Οφέλη της τεχνητής νοημοσύνης για τις ομάδες ανθρώπινου δυναμικού

Η τεχνολογία HR έχει κερδίσει τεράστια δημοτικότητα μεταξύ των επιχειρήσεων και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Με την υποστήριξη της τεχνητής νοημοσύνης, η τεχνολογία HR δίνει τεράστια δύναμη στους οργανισμούς.

Μια πρόσφατη μελέτη της Oracle αποκαλύπτει ότι το 93% των ανθρώπων είναι έτοιμοι να λάβουν παραγγελίες από ένα ρομπότ και πάνω από το ένα τρίτο των εργαζομένων πιστεύουν ότι η τεχνητή νοημοσύνη (AI) θα κάνει καλύτερες εμπειρίες πελατών και εργαζομένων. Αυτό που είναι αποτρόπαιο, ωστόσο, είναι ότι μόνο το 6% των ομάδων ανθρώπινου δυναμικού χρησιμοποιούν προληπτικά λύσεις τεχνητής νοημοσύνης και μηχανικής μάθησης. Αυτό φυσικά δημιουργεί μια ευκαιρία για την τεχνητή νοημοσύνη να βοηθήσει το ανθρώπινο δυναμικό να ανταποκριθεί στις εξελισσόμενες προσδοκίες των εργαζομένων για τη δημιουργία ενός εξατομικευμένου και ολιστικού περιβάλλοντος εργασίας.

Μια εκρηκτική ανησυχία και μια αιτία για άγχος μεταξύ επαγγελματίες ανθρώπινου δυναμικού περιβάλλει την τεχνητή νοημοσύνη καθιστώντας τους ανθρώπους με επίκεντρο τη λειτουργία λιγότερο ευδιάκριτους. Η πιθανότητα να πάνε τα πράγματα στην αντίθετη κατεύθυνση είναι εξίσου σημαντική – καθιστώντας το HR πιο απλό, πιο ευέλικτο και τελικά πιο ανθρώπινο.

Η χρήση τεχνητής νοημοσύνης για τον εξανθρωπισμό του ανθρώπινου δυναμικού ακούγεται αντιφατική. Ωστόσο, εάν το AI εφαρμοστεί σωστά, αυτό ακριβώς μπορεί να συμβεί. Η χρήση τεχνητής νοημοσύνης μαζί με προηγμένες λύσεις HCM επιτρέπει στους οργανισμούς να προσλαμβάνουν πιο έξυπνα, ενσωματωμένα καλύτερα και να διατηρούν υπαλλήλους για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

1. Κάνοντας τη στρατολόγηση καλύτερη

Η χρήση των ATS (συστήματα παρακολούθησης αιτούντων) με τεχνητή νοημοσύνη μεταξύ των επιχειρήσεων για τον εξορθολογισμό της πρόσληψης είναι παγκόσμια Τάση τεχνολογίας HR.

Η πρόσληψη είναι ίσως το πιο δύσκολο έργο για έναν επαγγελματία ανθρώπινου δυναμικού. Η εύρεση μιας τέλειας εφαρμογής για τον οργανισμό απαιτεί σημαντική ποσότητα ενέργειας. Ακόμη και μετά από πολλή ενέργεια και χρόνο, το αποτέλεσμα είναι συχνά αδιέξοδο ή η πρόσληψη παράγει μικρή απόδοση επένδυσης (ROI). Η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να εξοικονομήσει πολύ ενέργεια και χρόνο στους επαγγελματίες ανθρώπινου δυναμικού.

Εργαλεία που βασίζονται σε AI όπως καταλληλότερος υποψήφιος μπορεί να βοηθήσει τους οργανισμούς να αποκτήσουν πιο στρατηγική προσέγγιση στη στρατολόγηση. Η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να αναγνωρίσει τα ταλέντα με χαρακτηριστικά παρόμοια με τους επιτυχημένους υπαλλήλους και να προσκαλέσει προληπτικά άτομα που αναζητούν εργασία με παρόμοια χαρακτηριστικά να υποβάλουν αίτηση για τη δουλειά. Αυτό θα εξοικονομήσει πολύ χρόνο στις ομάδες Ανθρώπινου Δυναμικού, καθώς οι ομάδες θα μετακινούνται μόνο μέσω υποψηφίων που πληρούν τις προϋποθέσεις. Μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία, η ομάδα θα έχει μια αιτιολόγηση με βάση δεδομένα για την απόφαση πρόσληψης.

Τα επόμενα χρόνια, μεταξύ των διαφόρων λειτουργιών HR, η πρόσληψη θα γίνει σε μεγάλο βαθμό εξαρτημένη από την τεχνολογία HR.

2. Κάντε τη διαδικασία ενσωμάτωσης πιο ομαλή

Μια εταιρεία χάνει το 17% των νέων προσλήψεων μέσα στους πρώτους τρεις μήνες κατά μέσο όρο. Μια άλλη έκθεση δείχνει ότι το 15% όσων παραιτήθηκαν διαπίστωσαν ότι η έλλειψη αποτελεσματικής διαδικασίας επιβίβασης ήταν μέρος της απόφασής τους να αποχωρήσουν. Αυτό που συμβαίνει εδώ είναι η έλλειψη μιας οργανωμένης διαδικασίας, η οποία δημιουργεί περισσότερο άγχος μεταξύ των νέων προσλήψεων που ήδη υφίστανται σημαντικές αλλαγές στη ζωή τους, δεν λαμβάνουν διαβεβαίωση για την απόφασή τους να ενταχθούν στον οργανισμό μας.

Οι οργανισμοί συνειδητοποιούν όλο και περισσότερο ότι μια καλή εμπειρία ενσωμάτωσης εργαζομένων διαδραματίζει κρίσιμο ρόλο στη δέσμευση, την παραγωγικότητα και τη διατήρηση των εργαζομένων. Ωστόσο, ένας σημαντικός αριθμός επιχειρήσεων εξακολουθεί να στερείται μιας διαισθητικής και επίσημης διαδικασίας.

Η χρήση του AI για την επιβίβαση εργαζομένων δίνει εξαιρετικά αποτελέσματα. Για παράδειγμα, η Ομοσπονδιακή Πιστωτική Ένωση της Αριζόνα μπόρεσε να μειώσει 60 ώρες ανά μήνα που αφιερώθηκαν σε εργασίες ενσωμάτωσης και εξοικονόμησε 115 ώρες κατά τη διάρκεια της ανοιχτής περιόδου εγγραφής παροχών.

Οι ψηφιακοί βοηθοί διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στη βελτίωση της εμπειρίας ενσωμάτωσης. Η διαδικασία ενσωμάτωσης μπορεί να διαφέρει σημαντικά μεταξύ φορολογικών εκπτώσεων και επιλογής παροχών. Σε μια τέτοια κατάσταση, το να βασίζεσαι σε εκπρόσωπο HR για βοήθεια και απάντηση σε ερωτήσεις που σχετίζονται με διάφορες εργασίες μπορεί να είναι πολύ ταραχώδες. Οι εργαζόμενοι μπορούν να μιλήσουν με τον ψηφιακό θυρωρό για να λάβουν γρήγορες απαντήσεις στα ερωτήματά τους.

3. Μειώστε την εναλλαγή των εργαζομένων

Οι οργανισμοί συχνά χάνουν υπαλλήλους λόγω έλλειψης γνώσης σχετικά με την εργασιακή ικανοποίηση των εργαζομένων. Τι υπάρχει ένας αποτελεσματικός τρόπος για να μετρήσετε το επίπεδο κινήτρων ενός υπαλλήλου και να προσαρμόσετε την εμπειρία του/της για να καλύψει τις ανάγκες του/της.

Τα εργαλεία που λειτουργούν με τεχνητή νοημοσύνη μπορούν να παρέχουν πληροφορίες σχετικά με το τι παρακινεί, προσελκύει και διατηρεί τους υπαλλήλους. Οι διευθυντές μπορούν να χρησιμοποιήσουν αυτές τις πληροφορίες για να δημιουργήσουν μια εξατομικευμένη εργασιακή εμπειρία που ανταποκρίνεται στους στόχους τόσο του οργανισμού όσο και των εργαζομένων. Επιπλέον, πρόσθετα πρόσθετα με τεχνητή νοημοσύνη επιτρέπουν στους διευθυντές να μάθουν τα χαρακτηριστικά των υπαλλήλων που παραιτούνται και να παρακολουθούν την εξέλιξη τέτοιων τάσεων στο εργατικό δυναμικό, ανησυχώντας τις ομάδες σχετικά με τα ταλέντα που διατρέχουν κίνδυνο. Έτσι, οι ομάδες ανθρώπινου δυναμικού μπορούν να λάβουν τα κατάλληλα μέτρα για την αντιμετώπιση των ανησυχιών.

Τυλίγοντας!

Η τεχνητή νοημοσύνη έχει αναδειχθεί ως ένα νέο εργαλείο στα χέρια των ομάδων ανθρώπινου δυναμικού για την αντιμετώπιση σοβαρών προβλημάτων ανθρώπινου δυναμικού. Στην πορεία, εξοικονομώντας πολύ χρόνο και προσπάθεια στην ομάδα. Αυτός ο χρόνος και η προσπάθεια μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε πιο απαιτητικές γνωστικά εργασίες.