Κορυφαία οφέλη του Cloud Computing για επιχειρήσεις

Υπάρχουν πολλά πλεονεκτήματα του cloud computing που πρέπει να γνωρίζουν όλοι, τα οποία τους βοηθούν να πάρουν μια καλύτερη απόφαση όταν έρθει η ώρα. Μεταξύ αυτών των πολλών πλεονεκτημάτων, υπάρχουν μερικά από αυτά που είναι πιο διάσημα από τα άλλα, αυτά παρατίθενται ως εξής:

7 Οφέλη του Cloud Computing

1. Εξοικονόμηση κόστους

Όταν κάνετε τη μετάβασή σας στο cloud computing, οι αρχικές ετικέτες τιμών μπορούν εύκολα να σας ενοχλήσουν και, για να είμαστε αλήθεια, δεν είστε μόνοι, η πλειονότητα των οργανισμών ανησυχεί για το κόστος εκκίνησης που σχετίζεται με έναν διακομιστή που βασίζεται σε σύννεφο. Αλλά αντίθετα, αν πιστεύετε ότι τα χρήματα που δαπανώνται σε έναν διακομιστή υπολογιστικού νέφους δεν αξίζουν, τότε θα πρέπει επίσης να ρίξετε μια καλή ματιά στην απόδοση της επένδυσης που λαμβάνετε.

Αντιφατικά, όταν είσαι ενεργοποιημένος cloud computing θα εξοικονομήσει ένα σωρό χρόνο, προσπάθεια και χρήματα επίσης για εσάς σε πολλούς τομείς. Όσοι ανησυχούν ότι θα καταλήξουν να πληρώσουν για πολλές λειτουργίες που ούτε χρειάζονται ούτε θέλουν ή γνωρίζουν, οι περισσότερες υπηρεσίες υπολογιστικού νέφους είναι καλές σε αυτόν τον τομέα καθώς σας χρεώνουν καθώς χρησιμοποιείτε τις υπηρεσίες. Αυτό με τη σειρά του σημαίνει ότι πληρώνετε μόνο για αυτό που χρησιμοποιείτε και τα χρήματά σας δεν πάνε καθόλου χαμένα.

2. Ασφάλεια

Σήμερα, πολλοί οργανισμοί ανησυχούν για τα ζητήματα ασφάλειας που σχετίζονται με το διάσημο cloud computing. Όταν μιλάμε για ασφάλεια, οι θέσεις εργασίας πλήρους απασχόλησης ενός κεντρικού υπολογιστή cloud βλέπουν προσεκτικά και παρακολουθούν την ασφάλεια, η οποία είναι στην πραγματικότητα πολύ πιο αποτελεσματική από έναν συμβατικό τρόπο, όπως ένα εσωτερικό σύστημα. Όταν οποιοσδήποτε συγκεκριμένος οργανισμός πρέπει να μοιράσει τους πόρους του μεταξύ ανησυχιών πληροφορικής που είναι εξαιρετικά μεγάλοι, μεταξύ αυτών η ασφάλεια είναι επίσης ένα από τα κύρια προβλήματα.

Πολλές εταιρείες δεν θέλουν να αποδεχτούν ότι οι περισσότερες κλοπές δεδομένων συμβαίνουν εσωτερικά, ενώ μόνο μερικά ποσοστά από αυτές είναι κυβερνοεπιθέσεις. Το cloud computing είναι ασφαλές καθώς χρησιμοποιεί κρυπτογράφηση δεδομένων και πρόσθεσε μέτρα ασφαλείας που μπορεί να λάβει ο χρήστης.

3. Ευελιξία

Όταν μιλάτε για επιχείρηση, έχει μόνο μια πεπερασμένη εστίαση και πόρους για να μοιραστεί μεταξύ όλων των ευθυνών και των καθηκόντων της. Εάν οι τρέχουσες λύσεις πληροφορικής σας αναγκάζουν να αφιερώνετε πολύ χρόνο και προσοχή σε θέματα υπολογιστών και αποθήκευσης δεδομένων, τότε αυτό σημαίνει ότι δεν θα είστε σε θέση να επικεντρωθείτε στην επίτευξη των επιχειρηματικών στόχων και στην ικανοποίηση των αναγκών των πελατών και με αυτό, δεν θα κάνετε την επιχείρησή σας πιο κερδοφόρα. Αντίθετα, βασιζόμενοι σε μια οργάνωση αγοράς που θα φροντίζει για όλες τις εργασίες φιλοξενίας και υποδομής πληροφορικής και άλλες εργασίες, τότε θα έχετε περισσότερο χρόνο να αφιερώσετε στην εργασία της επιχείρησης που σχετίζεται άμεσα με τους στόχους του οργανισμού.

Το Cloud προσφέρει μεγαλύτερη ευελιξία σε σύγκριση με τη φιλοξενία σε έναν τοπικό διακομιστή. Και, στην περίπτωση που χρειάζεστε επιπλέον εύρος ζώνης. μια υπηρεσία που βασίζεται σε σύννεφο μπορεί να καλύψει αυτήν τη ζήτηση αμέσως χωρίς δεύτερη ειδοποίηση, αντί να αναβαθμίσει τους δικούς σας διακομιστές για να καλύψει τη νέα ζήτηση. Αυτή η βελτιωμένη ελευθερία και ευελιξία κάνουν σημαντική διαφορά στη συνολική αποτελεσματικότητα της εργασίας του οργανισμού σας.

4. Κινητικότητα

Το cloud computing υποστηρίζει επίσης την πρόσβαση από κινητά σε δεδομένα ανταλλαγής μέσω smartphone και κινητών συσκευών, κάτι που, λαμβάνοντας υπόψη ότι χρησιμοποιούνται σήμερα 2,6 δισεκατομμύρια κινητές συσκευές παγκοσμίως, είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να διασφαλιστεί ότι κανείς δεν θα μείνει ποτέ έξω από τον βρόχο εργασίας και ότι θα έχει μια πολύ μεγάλη ποσότητα φορητότητας εργασίας. Μιλώντας για αυτό με έναν συνεργατικό τρόπο, το προσωπικό που είναι μακριά για οποιονδήποτε λόγο μπορεί να έχει πρόσβαση και να διατηρεί επαφή με την εργασία που κάνει.

Μέσω του cloud, μπορείτε να προσφέρετε εύκολα προσβάσιμες πληροφορίες στο προσωπικό πωλήσεών σας που ταξιδεύει σε μακρινά μέρη, πολλούς ανεξάρτητους υπαλλήλους ή οποιονδήποτε απομακρυσμένο υπάλληλο, για καλύτερη διατήρηση της ισορροπίας μεταξύ εργασίας και προσωπικής ζωής. Ως εκ τούτου, δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι οι οργανισμοί με τη μεγαλύτερη ικανοποίηση των εργαζομένων αναφέρονται ως προτεραιότητα και έχουν έως και 24% περισσότερες πιθανότητες να επεκτείνουν τη χρήση του cloud σε σχέση με τους άλλους.

5. Αυξημένη Συνεργασία

Εάν οποιαδήποτε επιχείρηση έχει δύο ή περισσότερους υπαλλήλους, τότε θα πρέπει να θέσετε τη συνεργασία και την ομαδική εργασία ως κορυφαία προτεραιότητα, καθώς συμβάλλει στην αύξηση της απόδοσης πολύ. Και επιπλέον, εάν έχετε μια ομάδα, θα πρέπει να λειτουργούν ως ομάδα για να λειτουργούν ταυτόχρονα.

Τα οφέλη του Cloud Computing είναι ότι τα μέλη της ομάδας μπορούν να δουν και να μοιράζονται πληροφορίες και αρχεία πολύ εύκολα και με ασφάλεια σε πλατφόρμες που βασίζονται σε σύννεφο εύκολα. Επιπλέον, ορισμένα συστήματα που βασίζονται σε σύννεφο παρέχουν ακόμη και κοινόχρηστους χώρους κοινωνικής δικτύωσης για τη σύνδεση όλων των εργαζομένων σε ολόκληρο τον οργανισμό σας, αυξάνοντας έτσι τη δέσμευση μεταξύ τους. Μπορεί να συμβεί η συνεργασία να είναι δυνατή χωρίς λύση υπολογιστικού νέφους σε ορισμένες περιπτώσεις, αλλά ποτέ δεν θα είναι τόσο εύκολη, ούτε αποτελεσματική ή αποδοτική όσο είναι με το cloud computing.

6. Ποιοτικός Έλεγχος

Μερικά από τα κρίσιμα πράγματα που είναι πολύ επιζήμια για την επιτυχία μιας επιχείρησης είναι η κακή ποιότητα και η ασυνεπής αναφορά στους ηλικιωμένους. Όταν σε ένα σύστημα που βασίζεται σε σύννεφο, όλα τα έγγραφα που δημιουργούνται αποθηκεύονται σε ένα μόνο μέρος και είναι επίσης σε μια ενιαία μορφή, γεγονός που καθιστά πολύ απλή τη διαχείρισή τους. Όταν όλοι έχουν πρόσβαση στις ίδιες πληροφορίες, διευκολύνεται η διατήρηση της συνέπειας στα δεδομένα και η αποφυγή οποιουδήποτε ανθρώπινου λάθους, καθώς και η τήρηση σαφούς αρχείου τυχόν αναθεωρήσεων ή ενημερώσεων που γίνονται την τελευταία στιγμή.

7. Ανάκτηση καταστροφών

Ενώ μιλάμε για αποκατάσταση από καταστροφές, ένας παράγοντας που συμβάλλει περισσότερο στην ευημερία μιας επιχείρησης είναι ο έλεγχος. Αλλά στην πραγματικότητα, ανεξάρτητα από τον έλεγχο που μπορεί να έχει ο οργανισμός σας όσον αφορά τις δικές του διαδικασίες, πάντα θα υπάρχουν πράγματα που είναι εντελώς εκτός ελέγχου και ακόμη και ένας μικρός μη παραγωγικός χρόνος διακοπής λειτουργίας μπορεί να έχει πολύ άσχημη αρνητική επίδραση.

Εάν υπάρχει χρόνος διακοπής λειτουργίας στις υπηρεσίες σας, αυτό θα οδηγήσει σε απώλεια παραγωγικότητας καθώς και σε έσοδα και φήμη επωνυμίας. Αλλά η σκληρή πραγματικότητα είναι ότι μπορεί να μην υπάρχει τρόπος για να αποτρέψετε ή ακόμα και να προβλέψετε τις επερχόμενες καταστροφές που θα μπορούσαν ενδεχομένως να βλάψουν τον οργανισμό σας και να οδηγήσουν σε απώλειες, αλλά η ανάκτηση cloud είναι κάτι που μπορείτε να κάνετε για να ανακάμψετε από αυτές τις απώλειες. Οι περισσότερες υπηρεσίες που βασίζονται σε cloud παρέχουν ή σας παρέχουν γρήγορη ανάκτηση δεδομένων κυρίως για όλα τα σενάρια έκτακτης ανάγκης που συμβαίνουν, από φυσικές καταστροφές έως διακοπές ρεύματος και πολλά άλλα.

Τελική σκέψη

Όλα αυτά λοιπόν είναι τα οφέλη του cloud computing και γι’ αυτό πρέπει να το χρησιμοποιήσετε. Θα πρέπει να προχωρήσετε και να διαβάσετε το άρθρο για να μάθετε όλα τα οφέλη, ώστε να μπορείτε να το δοκιμάσετε μία φορά. Όλα αυτά αφορούσαν τα οφέλη εάν έχετε οποιαδήποτε απορία μπορείτε στείλτε μας ping στην ιστοσελίδα μας για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το cloud computing.