Λίστα 6 κορυφαίων εργαλείων δοκιμής λογισμικού που πρέπει να γνωρίζετε το 2021

Υπηρεσίες δοκιμών λογισμικού αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της ανάπτυξης λογισμικού, ειδικά για εφαρμογές web και κινητές συσκευές. Τα εργαλεία δοκιμής λογισμικού που συζητάμε σε αυτό το ιστολόγιο είναι μερικά από τα καλύτερα διαθέσιμα και χρησιμοποιούνται ευρέως στη βιομηχανία πληροφορικής για ταχύτερη κυκλοφορία και διασφάλιση υψηλής ποιότητας παράδοσης των προϊόντων λογισμικού.

Τα εργαλεία δοκιμής λογισμικού ουσιαστικά μειώνουν την προσπάθεια και τα σφάλματα που μπορεί να προκύψουν ή να περάσουν απαρατήρητα/απαρατήρητα και παράλληλα εξοικονομούν τεράστιο χρόνο. Σε μια αγορά που βασίζεται στις προθεσμίες, η διαδικασία δοκιμών χρησιμεύει ως μεγάλη βοήθεια για την άμεση λήψη διορθωτικών μέτρων.

Μπορεί να σου αρέσει: Πώς να αποφύγετε λάθη επιλογής λογισμικού ανθρώπινου δυναμικού;

Με την εκτεταμένη χρήση της μεθοδολογίας Agile σε πολλά έργα λογισμικού σήμερα, οι δοκιμές έχουν γίνει ακόμη πιο σημαντικές, και ποιος καλύτερος τρόπος για να έχετε διασφάλιση ποιότητας QA από τη χρήση των καλύτερων εργαλείων δοκιμής λογισμικού αυτοματισμού.

Μπορείτε να περιμένετε μια ποικιλία λειτουργιών από διαφορετικά είδη εργαλείων δοκιμής λογισμικού. Παρατίθενται εδώ μερικά από αυτά:

  • Εργαλεία δοκιμών για φορητές συσκευές
  • Εργαλεία δοκιμών αυτοματισμού
  • Εργαλεία δοκιμής API
  • Εργαλεία διαχείρισης δοκιμών
  • Εργαλεία επικύρωσης CSS
  • Φόρτωση εργαλείων δοκιμής
  • Εργαλεία παρακολούθησης ελαττωμάτων
  • Εργαλεία δοκιμών ασφαλείας

Κάθε ένα από τα εργαλεία δοκιμής λογισμικού εξυπηρετεί διαφορετικό σκοπό και με βάση τις προτεραιότητές σας, το έργο που έχετε υπό εξέταση και τις απαιτήσεις σας, μπορείτε να επιλέξετε τα εργαλεία που θα χρησιμοποιήσετε.

Τα πιο δημοφιλή εργαλεία δοκιμής λογισμικού το 2021

1. Αυτοματοποίηση Ιστού: Σελήνιο

Το πιο δημοφιλές εργαλείο που έχει γίνει σχεδόν συνώνυμο με τη δοκιμή εφαρμογών web είναι το Selenium. Είναι ένα δοκιμαστικό εργαλείο αυτοματισμού ανοιχτού κώδικα. Υποστηρίζει δημοφιλείς και πιο διαδεδομένες γλώσσες προγραμματισμού όπως C#, Python, Java, Pearl, PHP, Javascript κ.λπ. για τη σύνταξη δοκιμαστικών σεναρίων στο Selenium.

Το σελήνιο θεωρείται ιδιαίτερα για διερευνητικές δοκιμές, δοκιμές παλινδρόμησης στο Agile και εύρεση σφαλμάτων. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλά προγράμματα περιήγησης και λειτουργικά συστήματα όπως Windows, Mac, Linux κ.λπ. Ένα άλλο τεράστιο πλεονέκτημα είναι ότι υποστηρίζει παράλληλες εκτελέσεις δοκιμών.

2. Αυτοματισμός φορητών συσκευών: Appium

Αν ψάχνετε για ένα εργαλείο ανοιχτού κώδικα για να εκτελέσετε λειτουργικές δοκιμές εφαρμογών για κινητές συσκευές iOS και Android, τότε αυτό θα πρέπει να είναι το εργαλείο σας για χρήση. Όχι μόνο επιτρέπει δοκιμές μεταξύ προγραμμάτων περιήγησης, αλλά υποστηρίζει επίσης τη δοκιμή εγγενών και υβριδικών δοκιμών εφαρμογών ιστού.

Για το Appium, οι γλώσσες προγραμματισμού που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε είναι Python, Java, Ruby, C#, PHP, κ.λπ. Με το Appium, μπορείτε επίσης να πραγματοποιήσετε αυτοματοποιημένες δοκιμές σε εξομοιωτές και προσομοιωτές. Διαθέτει τυπικά API αυτοματισμού και επομένως δεν απαιτεί SDK για τη δοκιμή εγγενών εφαρμογών.

3. Δοκιμή συμβατότητας: BrowserStack

Ένα μοναδικό στο είδος του εργαλείο δοκιμών που βασίζεται σε σύννεφο που επιτρέπει τη δοκιμή μεταξύ προγραμμάτων περιήγησης ακόμη και σε κινητά και tablet είναι το BrowserStack. Δεν χρειάζεται ούτε λήψη/εγκατάσταση ούτε λογισμικό. Μπορεί να αλληλεπιδράσει με προγράμματα περιήγησης σε απομακρυσμένα μηχανήματα εκτός από προσομοιωτές και εξομοιωτές. Μερικά από τα εκπληκτικά χαρακτηριστικά του περιλαμβάνουν τη δοκιμή γεωγραφικής θέσης, την προσομοίωση δικτύου, την παροχή ειδοποιήσεων push κ.λπ.

4. Εργαλεία συνεχούς ενοποίησης και παράδοσης: Τζένκινς

Το Jenkins είναι μια εξαιρετική επιλογή για αυτοματισμό δοκιμών. Λειτουργεί με εξαιρετικό τρόπο με τη μεθοδολογία CI και αυτοματοποιεί τις λειτουργικές δοκιμές για εταιρείες λειτουργώντας ως ενιαίο πακέτο. Με το Jenkins, μπορείτε να αυτοματοποιήσετε το «πότε» και το «πώς» να εκτελούνται δοκιμές.

Ο Jenkins είναι βασικά ένας διακομιστής αυτοματισμού ανοιχτού κώδικα που βοηθά στην αυτοματοποίηση σχεδόν οτιδήποτε και βοηθά σε διάφορα βήματα ανάπτυξης λογισμικού, όπως κατασκευή, δοκιμή και ανάπτυξη. Ένας μακρύς κατάλογος εργαλείων δοκιμής λογισμικού μπορεί να ενσωματωθεί απρόσκοπτα με το Jenkins.

5. Εργαλεία διαχείρισης κοντέινερ: Λιμενεργάτης

Το Docker μπορεί να οριστεί ως εργαλείο διαχείρισης κοντέινερ. Ένα κοντέινερ είναι στην πραγματικότητα μια εφαρμογή που περιλαμβάνει όλα τα μέρη του, όπως βιβλιοθήκες και άλλες εξαρτήσεις, με τη μορφή ενός ενιαίου πακέτου που μπορεί να αναπτυχθεί. Το Docker διασφαλίζει ότι δοκιμάζετε την ίδια εφαρμογή που αποστέλλετε.

Το Docker κάνει τα αποτελέσματα των δοκιμών προβλέψιμα και ενισχύει συνολικά το SDLC (Κύκλος Ζωής Ανάπτυξης Λογισμικού). Διαβεβαιώνει ότι το προϊόν λογισμικού που παραδίδεται από την ομάδα σας στον πελάτη είναι χωρίς σφάλματα, ταχύτερο, αξιόπιστο, στιβαρό και οικονομικά αποδοτικό.

6. Εργαλεία δοκιμής απόδοσης: Apache JMeter

Αυτή είναι μια εφαρμογή επιτραπέζιου υπολογιστή Java κατάλληλη για δοκιμή φόρτωσης. Είναι σημαντικό για τον έλεγχο της λειτουργικής συμπεριφοράς των εφαρμογών. Αρχικά, χρησιμοποιήθηκε μόνο για διαδικτυακές εφαρμογές, αλλά οι δοκιμαστικές λειτουργίες έχουν πλέον διευρύνει το πεδίο εφαρμογής τους.

Για να λάβετε την υποστήριξη που παρέχει για πρωτόκολλα, διακομιστές και εφαρμογές, η λίστα θα ήταν πολύ μεγάλη. Περιλαμβάνει SOAP, MOM, FTP, TCP, πρωτόκολλα αλληλογραφίας LDAP, σενάρια κελύφους, αντικείμενα Java, βάση δεδομένων κ.λπ. Η αρχιτεκτονική του Apache Jmeter περιβάλλεται πλήρως από πρόσθετα που το καθιστούν αποτελεσματικό στην παροχή μοναδικών και εκτός συσκευασίας λειτουργιών .

Συμπερασματικά:

Η χρήση μιας ισχυρής πλατφόρμας δοκιμών για τη δοκιμή των εφαρμογών για κινητά και των εφαρμογών ιστού σας είναι εξαιρετικά σημαντική. Επαληθεύουν τη σταθερότητα της ανάπτυξης και την πληρότητα συμμόρφωσής σας πριν από την τελική παράδοση. Ελέγχει επίσης την απόδοση του προϊόντος σας και προσδίδει αξιοπιστία.

Με την πρόοδο της τεχνολογίας, καθημερινά αναδύονται νέα εργαλεία δοκιμών λογισμικού, τα οποία είναι τόσο απλά στη χρήση που λειτουργούν μέσω του cloud, ακόμη και στις φορητές συσκευές σας.