Παιδοδοντίατρος – Θέματα Παιδικής Υγείας

Παιδοδοντιατρική στη Νόιδα παρέχει πολλές υπηρεσίες σε παιδιά και νέους ενήλικες από δύο έως είκοσι ετών. Αυτή η οδοντιατρική ειδικότητα προσφέρει παιδιατρικές υπηρεσίες όπως βασικούς οδοντιατρικούς ελέγχους, θεραπεία με φθόριο, καθαρισμούς δοντιών και πολλές άλλες εξειδικευμένες υπηρεσίες που έχουν σχεδιαστεί ειδικά για τη βελτίωση της στοματικής υγείας των παιδιών. Η Παιδοδοντιατρική είναι επίσης ένα οδοντιατρείο πλήρους εξυπηρέτησης που προσφέρει προληπτική φροντίδα, υπηρεσίες αποκατάστασης και αισθητική οδοντιατρική σε παιδιά στην ηλικία τους. Δίνει επίσης έμφαση στις εκπαιδευτικές και προληπτικές πτυχές της διατήρησης της στοματικής υγείας.

Μερικές από τις κύριες υπηρεσίες αυτού του οδοντιατρείου περιλαμβάνουν περιοδοντική νόσο, σιδεράκια, οδοντικά εμφυτεύματα, γέφυρες, ριζικά κανάλια, γέφυρες, ορθοδοντική, περιοδοντικές χειρουργικές επεμβάσεις, γέφυρες και ριζικούς σωλήνες, γέφυρες και ορθοδοντική, καθαρισμό και λεύκανση δοντιών, στεφάνες, όψεις, οδοντιατρική καταστολή , οδοντιατρική καταστολή, ούλα καταστολής, οδοντίατροι κλιματισμού και ορθοδοντικοί που ειδικεύονται στη θεραπεία δυσοσμίας, συνωστισμού, υπό δάγκωμα, υπερδάγκωμα, νόσου των ούλων, κακοσμίας των ούλων και τερηδόνας. Με μια κλινική Παιδοδοντιατρικής, το παιδί σας λαμβάνει μια ολοκληρωμένη στοματική εξέταση, ακτινογραφίες και πλήρες στοματικό ιστορικό. Το παιδί σας υποβάλλεται επίσης σε ενδελεχή εξέταση και επαγγελματικό οδοντιατρικό ιστορικό από εξειδικευμένο Παιδοδοντίατρο (DDA). Κατά τη διάρκεια της παιδοδοντιατρικής θεραπείας, το παιδί σας θα τοποθετηθεί σε ένα περιβάλλον που θα το βοηθήσει να χαλαρώσει κατά τη διάρκεια της θεραπείας. Αυτό το περιβάλλον μπορεί να περιλαμβάνει μια οδοντιατρική καρέκλα, οθόνη τηλεόρασης, βίντεο ασκήσεων ή οποιαδήποτε άλλη απόσπαση της προσοχής που θα βοηθήσει το παιδί σας να συγκεντρωθεί και να χαλαρώσει κατά τη διάρκεια της θεραπείας. Ζητείται επίσης από το παιδί σας να γράψει όλα όσα παρατηρεί κατά τη διάρκεια της οδοντιατρικής επέμβασης.

Η Παιδοδοντιατρική είναι ένα από τα πιο πολυσύχναστα οδοντιατρικά τμήματα της χώρας. Οι παιδοδοντίατροι εκτελούν παιδοδοντιατρικές επεμβάσεις όπως παιδοδοντία, ορθοδοντική και ορθοδοντική. Παρέχουν επίσης οδοντιατρική φροντίδα σε παιδιά που έχουν συγγενή και τραυματικά ελαττώματα της γνάθου. Ένας ειδικός παιδοδοντίατρος θα σχεδιάσει ένα σχέδιο για τη θεραπεία με τη βοήθεια παιδιατρικών ενδοδοντικών και ορθοδοντικών.

Το μωρό σας θα χρειαστεί αρκετές υπηρεσίες από το στόμα του. Υπάρχουν ορισμένες υπηρεσίες που θα χρειαστεί το μωρό σας από τη στιγμή της γέννησης. Υπάρχουν ορισμένες υπηρεσίες που απαιτούνται όταν το παιδί σας είναι αρκετά μεγάλο για να λάβει αυτές τις υπηρεσίες. Αυτές οι υπηρεσίες περιλαμβάνουν εξαγωγή δοντιών, ωρίμανση μόνιμων δοντιών, θεραπεία ριζικού σωλήνα, εξαγωγή δοντιών, πλήρωση κοιλοτήτων, απολέπιση και γέφυρα, απολέπιση και πλάνισμα ριζών, τοποθέτηση εμφυτευμάτων και αισθητική οδοντιατρική.

Ενα Ορθοδοντική στη Νόιδα είναι ειδικός παιδίατρος που ασχολείται με τη θεραπεία παραμορφώσεων των γνάθων και τη βοήθεια στη σωστή ανάπτυξη και ανάπτυξή τους. Η θεραπεία περιλαμβάνει την εφαρμογή νάρθηκας ή ορθοδοντικών συσκευών για τη θεραπεία της κακής απόφραξης ή του συνωστισμού των δοντιών στο μπροστινό και το πίσω μέρος του στόματος. Υπάρχουν ορισμένα πλεονεκτήματα από τη χρήση νάρθηκα, καθώς είναι ευεργετικά στη θεραπεία των συνωστισμένων, στραβά ή κακώς ευθυγραμμισμένων δοντιών. Παρέχει επίσης δύναμη στα δόντια και τα διδάσκει πώς να παραμείνουν υγιή.

Ένας ορθοδοντικός θα διδάξει στο παιδί σας πώς να φροντίζει τα δόντια του. Πρέπει να κάνετε οδοντιατρικό έλεγχο από καιρό σε καιρό και να εξετάζετε τα δόντια σας από παιδοδοντίατρο. Ο παιδοδοντίατρος θα σας συμβουλεύσει για τον τύπο των νεροχυτών που θα χρησιμοποιήσετε. Μπορείτε είτε να το κάνετε μέσω χειρουργικής επέμβασης στο στόμα είτε να το εφαρμόσετε στο σπίτι εφαρμόζοντας ένα ειδικό προστατευτικό στόματος. Ο πρώτος τύπος τιράντες τοποθετείται μέσω του στόματος. Αυτό μπορεί να είναι επώδυνο για το παιδί, αλλά τα αποτελέσματα είναι πιο γρήγορα και πιο γρήγορα.

Εάν επιλέξετε τη δεύτερη επιλογή, θα πρέπει να επισκέπτεστε τον ορθοδοντικό σε τακτά χρονικά διαστήματα και να κάνετε τον έλεγχο των δοντιών σας. Η δεύτερη επιλογή μπορεί να είναι πιο άνετη καθώς τα σιδεράκια δεν φαίνονται. Αλλά αυτή η διαδικασία μπορεί να είναι δαπανηρή, καθώς απαιτεί μεγάλη προσπάθεια από την πλευρά σας για να ισιώσετε τα δόντια. Σε ορισμένες περιπτώσεις το κόστος της θεραπείας εξαρτάται από το πόσα δόντια επηρεάζονται. Η τρίτη επιλογή μπορεί να είναι ακριβή, καθώς η διαδικασία μπορεί να χρειαστεί να επαναλαμβάνεται σε τακτά χρονικά διαστήματα.

Οι παιδοδοντίατροι εκτελούν διάφορους τύπους επεμβάσεων. Μπορεί να περιλαμβάνει εξαγωγή δοντιών, όπου το ενήλικο δόντι πρέπει να αφαιρεθεί λόγω κακής σύγκλεισης. Αυτή μπορεί να είναι μια περίπλοκη και επώδυνη διαδικασία. Υπάρχουν επίσης και άλλες πολύπλοκες επεμβάσεις όπως η σμάλτο, η συγκόλληση των ούλων και των δοντιών, η διαμόρφωση περιγράμματος και η αναμόρφωση των δοντιών. Ως εκ τούτου, εάν έχετε οποιοδήποτε πρόβλημα με τα δόντια ή το στόμα σας, συνιστάται να συμβουλευτείτε έναν παιδοδοντίατρο το συντομότερο δυνατό.