Οι καλύτερες εναλλακτικές λύσεις Whatsapp για το απόρρητο και την ασφάλεια το 2021 και συμβουλές για το πώς να ενισχύσετε την ασφάλειά σας στο διαδίκτυο

Οι καλύτερες εναλλακτικές λύσεις Whatsapp για το απόρρητο και την ασφάλεια το 2021

Με ένα smartphone, σύνδεση στο διαδίκτυο και μια εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων, οι άνθρωποι μπορούν να επικοινωνούν ανεξάρτητα από την απόστασή τους. Το WhatsApp είναι μια από τις πιο διάσημες εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων σήμερα. Το 2020, το Facebook συγχώνευσε το messenger, το Instagram και το WhatsApp, δίνοντας τη δυνατότητα στους χρήστες να επικοινωνούν μεταξύ των πλατφορμών και να απολαμβάνουν πρόσθετες λειτουργίες, ενώ παράλληλα απολαμβάνουν κρυπτογράφηση από άκρο σε άκρο σε μεμονωμένες εφαρμογές.

Ωστόσο, με την επικείμενη αλλαγή στην πολιτική απορρήτου του WhatsApp, οι χρήστες θα πρέπει να δώσουν στο Facebook την εξουσία να κόβει τα δεδομένα WhatsApp. Τον Μάιο, όλοι οι χρήστες του WhatsApp θα ειδοποιηθούν να συμφωνήσει με αυτή τη νέα πολιτική να κρατήσουν τους λογαριασμούς τους. Μερικά από τα δεδομένα που θα συλλέξει το Facebook περιλαμβάνουν:

  • Διεύθυνση IP.
  • Πληροφορίες λογαριασμού, συμπεριλαμβανομένου του αριθμού τηλεφώνου και του ονόματός σας.
  • Τεχνικές λεπτομέρειες της συσκευής που χρησιμοποιείτε για να συνδεθείτε στο WhatsApp.
  • Πληροφορίες δικτύου και υπηρεσιών.
  • Πληροφορίες συναλλαγών εντός εφαρμογής.
  • Δεδομένα επικοινωνιών, συμπεριλαμβανομένων των επιχειρήσεων και των χρηστών με τους οποίους αλληλεπιδράτε.

Αυτό έχει προκαλέσει μεγάλη ανησυχία στους χρήστες του WhatsApp και είναι ο λόγος που οι περισσότεροι από αυτούς αναζητούν εναλλακτικές επιλογές. Εάν δεν είστε ικανοποιημένοι με τη νέα πολιτική, μπορείτε να εξετάσετε το ενδεχόμενο να μετακινηθείτε σε οποιαδήποτε από τις ακόλουθες 7 εναλλακτικές λύσεις στο WhatsApp.

7 εφαρμογές που νοιάζονται για το απόρρητο και την ασφάλειά σας

Viber

Αυτή είναι μια από τις πιο ανταγωνιστικές εναλλακτικές λύσεις για το WhatsApp. Θεωρείται παρόμοιο με το WhatsApp επειδή χρησιμοποιεί τον αριθμό του κινητού σας τηλεφώνου ως την ταυτότητά σας στην εφαρμογή. Το Viber μπορεί να χρησιμοποιηθεί με πολλά λειτουργικά συστήματα, όπως android, iOS, Blackberry, Windows phone, Bada, Symbian και πολλά άλλα, παρόλο που αρχικά αναπτύχθηκε για το iPhone.

Με περισσότερους από 200 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες, το Viber είναι μια διάσημη εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων σε όλη την Ευρώπη, την Ασία και την Αφρική. Η αποστολή μηνυμάτων, η πραγματοποίηση κλήσεων και η εγγραφή του λογαριασμού σας είναι εύκολη στο Viber. Μόλις εγγραφείτε χρησιμοποιώντας έναν απλό κωδικό, μπορείτε να επιτρέψετε στην εφαρμογή να έχει πρόσβαση στις επαφές σας για να βρει άλλους χρήστες του Viber στον τηλεφωνικό σας κατάλογο.

Άλλες δυνατότητες περιλαμβάνουν κρυπτογράφηση από άκρο σε άκρο σε μέσα, κλήσεις και μηνύματα, ομάδες έως 100 ατόμων και τόνους πολύχρωμων emoji προς χρήση. Επιπλέον, είναι εντελώς δωρεάν. Μπορείτε επίσης να ορίσετε ένα χρονόμετρο για αυτόματη διαγραφή μηνυμάτων στην εφαρμογή και συνοδεύεται από μια αξιόπιστη λειτουργία επαφής για την αναγνώριση άλλων συμμετεχόντων στη συνομιλία χρησιμοποιώντας μυστικά κλειδιά.

Skype

skype

Το Skype κυκλοφορεί στην αγορά για περισσότερο από μια δεκαετία ως υπηρεσία επικοινωνίας για συνομιλίες και κλήσεις. Είναι συγχωνευμένο με το MSN και το Hotmail για να διευκολύνει την επικοινωνία με τις επαφές σας μέσω email.

Εκτός από το ότι προσφέρει την καλύτερη δυνατότητα κλήσεων, το Skype είναι μια ασφαλής εφαρμογή που δεν χρησιμοποιεί το κινητό σας τηλέφωνο για την εγγραφή λογαριασμού. Χρειάζεστε μόνο ένα όνομα χρήστη και μια διεύθυνση email για να δημιουργήσετε ένα. Λόγω της σταθερότητας, της ασφάλειας και της αξιοπιστίας του, το Skype είναι η ιδανική αντικατάσταση του WhatsApp. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Skype credit για να καλέσετε επαφές που δεν βρίσκονται στην πλατφόρμα.

Σήμα

Σήμα

Από τότε που ο Elon Musk συνέστησε τη χρήση της εφαρμογής Signal Messaging, η βάση των χρηστών έχει αυξηθεί, καθιστώντας την μία από τις εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων με τις περισσότερες λήψεις το 2021.

Το Signal δημιουργείται για να προσφέρει ασφάλεια δεδομένων χρήστη χωρίς συμβιβασμούς, κρυπτογράφηση από άκρο σε άκρο για κλήσεις, συνομιλίες και πολυμέσα και διαφάνεια, δεδομένου ότι πρόκειται για εφαρμογή ανοιχτού κώδικα. Υποστηρίζει ομαδικά μηνύματα και μηνύματα one-on-one, κλήσεις φωνής/βίντεο και κοινή χρήση εγγράφων και αρχείων πολυμέσων.

Στην πλατφόρμα Android, το Signal μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως προεπιλεγμένη εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων για να αντικαταστήσει τις πλατφόρμες ανταλλαγής μηνυμάτων Samsung και Android. Εκτός από τον πλουσιότερο άνθρωπο στον κόσμο, το Signal υποστηρίζεται από πολλούς υποστηρικτές δεδομένων/απόρρητου.

Άλλα αξιοσημείωτα χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν ένα ενσωματωμένο εργαλείο θαμπώματος φωτογραφιών, χρονόμετρα αυτόματης διαγραφής μηνυμάτων και μια λειτουργία ασφαλείας PIN.

Τηλεγράφημα

Όπως οι περισσότερες εφαρμογές που αναφέρονται εδώ, το Telegram προσφέρει επίσης κρυπτογράφηση από άκρο σε άκρο για επικοινωνία στην πλατφόρμα και δυνατότητα αυτόματης διαγραφής μηνυμάτων.

Στο Telegram, μπορείτε να στέλνετε μηνύματα κειμένου και να μοιράζεστε μηνύματα πολυμέσων και υποστηρίζει ομαδικά μηνύματα για έως και 200.000 συμμετέχοντες.

Ως εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων που βασίζεται σε σύννεφο, όλες οι συνομιλίες στο Telegram μεταδίδονται μέσω διακομιστών σε διάφορα μέρη του κόσμου, διασφαλίζοντας ότι παραδίδει τα μηνύματα γρηγορότερα από τις περισσότερες άλλες εφαρμογές. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να συγχρονίσετε τους λογαριασμούς σας σε όλες τις συσκευές σας και ότι οι χρήστες απολαμβάνουν απεριόριστο χώρο αποθήκευσης. Το telegram API είναι ανοιχτού κώδικα και δωρεάν στη χρήση.

Μπορείτε να κάνετε λήψη του Telegram για εκδόσεις Android, Windows phone, iOS, Linus, επιτραπέζιους υπολογιστές, android, macOS και Web.

GroupMe

GroupMe

Όπως υπονοεί το όνομα, αυτή είναι μια εφαρμογή ομαδικών μηνυμάτων που υποστηρίζει επικοινωνία μεταξύ πλατφορμών. Ανήκει στο Skype, αυτή δεν είναι μια εφαρμογή ανοιχτού κώδικα όπως οι περισσότερες άλλες.

Με το GroupMe, μπορείτε να μοιράζεστε εικόνες, βίντεο και έγγραφα στα οποία μπορείτε να έχετε πρόσβαση από μια συλλογή στην εφαρμογή όπου είναι αποθηκευμένα τα κοινόχρηστα μέσα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή για να στείλετε απευθείας μηνύματα σε χρήστες σε μια ομάδα και η εφαρμογή υποστηρίζει την κοινή χρήση τοποθεσίας και τη χρήση emoji.

Μπορείτε να κάνετε λήψη της έκδοσης Android, iOS ή Windows GroupMe, ή χρησιμοποιήστε το πρόγραμμα-πελάτη που βασίζεται στο web. Το GroupMe διαθέτει επίσης μια έκδοση SMS που δεν απαιτεί από τον χρήστη να κατεβάσει την εφαρμογή ή ένα smartphone. Για να χρησιμοποιήσετε την επιλογή που βασίζεται σε SMS, οι χρήστες στέλνουν συγκεκριμένες εντολές στον αριθμό τηλεφώνου που είναι καταχωρημένος στο GroupMe για να ξεκινήσουν ομαδικές συνομιλίες.

Μπορείτε να κάνετε οτιδήποτε στη λειτουργία που βασίζεται σε SMS, συμπεριλαμβανομένης της διαχείρισης των ομάδων σας και της αλλαγής των ρυθμίσεων συνομιλίας.

Εφαρμογή LINE

Εφαρμογή LINE

Το LINE είναι μια άλλη δημοφιλής εναλλακτική του WhatsApp με περισσότερους από 300 εκατομμύρια χρήστες παγκοσμίως. Είναι διαθέσιμο σε περισσότερες από 232 χώρες παγκοσμίως, με τη βάση χρηστών να επεκτείνεται καθημερινά. Είναι συμβατό με όλα τα λειτουργικά συστήματα, καθιστώντας εύκολη τη λήψη για οποιονδήποτε.

Εγγεγραμμένος σε εταιρεία στην Ιαπωνία, ΓΡΑΜΜΗ χρησιμοποιεί τον αριθμό του κινητού σας όπως το Viber και το WhatsApp. Αφού εγγραφείτε, μπορείτε να συνδεθείτε με οποιονδήποτε στη λίστα επαφών σας χρησιμοποιώντας τη γραμμή LINE όπου μπορείτε να ανταλλάξετε μηνύματα γραφικών, μηνύματα κειμένου, περιεχόμενο βίντεο και ήχου. Επίσης, μπορείτε να πραγματοποιείτε κλήσεις LINE-to-LINE με σύνδεση στο διαδίκτυο. Ένα πρόσθετο πλεονέκτημα είναι ότι μπορείτε να το εγκαταστήσετε σε macOS και υπολογιστή μέσω της διεύθυνσης email σας.

Το LINE είναι μια δωρεάν εφαρμογή συμβατή με Android, ASHA, τηλέφωνα Windows, iOS και Blackberry.

5 άλλοι τρόποι για να διατηρήσετε το απόρρητό σας στο Διαδίκτυο

Εκτός από τη λήψη της καλύτερης εναλλακτικής λύσης για το WhatsApp για απόρρητο και προστασία, υπάρχουν και άλλοι τρόποι για να διασφαλίσετε την ασφάλειά σας στο διαδίκτυο.

Ελέγξτε τις ρυθμίσεις απορρήτου στα social social σας

Εάν έχετε λογαριασμούς μέσων κοινωνικής δικτύωσης, ειδικά αυτούς που συνδέονται με τις εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων σας, είναι απαραίτητο να ελέγξετε τις ρυθμίσεις απορρήτου σας. Θα εκπλαγείτε με το πόσες πληροφορίες είναι διαθέσιμες στο κοινό, συμπεριλαμβανομένου οποιουδήποτε στο διαδίκτυο. Επιλέξτε τι θα μοιραστείτε με το κοινό και τι θα κρατήσετε ανάμεσα σε εσάς και τον στενό σας κύκλο.

Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις απορρήτου σας σε εφαρμογές όπως το Instagram, το Snapchat, το Twitter και το LinkedIn.

Χρήση ιδιωτικών παραθύρων προγράμματος περιήγησης

Το Chrome, το Safari, το Mozilla και άλλα προγράμματα περιήγησης διαθέτουν την επιλογή περιήγησης στο Διαδίκτυο σε κατάσταση ανώνυμης περιήγησης. Η χρήση αυτών των ιδιωτικών παραθύρων εμποδίζει το πρόγραμμα περιήγησης να αποθηκεύσει το ιστορικό περιήγησής σας, γεγονός που εμποδίζει τους ιστότοπους να σας στοχεύουν για μάρκετινγκ.

Μια άλλη επιλογή είναι η χρήση ιδιωτικών προγραμμάτων περιήγησης όπως το Tor. Αυτή είναι μια ασφαλής και ιδιωτική επιλογή εάν θέλετε να σερφάρετε στο Διαδίκτυο ανώνυμα και να αποφύγετε να αφήσετε οποιοδήποτε ψηφιακό αποτύπωμα. Το Tor είναι ένα κρυπτογραφημένο πρόγραμμα περιήγησης που έρχεται φορτωμένο με χαρακτηριστικά ασφαλείας.

Χρήση VPN

Μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα VPN για απόκρυψη της διεύθυνσης IP και των προσωπικών σας δεδομένων. Ένα VPN σάς δίνει τη δυνατότητα να συνδεθείτε σε ιστότοπους μέσω διακομιστών αφαίρεσης. Αυτό κρυπτογραφεί τα δεδομένα από τη συσκευή σας στο Διαδίκτυο, καθιστώντας αδύνατη την πρόσβασή τους. Θα κρύψει τη διεύθυνση IP και το ψηφιακό αποτύπωμά σας, ειδικά όταν χρησιμοποιείτε δημόσιες συνδέσεις Wi-Fi.

Επιπλέον, μπορείτε να έχετε πρόσβαση ιστοσελίδες με γεωγραφικούς περιορισμούς όταν έχετε ενεργό VPN στη συσκευή σας.

Καταλήξτε σε μια στρατηγική κωδικού πρόσβασης.

Οι περισσότεροι άνθρωποι χρησιμοποιούν τον ίδιο κωδικό πρόσβασης για όλους τους λογαριασμούς ιστού τους, επειδή είναι σχεδόν αδύνατο να θυμούνται ένα σωρό από αυτούς ανά πάσα στιγμή. Η χρήση του ίδιου κωδικού πρόσβασης για τους λογαριασμούς σας θέτει τα προσωπικά σας στοιχεία σε κίνδυνο, ειδικά εάν οι λογαριασμοί σας είναι συνδεδεμένοι.

Ο καλύτερος τρόπος για να διασφαλίσετε ότι οι λογαριασμοί σας είναι ασφαλείς είναι να χρησιμοποιήσετε εφαρμογές προστασίας με κωδικό πρόσβασης. Αυτά μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη δημιουργία μοναδικών κωδικών πρόσβασης για όλους τους λογαριασμούς σας και τους αποθηκεύουν σε ασφαλές μέρος. Μπορείτε να επιλέξετε μια εφαρμογή προστασίας κωδικού πρόσβασης που υποστηρίζει επίσης έλεγχο ταυτότητας 2 παραγόντων ως πρόσθετο μέτρο ασφαλείας για τους λογαριασμούς σας.

Να λαμβάνετε πάντα τις πιο πρόσφατες ενημερώσεις ασφαλείας.

Κάθε φορά που το τηλέφωνο ή ο υπολογιστής σας σάς ειδοποιεί σε ένα ενημερωμένη ασφάλεια χαρακτηριστικό, βεβαιωθείτε πάντα ότι επιτρέπετε τη λήψη του συστήματος. Αυτές οι ενημερώσεις εγκαθιστούν ενημερώσεις κώδικα ασφαλείας για την εκκαθάριση σφαλμάτων που υπήρχαν στις προηγούμενες εκδόσεις. Μπορείτε να ενισχύσετε την ασφάλεια των συσκευών σας μόνο με την ενημέρωση του λογισμικού όποτε χρειάζεται.

Για να το κάνετε πιο εύκολο, μπορείτε να ρυθμίσετε τις εφαρμογές σας να πραγματοποιούν αυτόματη λήψη των νέων ενημερώσεων για να διασφαλίσετε ότι οι εφαρμογές σας προστατεύονται πάντα.

συμπέρασμα

Ακόμη και όταν αναζητάτε την καλύτερη εναλλακτική λύση WhatsApp για μετεγκατάσταση, είναι σημαντικό να εφαρμόζετε ασφαλείς διαδικτυακές συνήθειες για να ελαχιστοποιήσετε τους κινδύνους ασφάλειας στο διαδίκτυο. Με αυτόν τον οδηγό, μπορείτε να επιλέξετε τις καλύτερες αντικαταστάσεις WhatsApp και να προσαρμόσετε τα καλύτερα μέτρα για πρόσθετη ασφάλεια στο διαδίκτυο.