Οφέλη από τη δημιουργία μιας εφαρμογής για κινητά για επιχειρήσεις ηλεκτρονικού εμπορίου

Οφέλη από τη δημιουργία μιας εφαρμογής για κινητά για επιχειρήσεις ηλεκτρονικού εμπορίου

Εξακολουθείτε να έχετε κολλήσει μόνο με έναν ιστότοπο για το κατάστημά σας ηλεκτρονικού εμπορίου;

Λοιπόν, στη σημερινή εποχή δεν αρκεί να έχουμε απλώς έναν ιστότοπο. Στην πραγματικότητα, ο ιστότοπος, email marketing, τα πανό στην άκρη του δρόμου μαζί δεν αρκούν για να αναβαθμίσουν την επωνυμία σας. Οι μέρες μόνο ενός ιστότοπου θα έχουν φύγει.

Όμως, ένα είναι. Ανάπτυξη εφαρμογών για κινητά γιατί το κατάστημα ηλεκτρονικού εμπορίου σας ξεπερνά όλα αυτά. Και σε αυτό το άρθρο, θα συζητήσουμε τον βασικό λόγο για τον οποίο οι εφαρμογές είναι σημαντικές. Αλλά πριν από αυτό, αν δεν μας πιστεύετε, ρίξτε μια ματιά στα προηγούμενα στατιστικά στοιχεία:

 1. Πρώτον, το 35% των πελατών στις ΗΠΑ πραγματοποιούν αγορές μέσω εφαρμογών για κινητά.
 2. Πριν αγοράσουν ένα είδος οι πελάτες συγκρίνουν την τιμή του προϊόντος στο διαδίκτυο. Έτσι, για να δουν το προϊόν σας, θα χρειαστείτε πρώτα μια εφαρμογή.
 3. Το 2021, το 80% των πωλήσεων ηλεκτρονικού εμπορίου θα πραγματοποιηθεί μέσω εφαρμογών για κινητά.
 4. Εξάλλου, σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία, το 78% των ανθρώπων προτιμούν να χρησιμοποιούν την εφαρμογή ενός καταστήματος ηλεκτρονικού εμπορίου, παρά τον ιστότοπό τους.
 5. Επιπλέον, το πιο σημαντικό μέρος είναι ότι το 50% των εσόδων ενός καταστήματος ηλεκτρονικού εμπορίου προέρχεται από το 10% των πελατών του. Έτσι, είναι προφανές ότι πρέπει να τους παρέχετε την καλύτερη εξυπηρέτηση.

Οφέλη από τη δημιουργία μιας εφαρμογής για κινητά:

Αυξημένη αναγνώριση επωνυμίας:

Όσον αφορά το ηλεκτρονικό εμπόριο, οι επωνυμίες έχουν μια εξαιρετική ευκαιρία για αυξημένη προβολή της επωνυμίας μέσω εφαρμογών.

Μάλιστα, σύμφωνα με Statista, το 32% των χρηστών θα απεγκαταστήσει την εφαρμογή σας εάν δεν είναι εύκολη στη χρήση. Γι’ αυτό χρειάζεστε και τις δύο ιδιότητες καθώς και εφαρμογές φιλικές προς τον χρήστη.

Επιπλέον, αυτό όχι μόνο θα κερδίσει περισσότερη προσοχή αλλά και θα διατηρήσει την πελατειακή βάση.

Υψηλότερα ποσοστά μετατροπής:

Το ποσοστό μετατροπών μιας επιχείρησης είναι το ποσοστό των επισκεπτών στον ιστότοπό τους που πραγματοποιούν αγορές (επισκεψιμότητα διαιρούμενο με πωλήσεις).

Εάν ο ιστότοπός σας ηλεκτρονικού εμπορίου δεν διαθέτει ενσωματωμένη εφαρμογή για κινητά, χάνετε τις πωλήσεις.

Οι περισσότεροι άνθρωποι σήμερα χρησιμοποιούν τα smartphone τους για να ερευνήσουν προϊόντα πριν τα αγοράσουν.

Παρέχοντας στους χρήστες μια εύχρηστη εφαρμογή που περιλαμβάνει προσαρμόσιμα χαρακτηριστικά.

Τα χαρακτηριστικά μπορεί να είναι κριτικές προϊόντων και αξιολογήσεις, οι επιχειρήσεις μπορούν να αυξήσουν σημαντικά τα ποσοστά μετατροπών.

Οι εφαρμογές smartphone παρέχουν τη δυνατότητα προσαρμογής της εμπειρίας αγορών σύμφωνα με τις προτιμήσεις των χρηστών.

Ως εκ τούτου, οι πελάτες είναι πιο πιθανό να ολοκληρώσουν τις συναλλαγές πωλήσεων μέσω μιας ενσωματωμένης εφαρμογής για κινητά από μια παραδοσιακή διαδικτυακή πύλη.

Προσαρμοσμένη εμπειρία αγορών:

Τα οφέλη από την ύπαρξη μιας εφαρμογής για κινητά υπερβαίνουν απλώς την αύξηση των ποσοστών μετατροπών.

Μια μελέτη τόνισε ακριβώς αυτό το σημείο, δηλώνοντας ότι οι καταναλωτές εμπιστεύονται περισσότερο τις επωνυμίες όταν μπορούν να αλληλεπιδράσουν άμεσα μαζί τους.

Δεδομένου ότι οι εφαρμογές είναι εύκολο να κατεβάσουν και να εγκαταστήσουν, οι επιχειρήσεις μπορούν να δημιουργήσουν προσαρμοσμένες εμπειρίες αγορών για τους πελάτες τους. Αυτό περιλαμβάνει χρήσιμες πληροφορίες που σχετίζονται με προϊόντα ή υπηρεσίες.

Η συμπερίληψη μοναδικού περιεχομένου σε μια ενσωματωμένη εφαρμογή βοηθά στη δημιουργία αφοσίωσης στην επωνυμία. Το οποίο στην πραγματικότητα, είναι το κλειδί εάν θέλετε να επαναλάβετε τις εργασίες.

Για παράδειγμα, η Nike έχει ενσωματώσει την τρέχουσα εφαρμογή της με δίκτυα κοινωνικών μέσων όπως το Facebook και το Twitter. Ως εκ τούτου, οι χρήστες μπορούν να ενημερώνονται για τις τελευταίες τάσεις στη φυσική κατάσταση, καθώς και να αποκτούν κίνητρα από φίλους.

Ενημερώσεις για κινητά σε πραγματικό χρόνο:

Οι σημερινοί χρήστες smartphone αναμένουν από τις επιχειρήσεις να έχουν ενημερώσεις για κινητά σε πραγματικό χρόνο. Διαθέτοντας μια εφαρμογή για κινητά, οι επιχειρήσεις μπορούν να παρέχουν τις πιο πρόσφατες πληροφορίες προϊόντων. Μπορούν επίσης να δίνουν άλλες σημαντικές ανακοινώσεις απευθείας στα χέρια των πελατών τους.

Μειώστε τα ποσοστά εγκατάλειψης:

Στο παρελθόν, οι στατιστικές έχουν αποδείξει ότι οι εφαρμογές για κινητά έχουν χαμηλότερα ποσοστά εγκατάλειψης καλαθιού. Στην πραγματικότητα, αυτό οφείλεται μόνο σε μια απλή διαδικασία ολοκλήρωσης αγοράς.

Το σύστημα αποθηκεύει στοιχεία αποστολής και πληρωμής που επιτρέπουν στους χρήστες να ολοκληρώνουν τις αγορές τους με ένα κλικ χωρίς περισπασμούς.

Όταν οι πελάτες δεν ξέρουν τι χρειάζονται ή αν υπάρχει κάτι διαθέσιμο για αυτούς σε ένα ηλεκτρονικό κατάστημα, τότε οι πιθανότητες είναι μεγάλες να μην πραγματοποιηθούν πωλήσεις.

Αυτό συμβαίνει επειδή αυτοί οι άνθρωποι προτιμούν να ψάξουν αλλού. Επιπλέον, παρόλο που αυτό μπορεί να πάρει περισσότερο χρόνο από την απλή χρήση της πλατφόρμας ηλεκτρονικού εμπορίου μας μέσω του ιστότοπού σας!

Εξατομικευμένη εμπειρία στους πελάτες:

Σε περίπτωση που εφαρμογές για κινητά, μπορείτε να συμπεριλάβετε προτάσεις σχετικά με την πρόσφατη αναζήτησή τους. Αυτό θα σας βοηθήσει να εξατομικεύσετε την εμπειρία αγορών για τον πελάτη σας.

Αυξημένη βάση πιστών πελατών:

Αν αναζητάτε τρόπους για να ενισχύσετε την αφοσίωση των πελατών σας, ακολουθήστε το παράδειγμα ορισμένων προγραμματιστών εφαρμογών ηλεκτρονικού εμπορίου για κινητά.

Διαπίστωσαν ότι ένας τρόπος, συγκεκριμένα, μπορεί να αλλάξει το παιχνίδι. Αυτό προσφέρει στοιχεία προϊόντος και στοιχεία επικοινωνίας από το κατάστημά τους σε μια εφαρμογή.

Οι πελάτες περνούν ώρες κάθε μήνα περιηγούμενοι μέσω εφαρμογών Store Link ή In-App Purchase Coins.

Μπορείτε να ακολουθήσετε τα παρακάτω βήματα για να αυξήσετε την αφοσίωση των πελατών σας:

 1. Κάντε την επωνυμία σας ορατή και αξέχαστη με μια σταθερή διάταξη για κινητά που θα κάνει τους πελάτες να θέλουν να την επαληθεύσουν ξανά.
 2. Μπορείτε να πραγματοποιήσετε ένα πρόγραμμα αφοσίωσης, ώστε οι πελάτες να επισκέπτονται ξανά τον ιστότοπό σας. Η εφαρμογή σας μπορεί να περιλαμβάνει εκπτώσεις, προσφορές, μπόνους κ.λπ.
 3. Επιπλέον, μπορείτε να διατηρήσετε 24ωρη υποστήριξη επικοινωνίας για την επίλυση των προβλημάτων τους.

Αυξήστε τα ποσοστά διατήρησης:

Έχουμε συζητήσει τόσα πολλά για τα οφέλη. Τώρα θα σημειώσουμε μερικά πράγματα που πρέπει να έχετε υπόψη σας. Ακολουθούν 3 βασικά σημεία που θα σας βοηθήσουν να αναπτύξετε μια εφαρμογή.

 • Αποκλειστικό Περιεχόμενο: Μπορείτε να προσφέρετε ότι οι πελάτες σας μπορούν να υποβάλουν αίτηση μόνο εάν χρησιμοποιούν εφαρμογές για κινητά.
 • Σύστημα επιβράβευσης: Η επιστροφή των πελατών είναι εύκολη με τα προγράμματα επιβράβευσης. Θα μπορούσατε να τους δώσετε πόντους που μπορούν να χρησιμοποιήσουν για να κερδίσουν δωρεάν αντικείμενα. Επιπλέον, μπορείτε να προσφέρετε πρώτη πρόσβαση στις συλλογές της επόμενης σεζόν, καθώς και μπόνους για μελλοντικές αγορές τους.
 • Προηγμένη υποστήριξη: Δεν είναι μόνο το προϊόν. Είναι επίσης σημαντικό να έχετε άριστη εξυπηρέτηση πελατών. Αυτό σημαίνει ότι χρειάζεστε τέλεια επικοινωνία μεταξύ των πελατών σας και των μελών του προσωπικού του καταστήματος όλες τις ώρες της ημέρας. Μπορείτε να διασφαλίσετε ότι αυτό θα συμβεί σε πραγματικό χρόνο ανεξάρτητα από την τοποθεσία κάποιου ή τη συσκευή που χρησιμοποιεί. Πως? Λοιπόν, δοκιμάστε μερικές επιλογές chatbot ή ζωντανών συνομιλιών σε εκδόσεις για επιτραπέζιους υπολογιστές.

Αύξηση εσόδων:

Η σωστή εφαρμογή μπορεί να κάνει τη διαφορά όταν πρόκειται να προσελκύσετε πελάτες και να τους βρείτε στο κατάστημά σας.

Φανταστείτε πόσες περισσότερες εκπτώσεις θα μπορούσατε να πετύχετε με ειδοποιήσεις push που προσφέρουν πληροφορίες σχετικά με εκπτώσεις, εκπτώσεις ή νέες αφίξεις;

Οι επιχειρήσεις συχνά δυσκολεύονται επειδή τους λείπουν τόσο οι λειτουργίες όσο και οι ιδέες για ένα καταπληκτικό κινητό προϊόν.

Ωστόσο, αυτά τα πράγματα είναι σημαντικά αν θέλουμε να πετύχουμε σε αυτήν την ανταγωνιστική αγορά.

Ειδικά, όπου οι άνθρωποι ψωνίζουν διαδικτυακά αντί σε τοποθεσίες με τούβλα και κονίαμα.

Τυλίγοντας το:

Για να πετύχετε την επιχείρησή σας, είναι επιτακτική ανάγκη να εκμεταλλευτείτε κάθε διαθέσιμη ευκαιρία. Κάθε μικρό πράγμα μπορεί να βοηθήσει. Επιπλέον, αυτές οι συμβουλές θα σας βοηθήσουν να κάνετε τα πράγματα πιο εύκολα για τον εαυτό σας!

Απλά πρέπει να έχετε αυτοπεποίθηση και να παραμείνετε θετικοί. Στο τέλος, θα θέλαμε απλώς να πούμε ότι μια σωστή προσέγγιση μπορεί να κάνει τεράστια διαφορά.

Ως εκ τούτου, ενημερώστε το κατάστημά σας ηλεκτρονικού εμπορίου και αναπτύξτε μια εφαρμογή για αυτό σήμερα.