Λύσεις για σφάλματα συσκευής USB σε υπολογιστή με Windows

Η σύνδεση USB χρησιμοποιείται ευρέως για μια σειρά από λειτουργίες που διαθέτει. Αυτή η τεχνολογία είναι αρκετά απλή στη ρύθμιση και τη χρήση της και προσφέρει μεγαλύτερες ταχύτητες για τη μεταφορά δεδομένων που τη μετατρέπει σε εύχρηστο σύντροφο. Ωστόσο, έρχεται μια στιγμή που οι χρήστες αντιμετωπίζουν δυσλειτουργίες και σφάλματα σε συσκευές USB. Σφάλματα όπως η μη αναγνώριση USB, το σφάλμα άγνωστης συσκευής ή το πρόβλημα με τη ρύθμιση των συνδέσεων USB είναι μερικά κοινά ζητήματα συσκευών USB που ενδέχεται να αντιμετωπίσετε στον υπολογιστή σας με Windows. Εάν αναζητάτε διαφορετικούς τρόπους για να διορθώσετε αυτά τα προβλήματα, τότε μπορείτε να ανατρέξετε σε αυτήν την ενότητα και να μάθετε τους καλύτερους τρόπους αντιμετώπισης αυτών των σφαλμάτων συσκευής USB.

Οι καλύτερες λύσεις για σφάλματα συσκευής USB σε υπολογιστή με Windows

Εάν αντιμετωπίζετε σφάλματα όπως ένα Το αίτημα άγνωστης συσκευής USB απέτυχε και USB δεν αναγνωρίζεται, τότε μπορείτε να δοκιμάσετε να επανεκκινήσετε τον υπολογιστή σας με Windows, να αλλάξετε θύρες και να δοκιμάσετε διαφορετικές συσκευές USB για γρήγορες λύσεις. Εκτός από αυτό, εδώ είναι οι καλύτερες μέθοδοι για να διορθώσετε το σφάλμα συσκευής USB σε υπολογιστή με Windows.

1. Ενημερώστε το πρόγραμμα οδήγησης USB

Μερικές φορές, η συσκευή USB δεν αναγνωρίζεται στη Διαχείριση συσκευών των Windows και εμφανίζει το σφάλμα Άγνωστης συσκευής. Αυτό είναι ένα σφάλμα που αντιμετωπίζουν κυρίως πολλοί χρήστες, χάρη στα χαμένα, κατεστραμμένα και ξεπερασμένα προγράμματα οδήγησης.

Ένα παλιό, χαμένο ή κατεστραμμένο πρόγραμμα οδήγησης USB δεν μπορεί ποτέ να τροφοδοτήσει τις λειτουργίες USB που θέλετε να εκτελούνται στα Windows. Το χειρότερο, εισάγουν μια δραστική επιβράδυνση στο σύστημα και κάνουν τα πάντα κακώς λειτουργικά.

Εάν αντιμετωπίζετε οποιοδήποτε πρόβλημα που σχετίζεται με τη σύνδεση USB, θα πρέπει να κάνετε check in με το πρόγραμμα οδήγησης της συσκευής για μία φορά και να δείτε εάν σας προκαλεί το πρόβλημα. Για να διορθώσετε τα προβλήματα USB στον υπολογιστή σας Windows 10, μπορείτε να ενημερώσετε τα προγράμματα οδήγησης και ελπίζουμε ότι θα έχετε την ανακούφιση.

Για να ενημερώσετε τα προγράμματα οδήγησης USB, ακολουθήστε τα εξής βήματα:

Βήμα 1: Πρώτα πρώτα, πατήστε το κουμπί έναρξης και μετά πληκτρολογήστε devmgmt.msc για να ανοίξετε τη Διαχείριση Συσκευών στον υπολογιστή σας με Windows 10.

Βήμα 2: Θα πρέπει να μπορείτε να δείτε μια λίστα προγραμμάτων οδήγησης τώρα. Πρέπει να βρείτε και να επεκτείνετε την ενότητα ελεγκτών Universal Serial Bus και να κάνετε δεξί κλικ στην επιλογή USB Root Hub.

Βήμα 3: Τώρα επιλέξτε την επιλογή Ενημέρωση προγράμματος οδήγησης από τη λίστα μενού. Στη συνέχεια επιλέξτε το

Βήμα 4: Μετά από αυτό, πρέπει να επιλέξετε το Αναζητήστε αυτόματα για ενημερωμένο λογισμικό προγραμμάτων οδήγησης επιλογή.

Μόλις ολοκληρώσετε τη διαδικασία βήμα προς βήμα, θα πρέπει να περιμένετε έως ότου τα Windows εγκαταστήσουν αυτόματα τα απαιτούμενα προγράμματα οδήγησης. Να γνωρίζετε ότι πρέπει να επαναλάβετε αυτή τη διαδικασία για όλες τις συσκευές USB Root Hub στον υπολογιστή σας. Εάν θεωρείτε ότι αυτή η διαδικασία είναι χρονοβόρα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιαδήποτε το καλύτερο δωρεάν πρόγραμμα ενημέρωσης προγραμμάτων οδήγησης για την ταχύτερη λύση στα προβλήματα USB στον υπολογιστή σας με Windows. Ένα εργαλείο ενημέρωσης προγραμμάτων οδήγησης τρίτου κατασκευαστή θα σας βοηθήσει να διορθώσετε όλα τα ζητήματα που σχετίζονται με τα προγράμματα οδήγησης και θα πραγματοποιήσει λήψη και ενημέρωση συμβατών προγραμμάτων οδήγησης για τη συσκευή σας.

2. Απενεργοποιήστε την εκκίνηση

Το USB που δεν ανιχνεύεται είναι ένα από τα πιο συνηθισμένα σφάλματα USB που οι περισσότεροι χρήστες καταλήγουν να αντιμετωπίζουν κάποια στιγμή στο λειτουργικό τους σύστημα Windows. Μερικές φορές, τα Windows εκκινούν πολύ γρήγορα για να επιτρέψουν στον σωστό εντοπισμό των εξωτερικών συσκευών στον υπολογιστή και, επομένως, η χρήση USB γίνεται χάος. Για να το βοηθήσετε, μπορείτε να απενεργοποιήσετε τη δυνατότητα γρήγορης εκκίνησης στον υπολογιστή σας Windows 10.

Για να απενεργοποιήσετε την εκκίνηση στον υπολογιστή σας με Windows για την επιδιόρθωση του προβλήματος που δεν λειτουργεί το USB, μπορείτε να ακολουθήσετε τα εξής βήματα:

Βήμα 1: Πρέπει να ανοίξετε την ενότητα Πίνακας Ελέγχου στον υπολογιστή σας με Windows και, στη συνέχεια, να μεταβείτε στις Επιλογές ενέργειας.

Βήμα 2: Τώρα, πρέπει να πατήσετε την επιλογή Επιλέξτε τι κάνει το κουμπί λειτουργίας από την πλαϊνή γραμμή.

Βήμα 3: Μετά από αυτό, μπορείτε να κάνετε κλικ στο Αλλαγή ρυθμίσεων που δεν είναι διαθέσιμες αυτήν τη στιγμή.

Βήμα 4: Στη συνέχεια, πρέπει να βρείτε και να καταργήσετε την επιλογή Ενεργοποίηση γρήγορης εκκίνησης κάτω από τις ρυθμίσεις τερματισμού λειτουργίας.

Βήμα 5: Μόλις το απενεργοποιήσετε, μπορείτε να πατήσετε το κουμπί Αποθήκευση αλλαγών για να ολοκληρώσετε τη διαδικασία.

Αφού ολοκληρώσετε αυτά τα βήματα, μπορείτε να ελέγξετε εάν η εφαρμογή αυτών των αλλαγών έχει επιδιορθώσει τα προβλήματα USB στον υπολογιστή σας Windows 10. Εάν δεν σας βοήθησε, τότε μπορείτε να προχωρήσετε σε άλλη μέθοδο.

3. Απενεργοποιήστε τη λειτουργία επιλεκτικής αναστολής USB

Πολλοί χρήστες βρήκαν ότι αυτή η μέθοδος είναι απίστευτα χρήσιμη για τη διόρθωση του προβλήματος που δεν λειτουργεί. Εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα με τη σύνδεση USB, τότε μπορείτε να απενεργοποιήσετε τη λειτουργία επιλεκτικής αναστολής USB και να δείτε αν αυτό έπρεπε να κάνετε όλο αυτό το διάστημα.

Για να απενεργοποιήσετε τη λειτουργία επιλεκτικής αναστολής USB για να επιλύσετε το πρόβλημα, πρέπει να ακολουθήσετε τα εξής βήματα:

Βήμα 1: Πρώτα απ ‘όλα, πρέπει να πλοηγηθείτε στο τμήμα Επιλογών ενέργειας και, στη συνέχεια, να πατήσετε την επιλογή Αλλαγή ρυθμίσεων σχεδίου που θα βρείτε δίπλα στο πρόγραμμα που έχετε επιλέξει.

Βήμα 2: Τώρα, πρέπει να κάνετε κλικ στην επιλογή Αλλαγή σύνθετων ρυθμίσεων ενέργειας.

Βήμα 3: Μετά από αυτό, μπορείτε να μεταβείτε στις ρυθμίσεις USB και, στη συνέχεια, να επιλέξετε τη ρύθμιση επιλεκτικής αναστολής USB για να την απενεργοποιήσετε.

Βήμα 4: Αφού απενεργοποιήσετε τη ρύθμιση επιλεκτικής αναστολής USB, μπορείτε τώρα να πατήσετε το κουμπί Εφαρμογή και μετά να κάνετε κλικ στο OK για να αποθηκεύσετε τις αλλαγές που μόλις κάνατε.

Τώρα που έχετε κάνει αλλαγές σε αυτήν τη δυνατότητα, μπορείτε να επανεκκινήσετε τον υπολογιστή σας με Windows. Μετά από αυτό, μπορείτε να ελέγξετε εάν το πρόβλημα δεν λειτουργεί USB έχει επιλυθεί με αυτήν τη μέθοδο.

4. Ενεργοποιήστε τους ελεγκτές USB στη Διαχείριση Συσκευών

Όταν αντιμετωπίζετε προβλήματα USB στον υπολογιστή σας με Windows, μπορείτε να ελέγξετε τους ελεγκτές USB στη Διαχείριση Συσκευών των Windows για να επιλύσετε το πρόβλημα. Να κάνω αυτό:

Βήμα 1: Ανοίξτε τη Διαχείριση Συσκευών των Windows στον υπολογιστή σας.

Βήμα 2: Αναπτύξτε τα προγράμματα οδήγησης USB και κάντε δεξί κλικ σε καθένα από αυτά στο USB Controller και επιλέξτε την επιλογή Scan for Hardware Changes.

Βήμα 3: Από εδώ, μπορείτε να ενεργοποιήσετε τους ελεγκτές USB.

Μόλις ολοκληρώσετε αυτό για κάθε συσκευή, μπορείτε να επανεκκινήσετε το σύστημά σας και να δείτε αν αυτό βοηθά.

Τυλίγοντας

Τώρα που έχετε μάθει τους καλύτερους τρόπους για να διορθώσετε το πρόβλημα που δεν λειτουργεί το USB στον υπολογιστή σας με Windows, μπορείτε να τους δοκιμάσετε και ελπίζουμε, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο να διορθωθεί. Εάν έχετε κάποια πρόταση να βάλετε εδώ, μη διστάσετε να μας γράψετε στην ενότητα σχολίων.