Μεταμόσχευση μαλλιών στο Jaipur που παρέχει θεραπεία PRP

Τι είναι η θεραπεία PRP;

Οι ειδικοί στη μεταμόσχευση μαλλιών στο Τζαϊπούρ δηλώνουν ότι για να κατανοήσουμε πώς λειτουργεί το PRP, είναι απαραίτητο να γνωρίζουμε τον ρόλο που παίζουν τα αιμοπετάλια στην επούλωση.

Το αίμα περιλαμβάνει αιμοπετάλια, καθώς και ερυθρά και λευκά αιμοσφαίρια. Τα αιμοπετάλια είναι μερικά από τα «πρώτα ανταποκρινόμενα» του σώματος που σταματούν την αιμορραγία και διευκολύνουν την επούλωση όταν ένα άτομο υφίσταται ένα κόψιμο ή πληγή.

Επίσης CheckOut? Γιατρός μεταμόσχευσης μαλλιών στο Gurgaon

Οι ερευνητές θεώρησαν ότι εάν μπορούσαν να συλλέξουν συγκεντρωμένα αιμοπετάλια και να τα εγχύσουν σε κατεστραμμένες περιοχές του σώματος, θα μπορούσαν να βελτιώσουν την επούλωση.

Ειδικοί στη μεταμόσχευση μαλλιών στο Τζαϊπούρ μπορεί να πάρει δείγμα αίματος και να το τοποθετήσει σε σύστημα φυγοκέντρησης για να δημιουργήσει PRP. Με γρήγορο ρυθμό, αυτό το σύστημα περιστρέφεται, το οποίο διαχωρίζει τα συστατικά του αίματος.

Για την ένεση, οι Ειδικοί σε Μεταμόσχευση μαλλιών Doctor Gurgaon στη συνέχεια αφαιρεί τα αιμοπετάλια.

Το PRP περιλαμβάνει έναν συνδυασμό αυξητικών παραγόντων και πρωτεϊνών που επιταχύνουν την επισκευή των ιστών. Καθώς ορισμένες μορφές τριχόπτωσης προκύπτουν από βλάβη στους θύλακες των τριχών, οι ερευνητές αρχικά υπέθεσαν ότι το PRP θα μπορούσε να βοηθήσει στην αναγέννηση των μαλλιών αντιστρέφοντας τη διαδικασία της ανδρογενετικής αλωπεκίας.

Η θεραπεία πλάσματος πλούσιου σε αιμοπετάλια, ευρέως γνωστή ως PRP Therapy για την τριχόπτωση, είναι μια ιατρική θεραπεία τριών σταδίων κατά την οποία το αίμα ενός ατόμου λαμβάνεται, αποθηκεύεται και στη συνέχεια εγχέεται στο τριχωτό της κεφαλής Μερικοί γιατροί στην ιατρική κοινότητα έχουν μια διαδικασία σκέψης ότι οι ενέσεις PRP προκαλούν φυσική ανάπτυξη της τρίχας και τη διατήρησή της αυξάνοντας την παροχή αίματος του θύλακα της τρίχας και αυξάνοντας το πάχος του στελέχους της τρίχας. Αυτή η τεχνική συχνά συνδυάζεται με άλλες θεραπείες ή φάρμακα για την τριχόπτωση.

Δεν έχει γίνει αρκετή έρευνα που να δείχνει ότι το PRP είναι ένα φάρμακο για την τριχόπτωση που είναι επιτυχές. Η θεραπεία PRP, ωστόσο, χρησιμοποιείται από τη δεκαετία του 1980. Έχει χρησιμοποιηθεί για θέματα όπως η επούλωση σπασμένων τενόντων, μυών και συνδέσμων.

Τι είναι η θεραπεία PRP;

Διαδικασία θεραπείας PRP

Η θεραπεία PRP είναι μια διαδικασία τριών σταδίων. Οι περισσότερες θεραπείες PRP χρειάζονται τρεις θεραπείες με διαφορά 4-6 εβδομάδων.

Απαιτούνται θεραπείες συντήρησης κάθε 4-6 μήνες.

Οι γιατροί που πραγματοποιούν μεταμόσχευση μαλλιών στο Jaipur αναφέρουν τα ακόλουθα βήματα στη θεραπεία PRP:

Βήμα 1

Το αίμα σας λαμβάνεται – συνήθως από το χέρι σας – και τοποθετείται σε μια φυγόκεντρο (ένας μηχανισμός που περιστρέφεται γρήγορα για να διαχωρίσει υγρά διαφορετικής πυκνότητας).

Βήμα 2

Το αίμα σας μπορεί να χωριστεί σε τρία στρώματα μετά από περίπου 10 λεπτά στη φυγόκεντρο:

 • Αδύναμο πλάσμα αιμοπεταλίων
 • Το πλούσιο σε αιμοπετάλια πλάσμα
 • ερυθρά αιμοσφαίρια

Βήμα 3

Σε μια σύριγγα, το πλούσιο σε αιμοπετάλια πλάσμα αναρροφάται και στη συνέχεια εγχέεται στις περιοχές του τριχωτού της κεφαλής που απαιτούν αυξημένη τριχοφυΐα.

Για να αποδειχθεί εάν το PRP είναι αποτελεσματικό, δεν έχει γίνει αρκετή μελέτη. Είναι επίσης αβέβαιο για ποιον είναι πιο επιτυχημένο και υπό ποιες συνθήκες.

Ενώ το PRP έχει άφθονη θεωρητική επιστημονική βάση για να υποστηρίξει τη χρήση του στην αποκατάσταση μαλλιών, σύμφωνα με ειδικούς που πραγματοποιούν μεταμόσχευση μαλλιών στην Τζαϊπούρ, η αποκατάσταση μαλλιών με PRP είναι ακόμη σε σπάργανο. Δεν υπάρχουν επίσης επαρκή κλινικά δεδομένα.

Είναι αποτελεσματικό;

Μια συστηματική ανασκόπηση του έργου του PRP ως θεραπεία της τριχόπτωσης πραγματοποιήθηκε από μια ομάδα ερευνητών το 2019. Το περιοδικό της Cosmetic Plastic Surgery κοσμεί τις αναφορές τους.

Στο τέλος, η μελέτη επικεντρώθηκε σε 11 ερευνητικές εργασίες που περιελάμβαναν συνολικά 262 συμμετέχοντες στην ανδρογενετική αλωπεκία. Οι περισσότερες από τις μελέτες έδειξαν, σύμφωνα με τους επιστήμονες, ότι οι ενέσεις PRP μείωσαν την τριχόπτωση και αύξησαν τη διάμετρο και την πυκνότητα της τριχοφυΐας.

Ωστόσο, αναγνώρισαν ότι η θεραπεία είναι αμφιλεγόμενη, σημειώνοντας ότι οι περιοριστικοί παράγοντες στην έρευνά τους ήταν τα μικρά μεγέθη δείγματος και η χαμηλή ποιότητα της έρευνας.

Μια άλλη συστηματική ανασκόπηση το 2019, η οποία εμφανίστηκε στη Δερματολογική Χειρουργική, εξέτασε τα αποτελέσματα 19 μελετών που εξέταζαν το PRP ως θεραπεία της τριχόπτωσης. Συνολικά, αυτές οι μελέτες προσέλαβαν 460 άτομα. Σύμφωνα με τους συγγραφείς αυτής της μελέτης, οι περισσότερες μελέτες έχουν επιβεβαιώσει ότι οι θεραπείες PRP έχουν συμβάλει στην αναγέννηση των μαλλιών σε άτομα με διαφορετικούς τύπους αλωπεκίας.

Με βάση την ανάλυσή τους, οι συγγραφείς μιας πρόσθετης μελέτης κλινικών δοκιμών που αναφέρθηκε από το International Journal of Women’s Dermatology βρήκαν ότι το PRP είναι μια «υποσχόμενη» θεραπεία για την τριχόπτωση.

Ωστόσο, δεδομένου ότι διάφοροι ερευνητές και κλινικές χρησιμοποιούν διαφορετικά σκευάσματα, διαστήματα συνεδριών και μεθόδους ένεσης για τη χορήγηση PRP, η ομάδα παρατήρησε ότι τα αποτελέσματά του μπορεί να ποικίλλουν.

Σε αυτό το σημείο, όπως διευκρινίζουν οι συγγραφείς, χωρίς μια τυποποιημένη διαδικασία για τις ενέσεις, είναι δύσκολο να εξαχθεί το συμπέρασμα ότι η θεραπεία είναι επιτυχής.

Εδώ, μπορείτε να ακούσετε για άλλες θεραπείες αραίωσης μαλλιών.

PRP για παρενέργειες τριχόπτωσης

Δεν κινδυνεύετε να αναπτύξετε μεταδοτική ασθένεια, καθώς η θεραπεία PRP απαιτεί την έγχυση του αίματός σας στο τριχωτό της κεφαλής σας.

Ωστόσο, οποιαδήποτε διαδικασία που απαιτεί ενέσεις εξακολουθεί να έχει πιθανότητα παρενεργειών όπως:

Τραυματισμός νεύρων ή αιμοφόρων αγγείων

Λοιμώξεις Λοιμώξεις

Στα σημεία της ένεσης, ασβεστοποίηση.

Ουλή ιστού

Υπάρχει επίσης ο κίνδυνος το αναισθητικό που χρησιμοποιείται στη θεραπεία να έχει ανεπιθύμητη αντίδραση. Εάν σκοπεύετε να δοκιμάσετε τη χειρουργική επέμβαση τριχόπτωσης PRP, ενημερώστε τον γιατρό σας εκ των προτέρων σχετικά με την ανοχή σας στο αναισθητικό.

Κίνδυνοι από το PRP για την τριχόπτωση

 • Πριν από τη διαδικασία, συμπεριλαμβανομένων των συμπληρωμάτων και των βοτάνων, φροντίστε να αναφέρετε όλα τα φάρμακα που λαμβάνετε.
 • Πολλοί πάροχοι θα συμβουλεύονταν κατά του PRP για την τριχόπτωση όταν πάτε για την αρχική σας διαβούλευση εάν:
 • Τα αραιωτικά αίματος είναι ενεργοποιημένα
 • Είναι βαρύς καπνιστής
 • Λήψη ιστορικού κατάχρησης αλκοόλ ή ναρκωτικών
 • Μπορεί ακόμη και να σας αρνηθούν τη λήψη φαρμάκων εάν έχετε διαγνωστεί με:
 • Λοιμώξεις που είναι οξείες ή χρόνιες
 • Καρκίνος — Καρκίνος
 • Χρόνια Ηπατική Νόσος
 • Χρόνια Νόσος του Δέρματος
 • Αστάθεια της αιμοδυναμικής
 • Ινογοναιμία της υπόφυσης
 • Μεταβολική διαταραχή
 • Τα σύνδρομα της δυσλειτουργίας των αιμοπεταλίων
 • Διαταραχή Συστημικής Διαταραχής
 • Για σήψη
 • Χαμηλός αριθμός αιμοπεταλίων
 • Ασθένεια του θυρεοειδούς

Πόσο κοστίζει το PRP για την τριχόπτωση;

 • Σε 4 εβδομάδες, η θεραπεία PRP αποτελείται συνήθως από τρεις θεραπείες, με θεραπείες συντήρησης κάθε 4-6 μήνες.
 • Η τιμολόγηση βασίζεται σε διάφορους παράγοντες, όπως:
 1. Η γεωγραφική σας θέση
 2. Αποδοτικότητα εξοπλισμού
 3. Η συμπερίληψη θρεπτικών συστατικών

Το PRP για τη θεραπεία της τριχόπτωσης θεωρείται καλλυντικό από πολλές ασφαλιστικές εταιρείες και δεν επιβαρύνεται με κανένα από τα έξοδα θεραπείας. Για να δείτε εάν παρέχεται θεραπεία PRP για εσάς, επικοινωνήστε με την ασφαλιστική σας εταιρεία.

συμπέρασμα

Οι δερματικές διαταραχές μπορεί να σας κάνουν να νιώσετε μόνοι. Μπορούν να έχουν μια μακροχρόνια επίδραση πάνω σας και ένας ειδικός του δέρματος χρειάζεται θεραπεία. Στο Jaipur Skin Area, ο Dr. Sachin Sharda είναι ειδικός στο δέρμα και τα μαλλιά με εξαιρετικά αποτελέσματα μεταμόσχευσης μαλλιών στο Jaipur. Μη διστάσετε να τον επισκεφτείτε για να αποκαταστήσετε την πίστη σας και να βάλετε τη ζωή σας στο σωστό δρόμο!