Κορυφαίες συμβουλές αυτοφροντίδας για το άσθμα στο σπίτι

Ρωτήστε οποιονδήποτε ασθματικό ασθενή και θα σας ενημερώσει πόσο δύσκολα μπορεί να είναι τα πράγματα για αυτόν, καθώς η αναπνοή είναι ότι ένα πράγμα που δεν μπορεί να σταματήσει ή να το παραλείψει είναι μια διαρκώς αυξανόμενη διαδικασία, σε αντίθεση με την πείνα ή τη δίψα που είναι ακόμα ελεγχόμενη σε κάποιο βαθμό. .

Το τελευταίο πράγμα που θα ήθελε είναι το σπίτι του να τον προκαλεί τα ίδια προβλήματα που αντιμετώπιζε έξω, το να γλιτώσει από διάφορες συνθήκες έξω όταν ένα τέτοιο άτομο επιστρέφει στο σπίτι για να πιει μια γουλιά τσάι και να χαλαρώσει με άνεση. Η ύπαρξη πυροδοτών άσθματος στο σπίτι μπορεί να επιδεινώσει τη ζωή για κάθε άτομο και είναι μια θλιβερή κατάσταση ζωής για οποιονδήποτε.

Το χειρότερο μέρος είναι ότι δεν υπάρχει μόνιμη θεραπεία για αυτήν την πάθηση και πρέπει να ζήσει με διάφορες προφυλάξεις και μέτρα, όπως να γίνει το τεστ αλλεργίας, να διατηρείται το σπίτι καθαρό για το μεγαλύτερο μέρος και να αεραγωγός κλιματισμός Sydney εγκατάσταση έγινε για να αποφύγετε τα διάφορα ζητήματα που φέρνει και να παραμείνετε υγιείς μέσα.

Μια τέτοια σοβαρή κατάσταση του άσθματος είναι το αποτέλεσμα της βλέννας που εμποδίζει τη διέλευση των βρογχικών σωλήνων στους πνεύμονές μας, η οποία προκαλεί περαιτέρω φλεγμονή και ως εκ τούτου μια άβολη εμπειρία αναπνοής που κάνει ένα άτομο ερεθισμένο και προβληματικό.

Κατά τη διάρκεια μιας τέτοιας κατάστασης ο πάσχων αισθάνεται πόνο στο στήθος με μια αίσθηση ακαμψίας και παράξενοι μικροί ήχοι συριγμού έρχονται για να κάνουν τα πράγματα ακόμα χειρότερα. Ανεξάρτητα από το πόσο καιρό είστε μέρος αυτού του προβλήματος, μπορείτε απλά να θέσετε όλα τα συμπτώματα υπό έλεγχο, ωστόσο η απόλυτη θεραπεία δεν θα ήταν δυνατή σε καμία περίπτωση.

Εάν πιστεύετε ότι και εσείς αισθάνεστε το ίδιο ή είχατε κάποιες τέτοιες στιγμές, σπεύστε αμέσως στον πλησιέστερο γιατρό σας για να κάνετε έναν έλεγχο που θα σας δώσει διάφορες λύσεις που θα σας βοηθήσουν να ζήσετε άνετα.

Εάν βρίσκεστε στο σπίτι, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι έχετε υπόψη σας μερικά βήματα και μέτρα τα οποία όταν εφαρμοστούν μπορούν να επιφέρουν κάποιες αλλαγές στην υγεία και τον τρόπο ζωής σας, κρατώντας υπό έλεγχο τα συμπτώματα. Ας μιλήσουμε για αυτά με έναν επεξηγημένο τρόπο:

4 Συμβουλές αυτοφροντίδας για το άσθμα στο σπίτι

1. Ανάλυση των σημείων ενεργοποίησης

Τα σπουδαία πράγματα χρειάζονται χρόνο για να τα επιτύχετε και όταν σχεδιάζετε να αποκτήσετε τον έλεγχο ενός προβλήματος, το πρώτο πράγμα που θα θέλατε να αντιμετωπίσετε θα είναι ο λόγος για τον οποίο συμβαίνει στην περίπτωση του άσθματος που τα ονομάζουμε πυροδοτητές άσθματος, μπορεί να είναι οτιδήποτε μικρό ή μεγάλα, αλλά είναι αρκετά ικανά να διαταράξουν τις παραμέτρους εξαιτίας των οποίων ένα άτομο αισθάνεται άβολα ή μια κρίση άσθματος, σοβαρή.

Ο εντοπισμός τέτοιων ερεθισμάτων θα είναι το πρώτο σας βήμα που μπορείτε να κάνετε κρατώντας ένα μικρό σημειωματάριο μαζί σας όπου μπορείτε να γράψετε την εμπειρία σας από όλες τις προηγούμενες επιθέσεις, το μέρος στο οποίο βρεθήκατε και τι υπήρχε εκεί.

Θα μπορούσε να είναι ένα γλυκό άρωμα από το άρωμα, τη σκόνη, τη γούνα του σκύλου ή απλά ένα συστατικό μαγειρικής. Η παρακολούθηση των ερεθισμάτων σας και η περαιτέρω αποφυγή τους θα βοηθήσει στην αποφυγή οποιασδήποτε περαιτέρω επίθεσης στο μέλλον ή τουλάχιστον μία θα μπορούσε να παραμείνει καλά προετοιμασμένη.

2. Μακρυά από σκανδάλες

Αφού ολοκληρώσετε την αξιολόγηση των ερεθισμάτων σας, το επόμενο πράγμα θέλει να το κάνει κάνοντας μια σαφή απόσταση μεταξύ τους και έχει φανεί ότι γενικά, οι περισσότεροι άνθρωποι τείνουν να υποφέρουν από άσθμα που βασιζόταν σε αλλεργία και αν λάβουμε υπολογισμένα βήματα και προληπτικά μέτρα στο σπίτι μας, έχετε τις πιθανότητες να εκτεθείτε σε αλλεργίες τόσο πολύ χαμηλές τότε.

Ο ανόητος και ο πιο βολικός τρόπος για να ξεκινήσετε είναι να αφαιρέσετε όλες τις πηγές τέτοιων αλλεργιών από το χώρο σας, όπως βρώμικα σεντόνια, δυνατά αρώματα, φαγητά με έντονη μυρωδιά όπως σκόρδο, τακτική αλλαγή καλυμμάτων μαξιλαριού, στεγνό καθάρισμα τα σεντόνια για να αφαιρέσετε τα ακάρεα της σκόνης, φιλτράροντας τον αέρα κλιματισμός Σίδνεϊ στο δωμάτιο.

Όπου περνάτε τον περισσότερο χρόνο, εγκαθιστώντας έναν αφυγραντήρα για να διατηρήσετε το βέλτιστο επίπεδο υγρασίας που απαιτείται για τέλεια μοτίβα αναπνοής, καθαρίζοντας τα χαλιά και τα χαλιά με τη βοήθεια ηλεκτρικής σκούπας και βαθύ καθαρισμό ολόκληρου του σπιτιού σε μηνιαία ή τριμηνιαία βάση .

3. Απαγορεύεται το κάπνισμα

Αν και δεν χρειάζεται να το αναφέρουμε, υπήρξαν περιπτώσεις όπου οι ασθματικοί ασθενείς βρέθηκαν να καπνίζουν μόνο για να αντιμετωπίσουν σοβαρά αποτελέσματα στιγμιαία αφού επιδοθούν σε τέτοιες επιβλαβείς ενέργειες. Τα αποτελέσματα του καπνίσματος δεν χρειάζονται εισαγωγή και με 1 μόνο τσιγάρο ένα υγιές άτομο μπορεί να υποφέρει προβλήματα για τις επόμενες δύο ώρες και, στη συνέχεια, σκεφτείτε πόσο λάθος μπορεί να πάει για έναν ασθματικό ασθενή.

4. Κρατήστε τις ασθένειες μακριά

Οι κοινές ασθένειες όπως η εποχική γρίπη μπορούν να κάνουν τα πράγματα χειρότερα για εσάς με τους ήδη υποφέροντες πνεύμονες, κάνοντας την αναπνοή ακόμη χειρότερη. Κρατήστε όλες αυτές τις ασθένειες μακριά κάνοντας τακτικούς εμβολιασμούς κάθε χρόνο που θα αναιρέσουν τις πιθανότητες να τις κολλήσετε.