Οφέλη, χρήσεις, δοσολογία και παρενέργειες Arjunarishta

Αρτζουνάριστα (επίσης γνωστό ως Parthadyarishta) είναι ένα αγιουρβεδικό υγρό φάρμακο που οργανώνεται χρησιμοποιώντας την κοινή στρατηγική ωρίμανσης. Το Arjunarishta είναι επωφελές για άτομα με στεφανιαία νόσο, συμπεριλαμβανομένης της σταθερής στηθάγχης, του σφυγμού, της συμφορητικής καρδιαγγειακής βλάβης, της εντοπισμένης νέκρωσης του μυοκαρδίου, της ισχαιμικής μυοκαρδιοπάθειας κ.λπ.

Συστατικά

Το κύριο στοιχείο του Arjunarishta είναι το Terminalia (Arjuna Bark), το οποίο είναι ένα ισχυρό καρδιοπροστατευτικό. Μια συνολική ανασκόπηση των επισκευών Arjunarishta είναι ως εξής:

Υλικά Ποσότητα που χρησιμοποιούνται για την προετοιμασία

 • Terminalia Arjuna – Arjuna Bark-4 Kg
 • Vitis Vinifera – Σταφίδες – Draksha-2 Kg
 • Madhuca Indica – Άνθη Mahua/Madhuka-800 γραμμάρια
 • Νερό που απαιτείται για την παρασκευή αφεψήματος-40,96 λίτρα
 • Jaggery (Gur/Guda)-4 Kg
 • Woodfordia Fruticosa – Άνθη Dhataki-800 γραμμάρια

Φαρμακευτικές Ιδιότητες

Το Arjunarishta ακολουθεί κυρίως την καρδιά και τις φλέβες που έχουν τις συνοδευτικές αναρρωτικές ιδιότητες.

 • Αντιστηθαγχικό (σταθερή στηθάγχη)

Ενδείξεις αποκατάστασης

Το Arjunarishta είναι χρήσιμο στις συνοδευτικές καρδιακές παθήσεις:

 • Υψηλή και χαμηλή αρτηριακή πίεση
 • Ισχαιμική μυοκαρδιοπάθεια
 • Συμφορητική καρδιακή ανεπάρκεια

Οφέλη και φαρμακευτικές χρήσεις

Το Arjunarishta είναι μια εξαιρετικά τακτική λύση για καρδιοπαθείς στην Αγιουρβέδα. Το Arjuna της θεμελιώδους στερέωσης περιέχει πολυάριθμες βιοδραστικές ουσίες, οι οποίες βελτιώνουν τα στοιχεία της αριστερής κοιλίας της καρδιάς. Το Arjunarishta πιθανότατα θα περιέχει όλες τις ποικιλίες αυτών των βιοδραστικών μειγμάτων. Βελτιώνει την καρδιαγγειακή ικανότητα σε άτομα με παρελθόν ή συνεχιζόμενο ιστορικό καρδιακής βλάβης ή τραυματισμού και εμφράγματος του μυοκαρδίου. Όπως υποδεικνύεται από παλιά βιβλία της Αγιουρβέδα, το Arjunarishta συνιστάται σε ένα ευρύ φάσμα καρδιακών παθήσεων που δεν δίνουν σημασία στη θεμελιώδη αιτιολογία. Αυξάνει την αναερόβια καρδιαγγειακή εκτέλεση.

Οι αντιοξειδωτικές ιδιότητες του Arjuna είναι ισοδύναμες με τη βιταμίνη C. Το Arjunarishta έχει επίσης ισχυρή κυτταρική δράση ενίσχυσης. Το Arjuna διαβάζεται επίσης για τις ιδιότητες κατά της κακοήθειας. Το κύριο στοιχείο του Arjunarishta είναι το Terminalia Arjuna, επομένως είναι επίσης επιρρεπές να έχει εχθρική προς κακοήθη αναπτυξιακή δραστηριότητα.

Καρδιαγγειακή αρρυθμία

Η Arjuna έχει καρδιοτονωτική δραστηριότητα αναβαθμίζοντας τις ικανότητες SR. Αυτή η δραστηριότητα περιορίζει το συμβάν των αρρυθμιών (απρόβλεπτος καρδιακός παλμός).

Η Arjunarishta μπορεί επίσης να έχει συγκριτική δραστηριότητα λόγω της αρχής του καθορισμού της Arjuna. Στην Αγιουρβέδα, το Arjunarishta δίνεται μαζί με τους Jawahar Mohra, Kamdudha Ras ή Yakutia Rasayana σε στροφές για τη θεραπεία απρόβλεπτων καρδιακών παλμών.

Το Arjunarishta είναι επιτυχές τόσο στην ταχυκαρδία όσο και στη βραδυκαρδία.

Ταχυκαρδία

Ένας γρήγορος ή γρήγορος καρδιακός παλμός ονομάζεται ταχυκαρδία. Στην ταχυκαρδία, το Arjunarishta είναι κερδοφόρο με Kamdudha Ras ή με το συνοδευτικό μείγμα.

 • Jahar Mohra Pishti-250 mg

Το Arjunarishta πρέπει να λαμβάνεται μετά το δείπνο και αυτό το μείγμα θα πρέπει να λαμβάνεται με Gulkand.

Βραδυκαρδία

Ένας μέτριος καρδιακός παλμός ονομάζεται βραδυκαρδία. Σε μια τέτοια περίπτωση, ο Jawahar Mohra ή η Yakutia Rasayana θα πρέπει να ληφθούν με την Arjunarishta.

Υψηλή και χαμηλή αρτηριακή πίεση

Το Arjunarishta τυποποιεί το κυκλοφορικό στέλεχος και το καθιζάνει σε τυπικά επίπεδα. Είναι πολύτιμο στις δύο περιπτώσεις με χαμηλή ή υπέρταση. Ο Arjuna στην Arjunarishta διατηρεί τα ηχητικά στοιχεία της καρδιάς, κάτι που πιθανότατα θα λειτουργήσει και στις δύο περιπτώσεις. Βελτιώνει την καρδιαγγειακή επιμονή. Στην υπέρταση, υποκινεί τη μείωση των επιπτώσεων. Σε χαμηλή κυκλοφορική καταπόνηση εφαρμόζει καρδιοτονωτικές και ενισχυτικές δραστηριότητες.

Στην υπέρταση, οι επιδράσεις του Arjunarishta επηρεάζουν τον συστολικό σφυγμό. Μόνο που είναι ισχυρό στην προ-υπερτασική, ήπια υπέρταση και μέτρια υπέρταση. Στην ακραία υπέρταση, η σκόνη Sarpagandha θα πρέπει να χρησιμοποιείται στο συνοδευτικό μείγμα μαζί με το Arjunarishta.

Αγιουρβεδικές θεραπείες για σοβαρή υπέρταση και ποσότητα

 • Sarpagandha σε σκόνη-250 mg *
 • Jahar Mohra Pishti-500 mg *
 • Pana Pishti (Kushta Zamurd)-125 mg *

Σημείωση: Δύο φορές την ημέρα με γάλα

Χαμηλή αρτηριακή πίεση (Υπόταση)

Σε χαμηλό παλμό, το Arjunarishta θα πρέπει να χορηγείται παράλληλα με τα συνοδευτικά φάρμακα:

Αγιουρβεδικές θεραπείες για την υπόταση και την ποσότητα

 • Σκόνη Ashwagandha – 2 γραμμάρια *
 • Vishamushti Vati ή Vishtinduk Vati-65 mg *

Σημείωση: Δύο φορές την ημέρα με γάλα (Πρόγραμμα θεραπείας: 4 εβδομάδες)

Το θεμελιώδες κίνητρο πίσω από τη χρήση του Arjunarishta είναι να δώσεις αλληλεγγύη στην καρδιά και να εξισορροπήσεις τον παλμό. Παρενέργειες του Arjunarishta.

Μετρήσεις και Διοικήσεις

Η συνολική μέτρηση του Arjunarishta είναι ως εξής.

 • Παιδιά-10 ml (2 κουταλιές της σούπας) *
 • Ενήλικες-20 ml (4 κουταλιές της σούπας) *
 • Γηριατρική (Γεροντική) – 20 ml (4 κουταλιές της σούπας) *
 • Η πιο ακραία δυνατή δόση-60 ml (12 κουταλιές της σούπας) σε χωριστές μερίδες

Σημείωση: Δύο φορές την ημέρα με ισοδύναμη ποσότητα νερού

Προφίλ Ασφαλείας

Το Arjunarishta είναι ΠΙΘΑΝΟ ΑΣΦΑΛΕΣ για πάρα πολλούς ανθρώπους. Δεν έχουν ανακοινωθεί αποτελέσματα με την Arjunarishta.

Προσοχή

Το Arjunarishta περιέχει μια μέτρια ποσότητα ποτού. Περιέχει επίσης περιεκτικότητα σε ζάχαρη. Ωστόσο, η περιεκτικότητα σε ζάχαρη είναι κάτω από 2 γραμμάρια για κάθε 20 ml υγρού Arjunarishta. Η εισαγωγή ζάχαρης μπορεί να αλλάξει κατάλληλα.