Κορυφαίες 5 τάσεις στον κύκλο πωλήσεων σύμφωνα με το λογισμικό CRM Consulting

Ο COVID-19 υπάρχει εδώ και λίγο καιρό και οι ομάδες πωλήσεων είχαν χρόνο να προσαρμοστούν στην αλλαγή. Η νέα παγκόσμια τάξη πραγμάτων οδήγησε επίσης στην εμφάνιση νέων τάσεων. Ορισμένα από τα μοτίβα που έχουμε παρατηρήσει από τα δεδομένα συμβουλευτικής CRM θα μπορούσαν να αλλάξουν τον τρόπο με τον οποίο δραστηριοποιούμαστε. Διαβάστε παρακάτω για να δείτε τις πέντε κορυφαίες τάσεις πωλήσεων.

Μείωση στα check-in

Οι συναντήσεις πωλήσεων πραγματοποιούνται μέσω τηλεφώνου ή email, καθώς τα άσκοπα ταξίδια έχουν αποθαρρυνθεί. Υπήρχαν λιγότερα check-in και η χρήση του χάρτη μειώθηκε επίσης σημαντικά. Αυτή η αλλαγή έχει πλήξει σκληρά την ομάδα του γηπέδου επειδή δεν έχουν πλέον την ευκαιρία να προσελκύσουν τους πελάτες τους. Δεν είναι δυνατό για κάθε επιχείρηση να βασίζεται αποκλειστικά σε βιντεοκλήσεις ή Εξέταση IIA-CRMA σύμβουλοι λογισμικού. Οι άνθρωποι στα ακίνητα μπορούν μόνο να κλείσουν συμφωνίες επί τόπου και με την τρέχουσα κατάσταση, οι καταναλωτές προτιμούν να μην έχουν φυσικές αλληλεπιδράσεις. Πολλοί πελάτες αποφεύγουν τις συναντήσεις ακόμη και μετά το lockdown, γεγονός που ανάγκασε τις ομάδες πωλήσεων να επανεξετάσουν τις στρατηγικές τους.

Περισσότερος χρόνος για εισαγωγή δεδομένων

Η πανδημία δεν έχει οδηγήσει σε στασιμότητα την οικονομία και εξακολουθούν να πραγματοποιούνται συναντήσεις και συμφωνίες. Το προσωπικό έχει πλέον αρκετό χρόνο για να συνδεθεί στη δραστηριότητά του στο Συμβουλευτικό λογισμικό CRM. Τώρα προλαβαίνουν τα καθήκοντα που έπαιρναν στο παρελθόν. Υπάρχει αύξηση στον αριθμό των σημειώσεων που γίνονται για κάθε προφίλ πελάτη. Η βαρετή δουλειά δεν είναι πια αυτή όταν δεν υπάρχει τίποτα άλλο να κάνεις.

Κλήσεις μέσω email

Η επικοινωνία είναι πιο ευέλικτη από άλλα τμήματα και η αφθονία των εργαλείων σημαίνει ότι δεν υπάρχουν καθυστερήσεις σε αυτό το τμήμα. Υπάρχουν επεκτάσιμες και φορητές λύσεις που μπορούν να σας βοηθήσουν να συνεχίσετε μια συνομιλία ανεξάρτητα από το τι. Ο αριθμός των κλήσεων έχει αυξηθεί και χρησιμεύει ως αντικατάσταση των φυσικών συναντήσεων. Ωστόσο, παραδόξως έχουμε δει επίσης πτώση στις αλληλεπιδράσεις μέσω email. Αν και το email είναι ακόμα usanetwork.com/activatenbcu ένας προτιμώμενος τρόπος επικοινωνίας για επίσημους σκοπούς, οι πελάτες προτιμούν την προσωπική πινελιά μιας τηλεφωνικής κλήσης. Είναι πιο εύκολο να συνομιλείτε μέσω κειμένου ή μιας γρήγορης κλήσης από το να πηγαίνετε πέρα ​​δώθε σε ένα νήμα email.

Λιγότερα αιτήματα έγκρισης πωλήσεων

Λιγότερα αιτήματα έγκρισης πωλήσεων

Με το νέο κανονικό, απλοποιήθηκε και το χωνί πωλήσεων. Η ομάδα πωλήσεων είναι πιο κοντά στον διευθυντή της και δεδομένου ότι η επικοινωνία πραγματοποιείται σε πραγματικό χρόνο, δεν χρειάζεται να συνδεθείτε με αιτήματα πριν κλείσετε συμφωνίες. Σε περιπτώσεις όπου η ομάδα πωλήσεων εργάζεται εξ αποστάσεως, έχουν την ελευθερία να λαμβάνουν αποφάσεις. Υπάρχει έλλειψη δυνητικών πελατών, επομένως οι διευθυντές επέτρεψαν στην ομάδα πωλήσεων να είναι ευέλικτη. Εφόσον φέρνουν νέους πελάτες, μπορούν να χρησιμοποιήσουν την κρίση τους για να κάνουν τη σωστή κλήση.

Διαβάστε επίσης: Εναλλακτικοί τρόποι για να βελτιώσετε την κατάταξη στις μηχανές αναζήτησής σας

Περισσότερες ενημερώσεις

Οι σύμβουλοι λογισμικού CRM έχουν αναφέρει αύξηση των ενημερώσεων αντί για νέες καταχωρήσεις. Αυτό δείχνει μια στροφή προς τη διατήρηση των πελατών. Οι επιχειρήσεις εστιάζουν σε αυτά που έχουν αντί σε αυτά που δεν έχουν. Εργάζονται στις σχέσεις με τους πελάτες με την ελπίδα ότι αυτές θα είναι αρκετές για να τις κρατήσουν στη ζωή.