρει διάφορες αβεβαιότητες για τους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο, γεγονός που τους ανάγκασε να τηρούν την κοινωνική απόσταση. Με αυτή τη μαζική αλλαγή, ο παγκόσμιος πληθυσμός, συμπεριλαμβανομένων των επιχειρήσεων, αναγκάζεται να εργάζεται από το σπίτι. Ωστόσο, για να διασφαλιστεί ότι όλα πάνε απρόσκοπτα, σχεδόν όλοι εξαρτώνται από τις βιντεοδιασκέψεις. Εξαιτίας αυτού, έχει προσφέρει έναν τρόπο σε μία και μοναδική εφαρμογή τηλεδιάσκεψης που ονομάζεται Zoom. Παρέχει μια απίστευτη πλατφόρμα σε επιχειρήσεις, φοιτητές κ.λπ., για τη διεξαγωγή συναντήσεων και μαθημάτων στο διαδίκτυο.

Σύμφωνα με την έκθεση, από πέρυσι, περίπου 62 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν κατεβάσει εφαρμογές τηλεδιάσκεψης σε μόλις μία εβδομάδα του Μαρτίου 2020.

Έτσι, μπορείτε να φανταστείτε πόση δημοτικότητα αποκτούν μέχρι τώρα οι εφαρμογές τηλεδιάσκεψης. Επομένως, εάν είστε επιχειρηματίας και θέλετε να αναπτύξετε τη δική σας εφαρμογή τηλεδιάσκεψης όπως το Zoom, πηγαίνετε στη σωστή κατεύθυνση.

Ας συζητήσουμε τα πάντα για τις εφαρμογές συνομιλίας μέσω βίντεο, όπως το Zoom, αν σκοπεύετε δημιουργία κορυφαίου κλώνου Zoom.

Τι είναι η εφαρμογή Zoom;

Αυτή είναι μια εφαρμογή τηλεδιάσκεψης που βασίζεται σε σύννεφο, της οποίας ο πρωταρχικός σκοπός είναι να βοηθήσει ουσιαστικά τους ανθρώπους να συναντηθούν μεταξύ τους. Το Zoom είναι συμβατό με διάφορα λειτουργικά συστήματα όπως IOS, Mac, Linux κ.λπ. και αναμφίβολα θα χρησιμοποιηθεί από σχεδόν όλες τις εταιρείες το έτος 2020 και αυτή η διαδικασία συνεχίζεται ακόμα.

Ωστόσο, με τη βοήθεια αυτής της εφαρμογής, οι χρήστες μπορούν να πραγματοποιούν δωρεάν κλήσεις έως και 40 λεπτών και, αν υπερβούν το χρόνο, πρέπει να πληρώσουν 14,99 $/μηνιαίο τέλος. Εκτός από αυτό, αυτή η εφαρμογή επιτρέπει τη φιλοξενία κλήσεων διάσκεψης για περίπου 100 άτομα ταυτόχρονα, η οποία μπορεί να συνεχιστεί για τουλάχιστον 24 ώρες.

Τι ισχύει για την ανάπτυξη μιας εφαρμογής τηλεδιάσκεψης όπως το Zoom;

Παρακάτω είναι μερικά από τα βασικά βήματα που πρέπει να ακολουθήσουν οι προγραμματιστές κατά την κατασκευή μιας εφαρμογής.

 1. Σχεδιασμός UI

Το περιβάλλον χρήστη της εφαρμογής προσφέρει την πρώτη και την τελευταία εντύπωση της υπηρεσίας. Επομένως, βεβαιωθείτε ότι πρέπει να είναι ελκυστικό και διαισθητικό.

 • Συμβατότητα IOS και Android

Για να αυξήσετε την επισκεψιμότητα της εφαρμογής, πρέπει να κάνετε την εφαρμογή σας συμβατή με συσκευές IOS και Android.

Κατά το στάδιο εκκίνησης της εφαρμογής, είναι απαραίτητο να έχετε έναν ισχυρό διακομιστή της εφαρμογής. Επομένως, συνιστάται να δημιουργήσετε αυτόν τον διακομιστή από την αρχή αντί να χρησιμοποιείτε έτοιμες τεχνολογίες.

Έχετε ατελείωτες επιλογές όπως Kotlin, Java για Ανάπτυξη εφαρμογών Android καθώς εισάγετε μια εφαρμογή ενιαίας πλατφόρμας. Από την άλλη πλευρά, μπορείτε επίσης να επιλέξετε Objective-C και Swift για ανάπτυξη εφαρμογών IOS.

Εκτός από αυτό, εάν θέλετε μια εφαρμογή πολλαπλών πλατφορμών, μπορείτε να επιλέξετε μεταξύ Flutter και React Native.

Η δοκιμή είναι η τελευταία πιο ουσιαστική διαδικασία για το bot στην ανάπτυξη εφαρμογών συνομιλίας μέσω βίντεο. Επομένως, πριν ξεκινήσετε την εφαρμογή στην αγορά, φροντίστε να πραγματοποιήσετε εσωτερικές δοκιμές για να εξαλείψετε γρήγορα τα διάφορα σφάλματα ή σφάλματα από την εφαρμογή για καλύτερη απόδοση.

Καθορίστε τις δυνατότητες της εφαρμογής τηλεδιάσκεψης

Πράγματι, όλοι οι κορυφαίοι κλώνοι εφαρμογών Zoom δεν είναι ίδιοι και αυτό που τους ξεχωρίζει είναι οι δυνατότητες που προσφέρουν στους χρήστες τους. Έτσι, για να κάνετε την viral εφαρμογή σας να περιλαμβάνει τις παρακάτω δυνατότητες.

 • Δημιουργία και διαχείριση προφίλ
 • Χρήση εικονικού φόντου σε βιντεοκλήσεις
 • Εμφάνιση προεπισκόπησης βίντεο πριν από την κλήση
 • Μπορεί εύκολα να συνεργαστεί ενώ παρακολουθεί βιντεοσυνεδριάσεις
 • Μπορείτε εύκολα να εγγραφείτε μέσω email ή μέσω του προφίλ των μέσων κοινωνικής δικτύωσης
 • Κοινή χρήση επιφάνειας εργασίας
 • Πολυκομματική διάσκεψη
 • Κοινή χρήση αρχείου κατά τη διάρκεια μιας βιντεοδιάσκεψης
 • Καταγράψτε βιντεοκλήσεις και αποθηκεύστε τις στο cloud
 • Εξουσιοδότηση αλλαγής θέματος εφαρμογής και πολλά άλλα

Πόσο κοστίζει η κατασκευή μιας εφαρμογής όπως το Zoom;

Σύμφωνα με δύο εύρη, το εκτιμώμενο κόστος δημιουργίας μιας εφαρμογής όπως το Zoom.

Χώρα Μέση ωριαία χρέωση MVP Πλήρες σύνολο χαρακτηριστικών
ΗΠΑ $80 96.000 – 116.000 $ 140.000 – 192.000 $
Ηνωμένο Βασίλειο $70 84.000 – 101.500 $ 122.500 – 168.000 $
Δυτική Ευρώπη (Γερμανία) $60 72.000 – 87.000 $ 105.000 – 144.000 $
Ανατολική Ευρώπη (Ουκρανία) $30 36.000 – 43.500 $ 52.500 -72.000 $
Ινδία $25 30.000 – 36.250 $ 43.750 – 60.000 $

Ωστόσο, αυτή είναι απλώς μια πρόχειρη εκτίμηση. Το πραγματικό κόστος θα εξαρτηθεί από την τελική λίστα των λειτουργιών της εφαρμογής που θέλετε να ενσωματώσετε στην εφαρμογή τηλεδιάσκεψης, όπως το Zoom.

συμπέρασμα

Αυτές τις μέρες, οι βιντεοκλήσεις δεν είναι μόνο η ανάγκη του επαγγελματικού κόσμου, αλλά γίνονται και η ανάγκη κάθε ατόμου. Χωρίς αμφιβολία, στον κόσμο της τηλεδιάσκεψης, η εφαρμογή που ονομάζεται Zoom έχει τοποθετηθεί ως η πιο σημαντική. Αλλά αν νομίζετε ότι έχετε τις ιδέες και τις ικανότητες για να δημιουργήσετε μια εφαρμογή όπως το Zoom, σίγουρα θα πάει πολύ μακριά.

Λοιπόν, τι περιμένετε για να ετοιμαστείτε να δουλέψετε πάνω στην ιδέα, όπως ο κορυφαίος κλώνος εφαρμογής Zoom και να αποδείξετε ότι οι ιδέες σας μπορούν επίσης να κυβερνήσουν τον κόσμο όπου οι άνθρωποι έχουν την ευκαιρία να συνδεθούν και με τους δύο κόσμους.